7 beste fauteuils voor senioren (Comfort & kwaliteit)

Inhoudsopgave:

7 beste fauteuils voor senioren (Comfort & kwaliteit)
7 beste fauteuils voor senioren (Comfort & kwaliteit)
Anonim
Senior vrouw op fauteuil stoel
Senior vrouw op fauteuil stoel

Comfort wordt voor de meeste mensen een belangrijke prioriteit naarmate ze ouder worden en het zoeken naar de beste fauteuils voor senioren is een geweldige plek om te beginnen met het toevoegen van comfort aan het leven van jou of je ouders. De beste fauteuils voor senioren zullen zowel de gezondheid als het geluk van de geliefde senioren in uw leven drastisch verbeteren.

Beste fauteuils voor senioren

Of je nu kiest voor een elektrisch verstelbare fauteuil of een ouderwetse fauteuil met hendelstang, deze zeven fauteuils zijn allemaal ongelooflijke opties om jou of de senioren in je leven jarenlang comfortabel te houden.

1. Yandel Power Lift-fauteuil van Ashley Furniture

De Yandel Power Lift Recliner van Ashley Furniture is een van de duurdere fauteuils op deze lijst met een prijs van ongeveer $ 1.000, maar hij is de prijs zeker waard. Deze fauteuil wordt geleverd met een back-up batterij en dubbele motoren om de voetensteun en de rugleuning onafhankelijk van elkaar te bedienen. Omdat het een powerlifter is, kunt u op een knop drukken om gemakkelijk over te schakelen naar een hef-en-kantelpositie.

Yandel Power Power Lift fauteuil van Ashley
Yandel Power Power Lift fauteuil van Ashley

4. Dorel Living gewatteerde massagefauteuil

De Dorel Living gewatteerde fauteuil is gevuld met zachte vulling om zelfs de wildste senior in slaap te sussen, en de zone-geïsoleerde massageopties zorgen voor maximaal comfort. Net als de Lazy Boy Talladega fauteuil, beschikt deze Dorel-stoel niet over powerlifting en verschilt hij van de Lazy Boy doordat hij de klassieke hendelontgrendeling heeft om uit de liggende positie te schakelen. Dit maakt het perfect voor de senioren in je leven zonder gedoe, en kost gemiddeld ongeveer $ 350.

Dorel Living gewatteerde massagefauteuil
Dorel Living gewatteerde massagefauteuil

7. Magic Union Powerlift-massagefauteuil

Massageliefhebbers zullen genieten van de aanpasbare vibratie-ervaring die de Magic Union Power Lift Massage Recliner biedt. Met vier aparte massageplekken en vijf verschillende standen wil je nooit meer uit deze fauteuil komen en dankzij de powerlift-mogelijkheid hoef je ook niet veel moeite te doen om weer aan de slag te gaan. De bekerhouders, zijvakken en gemakkelijk schoon te maken kunstleer maken deze fauteuil van $ 400 de beste optie voor vrijwel elke senior.

Magic Union Power Lift-massagefauteuil

Tips voor het vinden van de juiste fauteuil

Wanneer je onderzoekt in welke loungemeubels je moet investeren, wil je drie belangrijke kenmerken bekijken voordat je een beslissing neemt.

  • Je bekken en wervelkolom moeten recht en langwerpig blijven terwijl je in de fauteuil zit.
  • Je hoofd moet in evenwicht zijn over je lichaam en niet zo ver naar voren worden geduwd dat je inzakt en uit balans raakt.
  • Zorg ervoor dat de breedte van de stoel uw handen vrij heeft om de knoppen of hendels in te drukken waarmee de stoel is uitgerust.

Powerlift-fauteuils versus handmatige/elektrische fauteuils

Als het om ouderen gaat, zijn er veel tegenstrijdige gegevens over de vraag of elektrisch verstelbare fauteuils - fauteuils die omhoog en naar buiten bewegen om een zittende persoon in een staande positie te krijgen - daadwerkelijk nuttig zijn. Sommige fysiotherapeuten en ergotherapeuten zijn van mening dat elektrisch verstelbare fauteuils de spierafbraak en gewrichtsstijfheid vergroten, en dat ouderen moeten worden aangemoedigd om mobiel te zijn. Anderen zijn van mening dat deze verslechtering minimaal is in vergelijking met de afname van mogelijke valpartijen die resulteren in het gebruik van elektrische fauteuils. Toch zijn ze het eens over het feit dat de enige senioren die een elektrische fauteuil zouden moeten bedienen, volledige cognitieve vaardigheden moeten hebben en geen last moeten hebben van geheugen- of mobiliteitsproblemen.

Fauteuil-experts investeren in hun comfort

Met alle verantwoordelijkheden die met de volwassenheid gepaard gaan, kan het vinden van comfortabel meubilair aanvoelen als iets dat onderaan je prioriteitenlijst thuishoort. Investeren in uw toekomstig comfort kan echter een echt verschil maken bij het verlichten van pijn, het vergroten van de mobiliteit en het helpen behouden van uw gevoel van onafhankelijkheid naarmate u ouder wordt. Of je nu verkocht bent aan de powerlift-stijl of een groot voorstander bent van de consistentie van het klassieke ontwerp, je zult nooit meer willen opstaan uit een van deze zeven fauteuils.

Aanbevolen: