10 tagspellen voor kinderen om te breken met de traditie

Inhoudsopgave:

10 tagspellen voor kinderen om te breken met de traditie
10 tagspellen voor kinderen om te breken met de traditie
Anonim

Maak je eigen tag met deze unieke tagspellen.

Kinderen spelen buiten een spelletje tikkertje
Kinderen spelen buiten een spelletje tikkertje

We leren tikkertje spelen, bijna vanaf het moment dat we zelfstandig kunnen rennen en onze handen kunnen uitstrekken. Het is een spel waar elke vermoeide leraar en energieke broer of zus op kan vertrouwen. Met zo’n eenvoudig uitgangspunt zijn er oneindig veel manieren waarop u het wiel opnieuw kunt uitvinden. Zijn uw kinderen het beu om traditioneel tikkertje te spelen? Probeer in plaats daarvan een van deze creatieve tikkerspellen voor kinderen.

Hoe speel je traditionele tag

Als je tikkertje speelt, is er één belangrijk doel: niet om 'het' te krijgen. Als een hete aardappel probeer je 'het' door te geven aan een andere speler door hem of haar met een van je handen aan te raken. Eenmaal 'getagd' wordt de andere speler 'het' en moet hij zijn status kwijtraken door iemand anders te taggen.

Het leren spelen van Freeze Tag lijkt erg op elkaar. Het verschil is dat een kind niet 'het' wordt als het wordt getagd, maar 'bevroren' wordt als het wordt getagd door de persoon die 'het' is. Normaal gesproken kunnen andere spelers ze 'deblokkeren' door ze op de schouder of arm te tikken.

Tag- en bevriestag-spellen kunnen uren duren, en met slechts een of twee aanpassingen kun je een hele nieuwe speelwereld openen.

Vermakelijke tagspellen voor kinderen

Tag is een fantastisch spel, maar je kunt het maar een beperkt aantal dagen achter elkaar spelen voordat je naar iets anders begint te verlangen. Nooit bang zijn; er zijn zoveel unieke tag-spellen voor kinderen die je kinderen kunnen leren spelen.

Zombietag

Vergelijkbaar met de Freeze-tag is Zombie Tag. In Zombie Tag rennen kinderen rond terwijl slechts één persoon 'geïnfecteerd' is. In deze versie kunt u uw infectiestatus niet kwijtraken door iemand anders te taggen. In plaats daarvan geef je de infectie door door ze te taggen. Al snel verspreidt de infectie zich en zijn er talloze geïnfecteerde kinderen die achter niet-geïnfecteerde kinderen aan rennen. Het laatste kind dat overleeft zonder de infectie op te lopen, wint.

Krab-tag

De regels van Crab Tag zijn hetzelfde als die van een gewone tag, behalve dat kinderen elkaar achterna moeten zitten tijdens een krabwandeling. Als je niet weet wat een krabwandeling is, kun je als volgt in positie komen:

  1. Ga op je hurken zitten.
  2. Leun achterover en plaats een handpalm achter je op de grond.
  3. Als je eenmaal stabiel bent, leg je je andere hand op de grond, zodat het lijkt alsof je een achterwaartse achterwaartse buiging maakt.
  4. Beweeg jezelf heen en weer zonder uit de positie te vallen.
Meisjes krabben op voetbalveld
Meisjes krabben op voetbalveld

Zaklamptag

Flashlight Tag is overal een onmisbaar onderdeel bij logeerpartijtjes. In plaats van je handen te gebruiken om je medevrienden te taggen, gebruik je zaklampen. Terwijl ze in het donker rondrennen, probeert iedereen te voorkomen dat hij door de lichtstraal wordt geraakt.

Mieren in je broek Tag

Een gekke manier om kinderen in beweging te houden, zelfs als ze getagd zijn, is deze versie genaamd Ants in Your Pants. Als kinderen worden getagd in Ants in Your Pants, worden ze niet 'het'. In plaats daarvan worden ze getroffen door een dosis griezelige beestjes in hun kleding.

Kinderen met mieren in hun broek moeten op hun plek rondwriemelen, wachtend tot iemand die het niet is, hen het genezende mierenpoeder komt geven. Als ze de kinderen met mieren in hun broek taggen, mogen ze opnieuw meedoen aan het spel.

Vampiervleermuizen Tag

Een Halloween-versie van tag die je tijdens de herfstmaanden kunt spelen is Vampire Bats Tag. Deze is iets ingewikkelder dan een gewone tag.

Tijdens de Vampire Bats Tag begint één kind (of meer, afhankelijk van de grootte van de groep) als vampier en één kind als vampierjager. De vampiervleermuis zal rondrennen en proberen zoveel mogelijk mensen te bijten (taggen) om hen ook in vampiervleermuizen te veranderen. Nieuw geworden vampiervleermuizen kunnen echter weer in mensen worden veranderd door te worden genezen (gelabeld) door de vampierjager.

Om de een van de ander te onderscheiden, moeten vampiervleermuizen rennen terwijl ze met hun vleugels klapperen, terwijl mensen en de vampierjager rondrennen zoals normaal. Het spel eindigt wanneer iedereen in een vampier of in een mens verandert.

Familie speelt tikkertje, vader achtervolgt hen met de armen gespreid als een vampier
Familie speelt tikkertje, vader achtervolgt hen met de armen gespreid als een vampier

London Bridge-tag

Laat je inspireren door het kinderliedje met dit gekke tikkertje. In London Bridge Tag spelen kinderen 'freeze tag' zoals normaal, behalve dat degenen die getagd zijn, niet 'it' worden. In plaats daarvan moeten ze op hun handen vallen en een brug vormen met hun lichaam. Kinderen die niet zijn getagd, kunnen ze uit hun positie redden door onder de 'London Bridge' door te kruipen.

Hoe laat is het, meneer Wolf?

Als iets dat rechtstreeks uit Grimm's Fairy Tales komt, What's the Time, Mr. Wolf? is een interessante variant op het tag-concept. Kortom, één kind neemt de rol van meneer Wolf op zich en sluipt langs de randen van hun territorium. De andere kinderen moeten van de startlijn naar de finish lopen. Ze moeten vragen: "Hoe laat is het, meneer Wolf?" en de wolf roept verschillende cijfers, waarbij die cijfers aangeven hoeveel stappen de kinderen moeten zetten om dichter bij de finish te komen.

Pas op wanneer meneer Wolf 'Middernacht' zegt, want dat is het jachtuur en ze komen aanrennen om je uit het spel te taggen. Tijdens het middernachtuur racen kinderen om de finish te bereiken voordat ze worden getikt. Iedereen die is getagd, wordt uit het spel gestuurd en het spel begint weer bij de startlijn.

Geheugentag

In Memory Tag starten kinderen de tag op zoals gewoonlijk, behalve wanneer iemand is uitgetikt. Ze worden pas uit hun positie bevrijd als de persoon die hen heeft getagd, is getagd. Het is een geweldige manier om hun geheugen uit te dagen en ze te laten multitasken.

Schaduwtag

Doe zoals Peter Pan en bescherm je schaduw tijdens Shadow Tag. In plaats van met je handen te taggen, stamp je met je voeten op de schaduw van iemand anders. Als je iemands schaduw opvangt, is hij of zij het nu. Uiteraard werkt het schaduwlabel het beste in de middag, wanneer de zon ondergaat en je schaduwen groot zijn.

Caterpillar-tag

In Caterpillar Tag gaan kinderen zoals gewoonlijk naar de speeltuin om te beginnen met taggen. Wanneer het eerste kind echter wordt getagd, sluiten ze zich aan bij de persoon die hen heeft getagd door de handen met elkaar te verbinden om de rups te starten. Elk nieuw kind dat wordt uitgetikt, sluit zich aan bij de rij totdat je een enorme hongerige rups vol kinderen hebt.

Kinderen houden elkaars hand vast en rennen in een park
Kinderen houden elkaars hand vast en rennen in een park

Er zijn eindeloze tagvariaties

Soms zijn de eenvoudigste spellen het spannendst, omdat er zoveel ruimte is om ze je eigen te maken. Experimenteer met deze tag-spellen of brainstorm met uw kinderen en bedenk iets geheel eigens. Hoe dan ook, vergeet jezelf niet te taggen.

Aanbevolen: