Oude meubels verven om ze nieuw leven in te blazen: eenvoudige tips voor upcycling

Inhoudsopgave:

Oude meubels verven om ze nieuw leven in te blazen: eenvoudige tips voor upcycling
Oude meubels verven om ze nieuw leven in te blazen: eenvoudige tips voor upcycling
Anonim

Het enige dat nodig is, is een nieuwe verflaag om stoffige oude stukken als nieuw te laten aanvoelen.

De vrouw kleurt thuis een stoel
De vrouw kleurt thuis een stoel

Iedereen heeft af en toe een opfrisbeurt nodig, en de volgende keer dat je de drang krijgt om jezelf een pony te knippen, gebruik die energie dan en steek die in een doe-het-zelf-project. Breng iets spannends in uw dagelijks leven door uw oude meubels te schilderen. Vintage meubels schilderen is een van de gemakkelijkste projecten voor het verbeteren van je huis die je kunt ondernemen, en het is een plek waar je je artistieke kant kunt laten stralen.

Verf het wit voor een chique boerderijlook

Een algemeen binnenaanzicht van een oude Engelse keuken in landelijke cottage-stijl,
Een algemeen binnenaanzicht van een oude Engelse keuken in landelijke cottage-stijl,

Wat hebben Shiplap en Joanna Gaines gemeen? Ze houden allebei van witte verf. Het is klassiek, perfect voor elke geïmproviseerde vastgoedbezichtiging en dekt vrijwel elke andere kleur. Als je houten of metalen meubels wilt opfleuren en je kleine keuken groter wilt laten lijken, schilder dan je tafel en stoelen opnieuw wit.

Dit is een van de gemakkelijkste dingen om te doen voor mensen met heel weinig doe-het-zelf-ervaring. Het enige dat u nodig heeft, is een hoekborstel en een kleine roller uit uw ijzerhandel, plus een blikje met uw favoriete witte verf. Dan zijn het slechts een paar liberale jassen en wachten tot het droog is. Je kunt het tafelblad zelfs in de originele kleur laten en alleen de poten verven als je dat wilt.

Snelle tip

Soms heb je niet de ruimte om je meubels naar buiten of naar een overdekte garage te trekken om aan je schildermagie te werken. Dit is waar een goede hangdoek of een stevig dekbed van pas komt. Vergeet niet dat je je meubels probeert te schilderen, niet je vloeren.

Handgeschilderde bloemen voor een volks gevoel

Gieterlamp op handgeschilderde ladekast
Gieterlamp op handgeschilderde ladekast

Om je oude meubels nieuw leven in te blazen, hoef je niet altijd alles opnieuw te schilderen. Soms kan het schilderen van een paar delen ervan al iets geheel nieuws opleveren. Met de hand schilderen klinkt misschien eng, maar we hebben de snelste manier voor zelfs de minst artistieke persoon om elke keer het perfecte ontwerp te schilderen.

  1. Als je tijd over hebt, kijk dan of er online stencils zijn van een patroon dat je leuk vindt en dat je kunt kopen.
  2. Als u online geen stencils kunt vinden, kunt u uw eigen stencils maken. Professionele stencils zijn gemaakt van rubber of plastic, maar een stevig stuk karton of posterboard werkt prima.
  3. Kopieer uit de vrije hand of kopieer een afbeelding die je leuk vindt op het posterbord en knip de afbeelding uit, waarbij je een stencil achterlaat.
  4. Nadat je je meubels hebt schoongemaakt, plaats je het sjabloon met schilderstape op de plek waar je het wilt verven. Neem vervolgens meubelveilige latex- of olieverf en vul het stencil in.
  5. Als je klaar bent, kun je het stencil eraf halen, eventuele plekken bijwerken en laten drogen.

Snelle tip

Zorg ervoor dat je je stencil verwijdert voordat de verf is opgedroogd. Dit geeft je de kans om alles wat buiten de lijnen v alt weg te vegen voordat je gemakkelijke fout een beetje permanenter wordt.

Ga wild met kleur

Een algemeen beeld van een gestreepte, veelkleurige ladekast
Een algemeen beeld van een gestreepte, veelkleurige ladekast

Meestal willen mensen hun meubels een andere kleur geven, omdat het saai en saai aanvoelt. Eén manier om je interieur wat meer pit te geven, is door helemaal los te gaan met kleur. We hebben het over een soort regenboogvis. Net als bij deze fantastische ladekast kun je met de hand een verzameling kleuren uitkiezen die je leuk vindt en van elke kleur strepen schilderen tot op je meubels. Het enige nadeel van dit project is dat je moet wachten tot de verf een hele hoop verf heeft opgedroogd.

Het repliceren van deze levendige ladekast vereist slechts een paar stappen:

  1. Maak je meubels schoon en schuur eventuele oude verf die er al was.
  2. Verplaats het op een hangdoek en naar een geventileerde ruimte.
  3. Verwijder alle accessoires zoals handgrepen of knoppen.
  4. Meet met behulp van een liniaal of een projector (als je die hebt) de breedte die je wilt dat de lijnen zijn. Plak vervolgens een paar delen af met schilderstape. De beste manier om te beginnen is door rondom ruimte te laten voor de strepen van één kleur.
  5. Koop een schuine verfkwast en pak een paar voorbeeldgroottes van de kleuren die je het leukst vindt. We gebruiken graag monstergroottes omdat deze goedkoop zijn en je niet alles in één kleur probeert te bedekken.
  6. Plaats je penseel en schilder met een doek in de buurt, en schilder een hele kleur aan strepen. Laten drogen.
  7. Breng schilderstape opnieuw aan voor nieuwe strepen en schilder de nieuwe lijnen.
  8. Dit duurt een paar dagen, terwijl je wacht tot elke nieuwe verfkleur droog is voordat je nieuwe schilderstape aanbrengt.

Snelle tip

Professionals overal ter wereld zullen het gebruik van een spuitpistool aanbevelen voor een snellere applicatie. Maar ze zijn nogal duur en niet altijd precies genoeg om in de kleine hoekjes en gaatjes te komen. In de meeste gevallen is het gebruik van een goede oude kwast en kleine roller bij meubels eigenlijk de beste keuze.

Schildertips om Instagramwaardige stukken te krijgen

Het laatste dat je wilt doen nadat je alle moeite hebt gedaan om verf uit te zoeken, meubels uit elkaar te halen en het met spullen in te smeren, is het verprutsen omdat je dacht dat het droog was omdat het er droog uitzag. Dit is slechts een van de vele fouten die te gemakkelijk worden gemaakt bij het schilderen van oude meubels. Het is dus van cruciaal belang dat u eerst leest voordat u met dit doe-het-zelf-project aan de slag gaat.

Maak altijd eerst je meubels schoon

Als je die opgewonden doe-het-zelf-koorts hebt, is het moeilijk om jezelf ervan te weerhouden meteen in het leuke gedeelte te duiken. Helaas moet je wat minder leuke dingen doen voordat je je meubels voor je ogen kunt zien transformeren. Je moet absoluut alle meubels schoonmaken die je aan het schilderen bent. Het laatste dat je wilt, is over het vuil en het stof heen schilderen. Neem een microvezeldoek en het juiste schoonmaakmiddel voor het materiaal waarvan het is gemaakt, en geef het een beetje liefde.

Film jezelf terwijl je je meubels uit elkaar ha alt

Als het iets is met veel schroeven en onderdelen, of als je het nog nooit eerder uit elkaar hebt gehaald, dan is de snelste manier om ervoor te zorgen dat het opnieuw in elkaar zetten goed gaat, een video van jezelf te maken terwijl je het afbreekt. Op die manier weet je waar ze heen gaan als je te maken krijgt met een paar zakjes aan moeren en bouten.

Laat meubels enkele weken met rust

Als je ooit je muren in meerdere lagen hebt geverfd, weet je dat, ook al is het het toegestane aantal uren dat iets moet drogen, dit niet altijd op tijd gebeurt. Dagenlang kun je nog steeds dat zwakke natte gevoel op je vingers hebben als je ze over de muren laat glijden. Hetzelfde gebeurt soms met meubels. Het is het beste om je stukken een paar weken met rust te laten als je klaar bent met schilderen. Probeer ze niet te veel te verplaatsen en bewaar er niets in totdat je de verf volledig hebt laten uitharden.

Verzegel je verf voordat je de handdoek in de ring gooit

Meubels moeten van nature duurzaam zijn en veel slijtage ondergaan. Als u geen verfverzegelaar gebruikt nadat u klaar bent met schilderen, zult u merken dat uw verfbeurt veel sneller begint te schilferen en vervagen dan u had verwacht. Denk aan verfverzegelaars zoals toplagen op nagellak; je hoeft ze niet te gebruiken, maar ze zorgen ervoor dat alles er beter uitziet en langer meegaat.

Transformeer je oude meubels in iets nieuws

Geef je oude meubels een eigen feeënbehandeling met een frisse verflaag en een beetje eigenzinnigheid. Je oude meubels transformeren in iets nieuws is een geweldige manier om wat vreugde in je huis te brengen.

Aanbevolen: