Back-to-school-avond: waarom ouders zouden moeten gaan

Inhoudsopgave:

Back-to-school-avond: waarom ouders zouden moeten gaan
Back-to-school-avond: waarom ouders zouden moeten gaan
Anonim
Ouders en leerlingen die een schoolbijeenkomst of oriëntatie bijwonen
Ouders en leerlingen die een schoolbijeenkomst of oriëntatie bijwonen

Het is weer die tijd van het jaar: tijd om terug naar school te gaan! Dus, wat is een terug-naar-schoolavond? Moet je aanwezig zijn? Ontdek de antwoorden op uw vragen en meer. Bekijk de details over wat u gaat leren, hoe u zich kunt voorbereiden en de activiteiten waaraan u mogelijk deelneemt.

Wat is een terug-naar-schoolavond?

De meeste scholen bieden een terug-naar-schoolavond aan voor ouders van de kinderen in hun district. Het stelt ouders in staat contact te maken met de verschillende leraren, assistenten en beheerders binnen de school van hun kind. Er wordt een back-to-school-avond aangeboden op de basisschool, de middelbare school en de middelbare school. De opzet van de avond kan verschillend zijn voor de basisschool en de middelbare school, maar de meeste bieden dezelfde informatie, inclusief regels, leerplan, roosters, enz.

Terug naar schoolavond versus open huis

Een avond terug naar school is over het algemeen hetzelfde als een open huis. Het is gewoon een andere naam voor hetzelfde type evenement. Het is een open tijd voor de ouders van alle leerlingen om mensen te ontmoeten die op de school en het schooldistrict van hun kind werken. Het is echter geen besloten conferentie. Daarom krijgt u geen één-op-één tijd met de leraar om uw specifieke kind te bespreken. Het is een tijd voor ouders en kinderen om leraren, beheerders en personeel te ontmoeten en in contact te komen.

Vrouw ontmoet de professor van haar dochter tijdens open huis
Vrouw ontmoet de professor van haar dochter tijdens open huis

Is een terug-naar-schoolavond verplicht?

Ouders zijn niet verplicht om een terug-naar-schoolavond bij te wonen, maar deelname wordt ten zeerste aanbevolen. Vaak is er een presentatie en belangrijke hand-outs met informatie die van cruciaal belang is voor het starten van de school. U kunt bijvoorbeeld basisflyers krijgen met details over het schooljaarrooster en de feestdagen, contactpersonen voor noodgevallen, busschema's en meer. Voor oudere leerlingen leer je ook hun lesrooster en lockeropdrachten.

Wanneer en waar is de terug-naar-schoolavond?

De tijdlijn voor een terug-naar-schoolavond verschilt per school. Ze worden doorgaans op een doordeweekse dag aan het begin van de avond aangeboden, zodat de meeste ouders aanwezig kunnen zijn. Ze worden ook gepland in de week voordat de school begint of tijdens de eerste schoolweek. Over het algemeen duren ze ongeveer een uur.

Meestal begint de avond in de sportschool of de aula, waar schooldirecteuren en andere beheerders zichzelf voorstellen en algemene schoolinformatie bespreken. Vervolgens wordt u in groepen verdeeld om de leerkracht(en) van uw kinderen te ontmoeten.

Waarom je misschien de Back-to-School Night wilt bijwonen

Wanneer de flyer voor de terug-naar-schoolavond in je e-mailinbox of met de post arriveert, rol je misschien met je ogen of zucht je. Het is gewoon iets dat je in je toch al hectische schema moet passen. Maar er zijn een paar redenen waarom je dit essentiële schoolritueel misschien niet wilt missen.

Ontmoet de leraar

Tenzij je al een tijdje in het schoolsysteem zit en meerdere kinderen hebt, ken je misschien niet elke leraar in jouw district. Een paar dagen tot weken voordat de school begint of het jaar daarvoor, krijgt u een leraar of meerdere lerarenopdrachten voor uw kind. De terug-naar-schoolavond is jouw kans om de leraar te ontmoeten en wat meer over hem of haar te leren. Je kunt ook e-mailadressen uitwisselen. De leerkracht verstrekt een formulier dat u over uw kind kunt invullen. Hierdoor leert de leerkracht ze wat beter kennen. Ze bieden ook hand-outs met hun contactgegevens aan, zodat u deze voor uw administratie kunt bewaren.

Ouder-lerarenconferentie
Ouder-lerarenconferentie

Leer de regels

Op de avond dat je weer naar school gaat, kun je de basisregels en informatie voor de klas en op school leren. Veel leraren geven een duidelijk overzicht van de regels in de klas, van huiswerk tot disciplinebeleid. Sommige docenten geven je misschien zelfs een uitreikblad dat je kunt ondertekenen. Voor de midden- en middelbare school krijgt u mogelijk een presentatie van de directeur waarin de algemene schoolregels en richtlijnen in het leerlingenhandboek worden besproken.

Curriculum en schema

Privé- en openbare schoolsystemen hebben een basiscurriculum dat zij hanteren, maar elke leraar biedt een unieke kijk op zijn/haar lesstijl en aanpak. Dit is de avond waarop u kunt leren hoe zij hun klaslokaal runnen, de verschillende leermiddelen die zij gebruiken ontdekken en tips krijgen om uw kind thuis te helpen. Basisleraren kunnen bijvoorbeeld hun huiswerkpakketten, leesvereisten en meer bekijken. Tijdens een terug-naar-school-avond op de middelbare school krijg je inzicht in het huiswerk- en laatwerkbeleid dat de leraar hanteert.

Een bezoek aan de klas

Een van de voordelen van een terug-naar-schoolavond is de mogelijkheid om het klaslokaal te bezoeken. U kunt zien waar uw kind zit, welke hulpmiddelen beschikbaar zijn in de klas, de verschillende aanpassingen die de leerkrachten gebruiken en de algemene basisopstelling. Hiermee kunt u de wereld zien vanuit het standpunt van uw kind.

Meld je aan voor vrijwilligerswerk

Leraren willen dat u betrokken raakt bij het leren van uw kinderen. Normaal gesproken kunt u een aanmeldingsformulier voor vrijwilligers vinden voor alles, van snacks tot hulp bij excursies. Je kunt de leraren ook je rooster geven, zodat ze weten welke ouders op verschillende tijdstippen beschikbaar zijn om vrijwilligerswerk te doen.

Ontmoet andere ouders

Je ontmoet niet alleen leraren; je ontmoet ook andere ouders. Het kan u helpen contact te leggen met de ouders van de vrienden van uw kinderen en contactgegevens uit te wisselen. Je krijgt ook een glimp van de andere ouders met wie je de rest van het schooljaar mogelijk werkt en vrijwilligerswerk doet.

Tips om het meeste uit de Back-to-School-avond te halen

Een oriëntatieavond op school kan hectisch zijn. Er zijn veel ouders die de school proberen te besturen. Als u een beetje strategie heeft en voorbereid bent, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw tijd ha alt.

Maak aantekeningen

Veel docenten en beheerders zullen je een korte presentatie geven over de essentiële regels. Het opschrijven van belangrijke informatie, zoals e-mail en vergaderuren, kan u later een e-mail besparen.

Stel vragen

Zodra een presentatie is afgelopen, stellen docenten en beheerders doorgaans het woord open voor ouders voor vragen. Vraag alles wat ze niet hebben behandeld. Het is belangrijk om te weten:

  • Beleid inzake make-up en laat werk
  • Aanwezigheids- en te laatbeleid
  • Waar kun je de voortgang of schoolcijfersystemen controleren
  • Disciplineprocedures
  • Huiswerkverwachtingen
  • Verwachtingen inzake ouderbetrokkenheid
  • Procedures voor leerlingen die het moeilijk hebben
  • Excursies of ander speciaal onderwijs

Neem je kinderen mee

Tenzij de terug-naar-schoolavond uitsluitend voor ouders is, kunt u uw kinderen meenemen. Laat ze hun leraar ontmoeten en ermee communiceren. En ze kunnen een gezicht op de naam plakken. Het kan helpen om hun zorgen over het komende schooljaar te verminderen. Ze kunnen ook contact maken met de kinderen die in hun klas zitten.

Middelbare en middelbare scholieren in de schoolgang tijdens de lunchpauze
Middelbare en middelbare scholieren in de schoolgang tijdens de lunchpauze

Plan dienovereenkomstig

Tenzij je enig kind hebt, heb je meestal een paar leraren die je moet ontmoeten. Zorg ervoor dat u leraren ontmoet die u nog niet via uw andere kinderen hebt ontmoet. Als uw middelbare scholier bijvoorbeeld dezelfde basisschoolleraar heeft, heeft u een idee van hoe zij hun klaslokaal runnen, zodat u ervoor kunt kiezen om de leraren van de middelbare school te ontmoeten. Je kunt de kinderen ook verdelen. De ene ouder bezoekt bijvoorbeeld de leerkracht van de basisschool, terwijl de ander de leerkracht van de middelbare school bezoekt. Wees strategisch om uw tijd optimaal te benutten en het meeste terrein te bestrijken.

Help de leerkracht uw kind te leren kennen

Gepersonaliseerde vragen over uw kind of gedrag kunt u beter overlaten aan een e-mail of één-op-één conferentie, omdat veel mensen strijden om de aandacht van de leraar. U kunt de leerkracht echter wel een klein briefje over uw kind geven. Veel leraren vragen hier misschien naar in het formulier, maar je kunt voorbereid zijn met een goed doordachte beschrijving. Zorg ervoor dat u leuke dingen noteert die ze leuk vinden, hun interesses, allergieën, gedragsproblemen, enz. Dit kan de leerkracht helpen uw kind te leren kennen voordat het jaar begint.

Zijn er activiteiten?

Sommige oriëntatieavonden zijn uitsluitend voor ouders bedoeld, terwijl andere zowel ouders als leerlingen uitnodigen om aanwezig te zijn. Sommige scholen proberen de back-to-school-avonden leuk te maken door verschillende activiteiten voor de deelnemers aan te bieden. Leraren kunnen bijvoorbeeld een reeks stations opzetten waar ouders en leerlingen doorheen gaan om de formulieren te verkrijgen en meer te weten te komen over de klas. Ze kunnen ook een beetje knutselen, speurtochten, bingospellen, etc. Het hangt gewoon af van de school en de leraar.

Back-to-school-avond goed gedaan

Terug naar schoolavond is een uitstekende manier om meer te leren over de school, het leerplan, de regels en het personeel dat uw kind het volgende schooljaar zal begeleiden. Het geeft je ook een kijkje in hun leven in de klas. Hoewel het misschien moeilijk is om het in je schema te passen, is het zeker de moeite waard. Bovendien is het een goede manier om een band op te bouwen met leraren en je kinderen enthousiast te maken voor school.

Aanbevolen: