LinkedIn-aanbevelingen: voorbeelden & Schrijftips

Inhoudsopgave:

LinkedIn-aanbevelingen: voorbeelden & Schrijftips
LinkedIn-aanbevelingen: voorbeelden & Schrijftips
Anonim
vrouw die LinkedIn-aanbeveling schrijft
vrouw die LinkedIn-aanbeveling schrijft

Het schrijven van LinkedIn-aanbevelingen voor mensen met wie u een positieve ervaring hebt gehad in uw professionele leven, is een geweldige manier om deze op te bouwen en tegelijkertijd uw netwerk te versterken. Ze zullen niet alleen uw steun op prijs stellen, maar velen zullen waarschijnlijk ook geneigd zijn om iets terug te doen door een aanbeveling voor u te plaatsen. Dit kan u uiteraard helpen om op te vallen bij bedrijfsleiders die teamleden overwegen voor promoties, of bij recruiters die op zoek zijn naar kandidaten om in te huren.

Hoe u de beste LinkedIn-aanbevelingen schrijft

Het schrijven van een LinkedIn-aanbeveling hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. De beste aanbevelingen zijn kort, maar geven details over hoe de persoon als professional is. Dit betekent dat u inzicht moet geven in zowel de werkstijl als de persoonlijkheid van de persoon. Wanneer u een LinkedIn-aanbeveling schrijft, zorg er dan voor dat u:

  • Deel informatie over hoe u de persoon kent vanuit een professioneel perspectief.
  • Geef een voorbeeld van hoe hun professionele acties een positieve invloed op u hebben gehad.
  • Maak duidelijk dat u de persoon als professional steunt.
  • Wees specifiek door duidelijke voorbeelden te gebruiken om te onderbouwen wat je over de persoon zegt.

LinkedIn-aanbevelingenvoorbeelden voor collega's op de werkplek

collega die LinkedIn-aanbeveling geeft op mobiele telefoon
collega die LinkedIn-aanbeveling geeft op mobiele telefoon

Wilt u dat uw collega's u zien als een sterk teamlid dat zich richt op het opbouwen van hun collega's? Neem de tijd om LinkedIn-aanbevelingen voor hen te schrijven. Hieronder volgen voorbeelden van wat u kunt schrijven.

  • Huidige collega- Het is een genot om lid te zijn van hetzelfde team als [naam invoegen]. Het is geweldig om zij aan zij te werken met iemand waarvan ik weet dat ik erop kan rekenen dat hij zijn verplichtingen nakomt en een positieve bijdrage levert aan het team. Dat is precies wat [naam invullen] doet. [Voeg naam in] is een hoogopgeleide [voeg beroep in] die niet alleen een sterke werkethiek heeft, maar ook een positieve bijdrage levert aan het team als geheel. Het is geweldig om een collega te hebben die net zo bezorgd is over het ondersteunen van het team als over het focussen op hun eigen doelen. Ik ben er trots op dat ik [naam invullen] mijn collega mag noemen. Ze zouden een geweldig lid zijn van elk team; Ik ben zo blij dat ze op de mijne zitten.
  • Voormalig teamlid - Als ik nadenk over hoe het was om in hetzelfde team te zitten als [naam invoegen], is samenwerking het eerste woord dat in me opkomt.[naam invullen] was niet alleen betrouwbaar, betrouwbaar en creatief, maar deed er ook altijd alles aan om iedereen aan te moedigen zich uit te spreken en een bijdrage te leveren, wat leidde tot een fantastische samenwerkingsomgeving. Het werk van ons team was veel sterker omdat zij er deel van uitmaakten; zij speelden een belangrijke rol in het succes van onze afdeling en het bedrijf als geheel. Ik beveel [naam invullen] van harte aan aan elk bedrijf dat een echte teamspeler aan zijn organisatie wil toevoegen.

LinkedIn-aanbevelingen Voorbeelden voor een manager

Als u van plan bent een LinkedIn-aanbeveling te schrijven voor een huidige of voormalige manager, concentreer u dan op hun toezicht- en leiderschapskwaliteiten in plaats van op hoe het was om met hen in hetzelfde team te werken.

  • Huidige manager - Iedereen zou zo gelukkig moeten zijn met een manager als [naam invoegen], die in [jaar invoegen] mijn supervisor werd. [Voeg naam in] geeft consequent duidelijke instructies en deelt voortdurend feedback. Hierdoor weet ik altijd wat er van mij verwacht wordt en heb ik een goed beeld van hoe ik presteer. Hierdoor kan ik vertrouwen hebben in mijn werk en consequent op mijn best presteren. Ze zijn ook altijd bereid om te luisteren en ideeën of zorgen te bespreken, waardoor ik me echt gesteund voel in mijn werk en gerespecteerd word als professional. [Voeg naam in] is echt een voorbeeld van wat een effectieve manager zou moeten zijn.
  • Voormalige manager - Ik heb gedurende mijn carrière met verschillende managers gewerkt en kan vol vertrouwen zeggen dat [naam invoegen] tot de allerbeste behoorde. Gedurende de tijd dat ik rapporteerde aan [naam invullen], voelde ik mij zeer gesteund in mijn baan als [functietitel invullen]. Ze hebben uitstekend werk verricht door verwachtingen over te brengen, feedback te delen, te luisteren en mij te helpen groeien in mijn carrière. [naam invullen] blonk niet alleen uit in de toezichthoudende aspecten van hun werk, ze waren ook een heel positief voorbeeld van leiderschap voor mij en de andere medewerkers in het team. De managementstijl van [naam invoegen] opende mijn ogen voor hoe een uitzonderlijke manager werkelijk is. Als je de kans hebt om ze aan je team toe te voegen, moedig ik je ten zeerste aan om dat te doen.

Voorbeeld van een LinkedIn-aanbeveling voor collega's

zakenman LinkedIn-aanbeveling schrijven
zakenman LinkedIn-aanbeveling schrijven

Je hebt waarschijnlijk ook professionele ervaring met veel collega's die niet je baas of directe teamgenoten zijn. In dat geval moeten alle aanbevelingen die u schrijft worden aangepast op basis van de aard van uw relatie met het onderwerp.

  • Client- [Voeg naam in] is een uitstekende marketingdirecteur die het investeringsrendement van zijn bedrijf wil maximaliseren en tegelijkertijd een sterk merk wil opbouwen. Ik weet dit omdat ik als klant rechtstreeks met [naam invoeg] heb samengewerkt toen ik accountmanager was bij het bekende reclamebureau van hun bedrijf. Het was een genot om met een klant te werken die zich zorgen maakte over de impact van elke uitgegeven reclame-dollar op zowel het imago als de bedrijfsresultaten. Als u op zoek bent naar een slimme marketingexpert die uw organisatie kan begeleiden naar winstgevendheid en duurzaamheid, dan raad ik u ten zeerste aan [naam invoegen].
  • Consultant - Toen [naam invoegen] adviesdiensten verleende aan ons bedrijf, behandelden ze het project alsof ze echt deel uitmaakten van ons team. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik met een leverancier samenwerkte die gefocust was op het realiseren van een verkoop, maar eerder alsof ik samenwerkte met een andere leidinggevende die zich voor 100 procent concentreerde op het helpen van onze organisatie bij het verwezenlijken van haar visie en missie. Als u wilt werken met een [type consultant]-consultant die prioriteit geeft aan de behoeften van uw organisatie, alsof het hun eigen behoeften zijn, en tegelijkertijd het perspectief en de inzichten van een externe deskundige leent, dan kunt u niets beters doen dan [invoegen naam].
  • Vendor - Toen mijn bedrijf nieuw kantoormeubilair nodig had, had ik het geluk om [naam invoegen] te ontmoeten. We moesten een open kantoor inrichten, maar wisten niet hoe we de ruimte het beste konden gebruiken of welke stukken we moesten kopen.[Voeg naam in] heeft onze locatie persoonlijk bezocht en ons geholpen erachter te komen wat we moesten doen om de ruimte te optimaliseren. Ze hebben verschillende indelingen gemaakt met specifieke meubelstukken, zodat we op basis van onze opties konden visualiseren hoe de voltooide ruimte eruit zou zien. Hierdoor konden we precies datgene inkopen wat we nodig hadden om het gewenste resultaat te behalen. Als u iemand zoekt die u kan helpen het meeste uit uw kantoorruimte te halen, raad ik u ten zeerste aan [naam invoegen].
  • Lid van de professionele organisatie - Ik ontmoette [naam invullen] voor het eerst toen we ons beiden vrijwillig aanmeldden om zitting te nemen in de conferentiecommissie voor [naam beroepsorganisatie] in [jaar invoegen]. Dat was de eerste van vele commissies en projecten waar we sindsdien samen aan hebben gewerkt. [Voeg naam in] is geweldig om mee te werken. Ze dragen geweldige ideeën aan, werken samen met anderen en zijn resultaatgericht. Iedere keer dat mij wordt gevraagd om zitting te nemen in een commissie voor [vul beroepsorganisatie in], vraag ik of [vul naam in] er ook bij betrokken is. Als het antwoord ja is, ben ik het er snel mee eens. Als je wilt werken met een teamspeler die zijn verplichtingen nakomt en een positief voorbeeld voor anderen is, raad ik [naam invoegen] ten zeerste aan.

Voorbeelden van LinkedIn-aanbevelingen voor een mentor

Als je het geluk hebt gehad dat mensen je in je carrière begeleiden, deel dan je waardering met een positieve LinkedIn-aanbeveling. Sommige mentoren kunnen mensen zijn met wie je in een bedrijf hebt samengewerkt, terwijl andere docenten kunnen zijn die een positieve bijdrage hebben geleverd aan je loopbaanontwikkeling.

  • Werkplekmentor - Elke professional aan het begin van zijn carrière zou het geluk moeten hebben een mentor als [naam invoegen] te hebben. Ik ontmoette [naam invullen] voor het eerst toen ik na mijn studie aan mijn eerste baan begon. Ik zat op een instapniveau en [naam invullen] vervulde een rol op een veel hoger niveau op mijn afdeling. Ook al was [naam invullen] niet mijn baas, ze maakten er een punt van om mij welkom te heten in het team en mij te begeleiden en richting te geven. Ik waardeer hen omdat ze mij hebben geholpen om uit te blinken in die baan door middel van acties die zowel mij persoonlijk als het bedrijf waarvoor we werkten ten goede kwamen. Als u op zoek bent naar iemand met een talent voor het koesteren van talent en de bereidheid om een stap verder te gaan, dan raad ik u ten zeerste aan [naam invoegen].
  • Onderwijsmentor - [Voeg naam in] zou wel eens de persoon kunnen zijn die de meest directe impact had op mijn beslissing om een carrière als [voeg beroep] na te streven. [Voeg naam in] inspireerde mij om in mezelf te geloven, niet alleen om het goed te doen op school, maar ook om een pad te vinden dat mij in staat zou stellen mijn natuurlijke vaardigheden en capaciteiten te benutten in een carrièrepad waarin ik zou kunnen excelleren. Als je wilt samenwerken met een docent die verder kan gaan dan alleen het lesgeven van cursusinhoud (wat ze heel goed doen), maar die studenten ook kan inspireren om hun weg naar succes te vinden, dan is [naam invoegen] een perfecte keuze. Mijn succes is een bewijs van hun staat van dienst.

Hoe lang moeten LinkedIn-aanbevelingen zijn?

LinkedIn heeft een maximum van 3.000 tekens voor aanbevelingen. Dit zijn ongeveer 500 woorden (geven of nemen), maar het moet niet uw doel zijn om alle beschikbare tekens te gebruiken. De beste LinkedIn-aanbevelingen zijn slechts een paar zinnen lang.

  • Behandel dit soort aanbevelingen niet alsof u een bepaald aantal woorden probeert te bereiken.
  • Denk er in plaats daarvan over na hoe je in zo weinig mogelijk woorden accuraat kunt uitleggen wat geweldig is aan de persoon als professional.

Onthoud: minder is meer. Mensen die aanbevelingen op LinkedIn bekijken, scannen sneller wat er staat dan dat ze zich verdiepen in lange beschrijvingen.

Elke aanbeveling moet uniek zijn

Zorg ervoor dat u bij het schrijven van LinkedIn-aanbevelingen de taak zorgvuldig aanpakt. Elke aanbeveling moet een uniek bewijs zijn van de persoon die zij beschrijft. Door de tijd te nemen om na te denken over hoe u ze kent, welke positieve invloed ze op u hebben gehad en voor welke mogelijkheden u ze eerlijk kunt onderschrijven, kunt u betekenisvolle uitspraken doen die kunnen helpen beïnvloeden hoe LinkedIn-gebruikers de mensen waarnemen. jij beveelt aan. Je versterkt ook je professionele band met de mensen over wie je schrijft, en vergroot uiteindelijk je eigen professionele aanwezigheid op LinkedIn en in de echte wereld.

Aanbevolen: