Identificeren wat uw antieke vondst zou kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Identificeren wat uw antieke vondst zou kunnen zijn
Identificeren wat uw antieke vondst zou kunnen zijn
Anonim
Vrouw browsen in de winkel
Vrouw browsen in de winkel

Of je nu iets mysterieus hebt geërfd of gewoon wilt weten wat je in je plaatselijke winkel ziet, deze tips kunnen je helpen identificeren wat je antieke vondst zou kunnen zijn. Van daaruit kunt u beginnen met het proces van het toekennen van een waarde aan uw schat.

Hoe kom je erachter wat het is

Als je aan het item kunt zien dat het in een algemene categorie antiek past, kun je van daaruit verder gaan. Als je echter niet noodzakelijkerwijs meubels of een naaimachine, antiek porselein of een sieraad hebt, zul je wat dieper moeten graven om antwoorden te krijgen.

Zoek naar patentnummers

Veel antiek uit de 19e en 20e eeuw is voorzien van een patentnummer. Mogelijk ziet u de letter 'Pat' of het woord 'Patent' gevolgd door een reeks cijfers. Dit nummer kan overal op het stuk staan, en bij kleinere items is het een goed idee om het ondersteboven te draaien om naar de onderkant te kijken. Voor elk patent sinds 1790 kunt u het nummer invoeren op de website van het US Patent and Trademark Office. In veel gevallen krijgt u een pdf van de originele octrooiaanvraag. Hierdoor weet je precies wat je hebt.

Controleer het item op merken of labels

Veel items zijn ook voorzien van makerstekens of fabrikantlabels die verborgen zijn op de onder- of achterkant van het stuk. U kunt deze markeringen gebruiken om erachter te komen wat het item is. De Victorianen hadden bijvoorbeeld specifieke serviesstukken voor elk soort voedsel dat ze serveerden. Mogelijk hebt u een stuk antiek zilverwerk met een vreemd schepachtig lemmet. Je kunt de kenmerken op de achterkant van het stuk vinden, deze opzoeken op de website van de fabrikant of op een pagina over antieke identificatiemerken, en ontdekken dat je een aspic-server hebt. Hetzelfde geldt voor vreemde soorten porselein en andere soortgelijke items.

Bekijk de Sears-catalogus

Jarenlang was de Sears en Roebuck-catalogus de plek waar gezinnen naartoe gingen om zo ongeveer alles te vinden wat ze wilden kopen. Volgens History Channel was het in feite de Amazon.com van eind 19e en begin 20e eeuw. Je kon van alles kopen, van landbouwwerktuigen tot fijn porselein, plus auto-onderdelen, pendules en zelfs bouwpakketten om huizen te bouwen. Als je een vaag idee hebt van de datum waarop je mysteriestuk is gemaakt, kijk dan online in de Sears Catalog Archives. Misschien vind je een match!

Zoek naar vergelijkbare items in antiekwinkels

Soms heb je misschien een stuk dat gewoonweg niet in categorieën te plaatsen is. Het is gemaakt van gietijzer, maar is het een landbouwwerktuig of iets dat in de keuken wordt gebruikt? Als u geen categorie aan uw item kunt toewijzen, moet u wellicht wat meer persoonlijk onderzoek doen. Maak een wandeling door het plaatselijke antiekwinkelcentrum en zoek naar items die lijken op wat je hebt. Het is misschien niet precies hetzelfde, maar als je vergelijkbare kenmerken ziet, kun je het algemene doel van het item verfijnen. Dan kun je op eBay in die categorie kijken voor meer aanwijzingen over wat je mogelijk hebt.

Vraag het aan een oudere vriend of familielid

Hoewel veel antiek werd gemaakt voordat oudere vrienden en familieleden werden geboren, herinneren ze zich misschien dat ze iets soortgelijks hebben gezien in de huizen van grootouders. Als al het andere niet lukt, breng het mysterie-item dan mee naar je volgende familiereünie of kerkbijeenkomst. Het zal op zijn minst een gespreksonderwerp zijn. In het beste geval krijgt u precies het antwoord dat u nodig heeft.

Geniet van het oplossen van een mysterie

Hoewel je sommige onderdelen snel kunt identificeren, kan het bij andere even duren voordat je een idee krijgt van wat je hebt. Als u een idee heeft van de categorie voor het item dat u heeft, kunnen deze antieke identificatietips helpen. Neem de tijd om het item te onderzoeken en geniet van de spanning van het oplossen van een mysterie.

Aanbevolen: