Hoe u een postzegelverzameling kunt verkopen voor de beste prijs

Inhoudsopgave:

Hoe u een postzegelverzameling kunt verkopen voor de beste prijs
Hoe u een postzegelverzameling kunt verkopen voor de beste prijs
Anonim

Klaar om uw postzegelverzameling te verkopen? Hier vindt u alles wat u moet weten om een goed rendement op uw investering te behalen.

Verzameling antieke postzegels
Verzameling antieke postzegels

Als u eenmaal heeft besloten uw postzegelverzameling te verkopen, moet u uitzoeken hoe u het meeste uit uw postzegels kunt halen. Bepaal de waarde van oude postzegels en verkoop de postzegels vervolgens op de juiste plaats om de beste prijs te krijgen.

Bereid uw postzegelverzameling voor op verkoop

Voordat u uw postzegelverzameling te koop aanbiedt, moet u ervoor zorgen dat ze gereed zijn voor verkoop. Deze dingen kunnen het verschil maken tussen het krijgen van een goede prijs en het krijgen van de beste prijs bij het verkopen van oude postzegels. Beginnende verzamelaars en verkopers moeten er rekening mee houden dat:

  • Houd postzegels op enveloppen; het verwijderen ervan kan schade veroorzaken.
  • Door postzegels en verzamelingen in beschermende albums op te slaan, blijven ze in de beste staat, maar zorg ervoor dat u de huidige best practices voor het opslaan van postzegels volgt om de waarde te maximaliseren.
  • Organiseer postzegels samen voor eenvoudiger beoordeling; exemplaren uit hetzelfde jaar of met hetzelfde thema zijn mogelijk meer waard als ze samen worden verkocht.
  • Probeer geen vuile postzegels schoon te maken of vastzittende postzegels los te maken. Breng deze naar een expert.

Prijsgidsen en bronnen voor postzegelverzamelaars bevatten vaak handige opslagtips die uw collectie in goede staat houden en u daarom helpen de beste prijs te verkrijgen.

Is een professionele evaluatie nodig?

Veel verzamelaars hebben postzegels die voor niemand anders dan zijzelf weinig waard zijn; StampoRama-verzamelaar Bob Ingraham schrijft: "Moderne muntzegels zijn op de markt niet eens de nominale waarde waard als ze tegen groothandelsprijzen worden verkocht." De Southeastern Stamp Expo biedt nog een paar dingen waarmee u rekening moet houden als het om de waarde gaat; tenzij de postzegel of verzameling bijvoorbeeld in perfecte staat is, ongebruikt is of vóór 1930 is uitgegeven, is het onwaarschijnlijk dat deze veel waard is.

Kijkend naar stempel
Kijkend naar stempel

Collecties die veel voorkomen of niet in goede staat verkeren, hoeven mogelijk niet professioneel te worden geëvalueerd of getaxeerd voordat u ze verkoopt. U kunt een bezoek brengen aan lokale afdelingen van verschillende postzegelverenigingen of tentoonstellingen of beurzen bezoeken om te bepalen of dit de moeite waard is voor uw specifieke collectie.

Expertisering en beoordelingen van postzegelverzamelingen

Als u niet zeker weet welke postzegel u heeft, kunt u beginnen met de World Stamp Identifier-tool en de database doorzoeken voordat u om deskundig advies vraagt.

Expertiseren van een postzegel of collectie

Het hebben van een deskundige postzegelverzameling is een manier om jezelf te beschermen tegen vervalsingen en aan je kopers te bewijzen dat de postzegelverzameling authentiek is, en daarbij de staat ervan te noteren. De kosten voor een deskundig certificaat kunnen variëren van $ 20 tot $ 800 via gerenommeerde plaatsen zoals de American Philatelic Society. Het zal afhangen van de postzegel en de verzameling zelf en of u lid bent. Dit certificaat is het eerste startpunt voor uw beoordeling en omvat zaken als:

  • Fouten zoals tranen
  • Rebacking
  • Regommen
  • Scharniermontage (of niet)
  • Annuleringen, echt, verwijderd of nep

Je krijgt ook een cijfer op een schaal van 1 tot 100, waarbij 100 het hoogste is. Een goed cijfer kan meer waarde toevoegen aan uw postzegelverzameling wanneer u deze verkoopt. Als de postzegel is opgenomen in de Scott-catalogus, krijgt u mogelijk ook een potentieel waardebereik. De Scott-catalogus is de belangrijkste referentie voor postzegelidentificatie en waardeschatting voor verzamelaars. Sommige verzamelaars, zoals Ingraham, zijn echter van mening dat de schattingen routinematig de potentiële waarden overschrijden.

Taxaties en taxaties

Als uw collectie deskundig is en een geschat waardebereik van de Scott Catalog heeft gekregen, bent u klaar. Als u uw postzegelverzameling niet heeft laten deskundig, moet u een taxatie regelen en de kosten betalen. Zoek naar een taxateur via gezaghebbende bronnen zoals officiële postzegelverzamelingsorganisaties. De American Philatelic Society merkt op dat u tussen de $ 75 en $ 250 per uur kunt betalen om de postzegels/collectie te laten taxeren. Sommige lokale groepen, zoals de Northern Philatelic Society, bieden mogelijk gratis taxatiediensten aan.

Waar kunt u uw oude postzegels verkopen

Als je verzameling niet veel geld waard is, heb je misschien veel geluk met het verkopen van je verzameling voor een goede prijs op lokale tentoonstellingen, postzegelshows en online via plaatsen als eBay. Houd er rekening mee dat u mogelijk meer afdingen en onderhandelen voor een betere prijs tegenkomt, dus zorg ervoor dat u weet wat uw laagste verkoopprijs zal zijn voordat u zich in dergelijke situaties begeeft. Naast deze opties kunt u ook via deze opties verkopen:

  • Filatelistische veilingmeesters- Verkoop op een veiling of verzend via speciale postzegelveilingen zoals Cherrystone Philatelic Auctioneers.
  • Filatelistische specialisten - Bedrijven zoals Apfelbaum, Inc. kunnen uw postzegelverzameling rechtstreeks kopen. Zoek naar bedrijven die al een tijdje actief zijn en een goede reputatie hebben.
  • Stamp Society and Organization Dealers - Verenigingen, zoals de U. S. Philatelic Classics Society, kunnen dealers hebben die alleen voor leden zijn en die postzegels kopen en verkopen.
  • Organisatie en verenigingsadvertenties en catalogi - Groepen zoals de National Stamp Dealers Association hebben vaak niet alleen connecties met dealergidsen, maar bieden ook tijdschriften en advertenties aan leden aan.

Om een idee te krijgen van welke postzegels en collecties via verschillende veilingen en dealers worden verkocht, ga je naar StampAuctionNetwork, dat grotere veilingen en biedingen bijhoudt met gerealiseerde prijzen en informatie over de verkochte postzegels. Dit is vooral handig voor verkopers die postzegels hebben die misschien iets meer waard zijn, maar niet zeker weten waar ze met hun prijzen moeten beginnen.

Zeldzame postzegels verkopen

Zeldzame postzegels zijn moeilijk te verkrijgen en om de beste prijs te krijgen, moeten ze in de beste staat verkeren en voorzien zijn van een certificaat of taxatie. Zeldzame postzegels kunnen worden verkocht bij wereldberoemde veilinghuizen, zoals Sotheby's, maar ook via particuliere landgoedveilingen en gerenommeerde luxe dealers. Collecties in beperkte oplage, postzegels met fouten op beperkte afdrukken en zeldzame oude internationale postzegels kunnen enkele van de postzegels zijn die veel geld waard zijn en die op een veiling worden verkocht. Slechts een paar zeldzame postzegelverkopen zijn:

Een omgekeerde Jenny-stempel toont de tweedekker uit de Eerste Wereldoorlog ondersteboven en is uiterst zeldzaam. Eén verkocht in 2016 voor meer dan $ 1.300.000

Omgekeerde Jenny 24 cent luchtpostzegel
Omgekeerde Jenny 24 cent luchtpostzegel
  • Een 1-Cent Black on Magenta-postzegel uit Brits Guyana uit 1856, die in 2014 op een veiling werd verkocht, bracht ruim $ 9.400.000 op.
  • Een set zeldzame 1851 Hawaiian Missionary-postzegels had een gerealiseerde waarde van $ 1.950.000 in 2013.

Houd er rekening mee dat de kans dat u een van deze zeldzame postzegels vindt en vervolgens verkoopt onwaarschijnlijk is, maar als uw postzegel of verzameling veel geld waard is, moet u deze na evaluatie verzekeren in geval van schade of diefstal.

Stempel geschatte waarden versus gerealiseerde verkopen

Houd er altijd rekening mee dat, ongeacht de geschatte waarde van een postzegel of verzameling, de postzegel alleen waard is wat mensen ervoor willen betalen. De gerealiseerde prijs kan veel lager (of misschien wel hoger) zijn, afhankelijk van de markt op het moment van verkoop. Daarom loont het echt om te weten wat uw postzegels waard zijn, zodat u de beste prijs krijgt als u ze verkoopt.

Aanbevolen: