Heart Leaf Philodendron: gids voor de lieverd van je plantencollectie

Inhoudsopgave:

Heart Leaf Philodendron: gids voor de lieverd van je plantencollectie
Heart Leaf Philodendron: gids voor de lieverd van je plantencollectie
Anonim
Braziliaanse philodendron geniet van het zonlicht
Braziliaanse philodendron geniet van het zonlicht

Hartbladphilodendrons (Philodendron hederaceum) zijn zowel geliefd vanwege hun mooie, diepgroene, hartvormige bladeren als vanwege het gemak waarmee ze groeien. Philodendrons groeien heel goed onder de meeste binnenomstandigheden, ook bij weinig licht.

Het hartblad Philodendron identificeren

De bladeren van Heart Leaf Philodendron zijn ongeveer vijf tot tien centimeter lang en de plant begint compact en bossig, maar de stengels kunnen uitgroeien tot een meter of langer, tenzij je hem terugsnoeit. Het is belangrijk op te merken dat philodendrons giftig zijn voor honden en katten, dus als je huisdieren hebt en ervoor kiest om philodendron te kweken, zorg er dan voor dat je deze op een plek bewaart waar je huisdieren er niet bij kunnen.

Hartblad Philodendronverzorging

Philodendrons zijn niet moeilijk om voor te zorgen. Houd een paar tips in gedachten, en die van jou zullen je jarenlang belonen met veel mooi groen blad.

Licht

Philodendrons geven de voorkeur aan gematigd licht, maar zullen ook redelijk goed groeien bij weinig licht. Eén ding om in gedachten te houden is dat als je haar bij weinig licht kweekt, ze niet het compacte uiterlijk zal behouden dat philodendrons gewoonlijk hebben als je ze voor het eerst koopt. Hij gaat achteraan op zoek naar licht, en de ruimte tussen de bladeren zal groter zijn dan bij een plant die meer licht krijgt. Dit is puur een esthetische kwestie. Als je geen last hebt van een meer uitgestrekte philodendron, kweek hem dan gerust bij weinig licht.

Je kunt philodendrons die bij weinig licht worden gekweekt, ook voorzien van kunstlicht, zodat ze bossiger en minder uitgestrekt worden. Een lamp met een LED-lamp die overdag minimaal zes uur aan blijft, is voldoende.

Water

Hartbladphilodendrons groeien het beste met een redelijk gelijkmatige, constante watergift. Ze houden er niet van om onder water te staan. Om uw watergift goed te timen, kunt u het bodemvocht het beste testen door uw vinger in de pot te steken. Als de bovenste helft van de grond droog is, is het tijd om water te geven. Geef goed water en laat overtollig water uit de container lopen.

Meststof

Hartbladphilodendrons zijn geen erg zware eters. Ze groeien heel goed met een maandelijkse voeding van uitgebalanceerde kamerplantenmest van halve sterkte (dus, ongeacht de hoeveelheid op de verpakking, halveer deze). Ze hebben alleen in het voorjaar en de zomer voeding nodig. Zodra het weer begint af te koelen, is bemesten niet meer nodig, omdat de groei vertraagt of helemaal stopt.

Bodem

Elke goede, goed gedraineerde, vruchtbare potgrond zal perfect werken voor hartbladphilodendrons.

Temperatuur en vochtigheid

Hartbladphilodendrons geven de voorkeur aan gemiddelde binnentemperaturen, idealiter tussen 60 en 75 graden. Houd ze uit de buurt van koude ramen en tocht, evenals van airconditioning- of verwarmingsopeningen. De gemiddelde luchtvochtigheid binnenshuis is prima voor je philodendron, maar om hem echt gelukkig te maken kun je de lucht eromheen een of twee keer per dag een beetje vernevelen.

Philodendron met hartvormige bladeren
Philodendron met hartvormige bladeren

Verpotten

Sommige planten geven er de voorkeur aan een beetje wortelgebonden te zijn, en hartbladphilodendron is daar een van. Dit draagt alleen maar bij aan hoe weinig onderhoud het is! Je moet hoogstens elke twee tot drie jaar verpotten.

  • Neem een potmaat groter dan waar de plant momenteel in groeit, plaats een laag verse aarde op de bodem van de nieuwe pot, zet de plant erin en vul hem eromheen, zachtjes verstevigend en daarna goed water gevend.
  • Philodendrons lijken het beste te groeien in poreuzere containers, dus als je een terracotta pot hebt, zou dat ideaal zijn. Als je niet van het uiterlijk van terracotta houdt, kun je het altijd in een decoratievere container plaatsen.

Hartblad Philodendron ongedierte en problemen

Wat plagen betreft, zijn hartbladphilodendrons redelijk resistent. Bladluizen kunnen soms een probleem vormen, net als muggen.

Als je bladluizen op je planten hebt, kun je ze verwijderen door te sproeien met insectendodende zeep. Bij een grote plaag moet u mogelijk de behandeling herhalen.

Voor schimmelmuggen: zorg ervoor dat u het oppervlak van de grond tussen de gietbeurten laat uitdrogen. Ze hebben vochtige grond nodig om te leven en zich voort te planten, dus als ze die niet hebben, zullen ze vrij snel afsterven.

Wat andere problemen betreft, kun je naar de bladeren kijken om erachter te komen wat er aan de hand is met de philodendron van je hartblad.

  • Bruine, verschroeide plekken- Uw plant krijgt te veel direct licht en/of staat te dicht bij een zeer zonnig raam. Plaats hem weg van de lichtbron.
  • Gele bladeren die uiteindelijk van de plant afvallen - teveel water geven. Verminder hoe vaak je water geeft, en geef alleen water als de bovenste helft van de grond droog is.
  • Verwelkende bladeren - waarschijnlijk te weinig water. Steek voor de zekerheid je vinger in de grond. Als de bovenste helft van de grond droog is, is het tijd om water te geven.
  • Zwarte stengels - wortelrot. Je kunt proberen de plant uit de container te halen, alle rottende (zwarte) wortels en stengels weg te snoeien en de gezonde delen die overblijven te verpotten.

Snoeien en vermeerderen van hartblad Philodendron

Philodendrons zullen uiteindelijk lange, hangende stengels krijgen die er prachtig uitzien als ze uit een hangende mand groeien. Je kunt ze laten zoals ze zijn, of je kunt ze wegsnoeien voor een bossigere plant door net onder een bladknooppunt af te snijden. Je kunt deze toeters en bellen gebruiken om hartblad-philodendrons te vermeerderen.

  1. Neem een stekje met minimaal twee bladeren en een paar centimeter stengel.
  2. Doop het afgesneden uiteinde in wortelhormoon, als je dat hebt.
  3. Vul een kleine pot met potgrond en maak een gat in het midden, diep genoeg om het stekje in te steken zonder dat de bladeren de grond raken.
  4. Verstevig de grond rond de stengel en geef vervolgens goed water.
  5. Plaats een doorzichtige beker of plastic zak over de nieuw geplante stek en plaats deze in helder of middelmatig indirect licht.
  6. Houd de grond vochtig maar niet drassig.
  7. Wortels en nieuwe groei zouden zich binnen twee maanden moeten ontwikkelen.

Genoeg redenen om van Heart Leaf Philodendrons te houden

Gemakkelijk te kweken, aanpasbaar aan een breed scala aan binnenomstandigheden, en ook nog eens mooi: hartbladige philodendrons zijn een waardige toevoeging aan elke binnentuin.

Aanbevolen: