12 manieren om een huilende baby te kalmeren die gemakkelijker zijn dan je denkt

Inhoudsopgave:

12 manieren om een huilende baby te kalmeren die gemakkelijker zijn dan je denkt
12 manieren om een huilende baby te kalmeren die gemakkelijker zijn dan je denkt
Anonim

Probeer deze kant-en-klare oplossingen om je huilende baby te kalmeren!

Moeder met haar pasgeboren babymeisje huilen
Moeder met haar pasgeboren babymeisje huilen

Het is 2 uur 's nachts en de baby houdt niet op met schreeuwen. Hij is droog. Hij wordt gevoed. Je hebt hem gewiegd en geknuffeld. Toch blijft de tijd verstrijken en is hij nog steeds ontroostbaar. Voordat je elke haarlok op je hoofd uittrekt, neem je even de tijd om even te pauzeren en diep adem te halen. Er is een oplossing, en die is eenvoudiger dan je denkt. Probeer deze door ouders goedgekeurde manieren om baby's te laten stoppen met huilen.

Waarom huilen baby's?

Voor de leeftijd van drie maanden is huilen het enige communicatiemiddel van je baby. Dit betekent dat ze zullen huilen als ze hongerig, moe, gasachtig, koud, warm, nat of pijn hebben. Naarmate ze wat ouder worden, worden kinderziektes, zure reflux, overstimulatie, ziekte en het verlangen naar aandacht ook oorzaken van huilen.

Voor de weinige ongelukkigen kan koliek echter ook aanvallen van schijnbaar eindeloze tranen en geschreeuw veroorzaken. Volgens de American Academy of Family Physicians wordt "koliek vaak gedefinieerd door de 'regel van drie': meer dan drie uur per dag huilen, meer dan drie dagen per week en langer dan drie weken." Het meest opvallende aan deze aandoening is dat deze voorkomt bij ogenschijnlijk gezonde baby's.

Zodra je de voor de hand liggende oorzaken van het huilen van je baby hebt uitgesloten, kun je een aantal verschillende strategieën proberen om hem of haar te helpen kalmeren.

Hoe je baby's kunt laten stoppen met huilen

Kinderarts Dr. Harvey Karp is een van Amerika's meest vertrouwde baby-experts en beroemd om zijn technieken om baby's te kalmeren. Beschouwd als de 'vijf S's', beveelt hij inbakeren aan, uw baby op zijn zij of buik plaatsen wanneer hij hem vasthoudt, zwijgen, zwaaien en op een fopspeen zuigen als beste methoden om baby's te kalmeren als ze huilen. Hoewel dit allemaal uiterst effectieve oplossingen zijn, zullen ze niet elk probleem oplossen. Daarom hebben we enkele van de meer unieke methoden op een rij gezet waarmee je een huilende baby kunt kalmeren, zodat je eindelijk wat verlichting kunt krijgen.

1. Volg de 5-8 regel

Een van de gemakkelijkste manieren om je baby te kalmeren is door gewoon op te staan en vijf minuten rond te lopen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, toch? Interessant genoeg publiceerde Kumi Kuroda, hoofdonderzoeker bij het RIKEN Center for Brain Science in Japan, een onderzoek waarin de exacte parameters werden gevonden die nodig zijn om een baby weer in slaap te krijgen. Het enige wat de ouder hoeft te doen is vijf minuten rondlopen, een paar plotselinge bewegingen maken, en dan nog acht minuten gaan zitten. Hierdoor kan de hartslag van je baby eerst vertragen en vervolgens het juiste tijdsbestek krijgen om volledig weg te dromen in dromenland.

2. Klop op hun kont

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom uw baby lekker op uw borst slaapt, maar in tranen uitbarst zodra u zich terugtrekt? Het is omdat ze troost vinden in het horen van je hartslag. Dit geluid wordt bij een kind ingeprent terwijl het zich in de baarmoeder bevindt. Als hij echter huilt, kan het zijn dat hij moeite heeft dit rustgevende geluid te horen. Door zachtjes op zijn kont te kloppen, kun je dit geluid nabootsen en snel een einde maken aan die tranen.

3. Help ze zich uit te strekken

Als een baby aan een fles zuigt, zal hij onvermijdelijk wat lucht inslikken. Voeg daarbij het feit dat hun spijsverteringsstelsel nog niet volledig ontwikkeld is, en het is al snel geen verrassing dat uw baby af en toe een beetje gasvorming krijgt. Als het boeren van uw kleintje na het voeden niet heeft geholpen, probeer dan wat buiktijd in te lassen en help uw baby dan met fietstrappen. Beide activiteiten kunnen de gasbellen die in hun buik vastzitten, wegwerken.

Moeder doet gymnastiek met een baby
Moeder doet gymnastiek met een baby

4. Breng ze naar een stillere ruimte

Je baby heeft 40 lange weken in je baarmoeder doorgebracht. Het was warm, donker en stil. Deze grote, heldere en bruisende wereld kan veel zijn om in te verwerken en soms heeft je baby even een pauze nodig van alle opwinding. Als er sprake is van overstimulatie, is de gemakkelijkste manier om een kieskeurige baby te kalmeren door naar een rustige en donkere ruimte te gaan. Zet een witte-ruismachine of wat rustgevende instrumentale muziek aan en leg ze in hun wiegje. Deze laatste stap is uiterst belangrijk omdat je in dit geval wilt voorkomen dat je hun zintuigen gebruikt. Waarom? Hoewel aanraking in sommige situaties troost kan bieden, kan het angst veroorzaken als overstimulatie de trigger is om te huilen.

5. Geniet van wat badtijd

Het warme water van een bad kan een onmiddellijk kalmerend effect hebben op baby's. Als je baby normaal gesproken graag in bad gaat, overweeg dan om een extra sessie badtijd toe te voegen als hij of zij bijzonder overstuur is. Zepen en lotions met lavendelgeur kunnen uw baby ook helpen ontspannen.

6. Geef je baby een massage

Onderzoek toont aan dat babymassage zowel de baby als de ouder ten goede kan komen, waardoor het een eenvoudige manier is om je kleintje te kalmeren en tegelijkertijd een band met hem of haar op te bouwen! Het helpt hun ademhaling te verbeteren, stress te verminderen en de slaap te bevorderen. Dit kan ook helpen om het gas te verminderen. Voor een extra dosis rust zijn lavendellotions een goede keuze om je baby te kalmeren of weer in slaap te sussen.

7. Betrek hun zintuigen

Soms kom je met een beetje afleiding al een heel eind. De beste manier om de aandacht van een baby te verleggen kan zijn door zijn zintuigen te stimuleren: zet wat muziek aan, schud een rammelaar in zijn zicht, zet een programma met hoog contrast aan, zoals Sensory Bear, of neem hem mee naar buiten in de zon. Als de 'wauw'-factor groot genoeg is, vergeet je baby misschien waarom hij überhaupt van streek was!

8. Pak een uniek bijtspeeltje

Als tandjes krijgen de bron van hun pijn is, geef ze dan iets nuttigs om op te kauwen! Getextureerde siliconen bijtringen zijn een uitstekende keuze die misschien wel een glimlach op hun gezicht tovert. Waterbijtringen zijn een andere fantastische optie die binnen enkele seconden verlichting kan brengen. Deze zullen hun pijnlijke tandvlees verdoven en je een beetje shuteye geven.

Baby kauwend op bijtspeeltje
Baby kauwend op bijtspeeltje

9. Wijzig formuletypen of let op wat u eet

Buikproblemen kunnen ervoor zorgen dat iedereen wil schreeuwen! Moeders die borstvoeding geven: heeft u gekruid voedsel, soja- of melkproducten of kruisbloemige groenten zoals broccoli of spruitjes gegeten? Als dat zo is, kan het zijn dat uw melk uw baby gas geeft, pijn veroorzaakt of zelfs misselijkheid, braken en diarree veroorzaakt. Baby's die kunstvoeding krijgen, kunnen dit soort symptomen ook vertonen en ze kunnen uit het niets ontstaan. Als uw baby na de ma altijd extra kieskeurig is, is het misschien tijd om uw menu-opties opnieuw te beoordelen.

10. Denk aan het seizoen

Is het lente? Is het een droge herfst geweest? Zijn de ambrosia-niveaus hoger dan normaal? Als u last heeft gehad van seizoensgebonden allergieën, is de kans groot dat uw baby dat ook heeft. Helaas wordt aanbevolen dat uw kleintje wacht met het nemen van antihistaminica tot hij twee jaar oud is, tenzij anders voorgeschreven door zijn arts. Wat dit betekent is dat je andere manieren moet vinden om hun kleine neusholtes vrij te maken. Ouders kunnen dit bereiken door een luchtbevochtiger aan te zetten, zoutdruppels te gebruiken of door de douche op hoog vuur te zetten en de stoom het slijm te laten losmaken dat zich in de sinussen heeft opgehoopt. Vergeet ook niet om de luchtfilters in uw huis één keer per maand te vervangen en regelmatig te stofzuigen, vooral als u huisdieren heeft.

11. Wieg hun gezicht

Wist je dat het gezichtje van je baby extra gevoelig is bij aanraking? Tijdens de eerste paar levensweken is het gezichtsvermogen van een baby nog in ontwikkeling. Gelukkig heeft de evolutie ervoor gezorgd dat je kleintje nog steeds over de middelen beschikt die hij of zij nodig heeft om in zijn levensonderhoud te voorzien. Dit verhoogde gevoel op hun gezicht helpt hen de tepel van hun moeder te vinden om te voeden. Het kan een voordeel zijn als je een huilende baby wilt kalmeren. Leg ze gewoon neer en wieg hun gezicht in je handen. Streel hun wang en slaap. Hun reactie zal je misschien verbazen!

12. Bezoek de kinderarts

Als uw kleintje onlangs verkouden is geweest, kan hij of zij een secundaire infectie hebben opgelopen. Denk aan het moment waarop uw baby huilt. Als het geschreeuw samenv alt met wanneer ze op hun rug liggen, maar lijkt te stoppen wanneer ze rechtop staan, kan een oorontsteking de oorzaak zijn. Dit kan extreme pijn veroorzaken, en vaak is hun enige symptoom onrust bij het liggen. Als u denkt dat dit de oorzaak van hun huilen kan zijn, maak dan een afspraak met de kinderarts. Zij kunnen u een antibioticum voorschrijven en u adviseren over de juiste dosering Tylenol om de pijn te verlichten.

Vrouwelijke arts onderzoekt baby met stethoscoop
Vrouwelijke arts onderzoekt baby met stethoscoop

Vergeet niet om jezelf te kalmeren, zodat je je baby kunt kalmeren

Baby's huilen. Het is een ongelukkig feit van het leven. Maar als je merkt dat je op dit moment overweldigd raakt, doe dan een stapje terug. Leg je baby op een veilige plek neer, zoals in zijn wiegje, ga naar een andere kamer en neem een moment voor jezelf. Adem diep. Als iemand in het huis kan helpen, vraag er dan om. Geef jezelf de tijd om te kalmeren. Ouder zijn is tenslotte moeilijk en uw geestelijke gezondheid is belangrijk. Weet dat het met de tijd gemakkelijker zal worden en dat jij en je baby je ritme zullen vinden voordat je het weet.

Aanbevolen: