Hoe je bijen weghoudt van kolibrievoeders (natuurlijk)

Inhoudsopgave:

Hoe je bijen weghoudt van kolibrievoeders (natuurlijk)
Hoe je bijen weghoudt van kolibrievoeders (natuurlijk)
Anonim
kolibrie en bij bij kolibrievoeder
kolibrie en bij bij kolibrievoeder

Als je kolibries naar je tuin wilt lokken, is het een goed idee om een kolibrievoederbak neer te zetten en deze te vullen met een mengsel van suiker (1 deel) en water (3 of 4 delen). Kolibries zullen zeker hun weg naar de voederbak vinden, waar ze de zoete nectar opslurpen. Helaas houden bijen ook van suikerwater. Als u geen voorzorgsmaatregelen neemt, kunnen bijen in grote aantallen hun weg naar uw kolibrievoeder vinden. Ontdek hoe je met verschillende technieken bijen uit de buurt van kolibrievoeders kunt houden.

Houd bijen op afstand met een kolibrievoerbak in schotelstijl

Kies een kolibrievoeder in schotelstijl in plaats van een flesachtig apparaat. Bijen hebben gemakkelijk toegang tot kolibrievoedsel uit flesvormige feeders, maar ze kunnen niet bij het gezoete water komen dat je gebruikt om kolibries aan te trekken als het zich in een schotelachtige feeder bevindt. Wanneer u uw schotelvormige voerbak vult, stop dan halverwege of vóór de helft. Op die manier kunnen bijen de nectar niet gemakkelijk bereiken, maar kolibries wel.

Kies een rode kolibrievoeder

Bij het selecteren van uw kolibrievoeder, kies er een die rood is. De kleur rood is bijzonder aantrekkelijk voor kolibries en zal ze dus aantrekken. Het is beter om een voerbak te kiezen die het meest aantrekkelijk is voor de wilde dieren die je zoekt, dan een voerbak die andere beestjes afschrikt. Natuurlijk stoot rood de bijen niet af, dus dit is geen waterdichte oplossing. Wat je ook doet, gebruik geen gele voerbak, want dat is de kleur die het meest aantrekkelijk is voor bijen.

Plaats niets geels in de buurt van uw voerbak

Aangezien bijen geel bijzonder aantrekkelijk vinden, zorg er dan voor dat er niets van die kleur in de buurt van je kolibrievoederbak is. Als je de feeder op je terras wilt hebben, maar je hebt een gele parasol of chaise longue, moet je een andere plek voor de feeder kiezen of nieuwe terrasaccessoires aanschaffen. Als je bloemen in de buurt van je feeder gaat planten, kies dan voor opties die niet geel zijn.

Voeg bijenbeschermers toe aan je voerbak

Welke soort voerbak je ook hebt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de toegangsgaten niet zo groot zijn dat bijen erin kunnen vliegen. Sommige voerbakken worden geleverd met bijenbeschermers, dus als je een nieuwe voerbak koopt, kun je deze het beste kopen een waarin deze functionaliteit is ingebouwd. Als u al een voerbak heeft, kunt u er in de handel verkrijgbare bijenwachters aan toevoegen. Deze add-ons vullen de openingen op, zodat ze te klein zijn voor bijen om binnen te komen, terwijl er voldoende ruimte overblijft voor kolibries om te drinken.

Breng hardwaredoek aan over drinkgaten

In plaats van bijenbeschermers of een nieuwe voerbak te kopen, kun je creatief worden en iets gebruiken dat jij of iemand die je kent waarschijnlijk al heeft. U kunt bijvoorbeeld kleine reepjes hardwaredoek gebruiken om de openingen in uw kolibrievoeder te verkleinen. Knip eenvoudig stroken hardwaredoek af met openingen die te klein zijn voor bijen om er doorheen te komen. Zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn om de toegangspunten van je vogelvoederhuisje te bedekken en bevestig ze vervolgens met stevige lijm (zoals Gorilla Glue of Superglue) of gebruik ducttape.

Repareer lekken in uw kolibrievoeder

Wanneer je je kolibrievoederbak vult, kijk er dan een tijdje naar om te zien of de nectar uit de container lekt. Als dat zo is, kun je er zeker van zijn dat de suikerzoete geur een baken is voor de plaatselijke bijen, die hen aanspoort om naar een suikerwaterbuffet te komen. Als er lekkende gebieden zijn, wilt u deze afdichten zodat er geen suikerwater uit de feeder ontsnapt. Afhankelijk van hoe de feeder lekt, kun je deze repareren met ducttape, loodgieterstape of een klein plastic bekertje.

Zet de Hummingbird Feeder in een schaduwrijke omgeving

Aangezien bijen meestal op zoek gaan naar zonminnende planten wanneer ze op zoek zijn naar nectar, hebben ze niet de gewoonte om voedsel te zoeken in schaduwrijke gebieden. Als je je kolibrievoeder op een schaduwrijke plek ophangt, kan deze, althans voor een tijdje, buiten hun radar blijven. Kolibries vinden hem net zo gemakkelijk op een schaduwrijke als zonnige plek. Natuurlijk zijn goed onderhoud en voerselectie belangrijk. Als het lekt, er suikerwater op is gemorst of geel is, zullen de bijen het vrij gemakkelijk kunnen vinden.

Reinig periodiek uw kolibrievoeder

Gemorst suikerwater aan de buitenkant van een voerbak voor kolibries kan de bijen helpen het te vinden, dus het is een goed idee om de buitenkant van de voerbak regelmatig af te vegen. Het is de bedoeling dat je het water in kolibrievoeders sowieso elke twee of drie dagen ververst, dus maak er een gewoonte van om de buitenkant van de voerbak met water te besproeien of af te vegen telkens wanneer je de nectar verwisselt. Haal daarnaast de feeder regelmatig naar beneden, demonteer hem en maak hem van binnen en van buiten goed schoon.

Plant strategisch bijenvriendelijke bloemen

Plant een mooie selectie bijvriendelijke bloemen in een deel van je tuin dat niet in de buurt is van je kolibrievoeder. Gebruik bloemen die bloeien in de tijd dat kolibries het meest actief zijn in jouw omgeving. Zorg ervoor dat in ieder geval een deel van de bloemen die je plant geel is, omdat bijen zich vooral aangetrokken voelen tot die kleur. Ze houden van pompoen- en komkommerbloemen, maar ook van sierplanten zoals kosmos, goudsbloemen en coreopsis. Je hoeft niet alleen gele bloemen te planten; voeg gewoon genoeg toe om de aandacht van de bijen te trekken.

Zet een aparte voerbak voor bijen op

Als je een alternatieve feeder opzet met suikerwater dat zelfs zoeter is dan kolibrienectar, zullen de bijen deze verkiezen boven degene die je gebruikt om kolibries aan te trekken. Maak er zelf een met een inmaakpot, kom en wat grind (zie video) of koop een voerbak in flesstijl. Vul het met een mengsel van minimaal zes delen suiker op één deel water. Kolibries zullen dat niet leuk vinden, maar bijen zullen er dol op zijn. Zet hem op een zonnige plek waar de samenkomende bijen niemand in de weg zitten.

Leer hoe je bijen weghoudt van kolibrievoeders

Nu je weet hoe je bijen uit de buurt van kolibrievoeders kunt houden, kun je ervoor zorgen dat je tuin een gastvrije oase is voor kolibries die van wat nectar willen genieten. Houd er echter rekening mee dat het volgen van deze tips niet noodzakelijkerwijs betekent dat bijen nooit de weg naar uw kolibrievoeder zullen vinden. U zult het meeste succes hebben met het verminderen van de aanwezigheid van bijen bij uw kolibrievoeder als u meerdere suggesties uit deze lijst implementeert. Misschien wilt u ook overwegen om wat tuinplanten toe te voegen die kolibries aantrekken. Ze zullen de bijen niet weghouden, maar ze kunnen wel meer kolibries aantrekken die je hoopt aan te trekken.

Aanbevolen: