De deskundige tips van Sam Talbot voor het verminderen van cocktailcalorieën

Inhoudsopgave:

De deskundige tips van Sam Talbot voor het verminderen van cocktailcalorieën
De deskundige tips van Sam Talbot voor het verminderen van cocktailcalorieën
Anonim
Diverse fruitcocktails
Diverse fruitcocktails

Een manier vinden om calorieën te verminderen zonder de smaak te verminderen, kan onmogelijk lijken, vooral als je op zoek bent naar een smaakvolle cocktail. Sam Talbot, de beroemde chef-kok, deelt manieren om calorieën te verminderen en toch heerlijke drankjes te maken waar je niet ontevreden van zult worden. Als je van cocktails houdt maar op je gewicht let, hoef je dit niet meer te missen.

Bosbessenmojito

Bosbessenmojito
Bosbessenmojito

De beste plaats om te beginnen is de mojito, met name de bosbessenmojito. De sappige maar toch zoete smaken bewijzen dat je de meest klassieke drankjes niet hoeft over te slaan. Het recept is geschikt voor vier porties, genoeg om indruk te maken op jou en je vrienden.

Ingrediënten

  • 4 partjes citroen
  • 4 limoenpartjes
  • 16 bosbessen
  • 20 muntblaadjes
  • 1 ounce vers geperst limoensap
  • 2 ons vers geperst citroensap
  • 4 ons koud water
  • 8 ons oude rum
  • 16 pakjes Truvia™ natuurlijke zoetstof
  • IJs en gemalen ijs
  • Limoenwiel, bosbessen en munttakje voor garnering

Instructies

  1. In een cocktailshaker de partjes citroen, partjes limoen, bosbessen en munt door elkaar roeren.
  2. Voeg ijs, limoensap, citroensap, water, rum en suiker toe.
  3. Schud om te relaxen.
  4. Zeef het in een longdrinkglas boven gemalen ijs.
  5. Garneer met limoenschijfje, bosbessen en munttakje.

Caloriearme cocktails

Caloriearme cocktails
Caloriearme cocktails

Sam Talbot, die een bekend gezicht heeft na zijn tijd bij Top Chef en Jimmy Fallon, heeft zijn hele leven lang gezocht naar suiker in zowel eten als drinken. Hij kreeg op jonge leeftijd de diagnose jeugddiabetes en heeft een levenslange ervaring met het leren en 'begrijpen van de impact van voedsel op het leven en het leven op voedsel'. Zijn reis heeft hem ertoe gebracht samen te werken met Truvia om cocktails voor iedereen te promoten. Zijn overtuiging dat "het gaat om het gebruik van de meest verse ingrediënten" komt overeen met de beste manier om calorieën in cocktails te verminderen.

Waar te beginnen

Als je net begint met het verminderen van calorieën in cocktails of als je nieuwe ideeën nodig hebt, begin dan opnieuw! In plaats van eenvoudige bosbessensiroop, warboel bosbessen. Dit geldt voor de meeste bessen. Als je vruchtensap nodig hebt, overweeg dan om versgeperste citroensap te gebruiken in plaats van likeurtjes, waar vaak suiker aan is toegevoegd. En kies waar mogelijk voor suikervrije ingrediënten en overweeg om je eigen sterke drank te voorzien van verse ingrediënten.

Het mixen

Romige likeuren en sterke dranken zullen veel meer calorieën bevatten dan hun heldere tegenhangers. Blijf bij wodka, gin, tequila, bourbon en zelfs whisky, en sla de Irish cream of stroperige likeuren zoals koffie en frambozenlikeuren over. Hoewel deze kunnen worden gebruikt, kunt u overwegen om de helft van de hoeveelheid te gebruiken die nodig is voor het recept. Gelukkig word je niet overrompeld als je uitgaat om van een cocktail te genieten. Talbot wijst erop dat er “zoveel mensen geïnteresseerd zijn in caloriearme cocktails dat het “een nieuwe categorie is geworden op de menukaarten van restaurants en bars.” Een trend die volgens hem alleen maar verder zal groeien naarmate de tijd verstrijkt.

Je hoeft geen detective in te huren

Je zult niet op zoek zijn naar smaak in een caloriearme cocktail. Talbot benadrukt het gebruik van sterke drank, waarbij zowel gin als wodka de laagste calorie-opties zijn. Gearomatiseerde sterke dranken voegen een paar extra calorieën toe, maar aanzienlijk minder dan alle andere smaakopties, met uitzondering van verse bessen en kruiden. Met de opkomst van gearomatiseerde sterke dranken kunnen steeds meer bars en restaurants de uitdaging van de vraag naar caloriearme dranken aangaan, een trend, zegt hij, "die eindelijk aanslaat." Talbots laatste suggestie voor de overstap naar caloriearme dranken is om thuis te beginnen. Het mixen van drankjes thuis "maakt het gemakkelijker om te identificeren wat je wilt en speciale verzoeken te doen in een restaurant of bar."

De calorieën verliezen, niet de smaak

Een goed uitgebalanceerd en gezond dieet kan sterke dranken en cocktails omvatten. Het gaat over het maken van slimme keuzes als u calorieën wilt verminderen of een caloriearme plengoffer wilt. Op dezelfde manier waarop u verse ingrediënten kiest om te koken, volgt u hetzelfde idee met cocktails. Sla dus de eenvoudige siroop over en blader door je voorraadkast voor een fris en gezond drankje.

Aanbevolen: