Methoden voor het koken van aardappelen

Inhoudsopgave:

Methoden voor het koken van aardappelen
Methoden voor het koken van aardappelen
Anonim
rauwe aardappelen
rauwe aardappelen

De verschillende manieren om aardappelen te bereiden en te koken zijn eindeloos, wat een van de redenen is dat je je nooit zult vervelen bij het kiezen van aardappelrecepten. Of je nu zin hebt in gebakken aardappelen, gekookte aardappelen of aardappelpuree, het zit je goed.

Aardappelen bereiden

Wanneer u aardappelen klaarmaakt om te koken, kiest u eerst het type aardappel dat u wilt serveren. U kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan aardappelen in verschillende vormen, maten en kleuren. Kijk wat er verkrijgbaar is bij uw plaatselijke supermarkt, of probeer er zelf een te kweken! Aardappelen klaarmaken voor koken:

  1. Was aardappelen grondig met water (of in een oplossing van water gemengd met 2 tot 3 eetlepels witte azijn om vuil van de aardappelen te verwijderen).
  2. Schrob het resterende vuil van de aardappelen met een groenteschrobborstel.
  3. Spoel de aardappelen nogmaals met water.
  4. Geschilde aardappelen indien gewenst, en/of snijd aardappelen als uw recept daarom vraagt.

Gebakken aardappelen

Gebakken aardappel
Gebakken aardappel

Gebakken aardappelen zijn extreem veelzijdig. Beleg ze met broccoli en kaas, chili en kaas, salsa, of spek en cheddar. Of voeg gewoon boter met zout toe om van deze volledig Amerikaanse zetmeelrijke groente te genieten en geniet ervan! Prik voor het bakken de gewassen aardappelen in met een vork, bestrijk de schil met olijfolie of boter, bestrooi met zout, plaats ze op een bakplaat en kook op 425 graden Fahrenheit gedurende ongeveer 65 minuten.

Gegratineerde aardappelgerechten benadrukken een manier om smaakvolle gebakken aardappelen te maken. Het omvat het wassen en snijden van aardappelen; plaats ze vervolgens in een ovenschaal met een verscheidenheid aan andere smaakvolle ingrediënten, zoals room, kaas, kruiden en specerijen. Volg eenvoudig de receptinstructies voor gegratineerde aardappelen voor het combineren van ingrediënten en bak ongeveer 45 minuten op 375 graden Fahrenheit.

Geroosterde aardappelen

Geroosterde aardappelen
Geroosterde aardappelen

Bij het maken van geroosterde aardappelen werken rode schil- of Yukon Gold-aardappelen goed.

  1. Verwarm de oven voor op 450 graden Fahrenheit.
  2. Kwartaal 2 pond aardappelen tijdens de laatste stap van de bereiding.
  3. Plaats ze in de braadpan met 2 eetlepels plantaardige olie.
  4. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  5. Verdeel de aardappelen in een enkele laag in de pan.
  6. Bak gedurende 20 minuten (af en toe roeren of omdraaien).

Overweeg om kruiden aan de aardappelen en andere smaakvolle ingrediënten toe te voegen aan de basismethode en je hebt een geweldig bijgerecht voor elke ma altijd.

Magnetronaardappelen

Aardappel uit de magnetron
Aardappel uit de magnetron

Soms is het handiger om je aardappelen in de magnetron te zetten in plaats van ze te bakken, vooral als je weinig tijd hebt. Gewoon:

  1. Was en schrob je aardappelen om ze klaar te maken voor het koken.
  2. Prik in elke aardappel meerdere keren met een vork.
  3. Wrijf een beetje olijfolie op de buitenkant van elke aardappelschil.
  4. Plaats de aardappel op een magnetronbestendig bord.
  5. Kook elke aardappel op vol vermogen gedurende 5 tot 6 minuten aan elke kant (10 tot 12 minuten in totaal; draai de aardappel halverwege om).
  6. Zorg ervoor dat je aardappel zacht is.
  7. Snijd de aardappel in de lengte door en voeg je favoriete ingrediënten toe.

Vrijwel elke traditionele gepofte aardappeltopping is perfect voor een aardappel uit de magnetron. Met de magnetron bereik je net iets sneller het eindresultaat!

Gekookte aardappelen

gekookte aardappels
gekookte aardappels

Aardappelen koken is de perfecte kookmethode als je kleinere aardappelen in hun geheel wilt serveren, of zachte aardappelen wilt bereiden voor puree of aardappelsalades. Aardappelen koken is eenvoudig en een snelle manier om ze te bereiden. Gewoon:

  1. Schrob en spoel de aardappelen om ze klaar te maken voor het koken.
  2. Gebruik kleine hele aardappelen of snijd grotere aardappelen in kleinere blokjes (schil indien gewenst).
  3. Plaats de aardappelen in een grote pan en vul met water (genoeg om de bovenkant van de aardappelen te bedekken).
  4. Voeg ongeveer 1 theelepel zout toe aan het water.
  5. Breng water op hoog vuur aan de kook.
  6. Zet het vuur laag of middellaag.
  7. Bedek de pot met een deksel; water moet zachtjes koken.
  8. Laat de aardappelen ongeveer 15 tot 25 minuten sudderen (zacht koken), of tot ze zacht zijn.
  9. Giet de aardappelen af in een vergiet, laat ze afkoelen, voeg eventueel kruiden toe en geniet ervan!

Als je de aardappelen na het koken wilt pureren, verwarm dan 2 eetlepels boter met 1 kopje melk op laag vuur. Meng vervolgens het melkmengsel met de aardappelen tot ze de gewenste consistentie hebben bereikt. Wanneer u aardappelsaladerecepten maakt, hoeft u alleen maar de aardappelen te wassen en te koken, te laten sudderen tot ze zacht zijn, de gekookte aardappelen af te koelen en uw favoriete aardappelsaladerecept te volgen.

Gebakken Aardappelen

Franse gebakken aardappelen
Franse gebakken aardappelen

Bij het bakken van aardappelen hoeft u alleen maar de aardappelen te wassen en in partjes of reepjes te snijden (indien gewenst eerst schillen). Andere ingrediënten die je nodig hebt zijn olie, bakvet of reuzel om te frituren (afhankelijk van de frituurmethode die je kiest) en kruiden naar keuze. Voor frituren gebruik je een ondiepe koekenpan, of een friteuse (of grote pan) om te frituren. Bak aardappelen in olie, bakvet of reuzel gedurende ongeveer 5 tot 6 minuten; Laat de aardappelen vervolgens uitlekken op keukenpapier en voeg kruiden toe.

Gestoomde aardappelen

Een andere methode om aardappelen te koken waar je misschien nog niet veel over hebt gehoord, is het stomen van aardappelen. Voor deze methode:

Gestoomde aardappelen
Gestoomde aardappelen
  1. Schil 7 kleine aardappelen (gele aardappelen werken goed).
  2. Kook 1 kopje water (voeg een snufje zout toe) in een pan met daarin een stoommandje.
  3. Voeg de aardappelen toe aan het mandje en stoom ze ongeveer 20 minuten (of tot ze gaar zijn en het water is verdampt).
  4. Doe de aardappelen in een kom en voeg 1 eetlepel boter en 1/4 theelepel zout toe; gooi naar jas.

Desgewenst kun je wat verse kruiden aan de boter en het zout toevoegen voordat je het roert. Kies degene die bij de rest van uw ma altijd passen.

Genieten van aardappelrecepten

Er zijn zoveel manieren om aardappelrecepten te koken en ervan te genieten. Je kunt elke avond van de week aardappelen eten en je hoeft je nooit te vervelen, want deze zetmeelrijke groente is een van de meest veelzijdige die je kunt vinden.

Aanbevolen: