12 onderhoudsarme groenblijvende struiken voor gebladerte het hele jaar door

Inhoudsopgave:

12 onderhoudsarme groenblijvende struiken voor gebladerte het hele jaar door
12 onderhoudsarme groenblijvende struiken voor gebladerte het hele jaar door
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Je bewondert je semi-schaarse tuin, op zoek naar iets om de gaten op te vullen en wat leven toe te voegen, maar je wilt niets toevoegen aan je takenlijst. De ideale oplossing? Onderhoudsarme groenblijvende heesters. Een schep, wat water geven, en dan zorgt je nieuwste lid van de tuinfamilie voor de rest.

Moonglow Juniper

Afbeelding
Afbeelding

Ken je die prachtige privacyhagen die je je buren nooit ziet snoeien en die toch bloeien en bloeien? Het geheim? Moonglow-jeneverbes. Je kunt dit onderhoudsarme groen in slechts tien jaar tijd tussen de 12 en 15 voet laten groeien, zodat het er precies zo uitziet als je wilt. En wat betreft die koudere klimaten? Helemaal geen probleem.

Snel feit

Wilt u uw tuin xeriscapen? Probeer de kustjeneverbes eens.

Japanse taxus

Afbeelding
Afbeelding

Als je helemaal in het noorden woont en op zoek bent naar een plant die niet terugdeinst voor tientallen meters sneeuw of ijskoude temperaturen, dan is de Japanse taxus een onderhoudsarme groenblijvende struik die ga de afstand. Tolerant voor alle omstandigheden, inclusief volledige schaduw, het enige waar u op moet letten is dat u deze plant niet op een plaats plant waar water de neiging heeft zich te verzamelen.

Snelle tip

Die rode bessen zijn niet voor ons of uw huisdieren om een hap van te nemen - ooit. Laat die maar aan de vogels over.

Zeegroene jeneverbes

Afbeelding
Afbeelding

Deze levendige groenblijvende struik is een snelgroeiende, onderhoudsarme struik die je geen krassen op je armen bezorgt wanneer je hem een beetje moet trimmen. Als je hem loslaat, kan de zeegroene jeneverbes zich tot drie meter breed en ruim twee meter hoog verspreiden. Of je kunt het inkorten om het klein en beheersbaar te houden. Je zult merken dat hij het het beste doet als je hem samen met een of twee partners van dezelfde struik in de volle zon plant.

Gouden Mop Cypress

Afbeelding
Afbeelding

De gouden zwabbercipres is een plant die je overal hebt gezien zonder het te weten. Deze onderhoudsarme groenblijvende plant (altijd geel?) groeit vrij langzaam, maar de beloning is de moeite waard. Je kunt deze struik klein houden of hem laten groeien en bloeien terwijl je vergeet hem water te geven, want hij is behoorlijk droogtetolerant. Het is zelfs goed bestand tegen ijsstormen en strenge winters. Raak hem echter niet aan als hij bevroren is, anders verlies je de helft van de struik.

Zonneschijn Ligustrum

Afbeelding
Afbeelding

De zonneligustrum is een onderhoudsarme, groenblijvende struik die op zichzelf klein blijft, zonder extra werk van jou. Dat is geweldig nieuws, want de rest van uw tuin wordt altijd toegevoegd aan uw takenlijst. Deze struik schiet omhoog, maar blijft ongeveer een meter hoog en een meter breed. En zodra uw ligustrumstruik een goede grip heeft in uw landschap, is deze plant niet alleen hittetolerant, maar ook droogtetolerant.

Oregon Druivenhulst

Afbeelding
Afbeelding

Geef uw tuin een bloeiende, onderhoudsarme, groenblijvende struik cadeau. De Oregon-druifhulst, alleen in naam druif, gedijt in de meeste zones. Plant ze in de volle schaduw, geef ze wat gedeeltelijke zon, en deze struiken zijn zo gelukkig als maar kan. Hoewel deze plant langzaam zal groeien, weet je misschien niet helemaal wanneer hij klaar is met groeien, omdat hij slechts een meter hoog kan worden of wel 1,80 meter hoog kan worden en een grond van 6 tot 1,5 meter kan bedekken.

Dwerg Alberta Sparren

Afbeelding
Afbeelding

Nog een onderhoudsarme, groenblijvende struik die uw tuin wat definitie en privacy kan geven. Deze planten groeien uit tot een kegelvorm en kunnen ergens tussen de 1,5 en 2,5 meter hoog worden met een breedte van ongeveer één tot vier voet. Je kunt deze alleen of samen met andere sparren planten. Ze zullen geen herten aantrekken, maar je zult merken dat andere bosdieren, zoals vogels, ze tot hun thuis zullen maken.

Groene Edelsteen Buxus

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke groenblijvende struik die zichzelf vormt en het gebied niet overneemt, beschouw dit dan als je eindstreep. Het groene edelsteenbuxus groeit uit tot een bolvorm, niet meer dan 36 centimeter rondom. Plant deze tussen grotere planten om wat bodembedekking te creëren of in een grote plantenbak op uw terras of terras. Of het nu in de volle schaduw of in de zon is, deze kunnen elk pad begrenzen.

Winterkruiper

Afbeelding
Afbeelding

Voila! Het is de perfecte onderhoudsarme groenblijvende struik voor bodembedekkers. Je wilt je immers niet voortdurend zorgen maken over het vervangen van dat grind en mulch, en de winterkruiper beantwoordt de oproep. Er zijn verschillende varianten: groen met gele punten, geel met groene punten of groen met witte punten, dus er zijn genoeg opties die bij het palet van uw tuin passen. Je zult dit niet alleen geweldig vinden, maar misschien kom je ook wel een paar konijnen tegen die het als dekking gebruiken.

Groene bergbuxus

Afbeelding
Afbeelding

In tegenstelling tot zijn broer, de groene edelsteenbuxus, is dit een prachtige struik. Het blijft klein, niet meer dan één tot anderhalve meter, met een kleine voetafdruk van ongeveer tweeënhalve meter. De berg in zijn naam komt niet voort uit de groeiomstandigheden. In plaats daarvan is het een knipoog naar hoe deze struik groeit: in een vorm die behoorlijk op een berg lijkt. Je zult merken dat hij goed gedijt in de volle zon, maar maak je geen zorgen over zware schaduw.

Little Gem Fijnspar

Afbeelding
Afbeelding

De onderhoudsarme struik is netjes en klein en is een droom. Deze struik is slechts ongeveer een voet lang en misschien een meter breed en zorgt voor zichzelf. Gebruik de kleine edelspar als een manier om lagere ruimtes in uw tuin op te vullen, en hij zal gedijen in de volle zon. Deze langzame groeiers zullen succesvol zijn in de koudste winters tot zomers met hittegolven.

Groenblijvende hulst

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen verrassing dat groenblijvende hulst de lijst met onderhoudsarme struiken aanvult. Bestand tegen barre weersomstandigheden, en met die felrode winterbessen geeft hij kleur aan tuinen en erven, ongeacht het klimaat. Met kleine bloemen heeft deze groenblijvende struik het hele jaar door iets te bieden, in elk seizoen van het leven. Gedeeltelijke schaduw of volle zon, deze droogtetolerante struik is een must.

Easy-Care groenblijvende struiken die altijd in het seizoen zijn

Afbeelding
Afbeelding

Tuinen en erven houden ons genoeg bezig. We hebben allemaal die onderhoudsvriendelijke planten die het grootste deel van onze tijd in beslag nemen, en gelukkig is geen van deze groenblijvende struiken van het behoeftige type. Lage bodembedekker, privacy en een aantal kleurrijke bessen ertussen: er is een onderhoudsarme, groenblijvende struik die prachtig blad aan elke tuin kan toevoegen.

Aanbevolen: