21 vintage slaapkamerideeën voor een retro-geïnspireerde inrichting

Inhoudsopgave:

21 vintage slaapkamerideeën voor een retro-geïnspireerde inrichting
21 vintage slaapkamerideeën voor een retro-geïnspireerde inrichting
Anonim
Wit hemelbed in grote, neutraal gekleurde slaapkamer
Wit hemelbed in grote, neutraal gekleurde slaapkamer

Gebruik uw antieke vondsten goed met deze vintage slaapkamerideeën. Je kunt alles in je interieur laten zien, van antieke bedden tot vintage platen, om je slaapkamer een prachtig vintage gevoel te geven.

1. Vitage slaapkamerideeën: omarm donkere afwerkingen

Veel antieke stukken zijn donker gekleurd en voorzien van diepe houttinten of verf. Als je met een kleine slaapkamer werkt, kan het contrast tussen deze donkere stukken en lichtere muren ervoor zorgen dat de kamer rommelig of klein aanvoelt. U kunt uw antieke meubelstukken een gevoel van geschiedenis aan uw slaapkamer laten toevoegen door donkere muurkleuren te kiezen om drama toe te voegen. Hierdoor kan het donkere antiek een samenhangend onderdeel van de kamer worden. Juweelkleurige verf of donker en dramatisch behang helpen antieke bedden, dressoirs en kasten te accentueren.

Mooie slaapkamer in Boheemse stijl
Mooie slaapkamer in Boheemse stijl

2. Versier met antieke boeken

Antieke boeken kunnen prachtig en waardevol zijn, en ze zijn ook een prachtige manier om wat vintage stijl aan je slaapkamer toe te voegen. Overtreed een aantal regels door het bed tegen een muur met boekenkasten te zetten. Vul dan de boekenkasten met jouw favoriete antieke of zeldzame boeken. Het is een stijlstatement en tegelijkertijd een praktische keuze, omdat je leesmateriaal voor het slapengaan altijd binnen handbereik is.

Boekenplanken boven een bed met een hoofdeinde van Marvic-stof
Boekenplanken boven een bed met een hoofdeinde van Marvic-stof

3. Laat je kunstcollectie zien

Een ander idee voor het decoreren van een vintage slaapkamer is het creëren van een opvallende muur met antieke kunst. Je kunt alles gebruiken, van originele kunstwerken tot verf-op-nummer vondsten op de vlooienmarkt of moderne reproducties in vintage lijsten. De sleutel is om iets gemeenschappelijks te hebben tussen alle kunstwerken en ervoor te zorgen dat de kleuren in de kunst passen bij het slaapkamerdecor. U kunt bijvoorbeeld een verzameling zeilschilderijen hebben met tinten die passen bij uw sprei.

Koetsiersherberg en omgebouwde stal van antiekhandelaar Arundel
Koetsiersherberg en omgebouwde stal van antiekhandelaar Arundel

4. Hang antieke wandspiegels op voor vintage slaapkamerdecoratie

Je kunt antieke wandspiegels vinden op rommelmarkten, antiekwinkels en zelfs garageverkopen. Deze spiegels bieden direct een kijkje in een vintage wereld en vergroten tegelijkertijd het licht in uw slaapkamer. Hang een vintage of antieke spiegel aan de muur tegenover of naast een raam, zodat deze het meeste licht kan reflecteren. Geweldige plekken zijn onder meer boven het bed, het dressoir of bij de deur.

Duitse boerderijrestauratie uit 1820
Duitse boerderijrestauratie uit 1820

5. Gebruik vloerspiegels als accenten

Een andere kijk op de antieke spiegel is de vloerspiegel. Je kunt dit vintage slaapkameridee in de praktijk brengen door een vrijstaande spiegel op een rommelmarkt te kopen en deze in een hoek van je kamer te plaatsen. Het vergroot de ruimte en fungeert ook als accentstuk dat een instant vintage stijl toevoegt.

Interieurdecoratie in klassieke stijl en een vloerspiegel
Interieurdecoratie in klassieke stijl en een vloerspiegel

6. Breng antieke accessoires mee

Vintage accessoires zoals dressoirs met antieke borstels en spiegels kunnen een betaalbare en subtiele manier zijn om vintage stijl aan je slaapkamer toe te voegen. Plaats de stukken op een dressoir of kaptafel, samen met parfumflesjes, handgemaakt kant en al het andere waar je van houdt. Dit vintage slaapkamerdecoratie-idee is een van de meest betaalbare, omdat je deze kleine accessoires voor slechts een paar dollar bij de meeste antiekwinkels kunt krijgen.

Schoonheidsproducten op antieke kaptafel
Schoonheidsproducten op antieke kaptafel

7. Versier met platen

Als je platen verzamelt, kun je je vinylcollectie op de muur in je slaapkamer hangen. Lijst uw favorieten eenvoudig in vierkante kaders in en hang ze achter het bed of waar u maar wilt. Je kunt er ook albumhoezen bij weergeven als je er een paar hebt die je leuk vindt.

Tienermeisje liggend op bed
Tienermeisje liggend op bed

8. Pronk met vintage posters in je slaapkamer

Een ander geweldig idee voor vintage slaapkamerdecoratie is om de muren te bedekken met posters uit je favoriete tijdperk. Dit werkt vooral goed voor de jaren zeventig. Je kunt bandposters vinden op eBay of op rommelmarkten. Combineer ze met vintage textiel en verlichting, en je hebt een prachtige kamer die een duidelijke knipoog naar een ander moment biedt.

Tienermeisje danst in haar slaapkamer vol foto's en posters
Tienermeisje danst in haar slaapkamer vol foto's en posters

9. Gebruik een antieke stam aan het voeteneinde van het bed

Koffers waren ooit het belangrijkste type bagage dat mensen gebruikten als ze van de ene plaats naar de andere verhuisden, en velen overleven op de antiekmarkt. Ze zijn vaak heel mooi, maar het kan een uitdaging zijn om erachter te komen hoe je ze in een modern huis kunt gebruiken. Gelukkig passen ze prima in een vintage slaapkamer. Je kunt een originele of gerestaureerde koffer aan het voeteneinde van je bed plaatsen en deze gebruiken om extra dekens op te bergen. Het is een praktisch stuk dat direct een vintage stijl toevoegt.

Coaching herberg en stabiele conversie
Coaching herberg en stabiele conversie

10. Versier je bed met vintage geborduurde items

In vervlogen tijden was borduren een groot deel van de artistieke expressie, vooral voor vrouwen. Je kunt in elke antiekwinkel betaalbare antieke en vintage geborduurde items vinden, en ze vormen een prachtige aanvulling op je vintage slaapkamerinrichting. Kies stukken die in goede staat verkeren en laat de kleuren zien die u mooi vindt. Als er al kussens van zijn gemaakt, ben je helemaal klaar. Zo niet, dan kun je zelf een eenvoudige kussensloop maken.

Bloemenborduurpatroon op kussens
Bloemenborduurpatroon op kussens

11. Vier vintage textiel en stoffen

Je hebt niet veel duur antiek meubilair nodig om je slaapkamer een vintage uitstraling te geven. Een van de gemakkelijkste en meest betaalbare ideeën voor het decoreren van vintage slaapkamers is het vieren van antiek textiel. Je kunt vintage stoffen en antieke stukken vinden in elke kringloopwinkel of op eBay. Kies een veel voorkomende kleur, zoals roze, en begin met het verzamelen van textiel met die kleur. Je kunt prints mixen, zolang je maar een samenhangend kleurenschema behoudt. Gebruik textiel op beddengoed, kussens, stoelen en meer.

Kinderslaapkamer met vintage textiel
Kinderslaapkamer met vintage textiel

12. Gebruik antieke quilts goed

Antieke en vintage quilts bieden nog een mooi kijkje in de textielgeschiedenis. Je kunt ze in veel antiekwinkels in goede staat vinden en ze zien er net zo prachtig uit op een bed als een eeuw geleden. Als de quilt niet in goede staat is, maar nog steeds erg mooi is, kun je hem ook boven een stoel of aan de muur hangen om kleur en geschiedenis toe te voegen aan je vintage slaapkamer.

Nieuwe slaapkamer in retrostijl met vintage dekbed
Nieuwe slaapkamer in retrostijl met vintage dekbed

13. Gebruik alleen het hoofdeinde

De meeste antieke bedden zijn te klein voor de hedendaagse kamers voor volwassenen. Zelfs als je een vintage slaapkamerinrichting omarmt, wil je niet elke avond in een klein bed worden gepropt. Een oplossing voor dit probleem is om alleen het hoofdeinde van een antiek bed te gebruiken. Plaats uw queensize of kingsize boxspring en matras op een eenvoudig metalen frame en centreer vervolgens het kleinere antieke hoofdeinde achter het bed. Het voegt een vintage stijl toe die uw vermogen om een goede nachtrust te krijgen niet belemmert.

Hoofdslaapkamer met traditioneel decor
Hoofdslaapkamer met traditioneel decor

14. Duw twee kleine bedden tegen elkaar

Een andere oplossing voor het probleem dat antieke bedden te klein zijn, is door twee bedden tegen elkaar te schuiven. Je kunt dan de twee bedden opvullen met een groter matras. Om dit vintage slaapkameridee te laten werken, moet je twee bedden kiezen die bij elkaar passen. Vervolgens moet u zorgvuldig meten om te bepalen welke maat moderne matras op de twee bedden past. Leg een antieke sprei of dekbed op de matras en je bent klaar.

Twee bedden samen in groene slaapkamer
Twee bedden samen in groene slaapkamer

15. Haal borden uit de eetkamer

Als je van antiek porselein houdt, is er geen reden om het gebruik ervan te beperken tot de eetkamer. Je kunt een vintage slaapkamer decoreren door antieke borden aan de muur boven het bed te hangen. Kies borden die bij elkaar passen of een gemeenschappelijk thema of kleur hebben. Zorg ervoor dat de kleuren in de borden overeenkomen met de kleuren die u gebruikt bij het inrichten van de slaapkamer.

Slaapkamer met houten lambrisering en decoratieve porseleinen borden
Slaapkamer met houten lambrisering en decoratieve porseleinen borden

16. Voeg een paar stoelen met ladderleuning toe

Antieke stoelen met ladderleuning voegen instant vintage charme toe aan elke kamer, en ze kunnen erg handig zijn in een slaapkamer. Door de eenvoudige stijl van deze stoelen passen ze bij elk type meubilair of textiel, en zijn ze betaalbaar te vinden op rommelmarkten en online. Je kunt een dekbed over de rugleuning van de stoel hangen of gewoon naast het bed of in een hoek plaatsen.

Duitse boerderijrestauratie uit de jaren 1820 met stoelen met ladderleuning
Duitse boerderijrestauratie uit de jaren 1820 met stoelen met ladderleuning

17. Creëer vintagestijl met kleine meubelstukken

Je hoeft geen antiek bed, jurk, kast of ander groot stuk te kiezen om je slaapkamer een vintage look te geven. Je kunt deze stijl ook bereiken met kleinere stukken. Zoek naar antieke stoelen, nachtkastjes en kleine ladekasten. Deze items dragen bij aan de sfeer van de kamer, vooral als je ze laat stralen door al het andere neutraal te houden.

Eigentijdse slaapkamerruimte met klein helder en gekleurd meubilair
Eigentijdse slaapkamerruimte met klein helder en gekleurd meubilair

18. Kies een antieke bank

Het is fijn om in een slaapkamer een zitplek te hebben, en een antiek bankje is een goede keuze als je de vintage look wilt omarmen. Je kunt het bankje aan het voeteneinde van het bed of onder een raam plaatsen. Je kunt kiezen voor een Victoriaanse gestoffeerde bank of iets eenvoudigers, zoals een Shaker-stijl. Hoe dan ook, het zorgt voor een instant vintage uitstraling.

Frans landhuis in de Provence met een vintage bankje in de slaapkamer
Frans landhuis in de Provence met een vintage bankje in de slaapkamer

19. Voeg een antieke rocker toe aan je vintage slaapkamerdecor

Een ander vintage slaapkameridee is om een antieke schommelstoel toe te voegen. Net als bij een bank of een stoel met ladderleuning, biedt het een plek om te zitten en geeft het je kamer ook een vintage stijl. Er zijn veel soorten antieke rockers om uit te kiezen, en veel daarvan zijn betaalbaar. Je kunt ze vinden in antiekwinkels en online.

Interieurdecoratie, boerderijstijl, paletbed, schommelstoel
Interieurdecoratie, boerderijstijl, paletbed, schommelstoel

20. Vergeet niet om vintage verlichting op te nemen

Antieke lampen zijn een prachtige manier om vintage charme toe te voegen aan elke kamer, inclusief een slaapkamer. Kroonluchters zijn niet alleen voor de eetkamer. Hang er een aan het plafond van een slaapkamer voor een weelderige schittering. Je kunt ook vintage lampen gebruiken op nachtkastjes, bureaus en dressoirs om licht en schoonheid in de kamer te brengen.

Charmante slaapkamer met houten lambrisering en Frans antiek
Charmante slaapkamer met houten lambrisering en Frans antiek

21. Gebruik moderne stukken uit het midden van de eeuw

Als je van een moderne stijl uit het midden van de eeuw houdt, kun je deze vintage look toevoegen met accessoires of meubels uit die tijd. Een starburst-spiegel is een goede keuze voor boven je bed, of je kunt vintage nachtkastjes, spiegels en andere items gebruiken om die retro-sfeer te creëren. Combineer deze met zachte pastelkleuren die een knipoog naar de jaren vijftig en zestig bieden.

Interieur van een luxe slaapkamer in retrostijl in roze kleur
Interieur van een luxe slaapkamer in retrostijl in roze kleur

Laat antiek uw vintage slaapkamerideeën inspireren

Sommige van de beste vintage slaapkamerdecoratie-ideeën komen van speciale antieke stukken. Als je je slaapkamerdecoratie baseert op een paar vintage stukken waar je echt van houdt, krijg je een slaapkamer die je werkelijk prachtig vindt. De sleutel tot decoreren met antiek is altijd je hart volgen.

Aanbevolen: