Wanneer kunnen baby's slapen met dekens & Kussens?

Inhoudsopgave:

Wanneer kunnen baby's slapen met dekens & Kussens?
Wanneer kunnen baby's slapen met dekens & Kussens?
Anonim

Dit is waarom je minstens een jaar of twee moet wachten.

Schattige baby slaapt rustig in wiegje met handvat onder zijn wang
Schattige baby slaapt rustig in wiegje met handvat onder zijn wang

Iedereen weet dat de beste manier om weg te dromen in dromenland is door lekker in een warme, knusse deken te kruipen terwijl je je hoofd op een zacht kussen laat rusten. Voor ouders van baby's die nooit willen slapen, kunnen dit logische oplossingen lijken. Helaas raden experts deze basisprincipes van beddengoed niet aan voor baby's. Dus vanaf welke leeftijd kan een baby met een dekentje slapen? En wanneer is het veilig voor een baby om met een kussen te slapen? Hier zijn de risico's rond deze schattige accessoires en de veilige termijnen voor de overstap naar beddengoed voor grote kinderen.

Wanneer kunnen baby's slapen met een deken?

Zodra ze hun eerste verjaardag hebben bereikt, kunnen baby's veilig met een dekentje slapen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de grootte ertoe doet. Een gemiddelde wiegdeken meet 40 inch bij 60 inch. Alles wat groter is dan dit kan verstikkingsgevaar opleveren, vooral voor kleinere kinderen.

Blijf ook bij de basis met het ontwerp van de deken. Knopen, kralen en kwastjes kunnen allemaal een verstikkingsrisico vormen. Vermijd ook losse stiksels. Net als hun kleding moet dit een lichtgewicht deken zijn, gemaakt van katoen, mousseline of polyester.

Het is ook belangrijk op te merken dat er geen verzwaarde artikelen bestaan die veilig zijn voor baby's. Het feit dat er een product op de markt is dat u kunt kopen, betekent niet dat het op veiligheid is getest. De AAP raadt verzwaarde dekens of slaapzakken niet aan en benadrukt dat deze niet veilig zijn voor baby's.

Wanneer kunnen baby's met een kussen slapen?

Ouders moeten daarentegen wachten met het introduceren van kussens totdat hun peuter ouder is dan twee jaar. Waarom? Ten eerste kan een kussen verstikkingsgevaar veroorzaken, vooral als het tussen de lattenbodems van de wieg beklemd raakt. Ten tweede is een perfect dik kussen een fantastisch hulpmiddel om uw peuter te helpen uit zijn wieg te klimmen. Kinderen zijn slimme kleine wezens en vallen kan gevaarlijke gevolgen hebben.

Net als bij de deken wil je een kussen kopen dat geschikt is voor het kleine postuur van je peuter. Het gemiddelde peuterkussen meet 13 inch bij 18 inch. Zoek er een met een stevige consistentie en vermijd opties die gemakkelijke toegang tot de vulling bieden. Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om aan te passen hoeveel vulling er in dit beddengoedaccessoire zit, kan je peuter er wel in terechtkomen, wat je later enorme hoofdpijn bezorgt.

Kussens met een waterdichte hoes die machinewasbaar zijn, kunnen een goede investering zijn. Let ook op de vulling van het kussen: veel peuterkussens bevatten geraspte latex- of donsveren, die beide allergische reacties kunnen veroorzaken. Het kiezen van hypoallergene materialen kan dit soort problemen voorkomen.

Kan een baby op een kussen slapen als hij onder toezicht staat?

Hoewel dit misschien een veilige optie lijkt, is het leven gevuld met afleidingen en duurt het maar een paar minuten voordat een baby stikt. Het National Institute of Child He alth and Human Development meldt dat "bij baby's accidentele verstikking verantwoordelijk is voor driekwart van alle sterfgevallen door onbedoeld letsel" en dat 85% van de accidentele verstikkings- en wurgingincidenten in bedden plaatsvindt bij kinderen van zes maanden en jonger. Wees daarom altijd veilig en leg je baby op een stevige, vlakke ondergrond, vrij van andere voorwerpen.

Creëer een veilige slaapomgeving

Volgens de American Academy of Pediatrics (AAP) is eenvoud het beste beleid voor het beddengoed van je baby. Kussens, dekens, knuffels, bumpers en andere zachte voorwerpen lijken misschien veilig, maar ze kunnen leiden tot accidentele verstikking en oververhitting, wat verband houdt met wiegendood (SIDS).

De enige uitzondering is een inbakerdeken, maar zodra je kind leert hoe hij zich op zijn buik moet omdraaien, moet deze bedekking ook uit de ruimte worden verwijderd. Om een veilige slaapomgeving te creëren, is het enige beddengoed dat in het wiegje van je baby mag liggen een hoeslaken. Dit geldt voor zowel dutjes als bedtijden. Het zorgt ervoor dat je baby, die waarschijnlijk veel beweegt in zijn slaap, de hele nacht veilig blijft.

Voor de ouders die bang zijn dat hun baby het 's nachts koud krijgt, hebben ze alleen een lichtgewicht, aansluitende onesie nodig. In tegenstelling tot volwassenen kunnen baby's hun lichaamstemperatuur niet effectief reguleren. Daarom raden deskundigen koelere kamertemperatuur en het gebruik van een ventilator aan in de ruimte waar ze 's nachts slapen. Slaapzakjes zijn een ander geweldig alternatief dat ervoor zorgt dat je baby lekker kan blijven liggen, terwijl hij toch de hele nacht goede armbewegingen mogelijk maakt.

Overstappen op traditioneel beddengoed

Als je peuter een kussen en deken introduceert, wint langzaam en gestaag de race. Begin door ze lekker onder een dekentje te laten liggen terwijl je een film kijkt of een boek leest. Als ze het concept van het item begrijpen, wordt het gemakkelijker om het naar een andere ruimte te verplaatsen.

Voor het kussen plaats je het aan het hoofdeinde van hun bed en leg je ze er elke dag op. Sommige peuters zullen meteen enthousiast zijn over dit slaapkameraccessoire, bij anderen zal het enige tijd duren. Dat is goed. Laat ze beslissen wanneer ze er klaar voor zijn om het te gebruiken. Tot die tijd kunt u het kussen elke ochtend weer aan het hoofdeinde van het bed plaatsen. Na verloop van tijd zullen ze de drang weerstaan om het te verplaatsen.

Veilig slapen begint bij jou

Hoewel slapen met een kussen en deken een tweede natuur voor je is, zal er een leercurve zijn voor je baby. Als ze deze slaapaccessoires gebruiken, maak er dan een gewoonte van om er de hele nacht naar te kijken, om er zeker van te zijn dat ze niet per ongeluk hun gezicht belemmeren.

Onthoud ook dat minder altijd meer is. Wanneer je de deken introduceert, wacht dan met het toevoegen van knuffels. Ze moeten aan één item tegelijk wennen. Als het kussen ten slotte in het spel komt en ze nog niet zijn overgestapt op het bed van hun grote kind, zorg er dan voor dat de wieg in de laagste positie staat om grote ontsnappingen te voorkomen.

Aanbevolen: