10 coolste kamerplanten, perfect voor uw plantenouderportfolio

Inhoudsopgave:

10 coolste kamerplanten, perfect voor uw plantenouderportfolio
10 coolste kamerplanten, perfect voor uw plantenouderportfolio
Anonim

Je zult verliefd worden op deze kamerplanten die de coole factor van je groeiende plantenfamilie onmiddellijk zullen verhogen.

handen met lieverd hoya in een pot
handen met lieverd hoya in een pot

Je houdt van al je kamerplanten. Ze zijn allemaal mooi en bijzonder, maar zijn ze ook echt cool? Als je de ‘it’-factor van je groeiende plantenfamilie wilt verhogen, probeer dan een of meer van de coolste kamerplanten. Deze coole kamerplanten hebben iets bijzonders waardoor je denkt: wauw. Dus laat ze groeien, houd van ze en maak vervolgens een paar foto's om de wow-factor toe te voegen aan al die trotse ouderinhoud die je op je sociale media hebt geplaatst.

Kurkentrekker Albuca

kurkentrekker albucus
kurkentrekker albucus

Kurkentrekker albuca (Albuca spiralis), ook wel kroeshaar genoemd, is een echt cool uitziende bol-succulent. De bladeren groeien als lange stekels die zich uitstrekken vanaf de bol. Ze worden ongeveer twintig centimeter lang en krullen dan om kurkentrekkerspiralen te vormen. Van de late winter tot de lente kun je langs de stekels gele bloemen verwachten die naar vanille ruiken. Nadat hij bloeit, verliest hij zijn bladeren. Dit is normaal - het is niet dood. Het blijft gewoon inactief voor de zomer. Maar man, wat ziet het er gaaf uit als hij in volle bloei staat. Je zult inderdaad een trotse ouder zijn.

Kruipende vijg

kruipende vijg
kruipende vijg

Van de meer dan 800 bekende ficussoorten is de kruipende vijg (Ficus pumil) de enige met een wijnstokgroei. Ik zou zeggen dat dit deze klimplant tot een echt origineel maakt. Het is behoorlijk speciaal - en meer dan een beetje cool - om de enige klimvariëteit te zijn in een enorme soort terwijl al je familieleden bladverliezende struiken zijn.

Bergroos Succulent

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Jenn (@jenncess1)

Wanneer is een roos niet echt een roos? Als het een vetplant is. Vetplanten van bergrozen (Aeonium dodrantale) zijn kleine rozetten die dicht bij de grond groeien. Ze zijn maximaal iets meer dan vijf centimeter lang, met een gelijkwaardige spreiding. Ze hebben geen doornen of stekels, en ze zijn even cool als schattig. Ze zijn ook gemakkelijk te kweken. Rozenvetplanten groeien in bosjes en vormen tijdens het groeien meerdere verschuivingen. Ze slapen in de zomer.

Kiezelplant

kiezelplantje
kiezelplantje

Kiezelplanten (Lithops) worden ook vaak levende steenplanten genoemd. Het is gemakkelijk om te zien hoe deze kleine en vreemde vetplant zijn bijnaam krijgt door er alleen maar naar te kijken. Het lijkt inderdaad op een steentje of een steen, dat maakt het zo’n coole kamerplant. Het is gemakkelijk te verzorgen - en dat is maar goed ook. De kans is immers groot dat een onderhoudsvriendelijke plant die eruit ziet als een levenloos object, zelfs de meest toegewijde plantenouders niet zal aanspreken.

Gebedsplant

gebedsplant
gebedsplant

Gebedsplanten (Maranta leuconeura) zijn uniek omdat hun bladeren van dag tot nacht drastisch veranderen. De mooie en kleurrijke bladeren van deze plant blijven overdag open, maar vouwen zich 's nachts op als kleine handjes in gebed.

Regenboogboom

regenboog boom
regenboog boom

Hou jij van kleurrijke kamerplanten? Regenboogboom (Dracaena marginata 'Tricolor'), ook wel Madagaskar-drakenboom genoemd, is een van de meest kleurrijke, met bladeren met groene, felroze en zonnige gele tinten. Die levendige driekleurenmix maakt deze unieke cultivar een cool en kleurrijk karakter in de wereld van kamerbomen. Bewaar het in helder, indirect licht om van de rijkste kleuren te genieten. Hij overleeft omstandigheden met weinig licht, maar de kleur zal niet zo sterk zijn.

Rode Aloë

rode aloë
rode aloë

Wanneer is een aloëplant meer dan een populaire basiskamerplant? Als het rood is. Dat klopt - er is rode aloë. Als je de coolheidsfactor van je kamerplantencollectie wilt vergroten, koop dan een rode aloëplant (Aloe cameronii). Deze ongewone vetplant heeft veel licht nodig - hoe meer zonlicht hij krijgt, hoe levendiger de rode delen van de stengels zullen zijn.

Liefje Hoya

liefjehoya
liefjehoya

Wil je iemand laten weten dat hij/zij je hart heeft? Geef ze een lieverd hoya (Hoya kerrii), ook wel de hoya hartenplant genoemd. De unieke en duidelijk hartvormige bladeren van deze bijzondere vetplant maken hem zo'n populair Valentijnscadeau. Het is een geweldige plant om te delen wanneer je op een uniekere manier je liefde voor iemand wilt verklaren dan door hem een dozijn rode rozen of een doos chocolaatjes te geven. Het is ook een goede herinnering dat als je van je planten houdt, zij ook van jou kunnen houden.

Staghornvaren

staghorn varen
staghorn varen

Staghornvarens (Platycerium) zien er cool uit, maar dat is niet de enige reden waarom ze een plaats op deze lijst verdienen. Het zijn varens, wat betekent dat ze zich via sporen kunnen voortplanten, maar het zijn ook epifytische luchtplanten, wat betekent dat ze niet in de grond groeien. In het wild groeien ze gehecht aan bomen. Als kamerplanten worden ze meestal gekweekt in een draadmand of vastgemaakt aan een plant, met hun wortels in veenmos, veenmos of een soortgelijk groeimedium.

String van nikkels

koord van stuivers
koord van stuivers

Elke plant die eruitziet als - en de bijnaam krijgt - een vorm van valuta, is in mijn ogen een coole plant. De string-vetplanten zijn allemaal uniek mooi, waarbij de string stuivers (Dischidia nummularia) de coolste van allemaal is (naar mijn mening). De ronde, muntvormige bladeren zijn vrij ongebruikelijk en zien er bijzonder parmantig uit op de trapsgewijze stengels van de plant. Het is een geweldige gespreksstarter die er geweldig uitziet in een plantenstandaard of hangende mand.

Welke coole planten zijn geschikt voor jou?

Het is gemakkelijk om enthousiast te worden over cool uitziende kamerplanten, maar het is belangrijk om even stil te staan en na te denken of een plant waarin je geïnteresseerd bent goed bij je huis past. Voordat je meer planten gaat kopen, bedenk dan of je er een goede plek voor hebt en of ze goed passen bij de planten die je al hebt. Vraag jezelf af:

  • Heb je een plek waar de plant het licht kan krijgen dat hij nodig heeft, zonder andere planten te verdringen?
  • Zo niet, is er dan een plek waar het zinvol zou zijn om kweeklampen op te hangen, zodat je je collectie kunt uitbreiden?
  • Zijn de verzorgingsbehoeften van de plant vergelijkbaar met die van andere planten die je hebt? Zo niet, bent u dan bereid uw plantenverzorgingsroutine te veranderen?

Voed je kamerplantgewoonte

Zodra je weet welke van deze coole kamerplanten je leuk vindt - en welke het goed zullen doen in jouw ruimte - is het tijd om op zoek te gaan naar de perfecte exemplaren om in huis te halen. Het werk van een kamerplantouder is immers nooit klaar. Het is echter een liefdeswerk.

Aanbevolen: