Fun & Fabulous Flea Market-meubelflips

Inhoudsopgave:

Fun & Fabulous Flea Market-meubelflips
Fun & Fabulous Flea Market-meubelflips
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

We kennen allemaal het gezegde dat iemands afval de schat van iemand anders is, en dat kan niet méér waar zijn dan voor vlooienmarktvinnen. Het stoffige meubilair naar achteren trekken en door vuile stapels oude goederen bladeren is misschien geen glamoureuze manier om je weekend door te brengen, maar het kan wel leuk en lucratief zijn.

Nu ambachtsstijlen een comeback maken, is vandaag de dag om je eerste vlooienmarkt-flip eens uit te proberen. Je hoeft geen uitgebreide gereedschapsset te bezitten of meubels te maken om er zelf een te kunnen maken rommelmarkt flip. Met een beetje kennis en wat vastberadenheid kan iedereen deze ideeën voor het omdraaien van meubels op de vlooienmarkt uitvoeren.

Verander een houten rommelmarktkast in een boerderijdroom

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek gaat naar meubels om om te draaien, zul je veel vintage houten stukken tegenkomen die onze grootouders hebben weggegooid toen ze hun huizen inkrompen. Helaas zijn de lichthouten meubelen die in de jaren zeventig en tachtig zo populair waren tegenwoordig niet meer zo populair. Maar je kunt een oude houten kast in een paar stappen gemakkelijk omtoveren in een noodlijdende boerderijdroom.

  1. Als de kast deuren heeft, schroef dan de scharnieren los en verwijder ze. Je kunt de deuren bewaren voor een ander doe-het-zelf-project.
  2. Veeg je meubels af met schoonmaakmiddel en een handdoek om vuil te verwijderen en droog het.
  3. Neem een schuurspons of papier met een fijne korrel en schuur het hout op. Hierdoor hecht de verf zich beter aan je meubels en wordt eventuele glans of lak verwijderd die eerder is aangebracht.
  4. Verwijder de planken om individueel te schilderen.
  5. Breng een kit aan op je verf voor een langere levensduur.
  6. Om wat karakter toe te voegen, kun je wat kastveilig behang of vinyl op de achterkant van de planken meten, knippen en plakken. Doe dit natuurlijk pas als je verf volledig droog is.
  7. Plaats de planken terug en neem een licht schuurgereedschap of schuurpapier en werk voorzichtig een klein beetje verf langs de randen weg. Dit geeft het stuk een doelbewust verweerde uitstraling waar boerderijliefhebbers dol op zijn.

Vlooienmarktstoelen stofferen voor een moderne sfeer

Afbeelding
Afbeelding

De snelste manier om een oude stoel te vernieuwen is door hem opnieuw te stofferen. Sommige stoelen, zoals de Queen Anne-stijlen, zijn geen goede keuze voor beginners. Maar het verwisselen van de stof van een set eetkamerstoelen kost niet veel expertise of tijd. Er zijn slechts drie lagen waar u zich zorgen over hoeft te maken: schuim, vulling en stof. Door ze stuk voor stuk op maat te knippen en op elkaar te leggen, transformeren deze materialen elke oude stoel in iets dat een boetiekcabine waardig is.

  1. Gebruik een schroevendraaier om de stoelen los te schroeven van het frame.
  2. Verwijder de nietjes waarmee de stof aan de zitting is bevestigd en verwijder alle drie de lagen. Leg de bovenste stoflaag opzij.
  3. Neem een stuk schuim en gebruik de zitting als sjabloon en teken de vorm erop over. Doe dit voor het aantal stoelen dat je repareert.
  4. Gebruik een mes of ander mes en knip de vierkanten uit.
  5. Neem de originele stoflaag en teken de vorm over op je nieuwe stof. Knip zoveel stukken uit als je nodig hebt.
  6. Volg dezelfde methode met vulmateriaal.
  7. Leg de stof neer, met de vullinglaag, de schuimlaag en ten slotte de zitting er bovenop. Vouw de stof om de hoeken terwijl je elke kant van de lagen strak tegen de onderkant van de stoel trekt.
  8. Niet de stof aan de stoel vastnieten terwijl je hem naar binnen trekt.
  9. Als je klaar bent met al je stoelen, kun je ze weer in de stoelframes schroeven.

Upcycle een oude ladder tot een slimme nieuwe plank

Afbeelding
Afbeelding

In de afgelopen jaren zijn decoratieve ladderplanken populair geworden, en ze zijn een goed ambacht dat nieuwe vlooienmarktvinnen aankunnen. Het gemakkelijkst te transformeren zijn houten ladders, omdat je er met slechts een paar stappen echt iets bijzonders van kunt maken.

  1. Was de houten ladder om vuil en roet te verwijderen. Droog het.
  2. Schuur de ladder lichtjes om eventueel aanwezige afwerking of oude verf te verwijderen. Hierdoor blijft de nieuwe verf beter plakken.
  3. Verf je ladder. Omdat je er nieuwe planken op gaat zetten, hoef je de voetsteunen niet te verven. Laat het drogen.
  4. Neem houten planken gecombineerd om een geschikte breedte te maken die in het frame past, en markeer waar je wilt dat de planken eindigen. Dit kan heel dichtbij het frame zijn of behoorlijk ver weg.
  5. Doe dit voor alle sporten en zaag het hout vervolgens met een cirkelzaag of verstekzaag op de juiste maat.
  6. Neem de losse planken en zet ze vast met twee kleine houten blokken eronder. Schroef de planken in de verticale blokken.
  7. Voor een permanente bevestiging kun je de planken in de oude treden schroeven of spijkeren, of je kunt ze gewoon op de treden laten rusten als je de meubels gemakkelijker wilt kunnen verplaatsen.
  8. Als je van plan bent deze plank buiten te bewaren, maak het geheel dan af met een kit.

Verbouw een oude ladekast tot een wastafel

Afbeelding
Afbeelding

Moderne badkamerkasten missen veel persoonlijkheid, en een manier om leven in een ondergewaardeerde ruimte te brengen is door meubels op een unieke manier te gebruiken. Met een beetje tijd en moeite kun je een oude ladekast ombouwen tot een wastafel in de badkamer.

  1. Meet je badkamer op om er zeker van te zijn dat je genoeg ruimte hebt voor een nieuwe kast. Als je erover denkt om je bestaande werkblad in de kasten te gebruiken, dan is meten super belangrijk.
  2. Zodra je alles hebt gemeten en de ladekast op zijn plaats hebt gezet (desgewenst stappen hebt gezet om te schilderen voordat je bij deze stap komt), leg je de nieuwe gootsteen ondersteboven op het aanrecht, waar je hem wilt laten passen en trek er omheen met een potlood.
  3. Boor gaten in het aanrecht, net binnen de rand van je omtrek.
  4. Decoupeerzaag met een decoupeerzaag de volledige omtrek van de gootsteen open door van gat naar gat te gaan.
  5. Laat de gootsteen naar binnen vallen.
  6. Tenzij je een professionele loodgieter bent, huur dan een loodgieter in om het nieuwe sanitair correct te installeren.

Tips voor het vinden van vlooienmarktmeubilair

Afbeelding
Afbeelding

Stoffig en zweterig worden in de vroege ochtend is voor sommigen misschien een dagelijkse gebeurtenis, maar voor vlooienmarktbezoekers is het alleen te rechtvaardigen als je een aantal geweldige vondsten scoort. Als je naar je eerste vlooienmarkt gaat, zijn er een paar dingen die je moet weten.

  • Ga erheen als de markt opengaat. Dan heb je de grootste kans om echt goede dingen te vinden.
  • Als je op zoek bent naar koopjes, ga dan op een regenachtige dag, een warme dag of aan het eind van de dag wanneer verkopers graag iets willen verkopen, zodat ze niet zoveel spullen hoeven in te pakken en te vervoeren.
  • Wees niet bang om te onderhandelen. Het wordt verwacht op rommelmarkten.
  • Neem de tijd om het meubilair op de vlooienmarkt echt te beoordelen om er zeker van te zijn dat het goede botten heeft en structureel gezond is.

Tips voor het kiezen van vlooienmarktmeubilair

Afbeelding
Afbeelding

Houd bij het doorzoeken van stapels oude meubels op de rommelmarkt rekening met het volgende:

  • Zoek naar dingen die van echt hout zijn gemaakt. Echt hout is veel waardevoller dan samengeperst hout, en het gaat veel langer mee. Controleer of de houtnerven langs de randen volgen, kijk of het zwaar is en zoek naar kleine inkepingen in het oppervlak.
  • Vind ondergewaardeerde stukken. Kijk naar de prijskaartjes en kijk waarvoor iets wordt verkocht. Hoewel je kunt proberen te onderhandelen, kun je als je hout of designmeubilair vindt dat de eigenaar nog niet heeft geklokt, met een enorme deal wegkomen.
  • Zorg voor meubels die nauwelijks worden gebruikt. Het zal gemakkelijker voor je zijn om een meubel om te draaien als het nauwelijks is gebruikt. Mensen betalen graag meer voor dingen waarvan ze denken dat ze nieuw zijn, en met een frisse verflaag op een goed meubelstuk zit je goed.

Waarschuwingssignalen voor te vermijden vlooienmarktstukken

Afbeelding
Afbeelding

Voor de eerste keer dat je flippers gebruikt, zul je een heleboel dingen moeten doornemen, en je zou kunnen denken dat je op het type heilige graal bent beland. Maar pas op dat je deze signalen niet tegenkomt, zodat je droom niet meer een nachtmerrie wordt.

  • Zoek naar stukken met losse of gebroken stukjes. Soms zijn verkopers niet helemaal eerlijk en kunnen ze items plat of op een ander stuk plaatsen, zodat je dat niet doet Het v alt je niet op dat de schroef van een poot los zit, of dat een lade uit de rails v alt. Zorg ervoor dat je elk stuk van oud meubilair controleert op zwakke punten.
  • Val niet voor hoge prijskaartjes. Het doel van het omdraaien van meubels is om winst te maken, en er is bijna geen enkel onderdeel dat je in het zwart kunt zetten als je er honderden of duizenden dollars aan uitgeeft. U verdient meer door minder uit te geven dan door vooraf te investeren.
  • Laat stukken met ernstige schimmel- of waterschade achter. Als er maar een klein beetje van de groene en zwarte schimmelvlekken op de bekleding zit die u van plan bent te veranderen, dan is dat er één ding. Maar meubels vol schimmel of hout die ernstige waterschade hebben opgelopen, zijn de tijd en het geld niet waard die nodig zijn om het te repareren.
  • Blijf uit de buurt van meubels met loodverf. Loodverf is giftig en moeilijk voor beginners om veilig te verwijderen. Als verfafbladderende patronen op de huid van een reptiel lijken of kalkachtige resten op je vingers achterlaten, blijf dan uit de buurt, want het kan loodverf zijn.

Winst uit het verleden

Afbeelding
Afbeelding

Vlooienmarktflippen hoort leuk te zijn. Je hoeft niet geobsedeerd te zijn door het maken van het perfecte stuk om te verkopen, of je zorgen te maken over het vinden van een koper voor iets dat je een paar weken geleden hebt gemaakt. Een deel van de opwinding is het proces van het transformeren van iets ouds in iets nieuws, en het is dit avontuur dat de hobby zo de moeite waard maakt.

Aanbevolen: