Hoe tropische planten in de winter te beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe tropische planten in de winter te beschermen
Hoe tropische planten in de winter te beschermen
Anonim
Geniet van tropische planten
Geniet van tropische planten

Beginnende tuiniers die houden van de aantrekkingskracht van planten uit een warmer klimaat, vragen zich misschien af hoe ze tropische planten in de winter kunnen beschermen. Een doorgewinterde tuinman zal onvermijdelijk antwoorden: "Plant ze in containers en breng ze in de winter naar binnen." Tropische planten komen oorspronkelijk uit de tropen. Ze zijn geëvolueerd om zeer warme temperaturen, veel zonneschijn en veel regen ten volle te kunnen waarderen. Ze kunnen niet zo goed tegen kou en zijn niet gewend aan koudere temperaturen. Om de planten te overwinteren is een goede oplossing om ze op een veranda, in een kas of in een redelijk warme schuur of garage te plaatsen.

Hoe tropische planten in de winter te beschermen

Zelfs in een klimaat zo warm als Florida, kunnen de nachten koud genoeg worden om tropische planten te beschadigen. Dat mag tuinders er echter niet van weerhouden deze prachtige exemplaren te planten. Hoewel een tropische plant af en toe verloren kan gaan door overmatige vorstschade, zijn de meeste tuiniers van mening dat de schoonheid de extra inspanning waard is.

Er zijn stappen die je kunt nemen om tropische planten in de winter te beschermen. Deze omvatten:

  • Zware mulch - Minstens vijf centimeter.
  • Beschermende barrières - Houd sneeuw, wind en ijs van uw planten met beschermende barrières. Denk hierbij aan bedekking, het plaatsen van de plant in een pergola of tuinhuisje en windschermen, zoals hekken of rijen struiken.
  • Laat planten geleidelijk wennen aan kouder weer.
  • Selecteer een plek die veel zonlicht krijgt en de meeste warmte absorbeert. Bakstenen muren, stenen hekken en verharde oppervlakken absorberen een deel van de zonnewarmte.
  • Creëer een microklimaat dat gunstig is voor de planten. Je microklimaat brengt warmte naar het gebied dat je hebt gekozen, en helpt het daar vast te houden.
  • Goede plantenvoeding - Als uw plant optimale voedingsstoffen krijgt, zal hij koude temperaturen beter verdragen en sneller herstellen dan ondervoede planten. Bemest ongeveer vier keer per jaar. Bemest niet vlak voor de winter om de groei van nieuwe planten in het koudste seizoen te ontmoedigen. Niet bemesten als de planten door vorst zijn beschadigd.
  • Boomluifels, priëlen, hekjes of buitengebouwen kunnen de planten beschermen door de nachttemperaturen te verhogen en het verlies van stralingswarmte te verminderen.
  • Water geven voordat het gaat vriezen kan de planten helpen beschermen. De vochtige grond zal meer zonnestraling absorberen en de warmte de hele nacht opnieuw uitstralen.
  • Plaats containerplanten samen in een groep om warmteverlies te verminderen.
  • Afdekkingen houden niet alleen natte sneeuw en vorst buiten de planten, maar helpen ook het verlies van stralingswarmte te verminderen.(Een lichte, droge sneeuwbedekking kan sommige planten zelfs helpen beschermen door als bedekking te fungeren om de warmte vast te houden.) Soms plaatsen mensen een gloeilamp onder de bedekking om sierplanten te beschermen die niet kunnen worden verplaatst.
  • Planten besproeien met water is een methode die soms wordt gebruikt voor sierplanten. Hierdoor blijft de temperatuur op 32 graden F. Dit is echter riskant omdat het beregenen moet beginnen wanneer de vriestemperaturen worden bereikt en moet doorgaan totdat het ontdooit. Het water moet gelijkmatig worden verdeeld om een laagje vloeibaar water op het oppervlak te houden.

In geval van vorstschade

Als uw plant door vorst of kou is beschadigd, kunt u hem het beste niet snoeien, ook al heeft u daar misschien een sterke drang toe. Wacht tot de laatste nachtvorst en nieuwe groei verschijnen; dan weet je hoeveel schade er is aangericht. U wilt geen levend hout of levend weefsel verwijderen. Bladeren die beschadigd zijn, vallen eraf.

Om te bepalen of de takken binnenin beschadigd zijn, kijk je onder de schors naar zwarte of bruine verkleuringen. Dit wijst op schade en mag eventueel weggesnoeid worden. Geef uw planten water na een ernstige vorst. Ze hebben de voeding nodig om te herstellen van de stress en vooruit te streven naar herstel en nieuwe groei. Lees meer over door koud weer verdoofde planten en door koud weer geschokte planten. Tenslotte, als je tropische plant te ver heen is om te herstellen, schrijf hem dan op om te ervaren en koop een nieuwe - geen enkele plant leeft eeuwig.

Aanbevolen: