Olifantdecor in Vastu: Richting & Plaatsingstips

Inhoudsopgave:

Olifantdecor in Vastu: Richting & Plaatsingstips
Olifantdecor in Vastu: Richting & Plaatsingstips
Anonim
Standbeeld van gouden olifant
Standbeeld van gouden olifant

De richtlijnen voor de richting van de olifant Vastu kunnen helpen positieve en veelbelovende energie in uw huis of kantoor te brengen. Je kunt voorkomen dat je dit krachtige symbool op de verkeerde plaats plaatst, als je de symboliek en betekenis van de Vastu-aanwijzingen van de olifant begrijpt.

Welke richting van Elephant Vastu is voor geluk?

Er zijn twee hoofdrichtingen waarin je een olifant kunt ontmoeten voor geluk, afhankelijk van het soort geluk dat je zoekt. Er is academisch, liefde en relaties, bescherming, voorspoed, rijkdom, band met je kinderen en andere vormen van geluk die een olifant in je leven en thuis kan brengen. De ene richting is vanaf een deur naar buiten gericht en de andere richting naar binnen, de kamer in.

Waar moet het olifantenbeeld in huis worden geplaatst?

Net zo belangrijk als de richting: weten waar je een olifant in je huis moet plaatsen, kan het verschil betekenen tussen verlies en winst. U hoeft hier alleen maar rekening mee te houden wanneer u beslist waar u een olifant in uw huis plaatst.

Plaatsing van olifanten bij hoofdingang

Je kunt een paar olifanten plaatsen met één aan weerszijden van de voordeur of entree. Het is het beste om op deze locatie een open en breed genoeg entreegebied te hebben om olifanten te huisvesten.

standbeeld van twee gouden olifanten
standbeeld van twee gouden olifanten

Olifanten buiten de voordeur/ingang geplaatst ter bescherming

Je plaatst een paar olifanten buiten de hoofdingang van je huis als symbool van bescherming. Kies een paar olifanten met hun slurf in de lucht om het trompetgeschal te laten horen en zo het alarm van indringers te laten klinken. Je moet de olifanten zo instellen dat ze vanaf de voordeur/ingang naar buiten gericht zijn. Deze houding dient als waarschuwing voor potentiële inbrekers en andere indringers dat de olifanten op wacht staan, klaar om iedereen tegen te houden die probeert het huis binnen te dringen.

Olifanten in de voordeur/ingang geplaatst voor geluk

Je kunt een paar olifanten in de voordeur/deuringang plaatsen. Je zet aan weerszijden van de deur een olifant voor geluk en prachtige zegeningen voor je gezin. In dit geval zullen de stammen ook omhoog worden gebracht als symbool van trompetteren en het sturen van de positieve geluksenergie naar uw huis (of kantoor). Een paar olifanten bij je voordeur/ingang symboliseren ook voorspoed en succes bij alle inspanningen van het leven.

Soorten olifantendecor in Vastu

Er zijn verschillende soorten decoratieve olifanten die u in uw huis- of kantoorinrichting kunt gebruiken. Deze omvatten schilderijen, beelden, foto's, afbeeldingen en meer.

Olifant schilderij Vastu

Je kunt een schilderij van een olifant kiezen voor Vastu-plaatsing in je huis of kantoor. Kies een afbeelding die positieve beelden weergeeft, maar nooit iets dat destructief, gewelddadig of wreed is.

Olifantenstandbeelden

Je kunt een of meer olifantenbeelden gebruiken in de inrichting van je huis of kantoor. Er zijn twee populaire olifantenhoudingen: een opgeheven of een lagere slurf. Je intentie om het olifantensymbool te gebruiken, zal bepalen welke pose je selecteert.

Vastu Olifant Foto's

Foto's van olifanten kunnen erg krachtig zijn. Vermijd het gebruik van foto's waarop oorlogsfoto's, werkkampen of andere vormen van dierenmishandeling worden afgebeeld.

Vastu Olifant Afbeeldingen in Textiel

Je kunt verschillende soorten textiel gebruiken om het olifantenmotief toe te voegen aan de inrichting van je huis of kantoor. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als een kussen op een bed of een wandtapijt. Behang, muurschilderingen, gordijnen en stoffering bieden allemaal een ideaal Vastu-olifantendecor.

Wat betekent het als de slurf van een olifant naar beneden ligt?

Een olifant met zijn slurf naar beneden kan een symbool van geluk zijn. Deze pose wordt beschouwd als een houding van nederigheid en vertegenwoordigt een gevoel van kalmte.

Olifant met slurf naar beneden
Olifant met slurf naar beneden

Olifant in Vastu-decor plaatsen voor specifiek geluk

Je kunt een olifant in een Vastu-decor plaatsen om specifiek geluk te bewerkstelligen. Houd rekening met de slurfhouding bij het kiezen van het ideale olifantssymbool.

Carrièresucces

Als je je carrière een positieve uitbarsting van energie wilt geven, plaats dan een olifant in het noordelijke kwadrant. De energie van de olifant zal je doordrenken met zijn kracht en krachtige doorzettingsvermogen.

Thuiskantoor

Als je een thuiskantoor hebt, vooral een kantoor in het noordelijke kwadrant, zullen succes en wijsheid volgen als de olifant je kantoor binnenkomt. U kunt de dikhuid bij de ingang van uw kantoor plaatsen, zodat deze naar uw kantoor wijst en nooit naar buiten.

  • Een olifant die bij de voordeur van uw kantoor wordt geplaatst, beschermt u tegen negatieve energieën en negatieve mensen.
  • Een olifant die aan de deur van je kantoor staat en naar binnen kijkt, zal kracht geven aan je positie en carrièresucces.
  • Je kunt een olifant op je bureau of werkplek plaatsen om leiderschapswijsheid en gratie te bieden onder druk.
  • Je kunt een olifant op een plank zetten zodat hij over je schouder meekijkt, zolang hij maar niet tegenover de deur van je kantoor staat.
  • Je kunt een olifant op een plank plaatsen, zodat hij naar je kantoor kijkt.
  • Je moet een olifant nooit direct tegenover een raam of deur plaatsen.

Zegeningen van liefdesrelaties

Je kunt zegeningen van de olifant zoeken voor je liefdesrelatie. Dit is een bijzonder goed symbool voor getrouwde stellen als je een paar olifanten met een omgekeerde slurf kiest om je liefde uit te bazuinen.

  • Een paar olifanten kan de trouw en liefde vergroten als je op elke tafel naast het bed een olifant zet.
  • Je kunt een paar olifanten in het zuidwestelijke kwadrant van je huis plaatsen om je huwelijk of liefdesrelatie te zegenen.
  • Een muur die in de zuidwestelijke hoek van je slaapkamer hangt met een afbeelding van een paar gelukkige olifanten is altijd een goede keuze.

Olifantsymboolgebruik voor vruchtbaarheidsgeluk

De olifant is een zeer populaire Vastu-remedie tegen onvruchtbaarheid. Paren die proberen een gezin te stichten, kunnen merken dat olifantenenergie geluk brengt als ze een paar olifanten in hun slaapkamer plaatsen.

Olifantenslurf naar beneden gericht

De olifantenhouding die je nodig hebt is met de slurf naar beneden gericht. In Vastu-decor wordt aangenomen dat de houding van de olifant met een neerwaartse slurf de nodige energie levert om tegen obstakels te duwen en succesvol te zijn met de kracht van de olifant. De neerwaartse richting van de slurf zorgt er ook voor dat de olifant positieve energie kan verzamelen en opslaan.

Hoe olifanten te plaatsen voor vruchtbaarheidsgeluk

Je kunt een paar olifanten aan weerszijden van de deuropening van je slaapkamer plaatsen. De olifanten moeten naar de slaapkamer kijken en nooit naar een raam of deur. Misschien geeft u er de voorkeur aan om op elk van de nachtkastjes een olifant te plaatsen, met het gezicht naar het bed gericht.

Bronzen figuur van een olifant
Bronzen figuur van een olifant

Zeven Olifanten

Een andere olifantenpose voor vruchtbaarheidsgeluk is een standbeeld met zeven olifanten die bij elkaar staan. Dit beeld kan in uw slaapkamer worden geplaatst, bij de deur of op een nachtkastje. De zeven olifanten worden beschouwd als zeer veelbelovend geluk voor de vruchtbaarheid.

Studies en academische bezigheden

Een olifant met opgeheven slurf kan een goed symbool zijn dat leerlingen kunnen gebruiken. Het scherpe mentale inzicht van de olifant (onfeilbaar geheugen) maakt hem tot een ideale metgezel voor op het bureau van een student of voor plaatsing in een studeerruimte met het gezicht naar de kamer.

Olifanten gebruiken in de kinderkamer

Als je de band met je kinderen wilt versterken, vooral als het gaat om het krijgen van gehoorzame kinderen, kun je een moeder- en babyolifantbeeldje of olifantenbehang in hun slaapkamer(s) plaatsen. Zelfs een speelgoedolifant kan als Vastu-symbool dienen. Je wilt er zeker van zijn dat alle olifanten in de kinderkamer blij en vrolijk zijn en er vriendelijk en zachtaardig uitzien.

beelden van twee olifanten
beelden van twee olifanten

Ganesha als gelukssymbool

De hindoe-olifantengod Ganesha (Ganesh) wordt in Vastu-huisdecors vaak gebruikt als een gerespecteerde godheid. Een Ganesh-beeld kan gezinsvrede en grote welvaart brengen. De pose voor een Ganesha-beeld of -schilderij wanneer deze wordt gebruikt om welvaart en materieel gewin te ontvangen, is met zijn slurf naar links gedraaid. Je kunt het Ganesh-beeld in het oostelijke of westelijke kwadrant van je huis of kantoor plaatsen.

Spiritueel geluk

Als je spiritueel wilt groeien, kun je een afbeelding van Ganesha's slurf naar rechts wijzen. Wanneer u dit beeld bij u thuis plaatst, volgt u de typische hindoeïstische rituelen. De ideale plek hiervoor is de Pooja-kamer in het noordoostelijke kwadrant van je huis.

Te vermijden plaatsingen voor een Ganesha-beeld of schilderij

Je mag nooit een Ganesha-beeld, schilderij of andere afbeelding in de buurt van een badkamer plaatsen. Dit is een zeer respectloze plaatsing.

  • Je mag een Ganesha-beeld of ander Ganesha-kunstvoorwerp nooit op een plek plaatsen waar het dezelfde muur deelt als een badkamer.
  • Het zuidelijke kwadrant wordt beschouwd als een zeer negatieve plaatsing voor een Ganesha-beeld, schilderij of andere afbeelding.
  • Je moet het plaatsen van een trap vermijden, aangezien je er langs zou kunnen lopen als je de trap beklimt of eroverheen stapt.
Ganesha-standbeeld
Ganesha-standbeeld

Aanbiedingen aan de olifantsgod

Je moet een offer brengen aan Ganesha als je zijn gelijkenis in je huis plaatst. Dit kunnen modaks (zoete dumplings), Satori (zoet plat brood) en Motichoor Ladoo (rond gevormd zoet) zijn. Je zult regelmatig Durva-Dal (gras) moeten aanbieden.

Tips voor olifantendecoratie in Vastu

Vastu biedt richtlijnen en tips voor het plaatsen van een olifantensymbool in de inrichting van uw huis of kantoor. Als je deze regels volgt, kun je de positieve energieën die de olifant vertegenwoordigt, in je huis en leven laten stromen.

Aanbevolen: