Hoe u aan de slag kunt gaan als Meals on Wheels-vrijwilliger

Inhoudsopgave:

Hoe u aan de slag kunt gaan als Meals on Wheels-vrijwilliger
Hoe u aan de slag kunt gaan als Meals on Wheels-vrijwilliger
Anonim
ma altijdbezorging aan ouderen
ma altijdbezorging aan ouderen

Heb je een passie voor het helpen van anderen? Vrijwilligerswerk doen voor uw lokale Meals on Wheels-programma is een uitstekende gelegenheid voor individuen, teams op de werkplek en gezinnen om iets terug te geven aan hun gemeenschap door ma altijden te verstrekken en te bezorgen aan degenen die dit niet zelf kunnen doen.

Hoe je vrijwilligerswerk kunt doen voor lokale ma altijden op wielen

Elk Meals on Wheels-programma is gebaseerd op de gemeenschap, dus de service en activiteiten van elk programma kunnen variëren, afhankelijk van de middelen en behoeften van hun gemeenschap. Ze zetten zich echter allemaal in om ouderen en gehandicapten te ondersteunen door gezonde ma altijden en een veiligheidscontrole aan te bieden aan personen die aan huis gebonden zijn. U kunt uw postcode invoeren in de zoekfunctie op de website van Meals on Wheels om een programma bij u in de buurt te vinden. Uw lokale programma kan u helpen bij het starten van vrijwilligerswerk.

Meals on Wheels richtlijnen en mogelijkheden voor vrijwilligers

Voor de meeste vrijwilligersfuncties moet de sollicitant minimaal 18 jaar oud zijn. Jongere vrijwilligers hebben toestemming van de ouders nodig en moeten onder toezicht staan van een volwassene. Veel programma's vereisen dat vrijwillige chauffeurs minstens 23 jaar oud zijn. Om de veiligheid van de ontvangers van Meals on Wheels te garanderen, vereisen bepaalde vrijwilligersfuncties antecedentenonderzoek. In het bijzonder moeten vrijwillige chauffeurs, die toegang hebben tot de huizen van de ontvanger, een antecedentenonderzoek ondergaan.

Vrijwilliger om ma altijden te bezorgen

De belangrijkste behoefte van vrijwilligers is het bezorgen van ma altijden. Deze vrijwilligers gebruiken vaak hun eigen voertuigen om warme lunches te bezorgen bij aan huis gebonden ouderen en gehandicapten binnen hun gemeenschap. De taken van deze vrijwilligers kunnen ook het verstrekken van zakma altijden, voedingssupplementen en voedsel voor huisdieren omvatten. Bij het bezorgen bij een klant nemen vrijwilligers de ma altijd mee naar binnen, hebben een leuke en vriendelijke sociale interactie met de klant om er zeker van te zijn dat alles in orde is en rapporteren vervolgens eventuele ongebruikelijke omstandigheden. Op deze manier fungeren degenen die ma altijden bezorgen voor Meals on Wheels als een cruciale schakel tussen een sociaal geïsoleerde senior en de buitenwereld.

Vrijwilliger in de keuken

Als je op zoek bent naar een manier om vrijwilligerswerk te doen waarbij je geen voertuig hoeft te besturen, kun je als vrijwilliger achter de schermen de ma altijden bereiden. Als u vrijwilligerswerk doet in de keuken, kunnen uw taken bestaan uit het hakken van groenten, het inpakken van voedsel voor bezorging of andere algemene keukentaken.

Vrijwilliger voor kantoorwerk

Een programma dat net zoveel ma altijden kookt en bezorgt als Meals on Wheels heeft ongetwijfeld vrijwilligers op kantoor nodig om het betaalde personeel te helpen klanten bij te houden, leveringen te plannen, ma altijden te plannen, benodigdheden te bestellen, enz.

Hoe lang duurt je vrijwilligerswerk?

De duur van uw inzet voor Meals on Wheels is afhankelijk van uw beschikbaarheid.

Langetermijnverbintenis

Voor posities zoals bezorging en keukenwerk vragen de meeste Meals on Wheels-programma's vrijwilligers om een inzet van minimaal zes maanden, omdat deze vrijwilligers meer training moeten krijgen en een meer emotionele betrokkenheid moeten hebben bij degenen die ze dienen.

Vrijwilliger op korte termijn

De meeste Meals on Wheels-programma's kunnen vrijwilligers voor speciale projecten regelen. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij speciale evenementen zoals een beursstand of tentoonstelling, of misschien het samenstellen van speciale ma altijdartikelen voor vakanties en andere projecten.

Vrijwilligerswerk voor ma altijden op wielen tijdens een gezondheidscrisis

Meals on Wheels onderneemt stappen om senioren voortdurend te beschermen. Tijdens een gezondheidscrisis zoals SARS of het coronavirus worden echter aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen. Tijdens een gezondheidscrisis volgt Meals on Wheels de CDC-richtlijnen en voert een contactloos ma altijdbezorgsysteem in dat zowel senioren als vrijwilligers beschermt.

Vrijwilligers hadden bannerontwerp nodig
Vrijwilligers hadden bannerontwerp nodig

Vrijwilligerstaken tijdens een gezondheidscrisis

Tijdens een crisis laten vrijwillige chauffeurs de ma altijden voor de deur staan, observeren of de klant de deur opendoet en de ma altijd opneemt, en maken vervolgens aantekeningen over elke klant. Als de cliënt de deur niet opneemt of als er een andere onregelmatigheid is, wordt dit teruggemeld, zodat artsen kunnen worden gebeld en families op de hoogte kunnen worden gesteld.

Meals on Wheels heeft vrijwilligers nodig

Het aantal verzoeken om thuisbezorgde ma altijden voor senioren neemt toe tijdens een gezondheidscrisis, nu kwetsbare senioren thuis beginnen te blijven. Omdat de meeste vrijwilligers bij Meals on Wheels senioren zijn, zijn er ook minder vrijwilligers. In deze tijden zijn veel Meals on Wheels-programma's op zoek naar jongere vrijwilligers om te helpen hun ma altijden te bezorgen bij beschutte senioren die ze nodig hebben.

Vrijwilligerswerk op afroep

De hoeveelheid tijd die je als vrijwilliger besteedt tijdens een gezondheidscrisis is meestal erg flexibel. Een uitstekende manier voor een gezond persoon om te helpen in deze moeilijke tijden is om oproepvrijwilliger te worden voor Meals on Wheels.

Goede en slechte tijden

In goede en slechte tijden gaat vrijwilligerswerk voor Meals on Wheels niet alleen over het bezorgen van ma altijden. Het gaat over medelevend zorgen voor en omgaan met degenen die altijd in sociaal isolement leven.

Aanbevolen: