31 babyontbijtideeën die gemakkelijk en voedzaam zijn & Leuk om te eten

Inhoudsopgave:

31 babyontbijtideeën die gemakkelijk en voedzaam zijn & Leuk om te eten
31 babyontbijtideeën die gemakkelijk en voedzaam zijn & Leuk om te eten
Anonim
babyjongen die zelf voedsel eet
babyjongen die zelf voedsel eet

Het introduceren van heerlijke, gezonde en unieke gerechten voor je baby is een uitstekende manier om zijn smaakpapillen al vroeg uit te breiden, terwijl essentiële voedingsstoffen in hun kleine lichaampjes worden verpakt. Deze creatieve en voedzame babyontbijtideeën zullen de kleintjes vol en tevreden achterlaten, en hun ouders zullen zich een echte Wolfgang Puck voelen.

Babyontbijtideeën voor jongere baby's

Je kleintje is misschien nog niet helemaal klaar om Eggs Benedict te eten, maar hij kan wel beginnen met het ontdekken van voedsel dat niet in een babyflesje zit. Deze eenvoudige babyontbijtideeën zijn uitstekende overgangsma altijden die baby's van de fles naar de ontbijttafel helpen verplaatsen.

Bananenbeten

Bananenhapjes zijn zacht en eenvoudig voedsel waar baby's mee kunnen beginnen zodra ze klaar zijn om over te stappen op zachte ontbijtproducten. Het enige wat ouders hoeven te doen is bananen in hanteerbare maten snijden, de bananenhapjes in pannenkoekbeslag dopen en ze op de bakplaat leggen.

Pap

Pap gemaakt met rijstvlokken is een uitstekend ontbijtvoedsel voor baby's die leren voedsel buiten de zuigfles te consumeren. Meng rijstvlokken, afgekolfde melk of flesvoeding en water om een consistentie te creëren die geschikt is voor uw baby. Voeg wat geprakte banaan of fruitpuree toe voor de smaak, en ga aan de slag!

Ezechiël Toast met Jam

Ouders zijn het er vaak over eens dat Ezechiël-toast de boventoon voert, omdat het gekiemd brood is dat weinig suiker en natrium bevat. Smeer wat zelfgemaakte gelei of jam op deze toast en laat baby's eraan werken om erop te kauwen of te kauwen als ze al een paar parelwitte eiwitten hebben.

Mooie puree

De kans is groot dat jouw pureespel op dit moment van topklasse is. Denk buiten de gebaande paden als het gaat om het pureren van voedsel. Het ontbijt hoeft geen saaie puree op basis van fruit of groenten te zijn. Speel met spannende en interessante smaakcombinaties zoals avocado en munt of bosbessen en kikkererwten.

Linzen en groenten

Er is geen reden waarom baby's geen peulvruchten als ontbijt kunnen eten. Gekookte linzen met gehakte spinazie, wortels en erwten zorgen voor een perfect stevige en gezonde ma altijd op elk moment van de dag, inclusief ontbijt!

Havermout met een twist

Havermout is een gemakkelijke overgangsma altijd voor baby's die de wijde wereld van vast voedsel betreden. Het kan met water worden gemaakt, zodat zelfs jonge baby's die nog niet klaar zijn voor zuivel, aan dit heerlijke gerecht kunnen beginnen. Voor de zoetheid kun je fruitpuree toevoegen, net als zoete aardappelpuree.

Havermout met een twist
Havermout met een twist

Huisgemaakte Appelmoes

Zelfgemaakte appelmoes is gezond en zoveel lekkerder dan het soort dat je in de schappen van de supermarkt vindt. Wanneer ouders een partij zelfgemaakte appelmoes klaarmaken, kunnen ze bepalen hoeveel suiker en kruiden het gerecht bevat. Ouders van jonge kinderen maken zich vaak zorgen over voedsel dat in de winkel wordt gekocht en over het suikergeh alte, en met zelfgemaakte appelmoes kunnen de ingrediënten beter worden aangepast en gecontroleerd.

Gebakken appels met kaneel

Perfect voor een frisse herfstochtend. Gebakken appels met een snufje kaneel zijn geweldige ontbijttraktaties voor je baby's die leren hun mondspieren te trainen. Was de appels en verwijder het klokhuis. Bestrijk ze met een beetje boter en schuif ze in de oven. Ze komen er warm en zacht uit en smaken naar appeltaart na een snufje kaneel. Haal de appelschillen uit de schaal, deze kunnen verstikkingsgevaar opleveren.

Zalm- en zoete aardappelmuffins

Nou, ben jij niet gewoon de chicste ouder in de keuken! Met gerechten als deze heb je binnen no-time je eigen Food Network-kanaal. Muffins met zalm en zoete aardappel klinken moeilijker dan het in werkelijkheid is. Je hebt slechts een handvol ingrediënten en toestemming voor eieren nodig om deze ontbijtma altijd boordevol voedingsstoffen te bakken.

Hardgekookte eieren met wat kruiden

Baby's die zichzelf zachte vaste voeding beginnen te geven, kunnen een bord met in stukken gesneden, hardgekookte eieren pakken. Er is geen reden om de eieren flauw te laten. Strooi er een beetje kerriepoeder, dille, rozemarijn of knoflook overheen en voeg al vroeg een grote verscheidenheid aan kruiden toe.

Babyontbijtideeën voor oudere baby's

Je peuter is klaar om de potjes babyvoeding achter te laten en de wondere wereld van de solide keuken te betreden. Ze hebben een paar tanden en kunnen wat zacht voedsel verdragen. Vanaf de leeftijd van één jaar maken koemelk en honing een belangrijke rol in het dieet van een baby, waardoor etenstijd nieuw en lekker wordt.

Eenvoudige granen

Veel ontbijtgranen bevatten toegevoegde voedingsstoffen en bevatten weinig suiker. Giet wat eenvoudige ontbijtgranen in een kom die niet gemakkelijk kan omvallen, bedek de ontbijtgranen met melk en geef de lepel aan uw zich snel ontwikkelende baby. Niet elk ontbijt kan een gastronomisch kunstwerk zijn, en soms is het gewoon een ontbijtgranenochtend.

Overnight Oats

Er zijn zoveel unieke en opwindende recepten beschikbaar voor nachtelijke haver. Probeer een paar verschillende variaties uit met je opgroeiende baby. Kijk welke ervoor zorgen dat je die grote, mooie gummy-glimlach krijgt.

Fruitparfait

Baby's ouder dan één jaar gaan over op ontbijtgerechten die koemelk of alternatieve melk bevatten. Tegenwoordig kunnen ouders allerlei soorten yoghurtvariaties vinden in hun plaatselijke supermarkt. Om een fruitparfait te maken, plaats je een laagje yoghurt naar keuze in een kopje of kom. Voeg vervolgens een laagje zachtfruit toe. Voeg een tweede laag yoghurt en nog een laag fruit toe.

Zelfgemaakte voedingsgraanrepen

Zelfgemaakte Nutri-Grain-repen zijn zoveel beter (en gezonder) dan de in de winkel gekochte varianten. Breng een zondag door in de keuken en maak verschillende partijen van deze stoute jongens klaar, en je zult nooit meer om zes uur 's ochtends nadenken over wat je je baby als ontbijt moet serveren.

Fruitvuurraderen

Mooie vuurraderen kunnen in een mum van tijd worden opgeklopt. Op een platte tortilla smeer je roomkaas. Voeg een laagje fruitspread toe. Rol de tortilla op en snijd hem in molentjes. Jonge baby's hebben zelfs de kleine schijfjes nodig die heel klein zijn gesneden, en wees niet verbaasd als ze gewoon al het goede dat in de tortilla zit oplikken. Maak er een paar extra, want mama’s en papa’s moeten ook eten!

Ontbijt Quesadilla

Aangezien je al tortilla's hebt gekocht voor de leuke fruitraderen die je eerder deze week hebt gemaakt, probeer dan eens een andere eenvoudige ontbijtma altijd waarbij ook tortilla's nodig zijn. Ontbijtquesadilla's zijn gevuld met kaas, eieren, gekookte paprika en uien. Omdat je dit aan een baby gaat serveren, snij je alles in hele kleine, hapklare stukjes.

Kwark Met Fruit

Voor dit klassieke gerecht heb je niets meer nodig dan kwark en een paar bolletjes fruit. Het is een perfecte ma altijd voor het begin van de dag voor kleintjes die leren zichzelf te voeden.

Ricotta Bowl

Als kwark te basic is voor je avontuurlijke, beginnende babyfoodie, probeer dan een ricottakom. Gladde ricottakaas is gemakkelijk voor oudere baby's om zelfvoeding mee te oefenen, en elke fruitpuree is een aanvulling op de zoete, kaasachtige textuur van het gerecht. Als je baby ouder is dan een jaar, sprenkel dan wat honing over de ricotta.

Warme muffins

Een warme muffin op een koude ochtend is precies wat je zoekt. Zodra baby's oud genoeg zijn om kleine stukjes zachte vaste stoffen te kauwen en door te slikken, zijn ze klaar om zelfgemaakte muffins aan te pakken. Volkoren muffins met appelmoes en banaan zijn gezond en bevatten geen eieren of melk, twee items waar sommige ouders mee proberen te wachten.

Puffins

Puffins zijn half pannenkoek, half muffin, en ouders hoeven slechts 4-5 ingrediënten te gebruiken die waarschijnlijk allemaal ergens in een keukenkastje verborgen zijn. Papegaaiduikers zijn heerlijk en zacht genoeg voor baby's om van te smullen, vooral als ze in kleinere stukjes worden gebroken zodat kleine handjes ze kunnen vastpakken.

Roerei met groenten

Ouders werken tegenwoordig samen met kinderartsen om baby's eerder dan voorheen kennis te laten maken met allergie-inducerende voedingsmiddelen zoals eieren. Als u en uw arts hebben besloten dat het tijd is om de eieren te leggen, begin dan met een eenvoudige eierklaring. Roerei is zacht en gemakkelijk voor baby's om te kauwen, te kauwen en door te slikken. Verwerk zachte, gekookte groenten in de schaal voor meer smaak en toegevoegde voedingsstoffen.

Pad in een gat

Toad in a Hole is een gekke naam voor eieren en toast. Snijd met een koekjesvormer of een mes een gat in een stuk beboterd brood. Leg het beboterde brood op een bakplaat en laat het sissen. Breek een ei in het broodgat en draai het geheel om als het tijd is om de andere kant te bakken.

Rijstpudding uit de slowcooker

Het is zacht, zoet en dankzij de machtige slowcooker is het bijna onmogelijk om het te verpesten. Rijstpudding uit de slowcooker is een heerlijke manier voor een kleintje om de dag te beginnen. Er is wel melk voor nodig, dus zorg ervoor dat uw arts deze stap heeft goedgekeurd voordat u dit recept uitprobeert.

Zuivelvrije ontbijtideeën

De regel voor het introduceren van koemelk, amandelmelk en kokosmelk varieert van bron tot bron. Sommige professionals zijn het erover eens dat baby's van zes maanden en ouder, als ze alleen als aanvullend ingrediënt worden gebruikt, deze veel voorkomende kookvloeistof in gerechten kunnen verwerken. Andere zorgverleners vragen ouders om te wachten totdat baby's minstens één jaar oud zijn. Bespreek met de arts van uw kind wanneer deze melkvariaties geschikt kunnen zijn voor uw baby. Sommige baby's verdragen zuivelproducten niet goed, dus een ontbijt op basis van koemelk, kaas en yoghurt gaat regelrecht het raam uit. Er zijn nog steeds zoveel leuke en gezonde, zuivelvrije ontbijtopties voor baby's.

Avocadotoast

Baby's zijn dol op gepureerde avocado en kunnen kleine reepjes droge toast aan, dus waarom zou je de twee items niet samenvoegen en kleine avocado-toastjes maken voor je lieveling? Dit kan niet gezonder of gemakkelijker zijn.

Avocado-toast
Avocado-toast

3 Ingrediënten Chiapudding

Zodra je toestemming hebt gekregen om melk in het dieet van je baby te introduceren, probeer dan chiapudding als ontbijt te serveren. Voeg kokos- of amandelmelk toe aan chiazaden in een stenen pot, roer om klontjes te verwijderen en zet het enkele uren in de koelkast. Voel je vrij om honing aan het mengsel toe te voegen als je baby een jaar oud is, of probeer verse fruitpuree zoals mango of perziken voor een vleugje zoetheid. Speel met de consistentie van de pudding totdat je er een vindt die geschikt is voor je peuter.

Fruitcroissants

Een warme, luchtige croissant voor de eerste ma altijd van de dag? Ja graag! Croissants maken is super eenvoudig, dankzij het genie dat kant-en-klare croissants in een tube bedacht. Pak een tube croissants in het koelgedeelte van je plaatselijke supermarkt en volg de eenvoudige aanwijzingen op de tube voor kookinstructies. Voordat u croissants oprolt en in de oven plaatst, vult u ze met zoete of hartige ingrediënten. Voor een zuivelvrij gerecht verdeelt u de fruitvulling in het midden van de croissant voordat u ze oprolt. Als je thuis zuivel gebruikt, strooi dan kaas over de croissants voordat je ze oprolt en bakt.

Superfruitsmoothie

Als je kleine mannetje eenmaal klaar is met het dieet dat alleen uit flessen bestaat en een rietje is gaan gebruiken, kan hij of zij waarschijnlijk wel overweg met een goed gemengde smoothie. Veganistische fruitsmoothies zitten boordevol vitamines en voedingsstoffen die kleine kinderen helpen groot en sterk te worden. Smoothies zijn ook geweldige ontbijtopties voor kinderen die onderweg zijn. Geen tijd in de ochtend? Geen probleem! Maak een smoothie voor je baby en jezelf en ga op pad.

Superfruitsmoothie
Superfruitsmoothie

Aardappel-spinazie-scramble

Je kunt zeker proberen een ontbijtscramble te maken zonder eieren of kaas. Koop bevroren aardappelstukjes of hasj en kook volgens de aanwijzingen op de zak. Roer de verse of bevroren spinazie erdoor. Wanneer u spinazie aan een gerecht voor uw kinderen toevoegt, zorg er dan voor dat de spinazie in zeer kleine stukjes wordt gehakt, omdat lange, vezelige stukken verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Als spinazie niet jouw ding is, kan gekookte wortel gemakkelijk tot aardappelhash worden verwerkt. Gebruik olijfolie in plaats van boter om een heerlijk, zuivelvrij gerecht te creëren.

Kleurrijke quiche

Quiche is een snelle en gemakkelijke ma altijd om te bereiden, en je kunt een onbeperkt aantal groenten of vlees door het mengsel gooien om de voedingsstoffen en smaak te verbeteren. Als de ochtenden met uw baby de neiging hebben om gehaast te zijn, bereid dan de avond ervoor een quiche (of twee) en doe een plakje in de magnetron voor een lekkere ontbijtma altijd. Slimme chef-koks kunnen zelfs proberen veganistische quiche of korstloze quiche te maken, afhankelijk van de voedselvoorkeuren van het gezin en wat het lichaam van hun baby kan verdragen.

Ei- en zoete aardappelpasta

Pasta is een uitstekend hapje voor oudere baby's die hun knijpvaardigheden onder de knie hebben. Zoete aardappelpasta geeft baby's extra voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C en mangaan. De toevoeging van roerei maakt dit een geweldig hapjesontbijt voor kleine leerlingen.

Mieren op een boomstam

Mieren op een boomstam zijn leuke kleine snacks die gemakkelijk ontbijtvoedsel zijn, klein genoeg om met kleine vingers vast te pakken en in de mond te stoppen. Snijd de bananen in plakjes zodat de stukjes ongeveer zo groot zijn als een halve dollar (in de breedte, niet in de lengte). Smeer ze in met pindakaas of een andere notenboter en bestrooi ze met rozijnen.

Zoete noedels

Zoete noedels? Wie heeft er ooit van zoiets gehoord? In sommige landen, zoals Italië, is gezoete pasta niets nieuws. Neem gekookte tarwe-, linzen- of zoete aardappelpasta en bestrooi deze met een beetje bruine suiker en kaneel. Voeg wat gekookte rozijnen of gekookte hele veenbessen toe voor een extra twist.

Ontbijt: de belangrijkste ma altijd van de dag

Het ontbijt is zonder enige twijfel een belangrijke ma altijd om de dag goed te beginnen. Leg de juiste voedingsbasis door gezonde ontbijtgerechten te creëren en een avontuurlijke culinaire geest bij baby's te creëren, zodat ze opgroeien met liefde voor eten en goede voedingskeuzes maken als ze ouder zijn.

Aanbevolen: