Eenvoudig Baby Guinness Shot-recept

Inhoudsopgave:

Eenvoudig Baby Guinness Shot-recept
Eenvoudig Baby Guinness Shot-recept
Anonim
baby Guinness schot
baby Guinness schot

Ingrediënten

  • 1 ounce koffielikeur
  • ½ ounce Ierse room

Instructies

  1. Voeg koffielikeur toe in een borrelglas.
  2. Voeg langzaam Ierse room toe om een laag te creëren door de achterkant van een barlepel naar beneden te gieten.

Variaties en vervangingen

Net zoals er meer dan één manier is om van een Guinness te genieten, zijn er verschillende manieren om je Guinness-babyshot te maken.

  • Sommige recepten vragen om sambuca, een Italiaanse likeur met anijs- of zoethoutsmaak. Als je sambuca gebruikt, gebruik dan gelijke delen koffielikeur en sambuca, schud met ijs in een cocktailshaker voordat je het in een borrelglas giet. Je kunt ook Galliano proberen in plaats van sambuca, omdat het ook wat kruidige smaaktonen heeft.
  • Als je wilt dat het hoofdje van je baby Guinness bijzonder schuimig is, schud dan krachtig met ijs om een dik schuim te creëren.
  • Voeg voor een rijkere smaak een kwart ounce creme de cacao of kaneellikeur toe aan je koffielikeur.
  • Donkere rum zou een dronken kick toevoegen. Gebruik een donkere of overproof kamer van een half ounce en een half ounce koffielikeur. Als je je zorgen maakt, kun je beginnen met een plonsje en dan naar boven toe werken.

Garneringen

De Baby Guinness is een shot zonder garnering, maar er zijn een paar manieren waarop je hem gemakkelijk kunt aankleden.

  • Strooi gemalen nootmuskaat of fijn geraspte chocolade over de Ierse room.
  • Voeg een spuitje slagroom toe om de schuimige bovenkant van het "bier" echt te laten knallen.
  • Maak van je shot een dessertdrankje door zowel slagroom als chocoladeschaafsel te gebruiken.

Over de baby Guinness

Net als het groene theeshotje of de Dr. Pepper-cocktail met hun lastige namen, bevat dit shotje geen Guinness, maar wordt het zo genoemd omdat het lijkt op een klein pintje Guinness. Wat, je moet toegeven, de opname er zowel schattig als smakelijk uit laat zien.

Als je wilt dat je baby Guinness zich onderscheidt van de rest, kun je altijd thuis je eigen koffielikeur maken. Hoewel het proces enige tijd in beslag neemt, kun je de jouwe eenvoudig aanpassen voor een diepere smaak door er pure chocolade of gearomatiseerde koffie aan toe te voegen.

Een Baby Guinness met een grote smaak

Sla de overmatig vullende pint Guinness over en geniet van deze speelse variant op de klassieke stout in een borrelglas. De baby Guinness-shot is een geweldige manier om een feestje te beginnen, je vrienden te amuseren of te genieten van een nieuwe foto die je gegarandeerd keer op keer zult maken. Stel je de optische illusies voor die je als bonus op sociale media kunt plaatsen! Je kunt het zelfs serveren naast schattige mini-biershotjes; ziet eruit als bier, smaakt naar vanille.

Op zoek naar meer Guinness-cocktails? Probeer het zwarte fluweel.

Aanbevolen: