14 stijlvolle ideeën om oude luiken opnieuw te gebruiken

Inhoudsopgave:

14 stijlvolle ideeën om oude luiken opnieuw te gebruiken
14 stijlvolle ideeën om oude luiken opnieuw te gebruiken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit langs die funky vintage luiken hebt gewandeld die tegen de buitenkant van de antiekwinkel leunen of tegen tafels op de rommelmarkt hebben gestaan, weet je hoe verleidelijk ze kunnen zijn. Van het sorteren van uw post tot het verfraaien van uw voordeur: er zijn zoveel fantastische ideeën om oude luiken een nieuwe bestemming te geven, dat u ze de volgende keer dat u ze ziet niet meer zult laten liggen. Sterker nog, de meeste van deze projecten zijn gewoon veel te gemakkelijk om niet te proberen.

Maak een rustiek welkomstbord

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Oude luiken vormen een geweldige achtergrond voor een bord met letters, vooral als je er een welkomstbericht aan toevoegt. Kies letters in een kleur die contrasteert met de tint van de luiken. Hang eerst de luiken op en plaats het bord erbovenop.

Moet weten

Je kunt vintage luiken voor slechts $ 10 vinden op rommelmarkten en kringloopwinkels. Sommige grote luiken of luiken met interessante verfschilfers kunnen iets meer kosten, soms tot $ 50. Er zijn talloze stijlen, dus neem de tijd om er een te vinden die bij jouw decoratiebehoeften en prijs past.

Verander een spiegel in een raam

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Heb je wat extra licht nodig in je kamer? Je kunt licht van dichtbij reflecteren en de illusie wekken van een ander raam door een spiegel te flankeren met een paar luiken. Dit is ook een geweldige manier om een architectonisch element toe te voegen aan een blinde muur, vooral in een eetkamer of woonkamer.

Maak een regenboogbrandpunt

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Geef je kamer een mooi en vrolijk middelpunt door een luik te schilderen met regenboogkleuren verf. Je kunt ambachtelijke verf in kleine hoeveelheden kopen en elke lamel in een andere tint schilderen. Voeg een bericht toe als je wilt.

Sier uw voordeur in

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wil je wat extra uitstraling toevoegen? Omlijst uw voordeur met oude luiken. Kies voor luiken die extra lang zijn en hang ze aan weerszijden van de deur. Je kunt ze ook verdrietig maken of ze in een felle tint schilderen voor nog meer persoonlijkheid.

Hang planten of schansen aan oude luiken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt je schansen of hangplanten een wat meer decoratieve uitstraling geven met oude luiken. De sluiter fungeert als een soort frame voor de plant of lamp, waardoor deze meer impact heeft op je muur (plus een geweldige vintage boerderijsfeer).

Sleutels en portemonnees bijhouden

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Hergebruik oude luiken om vervelende sleutels, portemonnees, hondenriemen en andere kleine dingen die je bij je deur moet hangen bij te houden. Dit is een supergemakkelijk project dat iedereen zelf kan maken: verf een sluiter in een hippe kleur, voeg een paar eenvoudige haken toe en hang hem aan de muur.

Verander een oud luik in een plank

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Het is altijd leuk om nog een plank te hebben waarop je je planten, foto's of verzameling vintage speelgoed kunt laten zien (we zien jullie, Troetelbeertjesverzamelaars). Van een oud luik een plank maken is eenvoudig: voeg gewoon een extra stuk hout toe met plankbeugels en hang het luik aan de muur. Je kunt het geheel een mooie kleur geven.

Een oud luik opnieuw gebruiken als scheidingswand

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je net als de meesten van ons tegenwoordig bent, kun je altijd wat meer persoonlijke ruimte gebruiken. Verdeel een kamer om een thuiskantoor of leeshoek te creëren, of voeg wat privacy toe aan een slaapkamer met een hergebruikte scheidingswand met shutters. Koop gewoon drie luiken van dezelfde grootte en voeg scharnieren toe bij de bouwmarkt (er zijn verschillende scharnierstijlen, maar ze hebben meestal instructies om u te helpen bij de installatie).

Sorteer uw e-mail en berichten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een vintage sluiter is een geweldige manier om je post te sorteren. Pak een klein exemplaar in de kringloopwinkel of rommelmarkt en voeg een achterkant van dun multiplex toe dat op dezelfde maat is gesneden. Hierdoor v alt de post niet door de lamellen en kunt u uw brieven bijhouden of uw kerstkaarten tentoonstellen.

Maak een chique boerderijbord

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Krijtborden zijn super handig voor het schrijven van berichten aan mensen met wie je samenwoont of voor het maken van een welkomstbord voor gasten, maar ze zijn nog beter als ze een eigen stijl hebben. Het is eigenlijk heel eenvoudig om van een oud luik een krijtbord te maken. Kies er gewoon een zonder lamellen, maar met panelen. Schuur ze glad met fijn schuurpapier en schilder ze met schoolbordverf.

Organiseer uw sieraden

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Gebruik een oude sluiter om je sieradencollectie te ordenen en tentoon te stellen, zodat deze niet in de war raakt. Voeg haken en draad toe voor het ophangen van kettingen en armbanden. Je kunt ook oorbellen over de lamellen van een luik haken.

Kadreer je kunst met luiken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Geef je kunst meer visuele impact door antieke luiken als fotolijstjes te gebruiken. Laat je foto's of gekozen kunstwerk afdrukken op een canvas of op metaal en monteer deze vervolgens op de sluiter voor een supercoole, rustieke look die perfect is om de grootte van je kunst te maximaliseren.

Maak een salontafel met sluitertijd

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Hergebruik luiken in superfunky meubels. Het is eigenlijk heel eenvoudig, zelfs als je niet zoveel doe-het-zelf-ervaring hebt. Pak gewoon een stevig luik in de gewenste maat en voeg wat haarspeldpoten toe (je kunt ze vinden in de bouwmarkt). Bij de poten zit een handleiding, dus met een paar eenvoudige hulpmiddelen kun je aan de slag.

Moet weten

Als je een luik gaat gebruiken om meubels te maken of voor een ander doel waarvoor stevigheid nodig is, neem dan een paar minuten de tijd om het te inspecteren. Zorg ervoor dat het hout dik genoeg is om het gewicht dat het moet dragen te dragen en dat het niet kromgetrokken of verrot is.

Schilder een open/gesloten bord

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je een bedrijf hebt (of gewoon een bord in je keuken wilt hangen om je kinderen te vertellen wanneer je voor ze wilt koken), kun je een supercool open/gesloten bord maken van een oud Luik. Je hebt het soort nodig met lamellen die je kunt verplaatsen. Sluit het gewoon op de ene manier en schilder 'open', sluit het dan op de andere manier en schilder 'gesloten'.

Vintage luiken voegen veel boerderijstijl toe aan elk huis

Afbeelding
Afbeelding

Vintage luiken hebben misschien hun oorspronkelijke doel overleefd, maar er zijn zoveel ideeën om ze te gebruiken bij het decoreren of om gereedschappen te maken waarmee je je huis kunt organiseren. Ze zijn een beproefde methode om zelfs het meest moderne appartement een vleugje boerderijstijl toe te voegen, dus gebruik ze op allerlei coole en creatieve manieren.

Aanbevolen: