6 waardevolste oude Ninja Turtle-speelgoed dat je nog kunt hebben

Inhoudsopgave:

6 waardevolste oude Ninja Turtle-speelgoed dat je nog kunt hebben
6 waardevolste oude Ninja Turtle-speelgoed dat je nog kunt hebben
Anonim

Graaf op zolder naar je oude speelgoedkist en je roept "cowabunga" als je ontdekt welk waardevol TMNT-speelgoed je nog hebt.

Teenage Mutant Ninja Turtle-speelgoed
Teenage Mutant Ninja Turtle-speelgoed

Als kinderen uit de jaren 90 de namen Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael horen, denken ze niet aan de legendarische artiesten, maar eerder aan de gemuteerde, misdaadbestrijdende rioolschildpadden. Teenage Mutant Ninja Turtles was een enorm succes en de merchandise uit de jaren 80/90 is zo nostalgisch dat het vandaag de dag kostbaar is geworden. We hopen dat je "cowabunga" kunt schreeuwen als je een aantal van deze waardevolle Ninja Turtles-speelgoed uit de jaren 80 en 90 vindt in dozen met schatten uit je kindertijd.

Het meest waardevolle Teenage Mutant Ninja Turtle-speelgoed uit je kindertijd

Meest waardevolle Teenage Mutant Ninja Turtle-speelgoed Recente verkoopprijzen
1992 TMNT Mona Lisa-actiefiguur $130
TMNT Movie Star Series-actiefiguren $180
1989 TMNT rioolspeelset $250
1989 TMNT Retrokatapult $250
1994 Playmates Universal Studios Monsters TMNT-actiefiguren $425
1988 TMNT actiefigurencollectie $1, 750

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn misschien begonnen als een stripserie, maar het waren de tekenfilms en live-actiefilms uit de jaren negentig die de gemuteerde misdaadbestrijders in de tijdgeest katapulteerden. Net zoals iedereen een favoriete Spice Girl had, had iedereen een favoriete schildpad. Deze loyaliteiten leidden tot een grote hoeveelheid kindermerchandise. Tegenwoordig is dit vintage Ninja Turtle-speelgoed uit de jaren 90 meer waard dan je ooit had kunnen verwachten.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Mike (@nightwatchertmnt)

1992 TMNT Mona Lisa-actiefiguur

TMNT Mona Lisa-actiefiguur
TMNT Mona Lisa-actiefiguur

Alleen serieuze fans van Teenage Mutant Ninja Turtles zouden zich bijpersonages als Mona Lisa herinneren. Ze was een hagedisachtige mutant, in dezelfde geest als de schildpadden, en was net zo gevaarlijk. Speelkameraadjes Toys, Inc.heeft in de jaren negentig heel veel Ninja Turtle-speelgoed vervaardigd, en dit Mona Lisa-actiefiguur uit 1992 is het meest waardevol als het nog in de blisterverpakking zit. Er staat er momenteel bijvoorbeeld één op de website van Dallas Vintage Toys voor ongeveer $ 130.

TMNT Movie Star Series-actiefiguren

TMNT Movie Star-serie actiefiguren
TMNT Movie Star-serie actiefiguren

Playmates was een grote fabrikant van oud Ninja Turtle-speelgoed in de jaren negentig, en een van hun meest basale pakketten was de Movie Star-serie, die werd geleverd met actiefiguren van de hoofdpersonages en hun respectievelijke wapens. Je hoeft geen verzegelde collectie te vinden om wat speelgoed te hebben dat iets waard is.

Verzamelaars zijn echt op zoek naar complete of bijna complete vintage speelsets en betalen een goed bedrag voor zelfs exemplaren zonder doos. Maar voor ongeopende actiefiguren uit de serie halen ze hun neus niet op. Een ongeperforeerd en verzegeld voetsoldaat werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 179.99 op eBay.

1989 TMNT rioolspeelset

TMNT Rioolspeelset uit 1989
TMNT Rioolspeelset uit 1989

De TMNT Sewer Playset, gemaakt door Toyline rond 1989, verkoopt consequent goed op de vintage speelgoedmarkt. Het zou kunnen komen door de manier waarop de speelset het hele riooltrainingssysteem repliceert waarin de schildpadden leefden en oefenden, en de nostalgie naar zo’n iconische locatie zorgt ervoor dat de vraag toeneemt. Normaal gesproken zijn deze sets het meeste waard als ze volledig ongeopend zijn en voor meer dan $ 300 kunnen worden verkocht. Eén speelset zonder doos wordt momenteel online aangeboden voor $ 250.

1989 TMNT Retrokatapult

TMNT-retrokatapult uit 1989
TMNT-retrokatapult uit 1989

Een andere iconische Playmate-speelset uit de eerste licentiejaren is de Retrocatapult. Net als de Easy Bake Oven bevatte dit TMNT-speelgoed onderdelen waarvan ze zweerden dat ze geen vlekken op kleding of tapijten konden veroorzaken (maar we kennen de waarheid). Vintage speelsets als deze zijn zeer waardevol als er nog nooit mee is gespeeld. Afhankelijk van hun toestand kunnen ze tussen de $ 250 en $ 500 verkopen. Eén in de fabriek verzegelde doos is onlangs op eBay verkocht voor $ 249,99.

1994 Playmates Universal Studios Monsters TMNT-actiefiguren

1994 Playmates Universal Studios Monsters TMNT-actiefiguren
1994 Playmates Universal Studios Monsters TMNT-actiefiguren

Als je vertrouwd raakt met het vintage Ninja Turtle-speelgoed dat je kunt pakken, vergeet dan niet het speelgoed dat is gemaakt in het kader van speciale partnerschappen. Deze worden meestal in beperkte hoeveelheden gemaakt, kunnen slechts in één keer worden gekocht en zijn moeilijk te vinden voor verzamelaars.

Een van deze zeldzame mashups was tussen Universal Studios en de Turtles. Het resultaat waren onherkenbare monsterversies van ieders favoriete misdaadbestrijdende amfibieën. Eén geopend Raphael-actiefiguur, waar nog de originele verpakking bij zit, wordt momenteel aangeboden voor $ 425.

1988 TMNT-actiefiguren

Raphael-actiefiguur uit 1988
Raphael-actiefiguur uit 1988

Het duurde tot 1987 voordat de makers van TMNT hun personages in licentie gaven aan Playmate Toys, Inc. De allereerste batch Teenage Mutant Ninja Turtles-merchandise kwam dus uit in 1988. Als eerste groep maakt TMNT-speelgoed van 1988, bijzonder verzamelobject.

Bovendien dragen zaken als de originele verpakking, het feit dat het nooit is geopend, of het feit dat er nooit een gat in is geslagen om de speelgoedverpakking op te hangen, bij aan hogere waarden. In nieuwstaat kunnen deze actiefiguren voor ongeveer $ 250- $ 500 per stuk worden verkocht. Eén ongeopende verzameling TMNT-personages is online verkocht voor $ 1.750.

Dingen die oud Ninja Turtle-speelgoed geld waard maken

Van alle geanimeerde shows uit de jaren 90 die 30 jaar later een cultstatus hebben, is Teenage Mutant Ninja Turtles veruit het meest verzamelobject. Speelgoed waarmee u of uw kinderen jaren geleden hebben gespeeld, wordt nu online voor honderden dollars verkocht. Kleine TMNT-fans zijn verzamelaars geworden met veel geld om te verbranden, en ze zijn meer dan bereid te betalen voor het beste speelgoed dat ze kunnen vinden.

Wanneer je door kringloopwinkelbakken of dozen met spullen uit je kindertijd bladert, zoek dan naar deze dingen die waardevol TMNT-speelgoed onderscheiden van het gemiddelde.

  • Vind actiefiguren en speelsets in hun originele verpakking. Het meest waardevolle vintage Ninja Turtle-speelgoed is volledig ongeopend en in de fabriek verzegeld, maar exemplaren met de originele verpakking (zelfs als ze (geopend) zijn nog steeds veel meer waard dan los speelgoed.
  • Zoek naar complete sets. Verzamelaars willen een complete set en geven liever een vast bedrag uit aan een hele collectie dan kleine bedragen aan aankopen over een paar jaar.
  • Laat de rare dingen niet over het hoofd. De kans is groter dat je een smetteloos uitziend Leonardo-actiefiguur oppakt dan dat je een raar bijpersonage bent dat je nog nooit hebt gezien gehoord van. Toch kunnen deze minder gepubliceerde exemplaren voor sommige verzamelaars de heilige graal zijn en uiteindelijk veel meer waard zijn.

Redelijk goede prijzen voor rioolschildpadden

Ondanks dat er nog steeds TMNT-cartoons worden gemaakt, v alt niet te ontkennen dat de hoogtijdagen van het concept aan ons voorbij zijn gegaan. Toch herdenken verzamelaars de populariteit ervan door het best bewaarde ninjaspeelgoed uit de jaren '80 en '90 op te kopen. Dit waardevolle speelgoed herinnert je er in ieder geval aan dat de dingen waarvan je nooit denkt dat ze in de toekomst iets waard zullen zijn, je misschien wel zullen verrassen.

Aanbevolen: