Zelfgemaakt Amaretto-recept voor snelle, smaakvolle likeur

Inhoudsopgave:

Zelfgemaakt Amaretto-recept voor snelle, smaakvolle likeur
Zelfgemaakt Amaretto-recept voor snelle, smaakvolle likeur
Anonim
Huisgemaakte Amaretto
Huisgemaakte Amaretto

Het maken van zelfgemaakte amaretto - de populaire likeur met amandelsmaak - vereist slechts een paar stappen en een paar ingrediënten die je zeker in je voorraadkast en kruidenkastje zult hebben liggen. Deze historische geest is terug te vinden in een aantal klassieke cocktails en moderne varianten, waardoor het een geweldig eerste ingrediënt is om thuis te proberen. Bekijk de inventaris van uw voorraadkast en ontdek de snelle en smaakvolle manier om uw eigen partij zelfgemaakte Amaretto te brouwen.

Zelfgemaakte Amaretto

Amaretto zou ontstaan zijn in een klein Italiaans stadje in het begin van de 16eeeeuw, toen een van de leerlingen van Leonardo da Vinci een partij Amaretto-likeur cadeau kreeg naar een model als een teken van haar liefde voor hem. Hoe waar deze legendarische oorsprong ook is, de amandelachtige smaak van amaretto is net zo warm en rijk als het liefdesverhaal waaruit het voortkwam. Om uw eigen fles Amaretto-likeur te maken, combineert u een paar huishoudelijke ingrediënten en sluit u het mengsel af voor toekomstig gebruik. Dit recept levert ongeveer dertien individuele porties op.

Huisgemaakte Amaretto
Huisgemaakte Amaretto

Ingrediënten

  • 1 kopje water
  • 1 kopje witte suiker
  • ½ kopje bruine suiker
  • 1 ounce amandelextract
  • 1 ounce vanille-extract
  • 2 kopjes wodka

Instructies

  1. Meng het water, de witte suiker en de bruine suiker in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Laat het mengsel aan de kook komen en wacht tot de suiker volledig is opgelost.
  2. Eenmaal opgelost, haal je de pan van het vuur en laat je hem ongeveer tien minuten afkoelen.
  3. Giet het amandelextract, het vanille-extract en de wodka erbij en roer goed.
  4. Giet het mengsel in een afgesloten fles en laat het minimaal een paar dagen trekken voordat je het gebruikt.

Biologische zelfgemaakte Amaretto

Voor degenen die graag de oorsprong van hun ingrediënten kennen, probeer eens een biologische partij zelfgemaakte amaretto klaar te maken. Dit proces verschilt enigszins van de meeste Amaretto-recepten, omdat het gaat om het toevoegen van rauwe ingrediënten en het zeven van de infusie om dezelfde smaken te verkrijgen als kunstmatige ingrediënten kunnen bereiken. Dit recept levert ongeveer dertien porties op en moet in een luchtdichte verpakking worden bewaard.

Alabama Moonshiner-cocktail
Alabama Moonshiner-cocktail

Ingrediënten

  • 1 kopje water
  • 1 kopje biologische witte suiker
  • ½ kopje biologische bruine suiker
  • 1 ounce gesneden amandelen
  • 2 vanillebonen, gespleten
  • 2 kopjes biologische wodka

Instructies

  1. Doe het water en de biologische suikers in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Laat het mengsel een kom bereiken en wacht tot de suiker volledig is opgelost.
  2. Haal de pan van het vuur en laat hem ongeveer tien minuten afkoelen.
  3. Giet de amandelen, vanillebonen, het mengsel en de wodka in een afsluitbare fles en roer goed.
  4. Laat de ingrediënten minimaal een week trekken. Zeef het mengsel in een andere afsluitbare fles en bewaar op een koele, donkere plaats. Gooi de vaste stoffen weg.

Koolhydraatarme Amaretto

Helaas kan het voor degenen die een koolhydraatarme levensstijl volgen vaak moeilijk zijn om hoogwaardige koolhydraatarme cocktailingrediënten te koop te vinden, maar dit eenvoudige zelfgemaakte koolhydraatarme amaretto-recept kan je helpen genieten van cocktails die je misschien nog niet eerder geprobeerd. Deze batch is goed voor ongeveer dertien porties en moet in een luchtdichte verpakking worden bewaard.

Susquehanna-cocktail
Susquehanna-cocktail

Ingrediënten

  • 1 kopje water
  • 1 kopje koolhydraatarme zoetstof (zoals Swerve-granulaat)
  • ½ kopje bruine suikervervanger (zoals Swerve bruine suiker)
  • 1 eetlepel zwarte bandmelasse
  • 1 ounce suikervrij amandelextract
  • 1 ounce suikervrij vanille-extract
  • 2 kopjes wodka

Instructies

  1. In een pan, combineer het water, de zoetstof, de bruine suikervervanger en de melasse en verwarm op middelhoog vuur. Laat het mengsel een kom bereiken en wacht tot de suiker volledig is opgelost.
  2. Haal de pan van het vuur en laat hem ongeveer tien minuten afkoelen.
  3. Giet het amandelextract, het vanille-extract en de wodka erbij en roer goed.
  4. Giet het mengsel in een afgesloten fles en bewaar het ongeveer een week op een koele, donkere plaats voordat je het serveert.

Zelfgemaakte Amaretto bewaren en bewaren

Zelfgemaakte amaretto is vrij eenvoudig te bewaren. Zorg ervoor dat je je amaretto in een goed afgesloten fles bewaart, zodat hij zo lang mogelijk vers blijft, en bewaar hem op een koele, donkere plaats. Over het algemeen is amaretto minstens een maand houdbaar; hoewel het, als het echt goed afgesloten en perfect bewaard is, veel langer meegaat. Als uw batch begint te verkleuren of de intensiteit van zijn smaken verliest, is het tijd om een nieuwe batch te maken.

Balans tussen zoet en kruidig in zelfgemaakte Amaretto

Moderne amaretto's worden als veel zoeter beschouwd dan hun historische tegenhanger, wat betekent dat het thuis brouwen van amaretto je kan helpen de zoetheid van je batch te personaliseren. Als je een fles amaretto wenst die aan de sterkere kant is, probeer dan verse ingrediënten te gebruiken in plaats van extracten of essences. Hier zijn enkele van de verschillende dingen die u kunt toevoegen om een rijkere likeur te creëren; Als je ze aan het originele recept toevoegt, zorg er dan voor dat je het mengsel zeven als je klaar bent met het trekken.

  • 2 vanillebonen
  • ¼ kopje gehakte amandelen
  • ½ kopje gemalen amandelen
  • 1 kardemompeul
  • 1 kop gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel piment

Doe er een beetje liefde in

Het werk van de liefde behoort tot de meest lonende, en hoewel het distilleren van sterke drank bijna onmogelijk is om vanuit huis te doen, is het niet zo dat het uiten van je liefde voor cocktails in je zelfgemaakte likeuren dat is. Daarom, als je zin hebt om met je handen te werken, maar het project waaraan je bent begonnen daadwerkelijk wilt afmaken, probeer dan je eigen zelfgemaakte amaretto te maken. Op zijn minst zul je het drinken van dat avonddrankje rechtvaardigen na al het harde werk dat je hebt gedaan om het te maken.

Aanbevolen: