Ervaringen en risico's van dakloze tieners

Inhoudsopgave:

Ervaringen en risico's van dakloze tieners
Ervaringen en risico's van dakloze tieners
Anonim
Dakloze tieners
Dakloze tieners

Het ministerie van Justitie schatte dat er in de Verenigde Staten 1,7 miljoen dakloze tieners waren. Deze dakloze en weggelopen jongeren worden op straat geconfronteerd met veel gevaren, waardoor ze risico lopen op ziekte, ziekte en dood.

De ervaring van dakloze tieners

De ervaring van dakloosheid kent verschillende vormen. Misschien kom je tieners tegen die op straat leven, in hotels, auto's of verlaten huizen/gebouwen wonen of op de banken van vrienden surfen.

Leven op straat

Dakloze tieners brengen hun dagen door met wandelen door de straten op zoek naar geld en voedsel. Sommigen besluiten zich bij een bende aan te sluiten, in de veronderstelling dat de leden hen zullen beschermen. Bendeactiviteiten zijn echter net zo gevaarlijk, omdat veel van hen nieuwe leden nodig hebben om te vechten, moorden te plegen of te stelen om te worden ingewijd en een rang binnen de groep te verwerven. In grote steden zijn schuilplaatsen beschikbaar; ze zijn echter snel vol. Het bed van een dakloze tiener of misschien wel een deken komt meestal terecht in een park, onder een brug, onderdoorgang langs de snelweg of in het bos. De winter levert grotere problemen op, vooral in koudere klimaten. Zonder voldoende warme onderdak kunnen tieners ziek worden, aan onderkoeling lijden of doodvriezen.

Huizen vinden in auto's, hotels of verlaten gebouwen

Sommige dakloze tieners hebben misschien een soort dak boven hun hoofd. Ze moeten nog steeds manieren vinden om geld te verdienen voor voedsel. Omdat ze niet de wettelijke leeftijd hebben om te werken, gaan veel tieners over tot diefstal. Sommigen vinden het gemakkelijker om seks en drugs te verkopen of te verkopen voor onderdak, voedsel en geld. Hierdoor lopen ze echter het gevaar van verkrachting, fysieke mishandeling en moord. Bovendien betalen de meeste hotels per week of dag. Daarom kan deze schuilplaats elk moment verloren gaan en ze weer de straat op sturen. Auto's of verlaten gebouwen kunnen in beslag worden genomen, wat betekent dat tieners te allen tijde alert moeten zijn. Ze moeten een plan hebben over wat ze moeten doen als hun tijdelijke onderkomen verloren gaat.

Couchsurfers

Deze worden beschouwd als de verborgen dakloze tieners. Ze hebben geen vaste plek, dus zijn ze afhankelijk van vrienden, familie, buren of vreemden die hen een bank willen lenen om op te slapen. Hoewel deze tieners misschien warmte of voedsel hebben, hebben ze geen enkel gevoel van stabiliteit, omdat ze een nieuwe plek moeten vinden zodra ze hun welkom overschrijden. Deze dakloze tieners maken zich voortdurend zorgen waar ze zullen slapen en brengen misschien een aantal nachten door op straat of zelfs in auto's als ze geen plek kunnen vinden. Bovendien kunnen deze kinderen klusjes, klusjes of seksuele gunsten doen voor een slaapplaats. Omdat ze geen plek hebben om permanent te verblijven, past alles wat ze bezitten meestal in een rugzak die ze dragen.

Redenen voor dakloosheid onder tieners

Als je aan dakloze tieners denkt, denk je misschien alleen aan degenen die door hun ouders zijn weggegooid of zijn weggelopen. Maar er zijn verschillende redenen waarom een tiener in deze situatie kan leven.

Vader en tienerzoon ruzie
Vader en tienerzoon ruzie

Problemen in huis

Veel tieners die fysiek, emotioneel en/of seksueel misbruikt worden, zullen weglopen, zodat ze het niet langer hoeven te verdragen. Sommige tieners lopen weg omdat hun ouders in een echtscheidingsconflict verwikkeld zijn. Ze kunnen het gevoel hebben dat zij de reden zijn waarom hun ouders niet met elkaar overweg kunnen, of dat ze niet bij hun ouders willen zijn die ruzie maken. Ouders die een psychische aandoening hebben of verslaafd zijn aan drugs en/of alcohol kunnen nalatig zijn of hun tiener vertellen het huis tegen zijn/haar wil te verlaten. Sommige weglopers die uit stabiele gezinnen komen, willen niet langer omgaan met de autoriteit van hun ouders en besluiten dat ze alleen beter af zijn.

Economische problemen bij ouders

Ouders die werkloos zijn en hun woning verliezen, kunnen samen met hun kinderen dakloos worden. Vanwege de gevaren van de straat en de beschikbaarheid van onderdak scheiden veel tieners zich echter van hun ouders.

Instabiliteit thuis

Kinderen die in het systeem zijn opgegroeid, vinden het misschien ontmoedigend als ze herhaaldelijk in en uit pleeggezinnen moeten verhuizen. Naarmate sommige van deze kinderen tieners worden, worden ze minder flexibel in hun leefsituatie en besluiten ze weg te rennen.

Uitgeschopt

Dakloosheid hoeft geen langdurig iets te zijn. Sommige tieners zijn om verschillende redenen op korte termijn door hun ouders uit huis gezet. Een ouder kan bijvoorbeeld een tiener eruit schoppen na een ruzie of als hij weigert zich aan de regels te houden. Tieners kunnen ook permanent worden buitengesloten vanwege drugsovertredingen of criminele activiteiten.

Geestelijke ziekte

Tieners kunnen ervoor kiezen om weg te rennen vanwege geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie, angst, bipolaire stoornis, ADHD, schizofrenie, enz. Het hebben van deze stoornissen kan een tiener onstabiel maken en moeilijker om mee om te gaan. Ouders kunnen er ook voor kiezen om tieners eruit te gooien vanwege onhandelbaar gedrag dat wordt veroorzaakt door een niet-gediagnosticeerd geestelijk gezondheidsprobleem. Uit gegevens van de Dakloosheid in Minnesota bleek dat 57 procent van de daklozen aangaf ernstige geestelijke gezondheidsproblemen te hebben (3).

Seksuele geaardheid

Maar liefst 40% van de dakloze tieners en jongeren wordt tot de LGBT-gemeenschap gerekend. Ofwel kunnen deze tieners ervoor kiezen om weg te rennen uit huizen die hun seksuele geaardheid niet accepteren, ofwel worden ze eruit gezet door ouders die hun keuze niet kunnen accepteren.

Drugsmisbruik

Volgens Healing Hands maken veel tieners die dakloos zijn, misbruik van alcohol of drugs. Drugsmisbruik en alcoholisme onder tieners kunnen tot dakloosheid leiden als ouders het gedrag niet langer kunnen verdragen en de jeugd eruit kunnen schoppen. Deze tieners kunnen vanwege hun verslaving ook alleen vertrekken. Er is naar schatting 28-87 procent van de dakloze jongeren die drugs en alcohol gebruiken.

Ouder dan pleegzorg

Volgens het National Foster Youth Institute zal 20% van de kinderen die ouder worden dan de pleegzorg dakloos worden op hun 18deverjaardag. Met meer dan 23.000 jongeren die geen pleegzorg meer hebben, is dit een groot aantal voormalige pleegkinderen die nergens heen kunnen.

Gevolgen en risico's

Als tieners weglopen, denken velen van hen niet na over de gevolgen van het leven zonder een stabiel huis. Deze levensstijl kan tot verschillende risico's leiden.

Criminele activiteit

Tieners die op straat leven, hebben een grotere kans om zogenaamde 'overlevingsdaden' te plegen, wat in veel gevallen criminele activiteiten betekent. Ze zullen niet alleen stelen, maar ze kunnen zich ook aansluiten bij een bende of drugs verkopen om te overleven. Volgens Homeless Hub lopen de meeste dakloze tieners een groot risico om betrokken te raken bij criminaliteit.

Seksueel misbruik en prostitutie

Tieners zonder een stabiel huis lopen risico op verschillende soorten mishandeling en misbruik. Volgens het National Sexual Violence Research Center heeft tussen de 21 en 42 procent van de dakloze tieners te maken met seksueel misbruik. De NSVRC meldde ook dat één op de drie tieners binnen twee dagen tot prostitutie zal worden gelokt, en dat 82 procent van de dakloze tieners seks heeft ingeruild voor geld en 48 procent voor voedsel of onderdak. Dakloze tieners ervaren ook verschillende soorten fysieke en emotionele mishandeling. Covenant House vermeldt bijvoorbeeld dat 19 procent van de kinderen meldt dat ze met een voorwerp zijn geslagen.

Slechte voeding en gezondheid

Omdat dakloze tieners voor hun ma altijden afhankelijk zijn van fastfood en onderkomens, is gebleken dat 50 procent van de tieners zwaarlijvig is, aldus Meera S. Beharry, MD. Bovendien kunnen daklozen leiden tot ondervoeding en medische problemen als gevolg van slechte levensomstandigheden. Deze jongeren lopen een groter risico op veelvoorkomende ziekten zoals griep en longontsteking. Bovendien lopen ze twintig keer zoveel kans om tuberculose op te lopen, aldus Beharry. De onveilige gezondheidspraktijken leiden ook tot hoge aantallen SOA's en AID's.

dakloze tienerjongen
dakloze tienerjongen

Geestelijke gezondheidsproblemen en zelfmoord

Dakloze jongeren ervaren in hogere mate allerlei soorten geestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie, angststoornissen, gedragsstoornissen, PTSS en een laag zelfbeeld. Volgens het National Network for Youth zijn geestelijke gezondheidsproblemen drie keer zo hoog onder dakloze tieners. Deze tieners vertonen ook vaker zelfbeschadigend gedrag.

Drugs- en alcoholmisbruik

Tieners zonder huis worden onevenredig zwaar getroffen door drugs en alcohol. Misschien gebruiken ze dit als een ontsnapping, of het kan de oorzaak zijn geweest van hun dakloosheid. Uit een onderzoek van de Journal on Addictions Nursing bleek dat naar schatting 69 procent van de dakloze tieners onder de categorie drugsmisbruik viel.

Gebrek aan opleiding

Veel dakloze jongeren zullen geen goed onderwijs krijgen. Ze kunnen of kiezen er niet voor om naar school te gaan. Sommigen kunnen zich ook niet inschrijven voor lessen omdat ze geen huisadres hebben. De NN4Y verklaarde dat slechts 57 procent van de dakloze jongeren naar school ging.

Waarschuwingssignalen van een weggelopen tiener

Als ouder denkt u misschien niet dat uw tiener in staat is om weg te rennen. Eén op de zeven tieners zal echter weglopen en velen van hen doen het meer dan eens. Daarom is het belangrijk om op de volgende waarschuwingssignalen te letten:

Veranderingen in persoonlijkheid

De adolescentie wordt gekenmerkt door veel veranderingen in de persoonlijkheid; u wilt echter bijzondere aandacht besteden aan isolatie van vrienden en familie. Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid of problemen met woedebeheersing zijn ook veel voorkomende tekenen dat de tiener met emotionele problemen worstelt.

Problemen op school

Let op eventuele plotselinge veranderingen in cijfers of houding ten opzichte van schoolwerk. Als je op school met andere mensen omgaat of afwijkend gedrag vertoont, kan je tiener het gevoel krijgen dat het spannend is om op het randje te leven, dus het is belangrijk om op deze veranderingen te letten.

Slaap- of eetlustveranderingen

Veranderingen in slaap of eetlust kunnen wijzen op een probleem met de gezondheid of geestelijke gezondheid, dat de acties en denkprocessen van een adolescent kan beïnvloeden.

Drugs- of alcoholgebruik

Drugs en alcohol kunnen het vermogen van uw tiener om rationele beslissingen te nemen veranderen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen tegen drugs- en alcoholgebruik voordat dit zijn/haar daden begint te beïnvloeden.

Voorkomen van weggelopen tieners

Naast het herkennen van de waarschuwingssignalen van een weggelopen tiener, zijn er manieren waarop ouders of voogden kunnen werken om te voorkomen dat hun tieners het gevoel krijgen dat weglopen noodzakelijk is. Ontdek manieren om veel voorkomende problemen tussen ouders en tieners te voorkomen die tot dakloosheid kunnen leiden.

Vrouw knuffelen tiener meisje
Vrouw knuffelen tiener meisje

Houd open communicatielijnen

Tieners kunnen van nature geheimzinnig zijn. Het hebben van een open communicatielijn kan tieners helpen om met je te praten over wat hen dwars zit voordat ze weglopen. Bovendien kan dit een ouder of voogd helpen te weten of er sprake is van enige vorm van misbruik in het huishouden.

Gevolgen voor acties uitleggen

Tieners begrijpen misschien niet altijd de gevolgen van hun daden. Ze realiseren zich bijvoorbeeld misschien niet hoe ruig de echte wereld kan zijn, vooral als je geen stabiel huis hebt. Met statistieken als twee dagen voordat je in de prostitutie belandt, is het belangrijk dat je tiener de gevolgen begrijpt van weglopen.

Geef keuzes

Afhankelijk van de leeftijd van je tiener kan hij of zij op de drempel van volwassenheid staan. Het is belangrijk om hen te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes, in plaats van alleen maar bevelen te geven. Begrijp hun standpunt over waarom een regel moeilijk te volgen is. Ouders en tieners moeten samenwerken om regels en keuzes te maken die positief zijn en die zowel het kind als de ouder als eerlijk beschouwen.

Geef positieve feedback

Negatieve huishoudens kunnen moeilijk zijn voor tieners. In plaats van zich te concentreren op negatief gedrag, is het absoluut noodzakelijk dat ouders en voogden zich concentreren op het gedrag dat ze willen zien. Concentreer u bijvoorbeeld op de tijd dat uw tiener vóór de avondklok thuiskwam, in plaats van wanneer hij dat niet doet.

Hulp voor dakloze tieners

Als je een dakloze weggelopen tiener bent of er gewoon over nadenkt, is er hulp voor je. Het National Runaway Switchboard is 24 uur per dag beschikbaar en is gratis. Ze zijn vertrouwelijk, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat iemand erachter komt dat u om hulp vraagt. Je kunt ze bellen op 1-800-RUN-AWAY of ze een anoniem bericht sturen. Er zijn ook andere programma's voor dakloze tieners beschikbaar, zoals:

  • Basiscentrumprogramma: Dit is een federaal programma dat voedsel en kleding verstrekt aan dakloze jongeren. Ontvang contactgegevens om het programma bij u in de buurt te vinden.
  • John H. Chafee Foster Care Independence Program: Dit programma biedt hulp aan huidige of voormalige pleegkinderen. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke ministerie van Volksgezondheid en Human Services.
  • Street Outreach Program: Dit programma biedt hulpdiensten en onderwijs aan jongeren die op straat leven.
  • Safe Place-programma: Ontworpen om dakloze jongeren onmiddellijk onderdak te bieden. Programma's zijn beschikbaar in het hele land.
  • HUD-programma's: HUD biedt verschillende programma's voor dakloze jongeren, waaronder manieren om bureauprogramma's en herplaatsingsprogramma's te vinden.

Je plek vinden

Dakloosheid is een nationale epidemie die tieners over de hele wereld treft. Momenteel zijn er in Amerika meer dan een miljoen tieners zonder een stabiel huis. Het vinden van de waarschuwingssignalen is belangrijk om dakloosheid onder tieners te helpen voorkomen.

Aanbevolen: