Wat een regenboogbaby vertegenwoordigt

Inhoudsopgave:

Wat een regenboogbaby vertegenwoordigt
Wat een regenboogbaby vertegenwoordigt
Anonim
Achteraanzicht vader die zoon op de schouders draagt terwijl hij naar de regenboog kijkt
Achteraanzicht vader die zoon op de schouders draagt terwijl hij naar de regenboog kijkt

Een regenboogbaby is een kind dat wordt geboren uit ouders die eerder een baby hebben verloren. Na dit zeer pijnlijke verlies te hebben meegemaakt, is het krijgen van een regenboogbaby een buitengewoon vreugdevolle en aangrijpende ervaring voor een gezin. Zwanger zijn van een regenboogbaby kan ook angst en onzekerheid met zich meebrengen, en er zijn manieren waarop je jezelf of een geliefde door dit proces heen kunt helpen.

Symboliek van een regenboogbaby

De term regenboogbaby staat symbool voor de schoonheid en vrede van een regenboog die tevoorschijn komt na een storm. Na de pijn van het verliezen van een baby kunnen ouders een ander kind in hun gezin verwelkomen, dus een regenboogbaby staat voor hoop en levendigheid.

22 augustusndis nationale Regenboogbabydag, een gelegenheid om de hoop te vieren die een regenboogbaby met zich meebrengt. Deze dag eert ook de baby die is overleden en die altijd in de harten van hun ouders zal blijven.

Ouders delen vaak het gevoel dat het krijgen van een regenboogbaby een herinnering is om elk moment met hun kind niet als vanzelfsprekend te beschouwen. De pijnlijke strijd en het verdriet dat ze moesten doorstaan versterkten hen ook en hielpen hen bewuster te worden.

Onzekerheid tijdens de zwangerschap aanpakken

Zwanger zijn van een regenboogbaby en bevallen van een regenboogbaby gaan vaak gepaard met ouders die meer angst hebben dan normaal vanwege hun ervaringen uit het verleden. Ouders hebben in verschillende stadia van het proces te maken met onzekerheid: van de poging om zwanger te worden tot de conceptie, van de conceptie tot de bevestiging dat de zwangerschap levensvatbaar is, en van een levensvatbare zwangerschap tot de bevalling van een gezonde baby. Het kan moeilijk zijn om tegelijkertijd vreugde, angst en verdriet te ervaren.

Er zijn gezonde stappen die u kunt nemen om door deze onzekere periode te navigeren. Enkele voorbeelden zijn:

  • Erken je emoties en sta jezelf toe ze te voelen in plaats van ze te ontkennen. Het vermijden van je emoties of het beoordelen van jezelf omdat je ze hebt, kan de stress verergeren.
  • Doe waar je controle over hebt. Vraag advies aan artsen en verpleegkundigen over dingen die u kunt doen om uw kansen op een levensvatbare zwangerschap te vergroten.
  • Vermijd het lezen over negatieve ervaringen die anderen hebben meegemaakt na een miskraam. Jouw situatie is uniek en het is niet nodig om je zorgen te maken over dingen die je niet in de hand hebt.
  • Bepaal zelf wanneer je je zwangerschap bekend wilt maken en aan wie. Er is geen regel of formule die u moet volgen.
  • Weet dat het jouw keuze is of je een babyshower wilt houden. De beslissing moet er een zijn die voor u goed voelt. Misschien wil je het tegen het einde van je zwangerschap hebben, misschien wil je er helemaal geen, of wil je wachten tot je baby geboren is.
  • Zoek therapie; het kan nuttig zijn bij het omgaan met je emoties en het vinden van betekenis in je ervaringen.

Iemand steunen die een regenboogbaby heeft

Je bent opgewonden voor je dierbaren die een regenboogbaby verwachten, en je wilt dit met hen vieren, bijvoorbeeld door een formele douche te nemen of cadeaus voor de baby te kopen.

Tegelijkertijd is het belangrijk om te onthouden dat dit een emotioneel verwarrende en angstwekkende tijd kan zijn voor ouders die een zwangerschap of baby hebben verloren.

Enkele voorbeelden van dingen die u kunt doen om ouders te ondersteunen die een regenboogbaby hebben, zijn:

  • Vraag ze of ze een babyshower willen en zo ja, wanneer ze er een willen hebben. Ga er niet vanuit dat ze een babyshower willen.
  • Bied logistieke ondersteuning, zoals het ophalen van de stomerij of het verzorgen van zelfgemaakte ma altijden. Dit kan vooral nuttig zijn in het laatste deel van de zwangerschap, wanneer de aanstaande moeder moe is en zij en haar partner te maken hebben met een breed scala aan emoties.
  • Geef een attent cadeau aan de ouders nadat hun gezonde baby is geboren.

Je regenboogbaby vieren

Regenboogbaby's zijn een geweldige aanvulling op het leven na pijn en verlies. Ze herinneren ons eraan dat je tegelijkertijd het kind dat je hebt verloren kunt eren, het voor altijd in je hart kunt houden, terwijl je het ook kunt vieren en met hernieuwde hoop verder kunt gaan.

Aanbevolen: