Geboortebloem van november: de expressieve chrysant

Inhoudsopgave:

Geboortebloem van november: de expressieve chrysant
Geboortebloem van november: de expressieve chrysant
Anonim
Oranje bloeiende chrysant
Oranje bloeiende chrysant

De geboortebloem van november is chrysant en staat beter bekend als moeder. Deze novemberbloem is gemakkelijk te kweken en is een mooi verjaardagscadeau in een bloempot.

Chrysanthemum november geboortebloem

Chrysanthemum komt uit het oud-Grieks en betekent gouden bloem. In tegenstelling tot de originele chrysanten zijn moderne moeders verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Wereld van symboliek voor chrysanten

Chrysanten zijn symbolen over de hele wereld en hebben veel positieve betekenissen. Chrysanten symboliseren jeugd, een lang leven en perfectie. In Aziatische culturen wordt de bloem gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het versterken van de gezondheid. In de Verenigde Staten worden moeders vaak geassocieerd als begrafenisbloem. Het is ook een populaire bloemendecoratie voor Halloween en Thanksgiving.

Thanksgiving-pompoenen en rode, gele en roze herfstmoeders
Thanksgiving-pompoenen en rode, gele en roze herfstmoeders

Chrysanthemum kleurbetekenissen

Net als andere bloemen hebben de verschillende chrysantkleuren een specifieke betekenis. Als je besluit moeders te sturen naar iemand die in november jarig is, kan het helpen om te weten wat de kleurboodschap is. Sommige van deze berichten zijn:

  • Diep gepassioneerde liefde is de boodschap van de rode chrysant.
  • Een vanzelfsprekende liefde wordt gesymboliseerd met gele moeders.
  • Pure liefde of onschuld zijn de boodschappen voor een witte chrysant.
  • Romantiek, flirten of genegenheid worden gesymboliseerd met roze moeders.
  • Enthousiasme, interesse of passie zijn de boodschappen voor oranje moeders.
  • Goede wensen of veel geluk worden gesymboliseerd door paarse moeders.

Chrysanten kweken in uw tuin

Misschien besluit u dat u chrysanten in uw tuin wilt kweken. Moeders zijn in feite vaste planten en hoeven niet elk jaar te worden gekocht. Je kunt leren hoe je kunt voorkomen dat moeders aan het einde van de herfst afsterven en hoe je ze in de lente weer tot leven kunt wekken.

Direct zaaien novemberbloemchrysanten

De chrysant is een novemberbloem en kan in het vroege voorjaar direct worden gezaaid. Je kunt de zaden in een bloembed in de tuin planten. Als u wilt, kunt u zaailingen minimaal twee maanden vóór de laatste voorjaarsvorst binnenshuis kweken. Zodra het gevaar voor vorst voorbij is, kunt u uw chrysanten verplanten in een voorbereid tuinbed, potten of containers.

Verzorging en onderhoud van chrysanten

Een chrysant heeft een zonnige plek in uw tuin nodig. Als je je moeders in potten en containers hebt geplant, kun je ze op een terras, veranda of trap zetten, zodat ze in direct zonlicht staan.

Jonge vrouw die bloemen plant in potplanten
Jonge vrouw die bloemen plant in potplanten

Plant in goed doorlatende grond, compost en mulch

Een chrysanthemumplant gedijt in goed doorlatende grond. Zodra de planten beginnen te groeien, kun je compost en mulch toevoegen.

Knijp om de bloeiproductie te verhogen

Je kunt de eerste knoppen terugknijpen om de moeder aan te moedigen meer bloemen te produceren. Deze techniek kan het hele groeiseizoen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat uw planten vol bloemen staan en niet stoppen met produceren.

Moeders bemesten en water geven

Moeders kunnen worden bevrucht zodra ze beginnen te bloeien. Je geeft één keer per week water met ongeveer 2,5 cm water.

Tips voor het kweken van chrysanten het hele jaar door

Als vaste plant kunnen chrysanten het hele jaar door in uw tuin worden gekweekt. De meeste mensen beschouwen moeders echter als eenjarige planten die tijdens het herfstseizoen in containers of potten worden verkocht.

Maak uw chrysanten winterklaar voor een lenterevival

Je kunt moeders in potten tijdens de wintermaanden ondersteboven houden om ze te beschermen. Als de lente zich weer aandient, hoef je alleen maar de potten met de goede kant naar boven te draaien.

Moeders opgraven, potten erin zetten en in de kelder bewaren

Als je in een extreem winterklimaat leeft, kun je je moeders opgraven en in potten of containers zetten. Je moet de moeders in de winter in je kelder bewaren.

Chrysanten in bloembedden winterklaar maken

Als je besluit je chrysantenplanten in bloembedden te laten staan, kun je lagen stro rond de planten leggen om ze te isoleren tegen de barre wintertemperaturen. Als u beide methoden gebruikt, zorgt u ervoor dat uw chrysanten jaar na jaar gemakkelijk kunnen overleven.

Mum Bloemen in herfstbloei
Mum Bloemen in herfstbloei

Geboortebloem van november met chrysanten

Als je in november jarig bent, is je geboortebloem een chrysant. Je kunt moeders laten groeien en van het ene jaar op het andere genieten van hun schoonheid.

Aanbevolen: