Hoe u ouderen kunt helpen met winkelen

Inhoudsopgave:

Hoe u ouderen kunt helpen met winkelen
Hoe u ouderen kunt helpen met winkelen
Anonim
Buurman helpt senior vrouw met winkelen
Buurman helpt senior vrouw met winkelen

Er zijn verschillende manieren waarop u ouderen regelmatig kunt helpen met hun winkelbehoeften, vooral tijdens een pandemische crisis, zoals COVID-19. Je kunt via een lokale groep werken of je eigen groep vrijwilligers organiseren om ouderen te helpen met winkelen.

Doe vrijwilligerswerk bij lokale organisaties om ouderen te helpen winkelen

Neem contact op met lokale organisaties en instanties die met ouderen werken om te zien of er een bestaand systeem bestaat om senioren te helpen met boodschappen doen. De kans is groot dat u een goede voorsprong krijgt op dit soort diensten. Als er een bestaand vrijwilligersprogramma bestaat, kunt u mogelijk vrijwilliger worden. Als er in uw omgeving geen groep is die dit doet, bespreek dan met organisaties en instanties hoe u van dienst kunt zijn voor degenen die zij momenteel dienen. Door hun klanten een bezorgservice aan te bieden, kunt u de groep een broodnodige manier bieden om hun diensten uit te breiden.

Neem contact op met lokale voedselbanken

Voedselbanken houden de vinger aan de pols van de gemeenschap. Voedselbanken hebben doorgaans meer vrijwilligers nodig, vooral als je bereid bent eten te bezorgen bij mensen die niet naar de locatie kunnen komen om eten op te halen. Bespreek hoe u een waardevolle dienst kunt verlenen aan de gemeenschap die zij dienen.

Contact met kerken, synagogen en religieuze organisaties

Een andere mogelijkheid om ouderen te helpen met boodschappen en andere boodschappen is via verschillende religieuze organisaties, zoals kerken en synagogen. U kunt contact opnemen met het kerkelijk bureau of rechtstreeks met de predikant of geestelijke spreken om te zien of een dergelijke gratis bezorgservice nuttig zou zijn voor parochianen. Als uw aanbod wordt geaccepteerd, kunt u rechtstreeks met de kerkelijke functionaris samenwerken om de gratis boodschappenbezorgservice op te zetten, afhankelijk van hoe betrokken de organisatie wil zijn. U kunt eenvoudigweg een flyer op het prikbord van de kerk plaatsen en/of vermeld worden in de kerknieuwsbrief, website en zondagsbulletin.

Check bij pensioengemeenschappen

Een andere mogelijke locatie voor uw diensten is een pensioengemeenschap. U moet met het kantoor spreken om uw gratis bezorgservice te bespreken. Het is mogelijk dat u flyers en kaarten op het kantoor mag achterlaten voor de bewoners, of u kunt deelnemen aan een programma dat al klaar staat. Vraag of uw service kan worden opgenomen op een communitybulletinboard, nieuwsbrief en website.

Word lid van een communitygroep op sociale media

Je kunt lid worden van een socialemediagroep die samenwerkt met senioren of een vrijwilligersgroep om wegen te vinden in het aanbieden van je gratis bezorgservice. Of u nu in een grote stad of op het platteland woont, het kan zijn dat u moet definiëren hoe groot een gebied is dat u kunt bedienen. Deze groepen hebben doorgaans richtlijnen die ze moeten volgen en kunnen contact met u opnemen voor meer informatie.

Plaats informatie over individuele winkeldiensten

U moet uw gratis boodschappenservice voor ouderen onder de aandacht brengen als u zich niet bij een grotere organisatie aansluit. Er zijn een aantal manieren waarop u senioren kunt laten weten dat u er bent en bereid bent hen te helpen bij hun winkelbehoeften. Zorg ervoor dat het duidelijk is dat senioren nog steeds voor hun goederen moeten betalen, maar dat de service zelf gratis is.

vrouw die bericht op het mededelingenbord van de gemeenschap vastspelt
vrouw die bericht op het mededelingenbord van de gemeenschap vastspelt

Maak flyers

Je kunt flyers maken en verspreiden naar verschillende locaties, zoals een gemeenschapscentrum voor senioren, agentschappen, dokterspraktijken, prikborden voor supermarkten, kerken, synagogen en andere religieuze centra. Deel flyers uit bij gemeenschapsevenementen, zoals stadsfestivals, kunstfestivals en ruimtes voor senioren, zoals seniorengemeenschappen.

Maak een hashtag voor uw sociale media-accounts

Als je geen lokale socialemediagroep kunt vinden waar je lid van kunt worden, kun je dit nog steeds bekendmaken. Maak een hashtag die identificeert wat u doet en die specifiek is voor uw gemeenschap/gemeente, en gebruik deze om berichten te plaatsen op verschillende lokale Facebook-, Instagram- en Twitter-pagina's. Voeg een paar zinnen met een beschrijving toe, zodat mensen weten dat u gratis wilt helpen, in welk gebied u werkt en waarvoor u bereid bent te winkelen: boodschappen, producten voor persoonlijke hygiëne, medicijnen of zelfs kleding.

Welke aanvullende diensten kunt u aanbieden?

Naast de basisstops bij supermarkten, grootwinkelbedrijven en apotheken, wil je misschien nog een paar andere gespecialiseerde diensten aanbieden voor senioren die goederen nodig hebben.

Partner met boeren en telers

Als u in een agrarisch gebied woont, vindt u wellicht boeren en diverse telers die bereid zijn verse levensmiddelen en producten rechtstreeks aan uw senior klanten te verkopen. Dit kan senioren een extra stimulans geven als ze weten dat ze lokaal geteelde groenten, eieren, kaas, melk, gevogelte en vlees kunnen kopen. Hiermee bedient u niet alleen de senioren, maar ook uw lokale boeren en telers. U kunt afspraken maken met de boeren en telers om de bestelling(en) van de senioren op een specifieke dag op te halen wanneer u leveringen gepland heeft.

Boer in schuur met koeien op melkveebedrijf
Boer in schuur met koeien op melkveebedrijf

Bestellingen plaatsen op lokale boerenmarkten

Als u niet bekend bent met lokale boeren en telers, kunt u uw lokale boerenmarkt bezoeken. Veel senioren die thuisbezorgd moeten worden, kunnen geen gebruik maken van hun lokale boerenmarkt, maar u kunt dit wel aanbieden als onderdeel van uw boodschappenbezorgservice. U kunt de lokale boerenmarkt bezoeken om met deelnemende boeren en telers te bespreken wat er beschikbaar is, de prijzen, hoe vaak de producten beschikbaar zijn en op welke dagen u uw bestellingen kunt ophalen. Zodra u de details heeft gladgestreken, kunt u de vermeldingen met prijzen afdrukken en aan uw flyers toevoegen. Maak duidelijk dat de prijs alleen voor de goederen geldt, aangezien de service zelf gratis is.

Gebruik online winkelen voor het ophalen van boodschappen

Veel supermarkten bieden een online bestel- en afhaalproces voor boodschappen. Winkels zoals Walmart en Sam's club bieden online bestel-/ophaaldiensten. Bij het plaatsen van online bestellingen kunnen senioren de persoon aanwijzen die hun bestelling komt ophalen, dus het proces is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de informatie van de senior opvragen en de boodschappen bezorgen.

Bied fastfoodafhaal aan als onderdeel van gratis boodschappenbezorging

Je kunt fastfood afhalen aanbieden als onderdeel van je boodschappenbezorgservice, aangezien senioren ook genieten van het gemak van fastfood. U kunt dit uw laatste stop maken tijdens de boodschappenbezorging voor particulieren. Dit is misschien niet haalbaar als je een groot aantal bestellingen tegelijk doet, maar het is zeker een leuk extraatje voor individuele bestellingen.

Manieren waarop senioren gratis hulp kunnen vinden bij het winkelen

Als u senior bent, kunt u op zoek gaan naar mensen die gratis boodschappenbezorgdiensten aanbieden. Misschien wilt u eens kijken naar de diensten die worden aangeboden door bureaus die zich op senioren richten.

Neem contact op met uw plaatselijke bureaus over ouder worden

De Area Agencies on Aging (AAA) is een generieke naam die wel of niet in uw staat of stad kan worden gebruikt. Het agentschap kan een publieke of private non-profitorganisatie zijn die onder uw staat v alt. U kunt bij uw deelstaatoverheid navragen of er gratis boodschappenbezorgdiensten beschikbaar zijn voor uw regio.

Controleer uw Nationale Raad voor Veroudering

National Council on Aging stelt voor om contact op te nemen met het Ministerie van Arbeid van uw staat voor mogelijke hulp bij het winkelen voor ouderen. Uw staat of stad biedt mogelijk specifieke programma's aan.

Zoek gespecialiseerde groepen in tijden van crisis

De coronaviruspandemie (COVID-19) van 2020 benadrukte de dringende noodzaak om ouderen te helpen met boodschappen en andere essentiële zaken. Sommige vrijwilligers startten GoFundMe-pagina's, terwijl anderen mensen boven de 60 jaar in hun gemeenschap organiseerden en bereikten. Eén zo'n vrijwilligersgroep, Shopping Angels, ging nationaal.

Maak gebruik van winkelen in de vroege uurtjes voor senioren

Als reactie op de COVID-19-pandemie boden supermarkten en grote winkels senioren een exclusieve winkeltijd aan door een uur eerder te openen of het eerste openingsuur te blokkeren voor alleen senioren. Dit werd gedaan in een poging om de blootstelling aan de meest kwetsbare sector van de samenleving – ouderen – tot een minimum te beperken. Walmart paste zijn apotheekdiensten aan voor dinsdag, zodat senioren bij aankomst de apotheek konden bellen en hun recepten samen met een creditcardlezer in hun auto konden worden afgeleverd. Bovendien kunnen klanten hun recepten per post laten versturen.

Contacteer lokale organisaties

Als u deel uitmaakt van een kerk, gemeenschapsgroep of seniorenrecreatievoorziening, neem dan contact op met de programmadirecteuren. Ze kunnen u vaak in contact brengen met iemand uit de gemeenschap die u kan helpen, of deze nu deel uitmaakt van een grotere organisatie of van een persoon die hun diensten heeft aangeboden.

Hoe u ouderen kunt helpen met hun winkelbehoeften

Verzamel met andere vrijwilligers bij uw burgerorganisatie, kerk of andere religieuze organisatie om vrijwillige wekelijkse boodschappendiensten aan te bieden aan de ouderen in uw gemeenschap, of vraag namen van mensen die hulp nodig hebben van die organisaties en neem zelf contact met hen op. U kunt uw boodschappenbezorgdiensten altijd uitbreiden met andere waardevolle diensten voor senioren.

Aanbevolen: