20 verwarmende wintersoepen waar je tot de lente van kunt genieten

Inhoudsopgave:

20 verwarmende wintersoepen waar je tot de lente van kunt genieten
20 verwarmende wintersoepen waar je tot de lente van kunt genieten
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het duurt niet lang voordat je helemaal klaar bent met de koude temperaturen en donkere winterdagen, maar je kunt de blahs verbannen met de perfecte wintersoep. Gooi een van deze in de slowcooker of op het fornuis en geniet van de heerlijke smaak van gezellig comfort in een kom. Van deze wintersoeprecepten word je warm en krijg je de energie om met de kinderen op pad te gaan met de slee (of gewoon weer de stoep schoon te scheppen). De winter is het soepseizoen, en dit zijn slechts een paar manieren waarop je er helemaal van kunt genieten.

Hartige Vegetarische Linzensoep

Afbeelding
Afbeelding

Dit wintersoeprecept bewijst dat vegetarische soepen superhartig en lekker kunnen zijn en is ongeveer net zo eenvoudig en praktisch als maar kan. Het duurt ongeveer een uur om te maken en er zijn er zes.

Ingrediënten

  • 2 kopjes linzen (gespoeld)
  • 8 kopjes groentebouillon
  • 1 ui, gehakt
  • 3-4 wortels, in munten gesneden
  • 3-4 aardappelen, in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel zout, meer indien gewenst

Instructies

  1. Combineer alles in een grote voorraadpot.
  2. Koken op middelhoog vuur gedurende ongeveer 45 minuten.
  3. Haal van het vuur wanneer de linzen beginnen te splijten.
  4. Serveer met maïsbrood voor een smakelijke vleesvrije ma altijd.

Supereenvoudige groentesoep

Afbeelding
Afbeelding

Groenten smaken op de een of andere manier nog lekkerder in de winter, vooral als je ze combineert in een publieksvriendelijke soep. Het mooie aan dit recept voor wintergroentesoep is dat het groenten combineert die je misschien niet altijd in soep ziet - denk aan creatieve keuzes zoals spruitjes, romanesco en kervel. Het is een heerlijke traktatie als je tuin nog steeds onder de sneeuw ligt.

Geladen aardappelsoep

Afbeelding
Afbeelding

Ken je dat gevoel als je het eerste stukje uit een gepofte aardappel ha alt, beladen met al je favoriete toppings? Het is eigenlijk een combinatie van troost en feest, en je kunt die combo helemaal vastleggen met een beladen gebakken aardappelsoep. Dit recept van The Cosy Cook is vrijwel perfect met veel knapperig spek, malse aardappelen, zachte room en kaasachtige kaas. Het wordt jouw nieuwe wintersoep-go-to.

Winterminestrone

Afbeelding
Afbeelding

Minestrone is niet voor niets een klassieker. Deze hartige groentesoep is eigenlijk een hele ma altijd in een kom, en iedereen is er dol op. Ons eenvoudige minestronerecept is in werkelijkheid slechts ongeveer 15 minuten gaar, dus als je snel bent met hakken, kan het diner in minder dan een half uur op tafel staan.

Romige Kippenmaïssoep

Afbeelding
Afbeelding

Verbeter je gewone kippenspel met deze romige kippenmaïssoep. Complexe smaken van venkel en tijm worden gecombineerd met de uiterst geruststellende klassiekers van kip, maïs en slagroom. Je zult genieten van de manier waarop deze soep iedereen vult en de winterse kou verwarmt.

Supermakkelijke tortillasoep

Afbeelding
Afbeelding

Tortillasoep is een smakelijke (en licht pikante) traktatie als je een vleugje smaak nodig hebt om de winterse blabla te doorbreken. Dit recept duurt ongeveer 20 minuten en is goed voor zes porties.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine witte ui, in blokjes
  • 1 jalapeño, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 4 kleine tomatillos, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 3 kopjes geraspte gekookte kip
  • 6 kopjes kippenbouillon
  • 1 (20 ounce) blikje in het vuur geroosterde geplette tomaten
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt
  • 2 eetlepels limoensap
  • Zure room, geraspte cheddarkaas, gehakte avocado en knapperige tortillareepjes voor garnering

Instructies

  1. Verhit de olie in een soeppan op medium, totdat deze glinstert. Voeg de uien, jalapeño en tomatillos toe en kook, onder af en toe roeren, ongeveer twee minuten.
  2. Voeg alle komijn, zout, koriander, chilipoeder, knoflookpoeder en maïs toe. Blijf koken, af en toe roeren, tot de maïs lichtjes zwart begint te worden en de ui doorschijnend wordt, ongeveer vijf minuten.
  3. Voeg de kip toe en roer om te coaten.
  4. Giet de geplette tomaten, kippenbouillon, zwarte bonen en limoensap erbij en roer goed. Kook tot het warm is en borrelt.
  5. Serveer met zure room, geraspte cheddarkaas, gehakte avocado en knapperige tortillareepjes.

Midwesterse bier- en kaassoep

Afbeelding
Afbeelding

Niets zegt 'Wisconsin' zoals bier en kaas, maar deze stevige en heerlijke soep is overal in het land perfect. Ons slowcooker-recept voor bier- en kaassoep is ook prachtig aanpasbaar: maak het vegetarisch of glutenvrij door een paar eenvoudige vervangingen door te voeren. Het recept vereist een crouton-garnituur, maar je kunt de boel opschudden en de klassieke Midwesterse garnering van een handvol popcorn gebruiken.

Slowcooker Chili

Afbeelding
Afbeelding

Er is gewoon iets aan het koken van het avondeten terwijl je andere dingen doet dat heel aantrekkelijk is, en het is zelfs nog beter als het avondeten een winterse chili is. Dit recept van Cooking Classy warmt ongeveer zes uur op in de slowcooker, waardoor je hele huis een heerlijk aroma krijgt en de belofte van een heerlijke ma altijd. Serveer het met maïsbrood en een salade.

Snelle tip

Hoewel veel chili-recepten gehakt vereisen, kun je gemalen kalkoen of zelfs groentekruimels vervangen als je een alternatief wilt. Als je groentekruimels gebruikt, doe ze er dan op het einde in, zodat ze hun textuur niet verliezen.

Witte Kip Chili

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl klassieke chili een bewezen winnaar is, is witte kip-chili een aantrekkelijk en smakelijk alternatief. Ons recept is stevig en vol van smaak met kipblokjes, groene chilipepers, witte bonen en zachte room. Het is gemakkelijk te maken en een geweldige optie als voorbereidingsma altijd op een drukke doordeweekse winteravond.

Bevredigende Vegetarische Chili

Afbeelding
Afbeelding

Vegetarische chili maakt de chili-opties compleet en is een gemakkelijke en heerlijk geruststellende winterma altijd. Er zijn ook talloze geweldige variaties. Maak het in de slowcooker om het diner te bereiden terwijl je onderweg bent in de kou of kook het boven op het fornuis voor een gezellig en vleesvrij hoofdgerecht.

Tangy Avgolemono

Afbeelding
Afbeelding

Voor een ongelooflijk geruststellende en pittige soep die de kou verjaagt, probeer de Griekse klassieker avgolemono. Je kunt niet fout gaan door kip, eieren, citroen en rijst te combineren. Het heerlijke recept van The Mediterranean Dish bevat leuke tips, zoals het tempereren van de eieren, zodat ze niet te snel gaar worden.

Stoofpot van rundvlees en aardappelen

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl we technisch worden, moeten we toegeven dat het een stoofpot is en geen soep, maar rundvlees- en aardappelstoofpot krijgt bonuspunten als klassieker voor troostma altijden. Ons recept maakt gebruik van delicate zilveruitjes en malse nieuwe aardappelen voor een toegankelijke kijk op het hartige hoofdgerecht dat elke keer de winterse kou verslaat.

Pittige Franse Uiensoep

Afbeelding
Afbeelding

Er is gewoon iets aan het doorbreken van de gesmolten kaas en croutons van een kom Franse uiensoep en het onthullen van de geurige en rijke bouillon en gekarameliseerde uien eronder. Deze soep is zeker een favoriet, en het heerlijke recept van Gimme Some Oven maakt het gemakkelijk om die geur en smaak zelf te verkrijgen.

Snelle tip

Maak deze soep nog rijker en smaakvoller door extra tijd te nemen om de uien te karameliseren en een kaas te kiezen met het perfecte smaakprofiel. Gruyère is de klassieke keuze, maar je kunt Provolone gebruiken voor een mildere, kindvriendelijke versie.

Romige kip-gnocchi-soep

Afbeelding
Afbeelding

Als je troost in een kom wilt, maak dan wat romige kipgnocchisoep. Het recept bij Half-Baked Harvest is super smaakvol en rijk aan room, kipfilets, dikke gnocchi en de pittige toevoeging van zongedroogde tomaten. Zelfs je kinderen zullen er dol op zijn.

Tomaten-Basilicumsoep

Afbeelding
Afbeelding

Gemengde soepen zijn zacht en geruststellend, en tomatenbasilicum is een van de lekkerste. Love & Lemons heeft een heerlijk recept met Roma-tomaatjes die je zelf roostert (veel makkelijker dan je denkt), plus verse basilicum en groentebouillon. Je mengt alles voor de perfecte textuur.

Snelle tip

Je kunt tomatensoep altijd serveren met een traditionele gegrilde kaas, maar het is ook leuk om hem in een broodkom te serveren. Haal wat broden ter grootte van een kom bij de plaatselijke bakker en snij de bovenkant eraf. Hol ze uit en serveer de soep erin.

Troostende ham- en bonensoep

Afbeelding
Afbeelding

Als je onlangs ham hebt gegeten, kun je het hambot gebruiken om een superzachte ham-bonensoep te maken die stevig genoeg is om de winterse kou te weerstaan. Zelfs als je geen hambot bij de hand hebt (en het is helemaal oké om dat niet te doen), kun je hamblokjes gebruiken om die rijke en zoute goedheid binnen te halen. Bonen, kruiden en groenten maken de smaken compleet waar je naar hunkert.

Klassieke Kipnoedel

Afbeelding
Afbeelding

De winter brengt verkoudheid met zich mee (zowel de koude als de niesende soort), en je kunt ze bestrijden met een klassieke kipnoedelsoep. Misschien heb je het recept van je oma bij de hand, maar zo niet, dan is dit eenvoudige wintersoeprecept van Budget Bytes precies wat de dokter heeft voorgeschreven. Het vraagt om alle klassiekers zoals eiernoedels, kip, wortels en ui, en het hele gezin zal het binnen de kortste keren opslurpen.

Minnesota wilde rijstsoep

Afbeelding
Afbeelding

Als je tijd in het Midwesten hebt doorgebracht, weet je dat ze redelijk goed omgaan met troostvoedsel. Wilde rijstsoep uit Minnesota is een van de meest geruststellende troostma altijden die er zijn, gevuld met kip, groenten en zachte wilde rijst, drijvend in een romige bouillon. I Heart Groenten heeft een gemakkelijke en bevredigende kijk op deze winnende kom met lekkers.

Supermakkelijke broccoli-kaassoep

Afbeelding
Afbeelding

Delicate broccoli, rijke cheddar, romige bouillon. Loopt je watertanden al in de mond? Broccoli-kaassoep is een heerlijke winterma altijd omdat het voelt als een verwennerij, maar ook een gezonde keuze (want groenten). Je kunt een heel snelle en gemakkelijke (en smakelijke) versie maken met een eenvoudig recept van Averie Cooks. Maak het af met extra kaas, want dat is nooit de verkeerde keuze.

Warme Pompoensoep

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel je het misschien als een herfstsmaak zou kunnen beschouwen, werkt pompoen ook prachtig voor wintersoepen. Het is een smakelijke en lichte soep om mee te nemen in je winterma altijd, want hij past bij vrijwel alles. Geserveerd met een salade en wat stevig brood is pompoensoep de perfecte warming-up op een koude winteravond.

Wintersoepen zijn zo verwarmend als een knappend vuur

Afbeelding
Afbeelding

We hebben allemaal wat extra troost nodig als de winterwind waait, en goede wintersoepen zijn net zo verwarmend als een knappend vuur in de haard. Wees creatief en probeer elke week een andere soep voor wat extra plezier. Ook al is het buiten koud en stormachtig, thuis kan het comfortabel en gezellig zijn.

Aanbevolen: