16 vroege lentebloemen die de winterkou verjagen

Inhoudsopgave:

16 vroege lentebloemen die de winterkou verjagen
16 vroege lentebloemen die de winterkou verjagen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De vroege lentebloei vertelt je dat de koudste dagen van het jaar achter je liggen en dat de warmte van het nieuwe seizoen is aangebroken. Zoek naar deze vroege voorjaarsbloemen als een signaal om uw tuin op gang te brengen, of neem er een paar op in uw opstelling voor het einde van de winter voor een prachtige tuin vol met de vroegste bloemen van de lente.

Hyacinten

Afbeelding
Afbeelding

Bloeiend in het vroege voorjaar en halverwege de lente kun je de hyacint herkennen aan de rijke blauwe bloemen die in een cilindrische vorm zijn gestapeld. Misschien zie je ook roze of witte hyacint. Deze vaste plant bloeit slechts één keer per jaar en als dat het geval is, weet je dat de lente officieel is begonnen.

Narcissen

Afbeelding
Afbeelding

Narcissen zijn wellicht een van de gemakkelijkste lentebloemen om te verzorgen en zijn een duidelijk signaal dat de lente is begonnen. Deze felgele bloesems gedijen in de zon of in de schaduw en zorgen ervoor dat uw tuin de lente een zonnig welkom geeft.

Irissen

Afbeelding
Afbeelding

Trek veel kolibries en vlinders naar je tuin met opvallende lente-irissen. Herkenbaar aan hun gesegmenteerde bloemblaadjes en levendige kleurenweergave, hebben irissen een gevarieerd bloeiseizoen, afhankelijk van de specifieke variëteit. Dwergirissen bloeien in het vroege voorjaar, terwijl grotere irissen in het latere lenteseizoen kunnen bloeien. Sommige irissen bloeien ook een tweede keer in de late zomer of vroege herfst.

Tulpen

Afbeelding
Afbeelding

Als je wilt dat er in het vroege voorjaar tulpen langs de loopbrug van je huis staan, vindt de voorbereiding plaats in de late winter. Deze levendige voorjaarsbollen behoren tot de eerste bloemen van het seizoen, dus ze hebben ongeveer vier weken voorbereiding nodig voordat de warme temperaturen beginnen.

Azalea's

Afbeelding
Afbeelding

Azalea's worden meestal gezien in de kleuren roze, paars, rood en blauw en zijn een decoratieve tuinbloem met weelderige trossen bloemen. Zoek naar azalea's in het vroege voorjaar, hoewel er enkele soorten zijn die bloeien in het late voorjaar en de vroege zomer.

Lelietje-van-dalen

Afbeelding
Afbeelding

De knikkende klokvormige bloemen van het lelietje-van-dalen zijn een onmiskenbaar welkom in de lente. Meestal te zien in het kenmerkende wit, kun je af en toe een lelietje-van-dalen tegenkomen met een roze tint. Deze lelies hebben een lange rustperiode nodig, dus als je ze in de late herfst of winter plant, krijg je een prachtige lentebloesem. Als je klimaat koeler is, zie je ze misschien bloeien in de late lente en vroege zomer.

Sneeuwklokjes

Afbeelding
Afbeelding

Sneeuwklokjes bloeien in sommige regio's al in februari en doen denken aan de hangende klokvorm van lelietje-van-dalen. Er zijn twintig soorten sneeuwklokjes en de bloemen zijn bijna geheel wit, met de zeldzame uitzondering van lichtgeel. Deze lentebloesem lijkt misschien op vallende sneeuw, maar ze zijn slechts een voorproefje van het warme weer dat gaat komen.

Kruipende Phlox

Afbeelding
Afbeelding

Kruipende phlox is misschien wel een van de eerste bloemen die je in de lente ziet. Met weinig onderhoud en rijke bloesems in paars, roze en rood zijn deze varenachtige planten de perfecte lenteaanvulling voor uw tuin.

Camelia's

Afbeelding
Afbeelding

Camelia's bloeien in verschillende tinten roze, rood en wit en kunnen uw tuin sieren voordat de echte lente begint. Camellia's kunnen op elk moment bloeien tussen de late herfst en het vroege voorjaar, afhankelijk van de variëteit. Als je elk jaar een vroeg voorproefje van de lente wilt, voeg dan een paar camelia's toe aan je tuin.

Ranonkel

Afbeelding
Afbeelding

Ranonkelbloemen, ook bekend als de lenteroos, hebben weelderige lagen bloemblaadjes. Met de komvormige vorm van deze bloemblaadjes is het geen verrassing dat boterbloemen tot de ranonkelfamilie behoren. De talloze kleuren in de bloemen zullen in het vroege voorjaar een levendige variatie aan uw landschap toevoegen en blijven hangen tot het begin van de zomer.

Viooltjes

Afbeelding
Afbeelding

Viooltjes zijn een van de eerste planten die bloeien in het vroege voorjaar en zijn een geliefde bloem voor veel tuinders. Deze kleurrijke bloemblaadjes voegen levendige lagen toe aan je landschap terwijl ze de winterse kou verdrijven. Kijk of je het gezicht in elke bloem kunt vinden als ze bloeien in het vroege voorjaar.

Krokussen

Afbeelding
Afbeelding

Krokus wordt meestal gezien in een rijke paarse tint en is een van de vroegste bloemen van de lente. Sommige krokussoorten bloeien in bepaalde streken al in januari. Krokus brengt de vroege vreugde van de lente in uw tuin of landschap en zal zich blijven verspreiden en elk jaar terugkomen.

Helleborus

Afbeelding
Afbeelding

De bloemen van Nieskruid maken deel uit van de boterbloemenfamilie en vertonen meestal spikkels tegen een rood, geel of paars bloemblad. Deze bloei kan in warme klimaten al in december ontkiemen en zal in de meeste klimaten in het vroege voorjaar zijn hoogtepunt bereiken door de koele grond. Wees voorzichtig met uw huisdieren in de buurt, want Nieskruid kan giftig zijn voor katten en honden.

Leeuwebekjes

Afbeelding
Afbeelding

Als je in een koeler klimaat leeft, kunnen je leeuwebekjes in het vroege voorjaar bloeien en de hele zomer blijven hangen. Bij warmere temperaturen blijven je leeuwebekjes tot het begin van de herfst goed. Deze vroege lente en langblijvende bloem pronkt met heldere en enorme kleurvariaties met een opvallend en lang lichaam in 40 verschillende soorten.

Altviolen

Afbeelding
Afbeelding

Altviolen gedijen goed in de koele temperaturen van het vroege voorjaar, en met het juiste klimaat en de juiste verzorging gaan ze mee tot het begin van de zomer. Zoek naar hun beroemde violette of witte bloemblaadjes en af en toe geel. Als je je tuinierkaarten goed speelt, kun je deze bloemen in de herfst opnieuw zien.

Forsythias

Afbeelding
Afbeelding

Forsythia is een onderhoudsarme toevoeging aan uw tuin en springt in de vroege lentemaanden tevoorschijn met zijn kenmerkende gele bloesems. De bloei duurt misschien niet het hele seizoen, maar deze groene struik zal veel schoonheid aan uw tuin geven zodra de bloemblaadjes vallen en de warmste maanden dichterbij komen.

Vroege lentebloemen luiden het einde van de winter in

Afbeelding
Afbeelding

Een paar van deze levendige bloesems zullen je tuin laten overlopen van lenteschoonheid. Verwelkom de warmere temperaturen en de verwachting in de lucht met de mooiste bloemen die de schoonheid van de lente inluiden.

Aanbevolen: