10 kleurrijke kamerplanten die er prachtig uit zullen zien in je ruimte

Inhoudsopgave:

10 kleurrijke kamerplanten die er prachtig uit zullen zien in je ruimte
10 kleurrijke kamerplanten die er prachtig uit zullen zien in je ruimte
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Wil je wat kleur toevoegen aan je huis? Kamerplanten hoeven niet beperkt te zijn tot groene of zelfs eenvoudige groene en witte schakeringen. Het kweken van kleurrijke kamerplanten is een geweldige manier om natuurlijke kleur aan je huis toe te voegen. Sommige kamerplanten bloeien af en toe, maar dat is niet de enige optie om kleurrijke botanische schoonheid in huis te halen. Voor fulltime (of bijna fulltime) kleur, voeg enkele (of alle!) van de onderstaande planten toe aan je kamerplantencollectie.

Afrikaans viooltje

Afbeelding
Afbeelding

Afrikaanse viooltjes (Saintpaulia ionantha) hebben prachtige paarse bloemen die bijna altijd kunnen bloeien, zolang ze maar voldoende licht krijgen en gelijkmatig vochtig blijven. Ze hebben 8-12 uur indirect zonlicht per dag nodig, dus het kan zijn dat je ze naar een ander raam moet verplaatsen als de seizoenen veranderen, of het natuurlijke licht moet aanvullen met kweeklampen. Ze hebben ook elke dag minimaal acht uur donker nodig. Voeg water toe zodra de bovenkant van de grond droog is.

Arrowhead Vine

Afbeelding
Afbeelding

De meeste pijlpuntplanten (Syngonium podophyllum) hebben groene of groen-witte bladeren, maar sommige soorten - zoals de gepatenteerde neon robuusta (Syngonium podophyllum 'Neon Robusta') - hebben kleurrijke roze en groene bladeren. De roze soorten hebben helder of middelmatig indirect licht nodig (hoe helderder het licht, hoe rozer de bladeren). Geef deze achterblijvende plant water als de eerste centimeter aarde droog wordt.

Chinees groenblijvend

Afbeelding
Afbeelding

De meeste Chinese groenblijvende planten (Aglaonema) hebben groene of groene en witte bladeren, maar sommige cultivars - zoals Aglaonema 'Siam Aurora' of Aglaonema 'Pink Splash' - hebben kleurrijke rode of roze spatten. Deze kleurrijke kamerplanten worden gewoonlijk rode Chinese groenblijvende planten genoemd (ook al zijn ze meer roze dan rood). Ze doen het het beste bij gemiddeld indirect licht. Wacht tot de bovenste vijf centimeter aarde is uitgedroogd voordat je water geeft.

Croton

Afbeelding
Afbeelding

Croton (Codiaeum variegatum) is een prachtige veelkleurige tropische kamerplant. Ervan uitgaande dat hij voldoende helder, indirect licht krijgt, zullen de grotendeels groene bladeren van deze plant levendige kleuraccenten hebben, waaronder bordeauxrood, oranje, roze, rood en/of geel. Geef water als de eerste centimeter of twee grond droog wordt. Omdat deze plant vocht nodig heeft, zet u de container op een met kiezelstenen gevulde schotel met een beetje water op de bodem (onder de bovenkant van de kiezelstenen).

Flamingobloem

Afbeelding
Afbeelding

Flamingobloem (Anthurium), ook wel flamingolelie of laceleaf genoemd, is een tropische kamerplant met voornamelijk groene bladeren. Wanneer ze bloeien – wat meestal gebeurt in cycli van 90 dagen – produceren ze felgekleurde hartvormige bladeren met een paar kleine bloemetjes in het midden. Ze gedijen bij helder, indirect licht, maar kunnen ook bloeien bij middelmatig licht. Geef water als de eerste paar centimeter aarde droog is.

Jelly Bean-plant

Afbeelding
Afbeelding

Jelly bean plant (Sedum rubrotinctum) is een overwegend groene vetplant met levendige rode, afgeronde toppen die er meer dan een beetje op lijken - je raadt het al! - snoepjes. Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig; hij doet het zelfs goed in de volle zon. Als je geen erg zonnig raam hebt en een levendige rode kleur wilt, gebruik dan een kweeklamp. Volg de standaard instructies voor het water geven van succulenten, laat de plant volledig uitdrogen en laat hem vervolgens grondig weken.

Maancactus

Afbeelding
Afbeelding

Maancactus (Gymnocalycium mihanovichii) is een andere vetplant voor binnen die echt cool is. Deze interessante planten worden op een onderstam geënt omdat ze zelf geen chlorofyl kunnen produceren. Ze zijn verkrijgbaar in roze, oranje, geel of rood. Het zijn kleine planten, dus je kunt er meerdere bij elkaar zetten voor een veelkleurige weergave. Maancactussen hebben vier tot zes uur per dag indirect zonlicht nodig. Geef water als de grond volledig droog is.

Zenuwplant

Afbeelding
Afbeelding

Zenuwplanten (Fittonia) hebben vaak groene bladeren met witte nerven, maar sommige cultivars - zoals Fittonia 'Black Star' of Fittonia 'Fortissimo' - hebben roze of rode nerven. Het blad van Fittonia 'Frankie' is overwegend roze. Deze planten gedijen het beste bij helder indirect licht. Ze doen het ook prima bij gemiddeld indirect licht, maar hun kleur zal niet zo levendig zijn. Voeg water toe als de eerste centimeter aarde droog is. Bewaar de container op een schotel gevuld met vochtige kiezelstenen.

Fluwelenplant

Afbeelding
Afbeelding

Gepassioneerd door paars? Overweeg om een fluweelplant (Gynura aurantiaca), ook wel paarse passieplant genoemd, toe te voegen aan uw huis of goed verlichte kantoor. Deze trapsgewijze plant is grotendeels groen, maar heeft felpaarse haartjes die in een levendige omtrek rond de bladeren groeien, die aanvoelen als fluweel. Hij geeft de voorkeur aan helder indirect licht, maar zal het ook goed doen bij matig licht (hoewel het paars minder intens zal zijn). Geef water als het oppervlak van de grond droog wordt.

Ti Plant

Afbeelding
Afbeelding

Ti-plant (Cordyline fruticosa) is een tropische plant die gewoonlijk wordt gekweekt als kleine kamerboom met kleurrijke bladeren. De bladeren zijn meestal rood of paarsrood met groen, hoewel ze soms ook geel en/of wit kunnen bevatten. Ze hebben helder, gefilterd licht, consistent vocht en vochtigheid nodig. Geef water als de bovenste centimeter of twee grond droog wordt. Plaats de container op een schotel gevuld met vochtige kiezelstenen.

Groeitips Kleurrijke kamerplanten

Afbeelding
Afbeelding

Met de juiste planten - en veel zonlicht - kun je absoluut kleurrijke kamerplanten kweken. Volg onderstaande tips voor het beste resultaat.

  • Licht is een must voor kleurrijke planten. Als je een plant die bekend staat om zijn kleur in een gebied zet waar niet veel licht is, zal hij ook niet veel – of helemaal geen – kleur vertonen.
  • Als je kleurrijke plant niet erg kleurrijk is, probeer hem dan naar een plek te verplaatsen waar meer zonlicht komt, of voeg een fluorescerend groeilicht toe om het natuurlijke licht aan te vullen.
  • De dagen zijn korter in de winter, dus het kan zijn dat je kweeklampen nodig hebt om je planten kleurrijk te houden, zelfs planten die op de zonnigste plekken in je huis staan.
  • Bemest uw kleurrijke kamerplanten met commerciële plantenaren of vloeibare plantenvoeding. Toepassen per verpakking.

Verfraai je huis met kleurrijke kamerplanten

Afbeelding
Afbeelding

Het kweken van kamerplanten is een geweldige manier om je huis uniek te maken. Of je nu de voorkeur geeft aan vooral groen blad of je ruimte wilt opfleuren met kleurrijke planten die in elk seizoen een show geven, er zijn genoeg opties om te overwegen.

Aanbevolen: