Het bitterzoete klassieke Boulevardier-recept

Inhoudsopgave:

Het bitterzoete klassieke Boulevardier-recept
Het bitterzoete klassieke Boulevardier-recept
Anonim
Bitterzoete klassieker Boulevardier
Bitterzoete klassieker Boulevardier

Ingrediënten

  • 1½ ounces whisky
  • 1 ounce Campari
  • 1 ounce zoete vermout
  • IJs- en koningsblokje
  • Sinaasappelschil voor garnering

Instructies

  1. Voeg ijs, whisky, Campari en zoete vermouth toe in een mengglas.
  2. Roer snel om te koelen.
  3. Zeef het in een rotsglas over vers ijs of een king cube.
  4. Garneren met sinaasappelschil.

Variaties en vervangingen

De boulevardier heeft, net als de negroni, zeer specifieke ingrediënten en verhoudingen, maar er is nog steeds ruimte om te experimenteren en met de cocktail te spelen.

  • Het originele recept vereist bourbon, maar je kunt roggewhisky gebruiken voor een stevigere bite.
  • Voeg een scheutje sinaasappellikeur toe om te profiteren van de citrustonen.
  • Experimenteer met verschillende verhoudingen, maar beperk jezelf tot een verhouding van 2:1:1.
  • Voeg een druppel of twee sinaasappel-, citroen- of grapefruitbitter toe voor extra citrussmaak zonder enige zoetheid.
  • Probeer whisky, of een half ounce whisky en whisky, voor een rokerige smaak.

Garneringen

Als je geen sinaasappelschil direct bij de hand hebt of als je iets anders dan een sinaasappel wilt gebruiken, dan is het goede nieuws dat je opties hebt.

  • Verdubbel de citrustonen door twee citrusschillen te gebruiken. Gebruik een citroen- of sinaasappelschil en druk één schil over het drankje door de schil tussen je vingers te draaien. Laat vervolgens de kleurrijke buitenkant van de schil, en niet het binnenste witte merg, langs de rand lopen voordat je deze weggooit. Druk de tweede schil uit over het glas en laat deze schil in de drank zitten. Je kunt alleen een sinaasappel of citroen gebruiken, maar je kunt ze ook allebei in combinatie gebruiken.
  • Gebruik een sinaasappelwiel of schijfje voor sterke citrustonen.
  • Maak een oranje lint, smal of breed, voor een speels ogende garnering.
  • Overweeg een gedroogde citrusschijf; dit kan sinaasappel, citroen of limoen zijn, omdat dit de algehele smaak van de cocktail niet beïnvloedt.

Over de Boulevardier

Geboren in het Parijs van de jaren twintig, tussen de Amerikaanse ex-patriotten die zich hadden hervestigd, verta alt de boulevardier zich vaag in 'man-over-stad' of 'stadsman'. In de kern is de boulevardier een kopie en pasta van de klassieke Negroni-cocktail met een simpele omschakeling van de basisgeest van gin naar whisky. Harry McElhone, een beroemde barman, wordt gecrediteerd voor het creëren en de daaropvolgende stijging van de populariteit van deze whiskyriff nadat hij het recept eind jaren twintig in een boek had opgenomen. Niet te vergeten: hij is ook verantwoordelijk voor het zijspan en een cocktail die uiteindelijk de Franse 75 zou worden.

Hoewel de boulevardier misschien iets minder bekend is dan zijn moedercocktail, en (nog) geen speciale cocktailweek heeft, is het een drankje dat een eigen plek verdient in iemands stuurhuis. Bourbon is vaak een meer toegankelijke drank dan gin, waardoor het een geweldige introductie is tot bittere cocktails of cocktails in aperitiefstijl.

Een drankje over de stad

Het wordt uitgesproken als bool-ah-vard-ee-a, maar laat deze ingewikkelde of intimiderende naam je niet afschrikken van een fantastische cocktail. De bittere tonen zijn opmerkelijk, en de bourbon of rogge maken het tot een rijk en eikenachtig einde om alles in evenwicht te brengen. In plaats van naar de gin te grijpen of het barmenu door te nemen, kun je genieten van een boulevardier en nippen aan je binnenkort nieuwe favoriete drankje.

Aanbevolen: