Naaibenodigdheden op leuke manieren ordenen & Verstandige manieren

Inhoudsopgave:

Naaibenodigdheden op leuke manieren ordenen & Verstandige manieren
Naaibenodigdheden op leuke manieren ordenen & Verstandige manieren
Anonim
vrouw met behulp van naaimachine
vrouw met behulp van naaimachine

Je naaihobby begint je leven over te nemen. Er v alt overal stof uit de vakjes en naainaalden. Maak je geen zorgen. Leer hoe u naaibenodigdheden op leuke en creatieve manieren kunt ordenen. Je krijgt zelfs enkele tips voor het organiseren als je geen naaikamer hebt.

Eenvoudige manieren om patronen en grote gereedschappen te ordenen

Het organiseren van naaikamers kan moeilijk zijn. Ze zijn omvangrijk en nemen veel ruimte in beslag. Dit geldt vooral voor cutters, linialen, planken en meer. Het organiseren van deze grote gereedschappen hoeft geen uitdaging te zijn. Je moet gewoon een beetje creatief zijn.

Tijdschrifthouder

tijdschriftenhouder om naaibenodigdheden te ordenen
tijdschriftenhouder om naaibenodigdheden te ordenen

Je kunt een tijdschriftenhouder gebruiken om je map met naaipatronen en boeken te ordenen. Dit is ook een geweldige plek om smeltbare interfacing te organiseren in containers en stukjes stof die om karton zijn gewikkeld. De tijdschriftenhouders vormen een perfect hoekje om alles georganiseerd te houden op je boekenplank.

Bestandsorganisator

gele archiefkast om naaibenodigdheden te ordenen
gele archiefkast om naaibenodigdheden te ordenen

Of je nu een archiefkast of een ordner met accordeon gebruikt, je patronen en andere losse materialen passen goed in de sleuven. U kunt uw patronen in een grote envelop doen en deze opbergen, of u kunt voor elk patroon een vakje maken met een label. Hoe dan ook, de patronen blijven uit het zicht en veilig.

Pegboard met haken en cups

Pegboards kunnen je beste vriend zijn als je weinig ruimte hebt in je naaigebied. Deze borden hebben meerdere functies en verschillende doeleinden. Je kunt grote matten en gereedschap aan haken hangen en je linten, draad en uitstekers ordenen. Door de kopjes aan het ophangbord te hangen, heb je ruimte voor je meetlinten, potloden, klittenband en ander gereedschap.

Eenvoudige tips voor het ordenen van klein gereedschap en draad

Kleine gereedschappen kunnen wat lastiger zijn om georganiseerd te houden. Het kan eenvoudiger zijn om containers te gebruiken voor organisatie. Doorzichtige containers kunnen het beste zijn, zodat je de kleine gereedschappen erin kunt zien.

Magnetische tape om alles op zijn plaats te houden

Naalden en tornmesjes kunnen soms lastig zijn om bij te houden. Plak wat magneetband op de bodem van een plastic bakje of lade. Met een beetje magneetband kun je je metalen naalden en gereedschap op orde houden.

Doorzichtige koektrommels voor organisatie

Doorzichtige glazen koektrommel voor naaiopslag
Doorzichtige glazen koektrommel voor naaiopslag

Als je veel los gereedschap rond je snijgebied hebt, kan het gebruik van doorzichtige koektrommels helpen om alles georganiseerd en bij elkaar te houden. Label elke koektrommel voor het specifieke gereedschap (bijvoorbeeld een schaar, potloden, enz.) en je kunt ze na gebruik terugzetten. Dit werkt om ze georganiseerd maar handig te houden.

Mason Jar-plank voor accessoires

Als het gaat om het opbergen van knopen, linten en andere naaiaccessoires, kunnen opbergers voor stenen potten essentieel zijn. Je kunt deze organizer aan de muur hangen en je kunt ze stapelen. Hierdoor kunnen ze tegen de muur op gaan en ruimte op de muur innemen.

Stoffen organiseren en opslaan

Terwijl je kleding, dekens, handdoeken en meer maakt, heb je veel verschillende stroken stof. Het kan lastig zijn om de kleinere stukken te krijgen. Probeer een paar van deze trucjes om al je stof op orde te houden.

Plastic bakken georganiseerd op kleur of ontwerp

organisatie van stoffen in plastic bakken
organisatie van stoffen in plastic bakken

Koop een paar doorzichtige plastic bakken in verschillende maten. Sorteer uw stof op kleur en plaats alle restjes zorgvuldig in de container. U kunt eenvoudig en snel de specifieke maat en kleur stof vinden die u nodig heeft. Dit type organisatie is ideaal voor moeilijk te stapelen stoffen zoals bont, vilt en zwemstoffen.

Wasknijpers om stof op te hangen

metalen hanger en wasknijpers om naaistof te ordenen
metalen hanger en wasknijpers om naaistof te ordenen

Als je een aantal soortgelijke stoffen vierkanten hebt, kun je ze ordenen met wasknijpers. Stapel de stof op elkaar en plaats de wasknijper over een metalen hanger om de stof vast te pakken. Je kunt de hanger vervolgens aan een haak of stang hangen, zodat de stukken stof gemakkelijk toegankelijk zijn. U kunt deze methode gebruiken om quiltvierkanten gemakkelijk op te slaan. Deze methode werkt ook voor lange stukken stof.

Geen opbergideeën voor de naaikamer

Niet iedereen heeft een speciale ruimte voor zijn naaihobby. U kunt een studeerkamer of kantoor gebruiken als een multifunctionele naairuimte. Je moet dus extreem georganiseerd zijn om ervoor te zorgen dat het geheel niet uit elkaar v alt. Behalve dat u van de kast van de kamer een speciaal naaigedeelte maakt, kunt u een aantal verschillende methoden gebruiken om uw naaibenodigdheden te ordenen.

Boekenkastopslag

boekenkast om naaibenodigdheden op te bergen
boekenkast om naaibenodigdheden op te bergen

Een boekenkast is de perfecte plek om uw naaibenodigdheden in elke kamer op te bergen. Je gebruikt de verschillende planken voor stof, patronen en zelfs je naaimachine. Het gebruik van andere organisatiehacks zoals potten en manden voor kleinere benodigdheden zorgt ervoor dat alles blijft waar het hoort.

Naaikast

Als u uw naaibenodigdheden liever niet in de open lucht bewaart, kunt u een decoratieve naaikast kopen. Deze kasten bieden alle hoeken en gaten die je nodig hebt om alles op te bergen, van patronen en tuin tot accessoires. Sommige hebben zelfs een uitklapbare naaitafel voor het gemak.

Een gereedschapskist opnieuw gebruiken

gereedschapskist hergebruikt voor naaibenodigdheden
gereedschapskist hergebruikt voor naaibenodigdheden

Als je maar een paar naaibenodigdheden hebt om te ordenen, kunnen gereedschapskisten geweldige organisatorische hacks zijn. Je hebt een lade nodig voor je draad. Als u naait, heeft u waarschijnlijk een grote verzameling draden in meerdere kleuren. Een standaard doosformaat voor de draad biedt plaats aan 30 tot 40 klosjes draad. Niet alle klossen hebben hetzelfde formaat, dus het kan zijn dat u meerdere doosjes of lades nodig heeft om uw draad in op te bergen. Gereedschapskisten zijn er in maten van handheld tot grote staande exemplaren. Hierdoor heb je alle ruimte die je nodig hebt om je naaispullen gemakkelijk te ordenen. Je kunt ook een schattige vintage naaidoos gebruiken voor een stijlvolle optie.

Tips voor het organiseren van naaibenodigdheden

Het kan lastig zijn om alle kleine benodigdheden die je nodig hebt om te naaien op één plek te krijgen. Maar het enige wat je hoeft te doen is een paar slimme hacks gebruiken om een organisatiegodin te worden.

  • Bewaar kleine benodigdheden in kleine, gemakkelijk te vinden containers.
  • Label alles, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt.
  • Gebruik de ruimte op de muur in je voordeel, vooral als je niet over een speciale naai- of knutselkamer beschikt.
  • Sorteer stoffen en garen op kleur.
  • Gebruik hoge planken voor bulkartikelen.
  • Bewaar de materialen die je dagelijks gebruikt in gemakkelijk toegankelijke lades.
  • Bewaar dingen die je minder gebruikt, zoals handleidingen, in lage lades.
  • Gebruik ladeverdelers om alles zijn eigen ruimte te geven.
  • Gebruik haken op pegboards om je matten en scharen op hun plaats te houden.
  • Mobiele rollende karren kunnen helpen om snelle wijzigingen aan te brengen.

Hoe u naaibenodigdheden gemakkelijk organiseert

Naaien begint vaak als een hobby. U besluit een quiltcursus te volgen of tijd door te brengen met vrienden of familieleden die naaien. Voor je het weet, zit je tot je knieën in de stof en heb je een ernstige schaarobsessie. Nu weet je hoe je al je stof en schaar georganiseerd en klaar voor gebruik kunt houden.

Aanbevolen: