Hoe u uw verzamelmunten succesvol kunt verkopen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw verzamelmunten succesvol kunt verkopen
Hoe u uw verzamelmunten succesvol kunt verkopen
Anonim
Twee hogere vrienden met muntalbum
Twee hogere vrienden met muntalbum

Of je nu een muntenverzameling hebt geërfd of gewoon een paar munten wilt verkopen, het is belangrijk om te weten hoe je munten moet verkopen. Om een eerlijke prijs te krijgen voor uw verzamelmunten, moet u de waarde begrijpen van de munten die u verkoopt, deze op de juiste manier op de markt brengen en gerenommeerde plaatsen vinden om online of lokaal zaken te doen.

1. Begin met het kennen van de waarde

Als u denkt dat u een zeldzame munt heeft, neem dan even de tijd om de waarde ervan te onderzoeken. Hierdoor wordt u een goed geïnformeerde verkoper en voorkomt u dat u te weinig voor de munt vraagt.

Overweeg een taxatie

Een volledige muntenverzameling of een bijzonder waardevolle zeldzame munt kan een professionele beoordeling rechtvaardigen. Taxateurs rekenen vaak $ 100 per uur of meer, en de totale kosten van de taxatie en de waarde van de munt zullen factoren moeten zijn bij uw beslissing. Heeft u het vermoeden dat de munt of verzameling veel geld waard is? Als dat zo is, is de taxatie de moeite waard om er zeker van te zijn dat u precies weet wat u verkoopt en hoeveel u moet vragen. Taxaties zijn ook een goed idee als u van plan bent de munt of verzameling als onderdeel van een nalatenschap te verkopen en de juridische waarde wilt weten. Als u de munt of verzameling laat taxeren, zorg er dan voor dat u een taxateur kiest die gespecialiseerd is in munten.

Krijg zelf een idee van de waarde

Een taxatie is niet altijd het geld waard. Voor munten waarvan u vermoedt dat ze minder waard zijn dan de kosten van een taxatie, kunt u een aantal technieken uitproberen om zelf de waarde te bepalen:

  • Controleer de prijslijsten van zeldzame munten in de Verenigde Staten voor uw munt. Als het daar staat, heb je een startpunt.
  • Verdiep je in de factoren die van invloed zijn op de waarde van zeldzame munten, zoals schaarste, staat en vraag.
  • Zoek vergelijkbare verkochte munten op eBay. Zorg ervoor dat u alleen de verkochte aanbiedingen controleert, aangezien de vraagprijzen mogelijk niet de waarde van een munt weerspiegelen.
  • Onderzoek uw specifieke munt om te zien of deze zeldzaam is. Zoek het type munt, het jaar en de munt op.
ruime keuze aan muntencollectie
ruime keuze aan muntencollectie

2. Bereid uw munt voor op verkoop

Voordat je een munt of een groep munten verkoopt, moet je ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor verkoop. Dit betekent dat je ze mooi presenteert en laat zien dat je weet wat je hebt. Dit geeft kopers vertrouwen en stelt je in staat om de hoogste dollar voor de munten te vragen.

Controleer de munthouder of plaat

Verzamelmunten hebben vaak munthouders, ook wel platen genoemd, om ze tegen manipulatie te beschermen. Maar net als munten bekrast raken doordat ze in omloop zijn, kunnen de houders zelf aanzienlijke slijtage gaan vertonen. Kijk eens naar de plaat en zorg ervoor dat je de munt er duidelijk doorheen kunt zien. Als dit niet het geval is, moet u deze schoonmaken en overwegen deze te vervangen.

Maak de munten niet schoon of polijst ze

Terwijl u zich voorbereidt op de verkoop, kan het verleidelijk zijn om de munten schoon te maken of te polijsten. Vermijd dit, omdat u hierdoor de patina kunt verwijderen of de munt kunt beschadigen.

Overweeg een CAC-sticker

De CAC, of Certified Acceptance Corporation, is gespecialiseerd in het evalueren van de staat van een munt en het een officieel cijfer geven. Als de munt in "vaste" staat of beter verkeert, zal de CAC een verzegelde sticker op de munthouder aanbrengen. Dit beoordelingssysteem vertelt potentiële kopers dat de munt is geïnspecteerd en kan bijdragen aan de verkochte waarde van een munt. Als u vermoedt dat u een munt in zeer goede staat heeft, kan het de moeite waard zijn om de inspectie en sticker te laten uitvoeren. Prijzen variëren van $ 15 tot $ 50, afhankelijk van de waarde van de munt.

3. Kies het juiste moment om munten te verkopen

Waardevolle munten kunnen op elk moment worden verkocht, maar ze kunnen meer waard zijn voor kopers die in de stemming zijn om munten te kopen. De sleutel is het vinden van het juiste moment om uw munten te verkopen. Deze tips kunnen helpen:

  • Vermijd verkopen in tijden waarin kopers het druk of druk hebben, zoals feestdagen, zomervakanties en grote politieke evenementen zoals verkiezingen.
  • Probeer te verkopen als je weet dat kopers een meevaller kunnen hebben, bijvoorbeeld na het belastingseizoen.
  • Kijk naar evenementen voor het verzamelen van munten en verkoop munten vlak voor of net nadat deze plaatsvinden.

4. Bepaal of u een collectie wilt groeperen of opsplitsen

Als u een muntenverzameling verkoopt, kunt u overwegen of u de groep wilt opsplitsen. Splits nooit proefsets met munten op, maar misschien wilt u een grote verzameling op andere manieren verdelen. Veel muntenverzamelaars doen dit van nature, maar gewone verzamelaars misschien niet. Vaak is het zinvol om een grote collectie in kleinere groepen te verdelen, zodat deze gemakkelijker te verkopen is. Op dezelfde manier kunnen verschillende individuele munten worden gegroepeerd om verkopers te verleiden. Overweeg deze groeperingen:

  • Oude centen geslagen vóór 1909
  • Oude stuivers, zoals Buffalo stuivers
  • Andere munten per denominatie
  • Papiergeld uit de Verenigde Staten
  • Papiergeld uit andere landen
Buffels stuivers
Buffels stuivers

5. Kies waar u de munten gaat verkopen

Vervolgens moet u kiezen waar u uw munten gaat verkopen. De beste optie hangt af van de hoeveelheid tijd die u aan het proces moet besteden en de waarde van de munten die u gaat verkopen. Het is nooit een goed idee om een verzamelmunt of muntenverzameling te verkopen aan een pandjeshuis of plaats waar u contant geld krijgt voor zilver of goud. Overweeg in plaats daarvan een van deze opties.

Muntenwinkel

Het voordeel van het verkopen van uw munten in een muntenwinkel is dat het proces eenvoudig is. U brengt de munten eenvoudigweg naar de winkel en krijgt een aanbieding van de eigenaar of beheerder. Verwacht dat het aanbod ruim onder de waarde van de munten zal liggen, omdat de winkel ze moet verhogen om ze met winst door te kunnen verkopen. U kunt onderhandelen met de muntwinkel, maar het kan zijn dat u niet veel ruimte heeft om de verkoopprijs te verhogen. Dit is een goede manier om veel munten te verkopen of snel munten te verkopen, maar het is zeker niet de manier om het meeste geld uit de verkoop te halen.

Online veiling

Een online veilingsite zoals eBay is een andere manier om uw munten te verkopen. Het voordeel van online verkopen is dat u het grootste deel van de winst zelf behoudt. U beta alt een kleine commissie aan de veilingsite, maar de rest mag u houden. Het grootste nadeel is dat je heel praktisch moet zijn. Je moet geweldige foto's van de munten maken, goede beschrijvingen schrijven en vervolgens met potentiële kopers onderhandelen over de verkoop. Dit is een goede manier om munten te verkopen als je er wat extra tijd aan wilt besteden.

Persoonlijke verkoop

Je kunt ook afspreken om de munten persoonlijk te verkopen tijdens een verzamelaarsevenement of via een bijeenkomst. U beta alt in deze situatie geen commissie of kosten en u kunt onderhandelen over de prijs. De sleutel hier is om uw veiligheid te beschermen. Munten zijn waardevol, en als je iemand ontmoet die je nog niet hebt ontmoet, zorg er dan voor dat je elkaar in het openbaar ontmoet. Dit is een goede optie als je de koper al kent.

Doe je onderzoek

Het maakt niet uit hoe u uw munten verkoopt, de belangrijkste tip om te onthouden is om onderzoek te doen. Ontdek zoveel mogelijk over verzamelmunten en uw specifieke voorbeelden, zodat u met kennis van zaken kunt onderhandelen en een eerlijke prijs kunt vragen.

Aanbevolen: