14 coole ontwerpideeën voor deurschilderingen om op te vallen

Inhoudsopgave:

14 coole ontwerpideeën voor deurschilderingen om op te vallen
14 coole ontwerpideeën voor deurschilderingen om op te vallen
Anonim

Muurschilderingontwerp uit de vrije hand

Afbeelding
Afbeelding

Ga voor een unieke en kleurrijke benadering van deurverf de volgende keer dat binnen- of buitendeuren een nieuwe laag nodig hebben. Denk buiten het normale kader van kleurkeuzes en ontwerpen als het gaat om het uiten van uw innerlijke ontwerper.

Dit is een artistieke benadering voor het versieren van een deur, waarbij gebruik wordt gemaakt van een muurschildering uit de vrije hand. Decoratieve motiefbloemen zijn geschilderd langs de deurpost en het lijstwerk. De deur is omgeven door metalen sculpturen, wandplaten en verschillende beeldjes op de gevelbeplating, waardoor deze deel uitmaakt van het kunsttapijt aan de buitenkant.

Blauw Marokkaans ontwerp

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een ingewikkelde stijl van deurschilderen. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele geometrische motieven. Het is gemakkelijk om deze klassieke Marokkaanse ontwerpen in een deurontwerp te verwerken. De kleuren worden gebruikt om het ontwerp te laten zien. Deze ontwerpbenadering is ideaal voor het uiten van individuele stijl. Zoek een of twee geweldige stencils, selecteer je kleurenpalet en heb plezier.

Hint van Harlekijn

Afbeelding
Afbeelding

Deze techniek maakt gebruik van de reliëfpatronen van de deur. Een reliëf is een verhoogd of geprojecteerd gebied vanaf een vlak oppervlak. Reliëfsnijwerk is een eeuwenoude vorm van decoratief houtwerk. Je kunt lijstwerk aan deuren toevoegen om een reliëfeffect te creëren.

De middelste diamantvormen worden geaccentueerd met de kleuren goud en wit die contrasteren met de limoengroene achtergrondverfkleur. Indien gewenst kan de rest van het reliëf ook worden geverfd voor een groter contrast van de geometrische rand.

Middeleeuws ontmoet vrije geest

Afbeelding
Afbeelding

Een ander reliëfpatroon wordt geaccentueerd met kleuren. Het blauwe deurkozijn staat in contrast met de complementaire kleur oranje rand rond de deur. Het oog wordt getrokken naar het midden, diamantblauw, waarbij het motief de oranje en groene kleuren herha alt om een samenhangend, uitgebalanceerd kleurenpalet te creëren. De metalen klinknagels voegen textuur toe aan het algehele ontwerp.

groen ontwerp uit de jaren 20

Afbeelding
Afbeelding

Deze huiseigenaar koos ervoor om één verfkleur te gebruiken om het architecturale ontwerp met chevron-teken te benadrukken. De buitenkant van het huis is goud geverfd, inclusief de grote sluitsteen boven de deur. De groene deur steekt af tegen het goud.

Het midden van elke deur is voorzien van amberkleurige glazen diamantvormen die worden beschermd door smeedijzeren X's die zwart zijn geverfd, passend bij de hardware en het handvat.

Toscaanse flair

Afbeelding
Afbeelding

Dit deurontwerp is een kunstwerk met vier panelen, geschilderd in lichtere kleuren, met afbeeldingen van verschillende planten en bloemen in een gestileerde benadering. Het natuurlijke ontwerp van de panelen zorgt voor een omlijstend en matterend effect door het gebruik van verschillende contrasterende kleuren.

Garden Delight

Afbeelding
Afbeelding

Een groen deurkozijn en lavendelkleurige Franse deuren zijn een perfecte kleurencombinatie voor de buiteningang vanuit een tuin. Dit geschilderde deurontwerp maakt een dramatisch statement dat het palet en de stijl voor de patio bepa alt. Gebruik deze techniek om het kleurenpalet van een tuin naar je huis te brengen.

Pastel en contrasterende levendige kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Dit ongebruikelijke deurontwerp is vormgegeven met grillige vormen van marshmallowsteen en stroken baksteen geschilderd in pastelkleuren rondom een boog. De drie kleuren die voor de boog zijn gebruikt, creëren diepte die pronkt met het glazen paneel met ventilatorlicht aan de bovenkant van de deur. De rest van de glazen deurpanelen zijn geschilderd in afwisselende kleuren middelroze en blauwe tinten.

Terug van de zee

Afbeelding
Afbeelding

Dit zeevarende motief en embleem zijn verankerd in het chevron-deurontwerp. Aandacht voor detail bij de verfkleurkeuze brengt de architecturale reliëfkenmerken naar voren en creëert een opvallende, opvallende toegangsdeur.

Het embleem bovenaan de deur weerspiegelt de chevron-kleuren. De kleur wit wordt geïntroduceerd en vestigt al snel de aandacht op sleutel- en ringsymbolen. Dit is een uitstekende manier om een ontwerpelement te onderscheiden van de andere.

Krijt het op

Afbeelding
Afbeelding

Een deur schilderen met schoolbordverf (niet te verwarren met krijtverf) is een leuke manier om de inrichting van een kamer te personaliseren. U kunt dit gebruiken voor kunstcreaties of woordberichten. Verf de voor- en achterkant van een voorraadkastdeur en gebruik de binnenkant voor een handig boodschappenlijstje, inventarislijst of familieberichtencentrum.

Voordeur-brandpunt

Afbeelding
Afbeelding

Laat uw voordeur opvallen met uw favoriete kleur. Dit is een populaire techniek die wordt gebruikt door huiseigenaren van rijtjeshuizen waar meerdere eenheden hetzelfde zijn. Kleur is een manier om snel een eenheid van de andere te onderscheiden en een persoonlijk tintje te geven.

Meerkleurige lamellendeur

Afbeelding
Afbeelding

De constructie van dubbele lamellendeuren kan worden benadrukt door de lamellen in verschillende kleuren te schilderen. Deze deuren hebben een symmetrische kleurindeling voor een werkelijk gebalanceerd effect.

Je kunt eenvoudig een ander palet selecteren en voor een ander patroon kiezen. U kunt er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven om elke twee latten dezelfde kleur te geven en de symmetrie te vergeten. Misschien vind je het effect leuk van het schilderen van twee complementaire kleuren, waarbij je de andere afwisselt, voor een ander uiterlijk.

Diamantmotief

Afbeelding
Afbeelding

De kleuren geel en groen worden gebruikt om diamantontwerpen te creëren die doen denken aan het harlekijnpatroon. Rood, de complementaire kleur van groen, wordt gebruikt om architectonische kenmerken te accentueren.

Troostende aanraking

Afbeelding
Afbeelding

Deze deurverf is simplistisch, maar geeft een huiselijke sfeer en vormt een geweldige achtergrond voor decoraties voor elk seizoen of de feestdagen. Geaccentueerd met een contrasterend geel/goud, beschrijft de woordkunst "Welkom" voor een onverwacht maar gastvrij ontwerp.

Verf is een van de manieren waarop je een voordeur en andere deuren van je huis kunt versieren. Ontdek andere ontwerpideeën voor het versieren van deuren.

Aanbevolen: