Wat zijn mocktails? Hoe maak je een heerlijk drankvrij drankje?

Inhoudsopgave:

Wat zijn mocktails? Hoe maak je een heerlijk drankvrij drankje?
Wat zijn mocktails? Hoe maak je een heerlijk drankvrij drankje?
Anonim
Portret van een vrouw met een paloma-cocktail zittend op een bankje
Portret van een vrouw met een paloma-cocktail zittend op een bankje

Betreed de wereld van cocktails voor iedereen: mocktails. Mock-cocktails, of maagdelijke cocktails, zijn een manier om te genieten van een drankje dat de smaak en het profiel van een cocktail nauw nabootst, zonder de alcohol of de dronken kick. Mocktails hebben een lange weg afgelegd ten opzichte van de klassieke Shirley Temple- en kindercocktails, en nu kun je planken vinden met flessen niet-alcoholische sterke drank. Leren hoe je een klassieke mocktail opschudt of een moderne maagdelijke mocktail opwakkert, is gemakkelijker dan iets uitkiezen om vanavond te streamen.

Maar wat zijn mocktails? Zijn het maagdelijke drankjes?

jonge vrouw die van verse mocktail geniet
jonge vrouw die van verse mocktail geniet

Nepcocktails, mocktails en maagdelijke cocktails zijn allemaal hetzelfde: een niet-alcoholische mixdrank. Je kent ze misschien zelfs als kindercocktails, Quaker-drankjes, no-proof of zero-proof cocktails. Waar bij een traditionele cocktail alcohol wordt gebruikt, zijn virgin mocktails alcoholvrij. Geen wijn, geen bier, geen sterke drank of likeuren. Met dat in gedachten kunt u alcoholvrije wijn, bier en likeuren gebruiken. Bedrijven hebben een lange weg afgelegd in het ontwikkelen van no-proof en zero-proof producten die producten nabootsen die doorgaans alcohol bevatten. En ze zijn veel meer dan alleen een glas sap met een mooie garnering.

Virgin mocktails kunnen minder calorieën bevatten dan typische cocktails, maar sommige zullen niet veel minder zijn. Een maagdelijke piña colada bevat vergelijkbare calorieën als een traditionele piña colada, slechts één tot tweehonderd calorieën minder zonder de alcohol. Je slaat echter de suikers over die je normaal gesproken in alcohol aantreft. Mocktails zijn meer dan alleen blended drankjes. Je kunt hedendaagse maagdelijke drankjes maken die smaken als een traditionele gin-braam, of een maagdelijke klassieke cocktail bereiden, zoals een martini of ouderwetse - allemaal zonder alcoholische dranken.

En net als hun alcoholische versie zijn mocktails net zo passend en toepasselijk op feestjes, diners, brunch of zelfs om aan een bar te bestellen. Hoewel sommigen misschien geen niet-alcoholische sterke drank bij zich hebben, bereiden de meeste barmannen je graag iets voor dat de drank overslaat. Met zo'n overtuigende uitstraling kun je je mocktail gemakkelijk doorgeven als een traditionele cocktail.

Hoe maak je een mocktail?

Jonge volwassenen die cocktails maken en plezier hebben thuis
Jonge volwassenen die cocktails maken en plezier hebben thuis

Als je je afvraagt hoe je een mocktail maakt, heb je genoeg heerlijke antwoorden. Om een mocktail te maken, doe je de dop terug op de wodka en sluit je je alcoholkastje. Met bubbels, sappen, frisdranken en alcoholvrije drankmixen ben je niet ver verwijderd van een maagdelijk drankje dat de manier waarop je naar nepcocktails kijkt zal veranderen.

Net als bij conventionele cocktails kun je nog steeds verwachten dat je een mocktail moet verwarren, schudden of blenden, of je kunt een niet-alcoholische highball maken of een maagdelijk drankje roeren -- allemaal met dezelfde bereidingsmethoden.

Mocktails gebruiken nog steeds barlepels, cocktailshakers, mengglazen en zeven. Net zoals dezelfde routine geldt voor cafeïnevrije koffie, volgt de virgin drank dezelfde routinestructuur als zijn cocktail-tegenhanger.

Niet-alcoholische sterke dranken: een modern mocktail-ingrediënt

Tegenwoordig hebben slijterijen, supermarkten en online winkels een groot aantal zero-proof likeuren. Je kunt alternatieven voor gin, rum, tequila en whisky vinden voor een no-proof Tom Collins, daiquiri, margarita of ouderwets om van te genieten als onderdeel van een alcoholvrij leven, als je even pauze neemt van het drinken, of je wilt iets highbrows drinken tussen je cocktails. Van zilver tot gerijpte zero-proof tequila, London dry gin, zilver en gekruide rum, bedrijven vinden nieuwe manieren om alle smaken van drank te kanaliseren zonder enig alcoholgeh alte.

Je kunt niet alleen zero-proof likeuren vinden, maar ook alcoholvrije sinaasappellikeur, gemberlikeur, citrusaperitief (hallo alcoholvrije Aperol-smaken!), amandellikeur, koffielikeur, zoete of droge vermout en zelfs absint.

Met al die ingrediënten alleen al, plus de typisch alcoholvrije mixers, zijn er maar heel weinig cocktails die zonder aanpassingen tot mocktails kunnen worden verwerkt. Het is nu tijd voor de renaissance van de nepcocktails. Er is zelfs alcoholvrije wijn, mousserende wijn en bier, van lagers tot IPA's en stouts.

Nep-cocktailingrediënten

groene citroenlimoenen en een sapcentrifuge om ze uit te persen
groene citroenlimoenen en een sapcentrifuge om ze uit te persen

Natuurlijk heb je misschien geen nul- of geen-proof likeur bij de hand, maar dat betekent niet dat je geen maagdelijke cocktail kunt maken. Neem even de tijd om snel de balans op te maken van de niet-alcoholische ingrediënten die uw voorraadkast, koelkast en vriezer bevatten. Van citrus- en tropische sappen, zoals sinaasappel-, ananas-, citroen-, limoen- en grapefruitsap, tot bruisende ingrediënten zoals gewone en gearomatiseerde frisdranken, tonicwater, sprankelende appel- of druivensappen en frisdranken.

Zurige sappen, zoals cranberry en kers, vormen een smakelijke mocktailbasis. Koffie en thee vormen een uitstekende basis voor warme mocktails. Vergeet limonade, limeade en ijsthee niet. Vrijwel alles wat u in de drankafdelingen van de supermarkt vindt, kan aan uw mocktail worden toegevoegd.

Eenvoudige siropen, puur of geïnfuseerd - van kaneel of basilicum tot een gekruide chili of eenvoudige appelsiroop - zijn waardevolle ingrediënten in mocktails. Zelfs honingsiroop en ahornsiroop voegen gemakkelijk smaken toe aan mocktails. Grenadine is een andere gemakkelijke manier om een beetje zoetigheid en een vleugje felrode kleur aan je drankjes toe te voegen. Vergeet perennectar en zelfs puree die u in drankjes kunt schudden niet. De meeste Bloody Mary-mixen die je op de markt vindt, bevatten geen alcohol, waardoor je een schone lei hebt om de ideale maagdelijke Bloody Mary te maken.

Er bestaat een grotere wereld van niet-alcoholische, zero-proof ingrediënten dan je misschien beseft. Maar zodra je de opties ziet, stromen de ingrediënten en ideeën snel. Last but not least: vergeet niet je mocktail te garneren. Maagdelijke drankjes verdienen net zo veel liefde als garnering als cocktails.

Populaire mocktails

Ben je op zoek naar inspiratie voor alcoholvrije drankjes om mee aan de slag te gaan, of wil je vertrouwen op een paar oude klassiekers? Overweeg deze mocktails om je versnellingen op gang te krijgen terwijl je je tenen onderdompelt in de maagdelijke mocktail-wereld, of het nu een nuchtere levensstijl is, of je wilt de nuchtere, nieuwsgierige wereld verkennen.

  • Shirley Temple
  • Rob Roy
  • Arnold Palmer
  • Virgin Mojito's
  • Virgin Cosmo
  • Mocktail Mimosa
  • Mocktail-muilezel
  • Virgin Paloma
  • Club frisdrank met cranberrysap en ananassap

Wanneer drink je een mocktail?

Citruscocktail geserveerd in een trendy bar
Citruscocktail geserveerd in een trendy bar

Nepcocktails zijn, in tegenstelling tot traditionele cocktails, vrijwel op elk moment van de dag goed verkrijgbaar. Misschien begroet je je baas niet ouderwets met een maagd tijdens je maandagochtendvergadering. Toch zijn ze een geweldige manier om van de smaken van een cocktail te genieten zonder de drukte achteraf, de productiviteit te verlagen of je middagschema te moeten herschikken. Niemand wil of zou naar de sportschool moeten gaan na een drankje of twee.

Geniet van een maagdelijke mocktail wanneer je normaal gesproken een drankje aan het bereiden bent; Dinsdagavond terwijl je aan het koken bent, vrijdagmiddag om het weekend te vieren, zondagochtend tijdens de brunch. Bestel een mocktail in een hotel- of luchthavenbar, tijdens een huwelijksreceptie of doordeweeks bij je lunch. Feestdagen, barbecues of welke sociale bijeenkomst dan ook zijn een goed moment om iets te drinken zonder enige spirit. Niemand wil een kater, en het is een geweldige manier om een onvergetelijk uitje te hebben en toch een uitstekend drankje in je hand te hebben.

Waarom zijn virgin mocktail-drankjes populair?

Maagdelijke nepcocktails hebben een momentje. Veel mensen, inclusief barmannen en mensen in de restaurantindustrie, verkennen een nuchtere, nieuwsgierige levensstijl. Voor sommigen is dit geen duik in een volledig geheelonthouder-levensstijl, maar een gewetensvolle beslissing om minder alcohol te consumeren of met de bedoeling te drinken.

Nepcocktails zijn door hun aard voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, huidige levensreis, dieet of gezondheid. Maagdelijke mocktails zijn zelfs nog toegankelijker voor de massa dan gewone cocktails.

Het cocktailspel veranderen met maagdelijke mocktails

Een mocktail is een leuke en smakelijke, niet-alcoholische drank om het feest gaande te houden en de cocktailsfeer sterk te houden, en dat allemaal zonder drank. Meer dan alleen een beetje sap geschud met ijs, bieden maagdelijke mocktails een overtuigend argument om het nuchtere, nieuwsgierige leven te verkennen - of op zijn minst een geweldige kans om te ontdekken hoe ver de wereld van mocktails is gekomen.

Aanbevolen: