14 tips voor het maken van prachtige schoolbalfoto's

Inhoudsopgave:

14 tips voor het maken van prachtige schoolbalfoto's
14 tips voor het maken van prachtige schoolbalfoto's
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Van het vinden van de perfecte pose tot het verkrijgen van het meest flatterende licht: het maken van je eigen schoolbalfoto's hoeft niet stressvol te zijn. Sterker nog, het is eigenlijk vrij eenvoudig om fantastische foto's te maken die je outfit goed laten uitkomen en dit belangrijke moment vastleggen. Met deze tips kun je mooie, gedenkwaardige foto's maken!

Laat voldoende tijd over voor schoolbalfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Als je een prom-foto maakt, is dat belangrijk. Je wilt je niet gehaast voelen of snel moeten bedenken hoe je moet poseren voor deze foto's. Alles moet behoorlijk kil zijn, zodat je er ontspannen uitziet en je ontspannen voelt.

Een fotoshoot voor een schoolbal duurt minimaal een uur, dus de beste tijd om foto's te maken is ongeveer anderhalf uur voordat je naar het schoolbal moet vertrekken (of naar het avondeten als je van tevoren uit eten gaat). Als je solofoto's maakt, kun je die eerst doen en dan je date of vrienden laten komen voor de rest van de foto's. Neem de tijd om de stress tot een minimum te beperken.

Vind het beste licht voor schoolfeestfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Je beste licht voor promfoto's is schaduw. Ja, we weten het; het lijkt erop dat het donker of te humeurig is. De waarheid is echter dat fel zonlicht rare schaduwen op de gezichten van mensen werpt en dat dit niet bepaald vleiend is. Je wilt in plaats daarvan zacht licht, dat meestal in de schaduw te vinden is.

Als je het geluk hebt dat het schoolbal op een bewolkte dag is, kun je overal foto's maken waar je maar wilt. Maar als de zon schijnt, zoek dan een boom of een paviljoen in een park om de mooiste foto's te maken.

Kies de perfecte achtergrond

Afbeelding
Afbeelding

De achtergrond die je kiest, is belangrijk. We zeggen niet dat je een laken of zo moet ophangen. Zoek gewoon een plek waar niet veel rommel is (dit betekent dat mensen rondlopen, auto's, een willekeurige grill of terrasstoel, dat soort dingen).

Sommige perfecte achtergronden voor een schoolbal zijn groepjes bomen of bloeiende struiken, je veranda als deze grotendeels opgeruimd is, een grasveld of een plek met een redelijk uniforme kleur. Je wilt niet dat er een heleboel patronen of iets te geks gebeuren, omdat dit afbreuk kan doen aan het hele punt van de foto's van het schoolbal: de mensen die naar het schoolbal gaan.

Krijg enkele solofoto's van volledige lengte

Afbeelding
Afbeelding

Het vinden van de perfecte galajurk of outfit is niet eenvoudig, dus je hebt een foto nodig die dit echt laat zien. Dit moet een opname van volledige lengte zijn, en de pose is erg belangrijk. Deze prom-pose is een winnaar als je iets bochtigs en sierlijks wilt:

  1. Draai je lichaam en schouders zodat je iets van de camera af kijkt; dit wordt een driekwart profielhouding genoemd.
  2. Plaats uw gewicht op uw achterste voet en buig uw voorste been een klein beetje.
  3. Plaats uw hand op uw heup aan de zijkant van uw lichaam, dichter bij de camera, en houd uw arm ontspannen. Laat je andere arm naast je lichaam rusten.
  4. Draai je hoofd naar de camera en glimlach op natuurlijke wijze.

Voor een krachtigere pose kun je proberen met je gewicht op je achterste voet te staan en je handen op je heupen of in je zakken. Leun iets naar voren terwijl je naar de camera kijkt.

Leg je relatie vast met geweldige prom-poses voor koppels

Afbeelding
Afbeelding

Het bal is een belangrijke mijlpaal in elke relatie, en je wilt dat je foto's laten zien hoe je over elkaar denkt. De perfecte pose zal de vreugde laten zien die je voelt met je prom-date, terwijl het nog steeds vleiend is voor jullie allebei. Dit is een afslankpositie waarbij een deel van de achterkant van een jurk of outfit zichtbaar is. Zo doe je het:

  1. Laat één persoon naar de camera kijken, met zijn hoofd en schouders net iets schuin.
  2. De andere persoon moet naar hem toekijken, waarbij hij een hand op zijn borst legt en de andere arm om zijn middel.
  3. Denk aan iets hilarisch om een natuurlijke glimlach te krijgen.

Vergeet niet om enkele promfoto's te maken met je beste vriend

Afbeelding
Afbeelding

Poses voor romantische partners en dates zijn één ding, maar het is ook belangrijk om te laten zien hoeveel jij en je beste vriend(in) om elkaar geven. Probeer deze eenvoudige pose voor twee personen:

  1. Laat elke persoon een beetje schuin naar elkaar toe staan, en ook naar de camera toe (een hoek van 45 graden).
  2. Ze moeten allebei hun gewicht op hun achterpoten leggen en een hand op de buitenste heup.
  3. Ze kunnen hun armen om elkaar heen slaan en hun hoofden iets naar elkaar toe draaien.

Maak een aantal geweldige foto's van jou met een paar vrienden

Afbeelding
Afbeelding

Heb jij je klaargemaakt met vrienden voor het schoolbal? Maak ook een foto van de groep. Voor bijna iedereen is de sleutel tot een flatterende foto het feit dat je schouders in een andere hoek staan dan je hoofd. Als je je schouders zijwaarts naar de camera draait en recht in de lens kijkt, zie je er geweldig uit! Doe dit met vrienden voor een groepsfoto die iedereen wil inlijsten. Hier is hoe:

  1. Laat twee mensen rug aan rug zitten en hun hoofd naar de camera draaien.
  2. Als je meer mensen aan de foto wilt toevoegen, laat ze dan de positie van de eerste twee herhalen, met hun schouders weg van de eerste twee en naar de camera kijkend.
  3. Laat iedereen lachen.
  4. Maak deze foto iets boven ooghoogte. Dit maakt de opname nog flatterend.

Maak een enorme groepsfoto als je met veel mensen op pad gaat

Afbeelding
Afbeelding

Ga je met een grote groep vrienden naar het bal? Het lijkt misschien lastig om van iedereen een geweldige foto te maken, maar het is eigenlijk heel goed te doen. De sleutel is een geweldige pose en het maken van heel veel foto's, zodat je er een kunt kiezen waar niemand knippert. Hier leest u hoe u de groepsprom-pose kunt uitvoeren:

  1. Laat iedereen in een rij staan. De mensen aan beide uiteinden van de lijn moeten een klein beetje naar binnen bewegen om de lijn een zachte curve te geven.
  2. Zeg tegen iedereen dat ze wat dichterbij moeten komen, omdat mensen van nature hun persoonlijke ruimte willen behouden. Foto's zien er echter gelukkiger uit als mensen elkaar aanraken of bijna aanraken. Leg je armen om elkaars middel of schouders.
  3. Laat iedereen zijn of haar gewicht op het achterste been verplaatsen en het andere been iets verder naar voren brengen. Ze moeten allemaal hun schouders iets van de camera af kantelen.
  4. Zeg tegen iedereen dat ze naar de camera moeten kijken en moeten glimlachen.

Vergeet niet om ook met je ouders te poseren voor schoolbalfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Dit is ook een belangrijke avond voor ouders, dus het is geweldig om een promfoto te krijgen waar zij op staan. Houd de pose simpel, zodat iedereen er geweldig uitziet en je een foto krijgt waar je nog jaren plezier van zult hebben. Probeer deze methode:

  1. Ga staan met uw schouders net iets weg van de camera en uw hoofd naar de camera kijkend. Houd uw gewicht op het achterbeen.
  2. Jij en je ouders kunnen je armen om elkaar heen slaan.
  3. Vergeet niet te glimlachen.

Krijg een aantal hilarische foto's op schoolfeest

Afbeelding
Afbeelding

Er is iets aan het verkleden in prachtige galajurken en chique smokings, dat vraagt om een beetje humor. Je maakt iedereen aan het lachen met deze grappige ideeën voor schoolbalfoto's:

  • Photobomb- Een photobomb is altijd grappig, zelfs als het je vader is. Als je de foto's van je schoolbal maakt, gebruik dan een paar goed getimede achtergrondsprongen om lekker te kunnen lachen.
  • Muscle pose - Het feit dat je op een prins of prinses lijkt, betekent niet dat je niet kunt pronken met een geweldige (en hilarische) buigkracht. Dit is een leuke foto om met vrienden te maken.
  • Canine date - Natuurlijk kun je je hond niet daadwerkelijk meenemen naar het bal, maar je kunt het wel laten lijken alsof je dat wel van plan bent. Kleed je hond aan in een hondenkostuum of -jurk en poseer voor foto's.
  • Diermasker - Net als de camera tevoorschijn komt, haal je een hilarisch dierenmasker tevoorschijn en zet je het op. Het contrast tussen je formele outfit en het grappige masker zal iedereen aan het lachen maken, of het nu om groepsfoto's gaat of om solofoto's tijdens het dansfeest.
  • Hilarische rekwisieten - Pak een aantal grappige rekwisieten op, zoals snorren, hoeden en kussende lippen. Als je klaar bent om je schoolbalfoto's te maken, haal ze dan tevoorschijn voor een paar superleuke foto's.

Probeer talloze hoeken in je foto's

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu voor een foto gaat waar iedereen om moet lachen of voor een foto die je nog jaren zult koesteren, maak de foto's vanuit heel veel verschillende hoeken. Probeer er een paar van dichtbij en een paar van een afstandje te bekijken, en probeer van de ene of de andere kant te fotograferen.

Vergeet de details niet

Afbeelding
Afbeelding

Bij het prom draait het allemaal om de details, toch? Aan de corsages, sieraden, vlinderdassen en vrijwel al het andere zit heel veel nadenken. Geef die kleine dingen de grote impact die ze verdienen door een paar foto's te maken die eigenlijk alleen maar over hen gaan. Het zal helpen het verhaal van je prom-ervaring te vertellen.

Ontvang unieke promfoto's met film of een instantcamera

Afbeelding
Afbeelding

Telefoonfoto's en digitale foto's zijn geweldig, begrijp ons niet verkeerd. Maar je kunt je prom-fotogame naar een hoger niveau tillen met enkele filmfoto's of instantcamera-opnamen. Leen een 35 mm-filmcamera als je er geen hebt en koop wat film (mogen we de Kodak Portra 400 aanbevelen voor flatterende schoolbalfoto's?). Je kunt de film bij een plaatselijke fotowinkel afgeven om te laten ontwikkelen. Het wachten is onderdeel van het plezier.

Als je niet van wachten houdt, maar toch die retro-look wilt, probeer dan een instantcamera. Ze maken ze nog steeds, en je kunt ze vinden in de meeste grote winkels. Of je kunt er een lenen en gewoon wat film kopen. Je zult het leuk vinden om die kleine schoolbalfoto's te zien ontwikkelen terwijl je kijkt.

Maak enkele openhartige foto's op het bal

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de fotoshoot voor het grote schoolbal meestal vóór het dansfeest plaatsvindt, kun je naarmate de avond vordert geweldige foto's blijven maken. Openhartige foto's die niet geposeerd zijn en die alleen maar laten zien dat mensen plezier hebben, zullen waarschijnlijk een van je favoriete foto's worden.

De sleutel hier is dat je je telefoon of camera bij de hand hebt om foto's te maken. Je hoeft er geen groot probleem van te maken of zo. Maak gewoon een paar foto's terwijl mensen dansen of zitten. Probeer je vrienden aan het lachen te krijgen en gewoon een geweldige tijd te hebben.

Snelle tip

Als je foto's maakt op het schoolbal, fotografeer je waarschijnlijk bij weinig licht. Gebruik de flitser niet als u dit kunt vermijden. Probeer in plaats daarvan uw ellebogen op een tafel of tegen uw lichaam te steunen en de sluitertijd wat lang te laten zijn. Je krijgt een aantal onscherpe foto's, maar die zien er veel beter uit dan wanneer de flitser zou flitsen (en je zult mensen niet irriteren).

Maak promfoto's die je graag wilt delen

Afbeelding
Afbeelding

Er is zoveel om over na te denken als het gaat om het plannen van en het gaan naar het bal, maar je foto's hoeven niet een van de dingen te zijn die je stresslast vergroten. Maak er gewoon een leuke tijd van en probeer de outfits en momenten vast te leggen op een manier waar je nog blijer van wordt. Deel vervolgens uw foto's op Instagram of met vrienden en geniet van uw speciale avond.

Aanbevolen: