Zijn Funko Pops het verzamelen waard? Voors en tegens

Inhoudsopgave:

Zijn Funko Pops het verzamelen waard? Voors en tegens
Zijn Funko Pops het verzamelen waard? Voors en tegens
Anonim
Funko Pop weergegeven
Funko Pop weergegeven

Funko Pops zijn het verzamelen waard als je een fervent verzamelaar bent, maar de gemiddelde persoon zou de voor- en nadelen moeten afwegen voordat hij zich op deze markt begeeft. Hoewel het waar is dat sommige Funko Pop Vinyls een goede investeringsmogelijkheid bieden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet.

Het verzamelen van Funko Pops kan de moeite waard zijn

Er zijn verschillende gevallen waarin Funko Pops behoorlijk waardevol zijn geworden en hun eigenaren een mooie winst hebben gemaakt. De meeste Funko Pops-verzamelaars doen het echter niet voor het geld; het zijn echte verzamelaars. Toch is het goed om meer te weten over de zeldzame Funko Pops, voor het geval je er één tegenkomt.

Voordelen voor het verzamelen van Funko Pops

Het grootste voordeel van het starten van een Funko Pop-collectie is dat je het leuk vindt en graag verzamelt. Een positief punt bij het verzamelen van Funko Pops is dat je een ruime keuze aan speelgoed hebt om te verzamelen en dat je nooit zonder opties zult komen te zitten. Dit is een groot pluspunt voor iedereen die popvinyls wil verzamelen.

Beperkte edities toevoegen aan je collectie

Eén ding waar je op kunt vertrouwen is het kopen van een Funko Pop Vinyl waarvan een klein gelimiteerd aantal is geproduceerd, zoals speciale edities waarvan er slechts 10 zijn gemaakt en je geluk hebt als je er een koopt. U moet deze informatie vooraf weten als u uw koopgedrag wilt aanpassen.

Het openen van dozen en het uitstallen van speelgoed verlaagt de waarde niet

Je kunt de doos waarin je Pop Vinyl wordt geleverd openen zonder de waarde ervan te vernietigen. In tegenstelling tot sommige verzamelaarsspeelgoed zijn de Funko Pop-displaydozen niet verzegeld. Dit is een grote controle in de professionele kolom, aangezien veel Funko Pop-verzamelaars graag hun collectie buiten de dozen tentoonstellen. Sommige verzamelaars tonen het speelgoed op hun respectievelijke lege dozen, terwijl anderen de dozen opbergen en het speelgoed op planken of in kisten tentoonstellen.

Funko Virtuele Con
Funko Virtuele Con

Verzamelaars kiezen Chase Pop-vinylvarianten

Een verzamelaar concurreert vaak om nieuw uitgebrachte Chase Pop-vinyls te kopen. Chase Pop Vinyls zijn varianten op het reguliere personage en worden geproduceerd als limited editions. Soms kan de reeks slechts 10 bedragen. Deze varianten kunnen zoiets subtiels zijn als een andere haarkleur of zo dramatisch als een metallic variant. Omdat er zo weinig van worden geproduceerd, stijgt hun waarde onmiddellijk zodra u er een koopt.

Exclusieve edities

Sommige popvinyls worden uitsluitend voor promotionele doeleinden geproduceerd en zijn exclusief voor dat bedrijf of evenement. Ook dit zijn limited editions die je na afloop van de actie of het evenement niet meer tegenkomt. Door de exclusiviteit zullen deze Pop Vinyls zeker in waarde stijgen. Je grootste uitdaging is om er een te bemachtigen voordat ze worden opgeschept.

Beperkte voorraad is gelijk aan mogelijke waardestijging

Eén ding dat verzamelaars enthousiast maakt over het bezitten van een Pop Vinyl is het vaak beperkte aanbod. Sommige hiervan worden onthuld tijdens een speelgoedbeurs, maar zijn een veelvoorkomend kenmerk op een Comic Con waar mensen in de rij staan om kans te maken op hun aankopen voordat de beperkte release uitverkocht is.

Verkrijg waarde in de loop van de tijd

Het is misschien geen enorme sprong in waarde, maar je Funko Pops zullen uiteindelijk in waarde stijgen. Dit speelgoed met vierkante kop en zwarte ogen wordt regelmatig uitgebracht als onderdeel van nieuwe filmparafernalia die verzamelaars opslokken of van andere productlijnen.

Funko Pops zijn goedkoop en gemakkelijk te kopen

Je kunt Funko Pops vinden in veel winkels, online winkels, de Funko-website en eBay. Tenzij je een gelimiteerde, exclusieve, Chase of gewelfde Funko Pop koopt, kun je het speelgoed kopen voor slechts $ 8 tot $ 11 en hoger.

Een eindeloze voorraad Funko Pops

Als je een verzameling Funko Pops wilt starten, beslis dan wat je wilt verzamelen. Er zijn bijvoorbeeld ruim 20.000 verschillende Funko Pop-creaties. Misschien vind je Disney leuk en wil je beginnen met het verzamelen van de verschillende gelicentieerde Disney-personages als Pop Vinyls. Misschien ben je een Marvel-fan en zoek je naar gerelateerde Spiderman- of Ironman-popvinyls om te verzamelen.

Gewelfde Funko Pop-vinyls

Je kunt je concentreren op het kopen van enkele gewelfde pop-vinyls. De gewelfde Funko Pop is er een die is geselecteerd om buiten gebruik te worden gesteld. Dit betekent dat de productie van het speelgoed wordt stopgezet of stopgezet.

Verzamelaars kopen gewelfde pop-vinyls

Dit is het soort popvinyl dat verzamelaars graag kopen. Hoewel verzamelaars kopen in de veronderstelling dat het gewelfde speelgoed in waarde zal stijgen, is dit niet altijd het geval.

Nadelen bij het kopen van Funko Pops

Er zijn een paar nadelen verbonden aan het kopen van Funko Pops, maar deze hebben meestal betrekking op verzamelaars die alleen geïnteresseerd zijn in het doorverkopen van hun speelgoed. Er zijn verschillende factoren die de doorverkoopwaarde van Pop Vinyls bepalen, zoals de populariteit en de vraag naar het speelgoed.

Een stel koopt funko-pops
Een stel koopt funko-pops

Exclusieve, beperkte en gewelfde popvinyls

Het nadeel van het kopen van exclusieve, gelimiteerde, Chase- en gewelfde Pop-vinyls is alleen als je afhankelijk bent van het doorverkopen van de Pop-vinyl voor een hogere prijs. Mogelijk ziet u het verwachte rendement op uw investering niet. De doorverkoopwaarde van deze Funko Pops hangt af van hoe populair het speelgoed is en of de vraag ernaar toeneemt zodra het in de kluis ligt.

Werkt met originele doos

De meeste Pop Vinyl-verzamelaars verwachten dat de originele doos bij hun aankoop wordt meegeleverd. Omdat het openen van de doos de waarde van het speelgoed niet vermindert, is het gemakkelijk om de doos kwijt te raken. Je kunt je Pop Vinyl nog steeds verkopen, maar zonder doos zal het voor een lagere prijs zijn.

Funko Pops verzamelen om geld te verdienen

Zoals bij alles wat u besluit te verzamelen, wilt u de redenen onderzoeken waarom u een verzameling start. Als je het puur voor het geld doet, staat je een hobbelige rit te wachten. Het is bijna onmogelijk om te voorspellen welke popvinyls waardevol zullen worden.

Serienummers zijn vaak verwarrend

Het nummer in de serie staat aangegeven op de doosverpakking, maar dit kan verwarrend zijn omdat de nummers bij elke serie opeenvolgend lopen. Je kunt eindigen met twee verschillende regels met speelgoedpersonages met hetzelfde nummer. Je kunt ook eindigen met een onderbreking in het serienummer als de lijn wordt onderbroken en een andere lijn wordt uitgevoerd met de volgende nummers in de serie.

Verhoogt niet altijd in waarde

Popvinyls stijgen niet altijd in waarde. Als speelgoed bijvoorbeeld gewelfd, exclusief, gelimiteerd of Chase Pop-vinyl is, is het bekend dat deze in waarde stijgen en vervolgens een plotselinge prijsdaling ervaren. Je weet gewoon nooit hoe de prijzen zullen uitvallen.

Veel voor- en nadelen voor het verzamelen van Funko Pops

Er zijn veel redenen waarom je besluit Funko Pops te verzamelen. Je kunt eenvoudig aan de slag met een paar goedkope Pop Vinyls. Je kunt dan beginnen met het toevoegen van een paar exclusieve items, Chase Pop Vinyls, gewelfde en beperkte toevoegingen als je de markt volgt.

Aanbevolen: