Creatieve donatiepotideeën om geven te stimuleren

Inhoudsopgave:

Creatieve donatiepotideeën om geven te stimuleren
Creatieve donatiepotideeën om geven te stimuleren
Anonim
Kind dat een liefdadigheidsdonatiepot vasthoudt
Kind dat een liefdadigheidsdonatiepot vasthoudt

Iedereen is gewend om donatiepotten te zien bij kassa's en op andere locaties, maar deze creatieve donatiepotideeën en bewoordingsvoorbeelden zullen ervoor zorgen dat je pot opv alt en de aandacht krijgt die hij verdient. De juiste benadering van de donatiepot levert je meer donaties op, dus het is belangrijk om goed over het ontwerp na te denken.

Hoe maak je donatiepotten

Het is gemakkelijk om een eenvoudige donatiepot te maken. Maak dit eenvoudige ontwerp en pas het vervolgens aan met een van de creatieve ideeën hieronder.

Dingen die je nodig hebt

Verzamel de volgende gereedschappen en benodigdheden:

  • Grote inmaakpot
  • Potring die past
  • Kleurrijk posterbord
  • Ambachtelijk mes
  • Schaar
  • Potlood

Wat te doen

  1. Begin door de potring op een stuk karton te plaatsen. Trek met een potlood de ring rond om een cirkel te creëren.
  2. Knip de cirkel uit en knip net binnen de lijn die je hebt getekend.
  3. Plaats de posterboard-cirkel in de potring. Als het niet past, knip het dan een beetje bij met de schaar.
  4. Verwijder de cirkel van de potring en markeer een lijn in het midden. Dit is de gleuf die mensen zullen gebruiken om munten of geld in de pot te duwen. Gebruik een knutselmes om de spleet door te snijden. Maak het breed genoeg zodat een gevouwen dollarbiljet er doorheen past.
  5. Zet de pot in elkaar door de kartonnen cirkel in de potring te plaatsen en de ring op de pot te schroeven. Nu ben je klaar om de donatiepot aan te passen met een aantal leuke ideeën.

Zes ideeën voor donatiepotten die opgemerkt worden

Je kunt een donatiepot personaliseren door een stuk papier of karton bedrukt met jouw afbeelding of bericht in de pot te plaatsen. Plaats het papier zo dat de kleuren en berichten door het glas naar buiten wijzen. Hier zijn zes geweldige ideeën voor donatiepotten om te helpen.

donatie pot
donatie pot

Huisdierfoto

Om een donatiepot te maken voor huisdieren of liefdadigheidsinstellingen voor dieren, zoals reddingshondenorganisaties, gebruik je een grappige afbeelding van een huisdier op de pot. Maak eenvoudig een foto van uw huisdier of print een foto van internet. Voeg bewoordingen toe die geschikt zijn voor uw goede doel, zoals de volgende:

  • " Alsjeblieft 'pootjes' en help ons dierenasiel!"
  • " Lokale katten hebben jouw hulp nodig, miauw!"
  • " Kun je een pootje lenen?"

Kleurmatch

Als er aan uw organisatie bepaalde kleuren zijn gekoppeld, kunt u deze gebruiken om de bekendheid van uw donatiepot te vergroten. Als u bijvoorbeeld donaties inzamelt voor een schoolevenement, gebruik dan de schoolkleuren. Gebruik op dezelfde manier een roze pot voor een borstkankerdonatie. Als je donaties inzamelt voor een plaatselijke liefdadigheidsinstelling met een paars logo, gebruik dan dezelfde tint paars op je pot. Gebruik dan een eenvoudig donatiepotbericht over de organisatie.

Specifiek bedrag en wat ervoor wordt gekocht

Als je een specifiek bedrag voor je goede doel vraagt, kan dit effectiever zijn dan simpelweg vragen om algemene donaties. Vertel de donateur precies wat hij met zijn specifieke donatie koopt en geef duidelijk aan waar dit voor zal worden gebruikt. Probeer het als volgt te formuleren:

  • " Kun je $ 1 missen? Hiermee koop je twee ma altijden voor hongerige huisdieren."
  • " Geef alsjeblieft $ 5 als je kunt. Het zal vanavond een hongerig gezin voeden."
  • " Met jouw donatie van 50 cent worden drie potloden gekocht voor een kind dat schoolspullen nodig heeft."

Help een vriend

Het gevoel dat ze weten dat de ontvanger een groot verschil kan maken in hoeveel mensen bereid zijn te geven. Als u donaties inzamelt voor iemand in uw gemeenschap die hulp nodig heeft, voeg dan wat achtergrondinformatie toe over waarom die persoon hulp nodig heeft. Voeg naast de achtergrondinformatie ook een slogan toe, zoals de volgende:

  • " Help een vriend in onze gemeenschap."
  • " Een lid van onze community heeft jouw hulp nodig."
  • " [Stadsnaam] zorgt voor zichzelf. Doneer alstublieft wat u kunt missen."

Omarm de feestdagen

Feestdagen brengen mensen vaak in de stemming om te geven, en je kunt dit aanmoedigen door je donatiepot te versieren met een vakantiethema. Gebruik rode en groene linten of klatergoud rond Kerstmis, zwart en oranje voor Halloween, en rood en roze voor Valentijnsdag. Voeg vervolgens een vakantiespecifiek donatiebericht toe, zoals het volgende:

  • " Maak deze kerst speciaal voor kinderen in nood."
  • " Trick or treat, ons team kan niet kloppen! Steun ons tijdens de bijeenkomst in oktober!"
  • " Toon een beetje liefde voor dakloze huisdieren op Valentijnsdag."

Gebruik het thema van uw evenement

Als je donaties inzamelt voor een BBQ-cookoff, gemeenschapspicknick, vuurwerk of ander thema-evenement, kun je dit thema gebruiken om je donatiepot te versieren. Door het thema te delen, verbind je de donatie aan het goede doel. Mensen zullen eerder geneigd zijn kleingeld in een met vuurwerk bedrukte donatiepot te gooien dan in een pot waarin alleen om een donatie uit het vuurwerkfonds wordt gevraagd. Op dezelfde manier krijgt een picknickpot meer geld als deze een rood en wit geruit ontwerp heeft.

Donatiepotten brengen uw gemeenschap samen

Donatiepotten zijn een geweldige manier om gemeenschapssteun voor uw goede doel aan te moedigen. Als je nog een stap verder wilt gaan, overweeg dan om een inzamelingsactie te organiseren om nog meer steun te genereren. Liefdadigheidsdonaties kunnen helpen een gemeenschap samen te brengen.

Aanbevolen: