25 Arts & Knutselopslagideeën voor een schone knutselkamer

Inhoudsopgave:

25 Arts & Knutselopslagideeën voor een schone knutselkamer
25 Arts & Knutselopslagideeën voor een schone knutselkamer
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Geef uw knutselkamer of de kunstbenodigdheden van uw kinderen een frisse nieuwe look met functionele organisatie. Knutseltijd wordt weer leuk als je een opgeruimde kunstruimte hebt waar je inspiratie kunt opdoen. Met een paar opbergideeën voor de hobbykamer, ben je op weg om een geheel nieuwe vonk van creativiteit te vinden.

Kies een functionele knutseltafel

Afbeelding
Afbeelding

Als je een knutselkamer hebt, moet je ook een knutseltafel hebben. Of dit nu een groot middelpunt in het midden van de kamer is of een kleiner stuk tegen de muur, u wilt er zeker van zijn dat de knutseltafel die u kiest aan uw behoeften voldoet. Als naaien uw favoriete vak is, biedt een L-vormige tafel ruimte voor het knippen van stof en het opbergen van uw naaimachine. Als je van meerdere kunsten houdt, biedt een vierkante tafel met opbergruimte aan alle vier de zijden je het tafelblad en de opbergruimte voor al je knutselbehoeften.

Zoek een archiefkast

Afbeelding
Afbeelding

Archiefkasten zijn niet alleen voor thuiskantoren. Voeg er een of twee toe aan je knutselkamer om knutselpapier, vinylvellen, canvasdoeken en stof op te slaan voor al je knutselbehoeften. Gebruik al je creativiteit om je archiefkast er leuk en stijlvol uit te laten zien. Plaats archiefkasten onder een houten plaat voor een doe-het-zelf-knutseltafel, of zet ze zo neer dat je de ruimte op het tafelblad kunt gebruiken voor meer knutselbenodigdheden.

Voeg een opbergvakje toe

Afbeelding
Afbeelding

Voor al je stoffen, garen, doeken of kunstbenodigdheden schuif je een opbergvak in je hobbykamer. Je kunt gevouwen stof in de vakjes stapelen of manden voor garen en verf toevoegen. Bewaar uw fotoprinter, snijmachine of serger in vakjes in de buurt van een stopcontact, zodat u ze indien nodig gemakkelijk kunt aansluiten.

Rekken installeren

Afbeelding
Afbeelding

Houd al je knutselbenodigdheden binnen handbereik en tentoon. Hoe beter u al uw gereedschappen en details kunt zien, hoe meer inspiratie u zult voelen om ze te gebruiken. Probeer zwevende planken voor een decoratieve uitstraling of voeg een grote hangkast toe voor alle kleine spullen die je nodig hebt, zoals potjes glitter of spoelen garen.

Hang een ophangbord op

Afbeelding
Afbeelding

Opbergruimte in je knutselkamer kan net zo goed aan de muur bestaan als in een lade of op een tafel. Hang een groot ophangbord in de buurt van uw knutselplek om gereedschap, kopjes voor penselen en draadmanden voor bobbels en kralen op te bergen. Je kunt zelfs lichtgewicht planken op je ophangbord monteren om potten met tekenbenodigdheden en vellen kraftpapier op te bergen.

Maak een moodboard

Afbeelding
Afbeelding

Zorg dat je nooit zonder inspiratie komt te zitten met een doe-het-zelf-moodboard dat in je hobbykamer hangt. Maak uw eigen stof door een favoriete stof op een groot kurkbord te nieten. Je kunt het bord zonder lijst laten of een decoratief tintje toevoegen door het in een sierlijke lijst te plaatsen. Bevestig aan de muur en gebruik punaises om inspirerende foto's, kunstafdrukken en andere items weer te geven om je fantasierijke karakter aan te moedigen elke keer dat je gaat knutselen.

Probeer een Lazy Susan

Afbeelding
Afbeelding

Voor snel opruimen en gemakkelijke toegang voor een groep kinderen, zal een grote Lazy Susan de klus klaren. Vul deze opbergoplossing voor draaiende kunstbenodigdheden met kleurpotloden, verf, penselen, knopen en linten. Kinderen kunnen met een simpele draai het gereedschap bereiken dat ze nodig hebben. Wanneer de kunsttijd voorbij is, kan deze voorraadhouder in een kast, op een plank of op een kindertafel blijven staan voor toekomstige kunstinspanningen.

Gebruik opslagcontainers voor eenvoudig sorteren

Afbeelding
Afbeelding

Als je knutsel- en knutselspullen georganiseerd moet houden, maar je kinderen nog niet zo goed zijn in opruimen, gebruik dan duidelijke opbergbakken om het opruimen makkelijker te maken. Kies containers met deksels, zodat je ze kunt stapelen om ruimte te besparen. Wijs verschillende containers aan voor verfbenodigdheden, papierwaren, het maken van sieraden en speeldeeg. Met duidelijk gedefinieerde opbergoplossingen kunnen kinderen hun creatieve motor starten zonder telkens om hulp te hoeven vragen.

Maak een kinderknutselkar

Afbeelding
Afbeelding

Kleine knutselwagentjes zijn een geweldige manier om uw kind regelmatig creatief te laten spelen, terwijl u uw huis netjes en opgeruimd houdt. Vul uw winkelwagentje met alle favoriete knutselspullen van uw kind en rol deze naast uw tafel uit als het tijd is om te spelen. Zodra de knutseltijd voorbij is, schuift dit kleine karretje gemakkelijk in een hoek of kast om snel op te ruimen.

Wees creatief met het opbergen van stiften en pennen

Afbeelding
Afbeelding

Voor al het schrijf- en tekengereedschap dat uw kind gebruikt, kunt u gebruik maken van uw innovatieve kant om de perfecte opbergoplossing te vinden. Kleine, aan de muur gemonteerde bakken zijn ideaal voor verzamelingen kleurpotloden. Pennen en dunne markers kunt u opbergen in draagtassen of opbergbakken met smalle vakken. Je kunt zelfs een kunstenaarsopbergdoos gebruiken om stiften en kleurpotloden op te bergen als een professional.

Een kast ombouwen

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als je niet de hele kamer hebt om aan je handwerk of kunstenaarschap te wijden, kun je handwerkopslaghacks gebruiken om je benodigdheden netjes te houden. Zoek naar mogelijkheden om verborgen opbergers, slimme producten en ruimtebesparende oplossingen te gebruiken voor een mini-knutselplek in elke kamer van je huis.

Ongebruikte kastruimte is de perfecte gelegenheid om verborgen te ontsnappen. Voeg voor grote kasten een tafel, een ladeset, een ophangbord en een paar bovenste planken toe om al je kunstbenodigdheden op te bergen. Je kunt deuren vervangen door decoratieve gordijnen of openslaande deuren gebruiken om deurorganisatoren op te hangen voor kleine spullen zoals tubes verf of draadklosjes. Voor kleinere kasten kun je proberen een verzameling planken op te hangen, gevuld met bakken van verschillende afmetingen, om al je spullen georganiseerd te houden.

Gebruik gerecyclede potten

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft niet je hele knutselbudget uit te geven aan opbergproducten. Gerecycleerde glazen potten zijn de perfecte manier om kralen, potloden en pompons netjes te houden. Geef je potten een kleurcode op een plank voor een mini-knutselplek die er nog steeds schoon en zorgvuldig uitziet in je huis.

Bewaar ambachtelijke benodigdheden in een reservekast

Afbeelding
Afbeelding

Als je keuken een extra kast heeft of als er een inbouwkast in je woonkamer staat waarvan je niet zeker weet hoe je er voordeel uit kunt halen, verander hem dan in een mini-knutselkast. Voeg bakjes en containers toe voor al uw kleine spullen en label alles, zodat u gemakkelijk kunt doorzoeken en precies kunt vinden wat u nodig heeft. Je kunt ook de kasten of lades van een eetkamerbuffet, servieskast of entertainmentcentrum gebruiken.

Deuvels monteren voor creatieve wandopslag

Afbeelding
Afbeelding

Een verzameling pluggen die aan de muur zijn gemonteerd, bespaart ruimte en houdt kleine knutselbenodigdheden georganiseerd. U hoeft niet meer te zoeken naar klosjes draad terwijl deze in uw rommellade rondrollen. Geef een kleurcode aan je verzameling garen, draad, washi-tape of lint voor een opbergoplossing die er net zo mooi uitziet als de items die je in je knutselruimte gaat maken.

Maak een mini-rollende knutseltafel

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt nog steeds op kleine schaal een knutseltafel hebben als ruimte besparen een doel is voor je huis. Probeer een rollend ladeblok om al je prullaria op één plek te bewaren. Je kunt de tafel eenvoudig naar elke plek in je huis rollen om te haken, tekenen of sieraden te maken. Vermijd doorzichtige lades als dit rolsysteem op een zichtbare plek staat, zodat je ruimte niet rommelig aanvoelt.

Maak gebruik van bakken en manden

Afbeelding
Afbeelding

Als je weinig ruimte hebt, kunnen bakken en manden verborgen opbergruimte bieden voor al je knutselbehoeften. Bewaar deze op planken, inbouwkasten en onder consoletafels voor snelle toegang wanneer dat nodig is, maar onzichtbaar als je niet in de stemming bent om te knutselen. Je kunt zelfs manden en bakken in de buurt van je comfortabelste stoel of keukentafel zetten, zodat je comfortabel kunt knutselen.

Organiseer uw cadeauverpakking

Afbeelding
Afbeelding

Een cadeau mooi inpakken is een kunst en vereist een aanzienlijke hoeveelheid ruimte. Gebruik de ruimte op de muur om uw cadeauverpakkingsstation te creëren, zodat u keer op keer zorgvuldig gedecoreerde cadeaus kunt maken. Bevestig een doe-het-zelf-cadeaupapier-organizer aan de muur om al je favoriete inpakpapier op een stijlvolle manier tentoon te stellen. Bewaar klein gereedschap voor het inpakken van cadeaus in een nabijgelegen lade of opbergdoos. Gebruik een opbergzakje voor cadeaupapier om papier in te bewaren dat je minder vaak gebruikt, of om je vloeipapier mooi en netjes te houden.

Maak je eigen ambachtelijke opslagproducten

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik al die creativiteit goed door je eigen opbergproducten voor knutsel- en kunstbenodigdheden te maken. Een doe-het-zelf-opslagoplossing is de perfecte manier om je nieuwe knutselplek in te richten.

  • Gebruik een gerecyclede papieren handdoekhouder om al uw lint tentoon te stellen voor naaien of cadeauverpakking. Geef het een nieuw likje verf voor een leuke upgrade.
  • Versier een paar plastic tijdschriftenhouders om je knutselpapier, vinylsjablonen en restjes stof te sorteren.
  • Wikkel rollen toiletpapier in washi-tape en plak ze op een geverfde houten plank voor een doe-het-zelf-opslagsysteem voor stiften, potlood en penseel.
  • DIY je eigen makermat voor je Cricut-knutselgebied of naaimachinestation.
  • Voeg haken met schroefdraad toe aan een hergebruikt raamkozijn of deur om garen, grote penselen, washi-tape en andere knutselbenodigdheden aan je muur te laten zien.
  • Spijker een schoenenopberger voor over de deur aan de muur van je garage, waarin je al je spuitbussen kunt opbergen voor je hobby om meubels om te draaien.
  • Maak je eigen canvas droogrek door lange pluggen aan een houten frame te bevestigen en deze aan de muur te bevestigen.
  • Verander een koffer in een opbergdoos voor stiften, verf of haakbenodigdheden.

Word enthousiast om weer te knutselen

Afbeelding
Afbeelding

Herkrijg die vonk van vreugde en golf van creativiteit wanneer je je knutselruimte op orde krijgt. Je zult productiever zijn in je creatieve proces en je rustiger voelen in je kunstkamer als alles een plaats heeft. Al die creativiteit die je graag uitdrukt, kan je helpen de hobbyruimte van je dromen te organiseren.

Aanbevolen: