Populaire IT-carrières voor technologieliefhebbers

Inhoudsopgave:

Populaire IT-carrières voor technologieliefhebbers
Populaire IT-carrières voor technologieliefhebbers
Anonim
groep collega's met IT-banen
groep collega's met IT-banen

Als je van computerhardware of -software houdt, kan werken in de informatietechnologie (IT) een ideaal carrièrepad voor je zijn. Van het schrijven van code tot computerforensisch onderzoek of netwerkbeveiliging, er zijn veel soorten technische banen die u kunt overwegen. Bekijk een selectie van IT-carrières en salarissen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de manier waarop u uw passie voor technologie op professionele wijze kunt nastreven.

IT-banen en salarissen voor (beginners en daarna)

Hoewel het een goed idee is om formeel onderwijs in informatietechnologie te volgen als je in dit vakgebied wilt werken, is voor veel IT-banen niet noodzakelijkerwijs een diploma vereist. Sommige werkgevers geven misschien de voorkeur aan formeel onderwijs of hebben dit nodig, maar veel werkgevers houden zich meer bezig met vaardigheden. Zodra u ervaring heeft opgedaan als IT-professional aan het begin van uw carrière, kunt u doorgroeien van functies op instapniveau naar hogere functies. De meeste IT-banen bieden voldoende ruimte voor vooruitgang, zoals blijkt uit de onderstaande lijst met populaire IT-banen en salarissen.

Jobtype Beloningsverwachtingen in het begin van de carrière Beloningsverwachtingen op senior niveau
Computertechnicus $29.000 $ 55.000
IT-helpdesk $34.000 $ 66.000
Callcenter technische ondersteuning $42.000 $82.000
Webontwikkelaar $43.000 $103.000
Systeembeheerder $ 44.000 $98.000
analist voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) $ 45.000 $87.000
Kwaliteitsborging (QA) tester $ 54.000 $80.000
Computerprogrammeur $ 58.000 $88.000
Computer Forensisch Analist $ 58.000 $120.000
Databasebeheerder (DBA) $ 57.000 $109.000
Informatiebeveiligingsanalist $ 66.000 $113.000

Computertechnicus

Als je graag met hardware werkt, is aan de slag gaan als computertechnicus een geweldige IT-beroep. Bij dit soort werk werk je meestal op een winkellocatie en repareer je computers, printers, tablets of mobiele telefoons die klanten meebrengen om te laten repareren. Het kan ook inhouden dat u bedrijven of de huizen van klanten binnengaat om ter plaatse reparaties uit te voeren. Hoe dan ook, u zult in staat moeten zijn om te identificeren wat er mis is met verschillende soorten technische apparatuur en de noodzakelijke reparaties moeten kunnen uitvoeren zodra u toestemming van de klant heeft om verder te gaan. Het gemiddelde instaploon voor computertechnici bedraagt ongeveer $ 29.000 per jaar. Ervaren computertechnici verdienen jaarlijks gemiddeld iets meer dan $ 55.000.

IT-helpdesk

IT-helpdeskmedewerkers bieden technische ondersteuning aan werknemers en anderen die de computersystemen en software van het bedrijf gebruiken. Hogescholen en universiteiten bieden bijvoorbeeld helpdeskondersteuning aan zowel studenten als werknemers. Deze taken omvatten zaken als het beantwoorden van vragen van eindgebruikers en het opzetten of upgraden van apparatuur en applicaties. Beginners hebben de beste kans om aangenomen te worden bij een grote organisatie met verschillende niveaus van banen als helpdeskvertegenwoordiger, meer dan bij een klein bedrijf dat slechts één of twee werknemers in dit soort rollen heeft. Het gemiddelde jaarsalaris voor helpdeskbanen aan het begin van de carrière bedraagt ongeveer $ 34.000 per jaar. Het kost ongeveer $ 66.000 voor senior helpdeskbanen.

Callcenter technische ondersteuning

Bedrijven die software en hardware bouwen, maken doorgaans een back-up van hun producten met technische ondersteuningsprofessionals die klanten per telefoon of chat helpen. Deze banen zijn een geweldige manier om aan de slag te gaan op IT-gebied. U moet eindgebruikers en andere klantcontacten kunnen helpen bij het oplossen van IT-problemen via gesproken of schriftelijke communicatie. Sommige van deze banen vereisen fysiek werken op de locatie van het bedrijf of in een extern callcenter waarmee het bedrijf een contract heeft om technische ondersteuning te bieden. Sommige zijn externe banen waarbij werknemers vanuit huis kunnen werken. Voor banen in de technische ondersteuning in callcenters bedraagt het gemiddelde jaarlijkse startsalaris ongeveer $ 42.000. Senior analisten op het gebied van technische ondersteuning verdienen gemiddeld $ 82.000.

Webontwikkelaar

webontwikkelaar die thuis werkt
webontwikkelaar die thuis werkt

Webontwikkelingsbedrijven, digitale marketingbedrijven en e-commerceplatforms hebben doorgaans interne webontwikkelingsteams. Als beginnende webontwikkelaar wordt u toegewezen om nauw samen te werken met de meer ervaren leden van het team. Als je vooral geïnteresseerd bent in zaken als bruikbaarheid en ontwerp, zoek dan naar front-end webontwikkelingsrollen. Als u zich meer op functionaliteit wilt concentreren, is back-endontwikkeling wellicht beter geschikt. Hoe dan ook, wees bereid om eerst veel tijd te besteden aan het testen en debuggen van code, voordat je doorgaat met complexere taken (en rollen op een hoger niveau) naarmate je meer ervaring opdoet. Het gemiddelde loon voor beginnende webontwikkelaars bedraagt ongeveer $ 43.000 per jaar. Senior webontwikkelaars verdienen meer dan $ 100.000 per jaar.

Systeembeheerder

Als je in computernetwerken wilt werken, overweeg dan om aan de slag te gaan als junior systeembeheerder. Dit kan een stap hogerop zijn voor beginnende computertechnici en helpdeskvertegenwoordigers, maar ook een startpunt voor mensen met een formele opleiding of relevante IT-certificeringen. Junior systeembeheerders werken nauw samen met een ervaren systeembeheerder of een IT-afdelingshoofd die toezicht houdt op meerdere medewerkers op junior niveau. Dit soort werk omvat het omgaan met hardware-implementatie, software-installatie, netwerken, gebruikersrechten, documentatie en meer. Het salaris voor junior systeembeheerders bedraagt ongeveer $ 44.000 per jaar. Voor senior systeembeheerders bedraagt de gemiddelde vergoeding ongeveer $98.000.

analist voor zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO-analisten werken in webmarketing, maar bouwen eigenlijk geen websites. In plaats daarvan concentreren ze zich erop ervoor te zorgen dat de websites waaraan ze werken goed presteren in de rankings van zoekmachines. Ze doen veel data-analyse, beoordelen statistieken over sitebezoekers en ranglijsten van concurrenten. Ze identificeren problemen die ervoor kunnen zorgen dat de site niet hoog scoort, zoals problemen met paginasnelheid of ontwerp. Ze bevelen verbeteringen aan om de positie van de site in de zoekresultaten te vergroten. SEO-analisten voeren ook zoekwoordonderzoek uit en linkbuilding, terwijl ze de updates van zoekmachinealgoritmen bijhouden. Het gemiddelde loon voor banen voor SEO-analisten bedraagt ongeveer $ 45.000 per jaar voor functies op instapniveau. Voor hogere functies bedraagt de beloning bijna $86.000 per jaar.

Kwaliteitsborging (QA) tester

Het gemiddelde salaris voor een junior kwaliteitsborgingstester bedraagt ongeveer $ 55.000 per jaar. Werken als QA-tester op juniorniveau bij een softwareontwikkelingsbedrijf is een geweldige manier om aan de slag te gaan in de softwarekant van de technologiesector. Software QA-testers zijn verantwoordelijk voor het identificeren en documenteren van problemen, zoals bugs of logische fouten, zodat programmeurs deze kunnen corrigeren. Wanneer een nieuwe applicatie of versie wordt ontwikkeld, zullen QA-testers de technologie gebruiken alsof ze eindgebruikers zijn en bijhouden welke reeksen tot fouten leiden. Wanneer eindgebruikers fouten rapporteren, zullen QA-testers proberen deze opnieuw te creëren, zodat de hoofdoorzaak kan worden gevonden. Het gemiddelde loon voor junior QA-testers bedraagt ongeveer $ 54.000 per jaar. Gemiddeld verdienen senior QA-testers jaarlijks ongeveer €80.000.

Computerprogrammeur

Als je meer geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van softwareapplicaties dan in websites, is werken als computerprogrammeur een goed idee om te overwegen. Deze banen worden soms vermeld als ontwikkelaars- of software-ingenieurrollen. Kijk goed naar elke baan waarin het woord 'ingenieur' in de titel voorkomt, want het kan een functie zijn waarvoor een diploma computertechniek vereist is. Programmeurs op instapniveau werken als onderdeel van een team met meer ervaren individuen om softwareapplicaties te schrijven, bij te werken en te onderhouden. Deze banen omvatten het schrijven van code, maar ook het testen en debuggen van computersoftware. Gemiddeld verdienen computerprogrammeurs ongeveer $58.000 per jaar voor banen op instapniveau en ongeveer $88.000 voor functies op senior niveau.

Computer Forensisch Analist

Als je je liefde voor computers wilt combineren met een interesse in het stoppen van cybercriminaliteit, overweeg dan om te gaan werken als computerforensisch analist. In dit soort technische banen analyseer je computers en digitale opnames om te zoeken naar bewijs van fraude of andere criminele activiteiten. Ook kunt u betrokken zijn bij operaties om pogingen tot cybercriminaliteit te voorkomen of te dwarsbomen. De meeste computerforensische analisten zijn werkzaam bij wetshandhavingsinstanties, maar sommigen werken voor bedrijven of particuliere beveiligingsbedrijven. Gemiddeld verdienen computerforensisch analisten ongeveer $58.000 per jaar in banen op instapniveau, terwijl werknemers op senior niveau ongeveer $120.000 per jaar verdienen.

Databasebeheerder (DBA)

Databasebeheerders zijn ervoor verantwoordelijk dat business intelligence en andere kritieke gegevens op de juiste manier worden georganiseerd en opgeslagen, zodat de informatie veilig is en gemakkelijk toegankelijk is voor degenen die deze nodig hebben. De meeste DBA-banen vereisen een IT-diploma, zelfs op instapniveau, of aanzienlijke gerelateerde werkervaring. Om voor dit type baan in aanmerking te komen, moet u over vaardigheden beschikken die specifiek zijn voor het type database dat de organisatie gebruikt (zoals Oracle of SQL). De gemiddelde vergoeding voor DBA's bedraagt ongeveer $ 57.000 per jaar op instapniveau. DBA's op senior niveau verdienen gemiddeld $ 109.000 per jaar.

Informatie-/cyberbeveiligingsanalist

cyberveiligheidsanalist
cyberveiligheidsanalist

Werken als informatiebeveiligingsanalist (ook wel cyberbeveiligingsanalist genoemd) is een belangrijke taak waarbij je bedrijven helpt hun IT-systemen te beschermen tegen datalekken en andere computerbeveiligingsbedreigingen die de integriteit of privacy van kritieke zakelijke gegevens. Ze werken er hard aan om te voorkomen dat de bedrijven waarmee ze samenwerken het slachtoffer worden van hackers, inclusief het uitvoeren van tests om kwetsbaarheden te identificeren, zodat deze kunnen worden gecorrigeerd. Ze houden er ook toezicht op om ervoor te zorgen dat werknemers geen beveiligingsprotocollen schenden die het bedrijf in gevaar zouden kunnen brengen. Informatiebeveiligingsanalisten op instapniveau verdienen ongeveer $ 66.000 per jaar. Senior informatiebeveiligingsanalisten verdienen ongeveer €113.000.

IT-leiderschapsrollen op hoog niveau

Als je jezelf eenmaal hebt gevestigd als een ervaren IT-professional en de overstap hebt gemaakt van een rol op instapniveau naar een rol op senior niveau, zijn er nog steeds mogelijkheden om door te groeien. Bedrijven die IT-medewerkers in dienst hebben, hebben immers bekwame professionals nodig die deze medewerkers kunnen leiden. Deze banen vereisen vele jaren succesvolle ervaring in het veld, samen met relevante certificeringen, opleiding en leiderschapsvaardigheden. Hoe hoger het functieniveau, hoe groter de kans dat een diploma vereist is.

Leiderschapsrol Salarisverwachtingen
IT-manager $128.000
IT-directeur $ 187.000
Chief Technology Officer (CTO) $254.000
Chief Information Officer (CIO) $291.000
  • IT Manager: IT-managers houden toezicht op andere technologiemedewerkers die op een bepaalde afdeling of in een specifiek team werken en moedigen hen aan om aan de normen van uitmuntendheid te voldoen. Ze zorgen voor budgettering, planning, het stellen van deadlines en het beheren van de prestaties. Het gemiddelde loon voor IT-managers bedraagt ongeveer $128.000 per jaar.
  • IT-directeur: Een IT-directeur houdt toezicht op de IT-managers die individueel belast zijn met het toezicht houden op de verschillende technische teams en/of functies van de organisatie. Deze persoon kan rapporteren aan een IT-leider op een hoger niveau of aan de Chief Executive Officer (CEO) of Chief Operating Officer (COO) van het bedrijf. De gemiddelde beloning voor IT-directeuren bedraagt ongeveer $ 187.000 per jaar.
  • Chief Technology Officer (CTO): Sommige organisaties hebben een CTO in hun managementteam. Een CTO stuurt geen mensen aan. Dit is een leiderschapsrol op hoog niveau die zich richt op de technologiestrategie van de organisatie in plaats van op personeelszaken. De gemiddelde vergoeding voor een CTO bedraagt ongeveer $ 254.000 per jaar.
  • Chief Information Officer (CIO): De CIO van een bedrijf houdt toezicht op al het informatietechnologiepersoneel voor de organisatie en is lid van het executive team. Bij bedrijven die geen CTO hebben, houdt de CIO ook toezicht op de technologiestrategie. De gemiddelde beloning voor een CIO bedraagt ongeveer $ 291.000 per jaar.

Veel opties voor IT-carrières

Kansen op het gebied van informatietechnologie blijven veranderen en evolueren naarmate nieuwe technologische ontwikkelingen op de markt worden geïntroduceerd. De hierboven genoemde banen zijn geweldig om te verkennen, hoewel je misschien ontdekt dat er nog meer manieren zijn om aan de slag te gaan in de IT-sector als je rondkijkt naar specifieke vacatures. Of uw interesses nu bij hardware, software of andere aspecten van technologie liggen, er zijn zeker lucratieve kansen beschikbaar voor degenen die over de veelgevraagde vaardigheden beschikken die werkgevers nodig hebben en over de arbeidsethos die nodig is om te slagen.

Aanbevolen: