Kinderfietsmaten: een handleiding voor ouders om de perfecte pasvorm te vinden

Inhoudsopgave:

Kinderfietsmaten: een handleiding voor ouders om de perfecte pasvorm te vinden
Kinderfietsmaten: een handleiding voor ouders om de perfecte pasvorm te vinden
Anonim
Jongen fietst met zijn vader
Jongen fietst met zijn vader

Het kopen van een fiets voor je kind is een spannend overgangsritueel in de kindertijd. Als het gaat om het vinden van de beste fiets voor uw kind, staat u misschien versteld van de vele soorten fietsen en de verschillende maatrichtlijnen. Zorg ervoor dat je precies weet waar je op moet letten bij het kiezen van een kinderfiets, zodat jij en je kind samen van talloze ritten kunnen genieten.

Kinderfietsmaten: ze zijn niet one-size-fits-all

Wanneer u besluit welke fiets u voor uw kind wilt kopen, moet u rekening houden met verschillende factoren. Als je de winkel binnenloopt en aankondigt dat je een fiets voor een vijfjarige moet kopen, zul je waarschijnlijk met meer vragen dan antwoorden achterblijven, en geen fiets om mee naar huis te nemen. Bereid je van tevoren voor door het volgende te noteren:

Wielmaat is belangrijk

De wielmaat van een fiets dient als uitgangspunt voor het vinden van een fiets met de juiste maat voor een kind. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de lengte en leeftijd van je kind, en match deze eigenschappen met de verschillende maten wielen die je op kinderfietsen vindt. Wielmaten bieden om te beginnen een algemene leidraad, maar simpelweg kijken naar de wielmaat geeft je geen volledig beeld van wat een goed passende kinderfiets is. Er moeten nog een aantal factoren worden aangepakt nadat een algemene wielmaat is bepaald.

vader helpt dochter bij het kiezen van een fiets in de winkel
vader helpt dochter bij het kiezen van een fiets in de winkel

Fietswielmaten

Zoek naar deze wielmaten voor kinderen in de volgende verschillende leeftijdscategorieën:

  • Kinderen van twee tot vier jaar: 30 cm
  • Kinderen van drie tot zes jaar: 46 inch
  • Kinderen van zeven jaar en ouder: 50 cm
  • Kinderen van 10 jaar en ouder: 60-60 cm

Ken de lengte en binnenbeenlengte van uw kind

Lengte is erg belangrijk bij de aanschaf van een best passende fiets voor uw kind. Als uw kind vijf jaar oud is, maar erg lang voor zijn of haar leeftijd, wilt u misschien een grotere wielmaat nemen. Omgekeerd: als je 10-jarige superklein is, kijk dan naar andere factoren in plaats van alleen maar naar de wielmaat om er zeker van te zijn dat de fiets goed past.

Meet naast de algemene lengte ook de binnenbeenlengte van uw kind. De binnenbeenlengte is de lengte gemeten over het hele been. Het kennen van deze maat kan helpen bij het kiezen van een fietsframe dat het beste bij een kind past, en het is deze maat die vaak als de belangrijkste wordt beschouwd bij het bepalen van de pasvorm van de fiets.

Pedaalfiets versus loopfiets

Jonge kinderen hebben twee primaire opties als het om fietsen gaat: trapfietsen en loopfietsen. Loopfietsen zijn voor kinderen die net beginnen met fietsen, maar nog niet klaar zijn om te gaan trappen. Ze omvatten niet de pedalen, versnellingen, remmen en andere aspecten van typische fietsen, omdat ze bedoeld zijn om het vertrouwen, het sturen en het evenwicht bij jonge rijders te vergroten. Als je een loopfiets kiest, zijn je maatopties beperkter, waardoor het gemakkelijker wordt om een goede pasvorm te vinden.

Kleine jongen en zijn jongere zus fietsen buiten
Kleine jongen en zijn jongere zus fietsen buiten

Bij het kiezen van een trapfiets wordt het bepalen van de maat lastig. Je moet ook een fiets kiezen die voldoet aan de rijbehoeften van je kind, en er bovendien voor zorgen dat je een fiets vindt die goed bij hem of haar past. Waar gaan ze de fiets voor gebruiken? Waar gaan ze fietsen? Is dit hun eerste fiets, of zijn het enthousiaste rijders die een upgrade nodig hebben? Met al deze factoren moet rekening worden gehouden bij de beslissing welke fiets u voor uw kind wilt kopen.

Soorten fietsen voor grote kinderen

Het kiezen van een fiets van goede maat is essentieel als je deze voor een kind koopt, vooral omdat een fiets die niet goed past gevaarlijk kan zijn. Naast het letten op de maatdetails, wil je ook onderzoeken waarom een kind gaat rijden. Kinderen die niet nieuw zijn op het gebied van fietsen, rijden vaak op een mountainbike of een hybride fiets. Geen van beide is beter dan de andere, maar beide typen fietsen hebben hun eigen toeters, bellen en doeleinden.

Mountainbikes

Over het algemeen worden mountainbikes gebruikt om ruw terrein aan te pakken. Als je een fiets koopt voor een kind dat de paden op gaat en off-road gaat voor epische avonturen, dan kun je overwegen om naar deze stijl fietsen te kijken.

Hybride fietsen

Hybride fietsen zijn voor rijders die op trottoirs en verharde paden rijden. Ze zijn ontworpen met het oog op comfort en efficiëntie, en zijn de perfecte keuze voor kinderen die hun middagen door de buurt willen rijden.

Tips voor fietsmaat

Nadat u goed heeft gelet op de wielmaat, de lengte, de binnenbeenlengte van uw kind en verschillende andere factoren, waaronder welk fietsmodel het beste werkt volgens de behoeften van het kind, verlegt u uw aandacht naar beproefde tips van degenen die fietsen hebben gekocht vóór jou.

De zithoogte aanpassen

Hoe een kind op een fiets zit, geeft aanwijzingen over hoe goed de fiets bij een kind past. Een kind moet op de fiets kunnen zitten en de ballen van zijn voeten stevig op de grond kunnen zetten. Als alleen de toppen van de tenen de grond raken en een kind heen en weer moet wankelen om te voorkomen dat hij omv alt, is de fiets te hoog. Als een kind zijn voeten op de grond kan plaatsen en de knieën enigszins gebogen zijn, is de fiets niet hoog genoeg.

Let op de pedaalkracht

Let vooral op de trapkracht, omdat dit ook aanwijzingen geeft over hoe goed de fiets bij een kind past. Laat een kind een fiets testen en kijk waar zijn knieën terechtkomen tijdens het trappen. Komen de knieën tot aan het stuur? Dan is de fiets voor hen te klein. Als het lijkt alsof hun benen nauwelijks buigen, waar ze zich ook bevinden tijdens het trappen, neem dan een maat kleiner, omdat de fiets waarschijnlijk te groot is voor hun postuur.

Wees je bewust van de balk

Veel fietsen hebben een middenstang die zich eroverheen uitstrekt. Vraag het kind waarvoor u het koopt om schrijlings op deze stang te gaan zitten met de voeten plat op de grond. Er moet minstens één tot vijf centimeter ruimte zijn tussen de stang en het lichaam van het kind.

Grijp het stuur

Kijk ten slotte naar het stuur. Hoe houdt het kind het vast? Een fiets van precies de juiste maat moet de berijder in staat stellen zijn armen zachtjes te buigen tijdens het sturen. Als de armen naar voren lijken te zijn gestrekt, is de fiets mogelijk te groot.

De mythe achter het kopen van een grotere fiets om in uit te groeien

" We hebben een fiets nodig die jaren meegaat, iets waar ze in zullen uitgroeien."

Dit zijn bekende woorden van goedbedoelende volwassenen die geen geld willen weggooien op een dure fiets waar een kind waarschijnlijk de komende twee jaar uit zal groeien. Helaas is de 'ingroeien'-manier van denken niet iets dat kan worden toegepast op kinderen en fietsen. Als u een fiets koopt die te groot is voor een kind, kan dit letsel tot gevolg hebben. Je kunt beter een fiets kopen die past bij hun huidige maat. Als ze het ontgroeid zijn, verkoop het dan, geef het aan een jonger of kleiner kind, of vraag de fietsenwinkel of ze een terugkoopprogramma hebben voor ontgroeide fietsen.

Gelukkig houden fietsfabrikanten vaak rekening met het feit dat kinderen groeien als kool. Er kunnen kleine aanpassingen aan een fiets worden gedaan om het zadel of het stuur hoger te zetten. Dit helpt om een goede pasvorm te garanderen, aangezien kinderen kleine groeispurten hebben tijdens het bezit van een fiets.

Hulpmiddelen om u te helpen bij het kiezen van de perfecte pasvorm

Gebruik leeftijd, lengte, binnenbeenlengte en wielmaat om een fiets te kiezen die goed past, of kijk eens naar een van de handige online tools die erop gericht zijn fietskopers te helpen hun aankoop meteen goed te doen.

Guardian Bikes Ridesizer - Kopers kunnen de lengte en leeftijd van een kind in de tool invoeren, waarna er een geselecteerde fietsmaat voor hen wordt gegenereerd.

woom Bikes Size Finder - Voer de leeftijd, lengte en vaardigheidsniveau van een kind in, en de site genereert opties waaruit je kunt kiezen.

De schoonheid van fietsen

Fietsen is een tijdloze activiteit waar miljoenen kinderen van genieten. Zorg ervoor dat u wat tijd besteedt aan het nadenken over hoe een fiets van het perfecte formaat eruit ziet voor uw kleine rijder, zodat hij klaar is om te rijden wanneer hij zijn nieuwe wielen ontvangt. Uw kind een fiets van de juiste maat geven is een stap in de goede richting als het om veiligheid gaat. Leer kinderen bovendien feiten over fietsveiligheid, waaronder het altijd dragen van een helm tijdens het rijden, en belangrijke informatie over verkeersveiligheid, zoals beide kanten op kijken en oogcontact maken met automobilisten voordat ze de straat oversteken. Dan zijn ze klaar om de goede tijden te laten rollen!

Aanbevolen: