10 manieren om geurtjes te verbannen & Zorg ervoor dat uw badkamer lekker ruikt

Inhoudsopgave:

10 manieren om geurtjes te verbannen & Zorg ervoor dat uw badkamer lekker ruikt
10 manieren om geurtjes te verbannen & Zorg ervoor dat uw badkamer lekker ruikt
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Laat je badkamer ruiken als een ontspannende spa met deze geurige hacks voor je wastafel, douche en toilet. Met deze tips om uw badkamer lekker te laten ruiken, blijft deze fris tussen de schoonmaakdagen door en voor het geval er onverwachts gasten langskomen. Haal diep adem schone lucht en ga aan de slag met deze eenvoudige badkamergeurhacks.

Verfris de prullenbak in uw badkamer

Afbeelding
Afbeelding

Begin met een van de gemakkelijkste tips om je badkamer schoon te laten ruiken. Telkens wanneer u de vuilniszak in de afvalbak in de badkamer vervangt, gooit u een wattenbolletje op de bodem van de afvalbak voordat u de zak toevoegt. De truc hier is om het wattenbolletje eerst in je favoriete etherische olie te laten weken, zodat je badkamerafval de kamer niet met geurtjes overspoelt. Geuren die goed werken voor een badkamer zijn lavendel, pepermunt, eucalyptus en citroen.

Vervang handdoeken dagelijks

Afbeelding
Afbeelding

Natte handdoeken kunnen de geurveroorzaker in je badkamer zijn. Zorg ervoor dat u de handdoeken dagelijks vervangt en laat geen vochtige handdoeken gedurende langere tijd in de badkamer liggen. Vervang de handdoeken elke twee tot drie dagen en zorg ervoor dat u tapijten, badmatten en toiletbrilhoezen wekelijks schoonmaakt of vervangt.

Ontstop uw afvoer regelmatig

Afbeelding
Afbeelding

Wacht niet tot uw gootsteen of doucheafvoer een geur afgeeft. Maak er een gewoonte van om de afvoer in de badkamer regelmatig schoon te maken en te ontstoppen met een kleine afvoerslang. Dit voorkomt dat uw badkamer tussen de schoonmaakbeurten door vochtig en vies ruikt.

Hang Eucalyptus in je douche

Afbeelding
Afbeelding

Deze geurverwijderende hack heeft talloze voordelen voor je badkamer en je gezondheid. Verse eucalyptus ruikt niet alleen heerlijk in je badkamer, vooral met de stoom van een recente douche, maar het kan ook helpen bij het verlichten van stress en sinusproblemen. De natuurlijke oliën die vrijkomen uit eucalyptus geven je badkamer een frisse geur, en het is zo simpel als het ophangen van een boeket eucalyptus aan je douchekop met touw.

Stash een drogerblad in je toiletpapierrol

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel om je badkamer lekker te laten ruiken is het gebruik van een handvol trucjes die het meeste werk voor je doen. Probeer deze geniale hack om elke keer dat de rol toiletpapier draait een verfrissende geur te krijgen. Stop een van je favoriete geurende droogdoekjes in de rol toiletpapier, en de wrijving bij elke draai zorgt ervoor dat er een frisse geur vrijkomt als je hem beweegt. Je kunt ook twee of drie druppels van je favoriete etherische olie aan de binnenkant van het karton toevoegen voor een frisse, natuurlijke geur.

Gebruik een baking soda-reinigingshack

Afbeelding
Afbeelding

Met deze schoonmaakhack voor zuiveringszout ruikt je badkamer in een mum van tijd fris! Strooi eenmaal per week zuiveringszout rond en over de afvoer van uw douche, badkuip en gootsteen. Laat het een paar minuten zitten terwijl het schimmel, geur en vuil absorbeert. Volg de baking soda met een scheutje azijn en een paar druppels citroensap. Je kunt ook baking soda in je toilettank strooien en dit een paar uur laten staan voordat je doorspoelt. Dit kleine trucje kost heel weinig tijd en laat je badkamer de hele week met een frisse geur achter.

Laat je handdoeken fris ruiken

Afbeelding
Afbeelding

Als uw handdoeken tussen gebruik door fris ruiken, dan ruikt uw badkamer dat ook. Was uw handdoeken in witte azijn voor een grondige reiniging die geurtjes verwijdert. Als het tijd is om je handdoeken in de droger te gooien, voeg dan een droogbal toe met een paar druppels citroensap of etherische oliën. Zorg ervoor dat uw handdoeken volledig droog zijn wanneer u ze opvouwt of opbergt. Een vochtige handdoek is de snelste manier om geurtjes in je badkamer te creëren.

Je douchegordijn schoonmaken of vervangen

Afbeelding
Afbeelding

Schimmel en zeepresten hopen zich snel op op een douchegordijn. Blijf op de hoogte van deze potentiële bron van geur door uw douchegordijn elke paar maanden grondig schoon te maken of te vervangen. Tussen vervangingen door, spoel uw douchegordijnvoering na elke douche uit en ventileer uw badkamer tijdens het douchen om de ophoping van vocht te verminderen.

Maak je eigen kruidenzakjes

Afbeelding
Afbeelding

Deze geurverwijderende doe-het-zelfzaak kan ook dienst doen als schattig decor voor je badkamer. Een kruidenzakje is een natuurlijke manier om elke ruimte in uw huis fris te laten ruiken. Maak je eigen geur met een badkamervriendelijke geur zoals lavendel en bewaar hem in een la, achter je toilet of op een plank voor consistente frisheid.

Probeer een kamerspray DIY

Afbeelding
Afbeelding

Deze zelfgemaakte kamerspray zorgt ervoor dat je badkamer binnen enkele seconden fris ruikt, en is perfect voor een snelle opfrisbeurt tussen de schoonmaakbeurten door.

Benodigdheden

  • Spuitfles
  • Water
  • Toverhazelaar
  • Essentiële oliën

Instructies

  1. Begin door je spuitfles voor de helft te vullen met ongeparfumeerde toverhazelaar.
  2. Voeg 30-40 druppels van je favoriete essentiële oliën toe.
  3. Vul de rest van de fles met water en je hebt een natuurlijke kamerspray waarmee je badkamer naar een spa ruikt.

Voeg moeiteloos frisheid toe aan uw badkamer

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft je badkamer niet elke week grondig schoon te maken of mysterieuze geuren op te sporen. Gebruik deze geurhacks om je badkamer op te frissen en ervoor te zorgen dat deze altijd schoon ruikt. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken over onverwachte gasten, want je badkamer ruikt tussen de schoonmaakbeurten door naar een ontspannende oase.

Aanbevolen: