Aankleedspellen voor kinderen

Inhoudsopgave:

Aankleedspellen voor kinderen
Aankleedspellen voor kinderen
Anonim
Verkleed als dokter
Verkleed als dokter

Pretend-spel is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen en verkleden als iemand anders of een favoriet verhaalpersonage is een leuke manier voor kinderen om hun eigen unieke verhalen na te spelen. Je oma's hoed opdoen, online outfits voor een cyberpop kiezen of papieren poppetjes uitknippen zijn allemaal goede manieren om kinderen te vermaken. Online verkleedspelletjes helpen ook de creativiteit te bevorderen.

Online aankleedspellen en websites voor kinderen

Technisch onderlegde kinderen kunnen virtuele verkleedspelletjes spelen op een computer, telefoon of tablet met hun favoriete personages en een eindeloze voorraad kleding en accessoires. Voor de meeste online verkleedspellen voor kinderen is Adobe Flash Player vereist.

DressUpGames

DressUpGames bestaat al meer dan 20 jaar en biedt unieke aankleedspellen en populaire verkleedspellen van internet. Hun uitgebreide collectie spellen omvat spellen voor het aankleden van mensen, het inrichten van kamers en het ontwerpen van huizen. Zoek op categorie of op wat het populairst is bij gebruikers. Kinderen van elke leeftijd kunnen spelen, met als enige nadeel dat je niet op volledig scherm kunt spelen en dat er advertenties aan de zijkant staan waar jongere kinderen per ongeluk op kunnen klikken.

DressUpGirl

Ondanks de naam van de website biedt DressUpGirl.net talloze gecategoriseerde verkleedspellen, waaronder 'jongen aankleden', 'paar aankleden' en spellen die helemaal geen verkleedspellen zijn. Er zijn duizenden verkleedspellen om uit te kiezen en de advertenties worden onder het spelscherm weergegeven, zodat kinderen er niet per ongeluk op klikken. Het grootste nadeel van deze website is dat er geen manier is om games te zoeken, dus je hoeft alleen maar te bladeren en te kiezen wat er leuk uitziet.

PBS Kinderen

Jongere kinderen zullen dol zijn op de kleine selectie karakter-aankleedspellen bij PBS Kids. Kinderen kunnen hun favoriete personages uit shows als Sesamstraat, Kratts in het wild en Arthur aankleden voor verschillende situaties en seizoenen. Deze spellen zijn perfect voor peuters en kleuters omdat er geen advertenties of links zijn waarop ze per ongeluk kunnen klikken en ze beschikken over eenvoudige computervaardigheden zoals muisvaardigheden met één klik.

Barbiemode en aankleedspellen

Op Barbie.com kun je kiezen uit verschillende modespellen met het blonde personage en enkele van haar vrienden. Elk spel is vrij eenvoudig te spelen met behulp van muisvaardigheden met één klik of klikken en slepen. Kies een eenvoudig spel waarbij je Barbie alleen maar aankleedt, of kies een langer spel waarin je haar en een aantal vrienden aankleedt en zet ze vervolgens samen in één foto. Kinderen die een tablet of telefoon gebruiken om te spelen, kunnen een volwassene vragen om hen te helpen met het downloaden van de Barbie Fashion Closet- of Barbie Magical Fashion-aankleedapps.

Disney prinses aankleden

Als je een kleintje hebt dat van prinsessen houdt, dan is het Disney Princess Dress-Up-spel iets voor jou. Met dit supereenvoudige spel kunnen kinderen een van de vijf populaire prinsessen uit een Disney-film kiezen: Assepoester, Ariël, Belle, Tiana of Raponsje. Kinderen kunnen vervolgens de achtergrond veranderen, kiezen uit verschillende kledingkleuren en -stijlen, accessoires toevoegen en leuke stickers invoegen.

Soorten verkleedspellen

Kinderen kunnen ervoor kiezen om hun creativiteit op veel manieren te uiten met verkleedspelletjes, activiteiten en vrij spel.

Traditioneel verkleedspel

Traditioneel verkleden houdt in dat je kleding en kostuums aantrekt om je voor te doen als een andere persoon, dier of personage. Een klein meisje kan bijvoorbeeld een prinsessenjurk, een tiara en mama's parels aantrekken om een theekransje te houden met haar poppen en knuffels. Vul een bak met oude Halloween-kostuums of je kleding en accessoires, zodat kinderen op elk moment hun fantasie kunnen gebruiken om personages te creëren.

Rollenspellen

Voor rollenspellen dragen kinderen een kostuum om een personage voor een specifiek spel te worden. Er zijn rollenspellen voor jonge kinderen, tieners en volwassenen. Voorbeelden van rollenspellen die een of andere vorm van kostuum kunnen bevatten, zijn Magic: The Gathering of Dungeons and Dragons.

Speelgoed aankleden

Aankleedspeelgoed helpt kinderen de verhalen te visualiseren die ze verzinnen met hun favoriete speelgoed. Het aantrekken van outfits voor poppen en knuffels is leuk en niet te vergeten: het versterkt de band die het kind met het speelgoed heeft. Je kunt speelgoed en modepoppen vinden die zijn gemaakt voor verkleedspelletjes en die worden geleverd met een verscheidenheid aan outfits, of je kunt verschillende outfits kopen/naaien voor een bepaald speeltje.

Meisje dat de pop aankleedt
Meisje dat de pop aankleedt

Papieren poppen spelen

Het uitrusten van papieren poppen in verschillende kleren is leuk fantasiespel waarbij het lijkt alsof de personages regelrecht uit boeken lopen. Als uw budget klein is, kunt u papieren poppen met kleding afdrukken.

Online aankleedspellen voor kinderen

De meeste van deze spellen zijn bedoeld voor kinderen in de kleuter- en basisschoolleeftijd en bevatten populaire stripfiguren en schattige dieren. Er zijn ook enkele aankleedspelletjes van het modeontwerpertype voor oudere kinderen en tieners.

Voordelen van verkleedspellen

Het proces van het selecteren van verschillende outfits en accessoires en het plaatsen ervan op speelgoed, cyberpersonages of papieren poppen kan kinderen leren kleuren en vormen te identificeren en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Het aantrekken van een kostuum kan een kind ook helpen zichzelf te kleden en om te gaan met knopen, ritsen en het strikken van schoenveters. Het uitrusten van speelgoed voor een theekransje kan een kind ook helpen zich meer bewust te worden van hoe verschillende sociale situaties om nettere kleding vragen en een kans bieden om te oefenen met het dekken van een tafel en om manieren en etiquette te leren kennen.

Aankleedspelideeën voor kinderen

Aankleedspelletjes kunnen ook geweldige gezinsactiviteiten zijn waar kinderen en volwassenen samen van kunnen genieten.

Pirate Treasure Hunt

Mama, papa en de kinderen (of wie dan ook in het huis woont) kunnen zich allemaal verkleden als piraten voor een speciale speurtocht. Creëer aanwijzingen die allemaal een piratenthema hebben en verberg kleine schatten zodat iedereen iets lekkers krijgt. De speurtocht kan snel en zonder veel planning worden uitgevoerd door snoep of items uit de Dollar Store te gebruiken voor de prijzen en aanwijzingen te creëren die betrekking hebben op de familieleden.

Vader met kinderen die piraten spelen
Vader met kinderen die piraten spelen

Play-Doh aankleedkunst

Ga zitten met je kind en maak kleine karakters uit Play-Doh. Gebruik verschillende kleuren gietmassa om de personages te personaliseren met kleding en accessoires zoals vlinderdassen en kettingen. De veelzijdige klei en het beschikbare gereedschap bieden veel creatieve mogelijkheden voor grappige personages en outfits.

Kostuumwedstrijd

Laat het hele gezin zich verkleden in kostuums en houd een kostuumwedstrijd. Creëer een of twee winnende categorieën en geef een prijs aan de winnaars. Pas het aantal winnaars en prijzen aan, afhankelijk van de grootte van het gezin en de deelnemers aan de wedstrijd.

Aardappelvriend

Herinner je je meneer Potato Head nog? Maak een geheel nieuwe versie om te personaliseren. Neem een schone aardappel en maak ogen, een neus, een mond en ledematen met voorwerpen die je vaak in huis tegenkomt. Gebruik bijvoorbeeld twee losse knopen voor de ogen, een spijkertje voor de neus, garen in de vorm van een glimlach voor de mond en vier takjes voor de ledematen. Maak kleding van stof of zelfs bouwpapier. Maak accessoires zoals een pijpenragerbril of een papieren hoed. Kinderen zullen het leuk vinden om te helpen uitzoeken wat ze voor de outfits kunnen gebruiken en deze samen te stellen.

Leuke verkleedspelletjes voor kinderen

De verkleedspelletjes van vandaag beperken zich niet tot het snuffelen in oma's souvenirdozen op zolder of het verkleden van poppen of knuffels. Het is een hele wereld van computerspellen en rollenspellen waar kinderen van de kleuterschool tot en met de tienerjaren allemaal van genieten.

Aanbevolen: