De waarde van antieke koektrommels bepalen

Inhoudsopgave:

De waarde van antieke koektrommels bepalen
De waarde van antieke koektrommels bepalen
Anonim
Vintage koekjestrommel
Vintage koekjestrommel

Voor veel mensen roept het vinden van een speciale oude koektrommel op een antiekshow of rommelmarkt een stroom van gelukkige herinneringen op, gevuld met snoep en kattenkwaad, en het is deze hartverwarmende verbinding die de waarde van deze antieke koektrommels maakt veel meer dan alleen monetair. Als verzamelaars de sentimentele banden die ze met hun stukken hebben niet negeren, dan zou jij dat ook niet moeten doen.

Antieke koektrommelwaardegidsen

Een van de belangrijkste bronnen voor het bepalen van de waarden van antieke koektrommels is het gereed hebben van een actuele koektrommelprijs en identificatiegids. Naast het vermelden van de huidige marktprijsklasse bieden de meeste betrouwbare gidsen ook andere waardevolle informatie, zoals:

  • Beschrijvingen en afmetingen van specifieke koektrommels
  • Informatie over het herkennen van reproducties en vervalsingen
  • Makersmerken
  • Historische informatie over fabrikanten en ontwerpers

Gidsenboeken zijn waardevolle bronnen

Hoewel het internet je een overvloed aan informatie kan bieden over fabrikanten en stijlen van koektrommels, kan het je soms niet het antwoord geven op de exacte vraag die je stelt. Dit is waar reisgidsen van pas kunnen komen; het zijn gespecialiseerde monografieën waarin een heleboel informatie in één ruimte is verzameld. Dit zijn enkele van de beste handleidingen over antieke en vintage koektrommels die je kunt raadplegen:

  • Het complete koekjestrommelboek - Geschreven door Mike Schneider, wordt dit boek door velen beschouwd als een van de meest complete koekjestrommelboeken die ooit zijn gepubliceerd. Met meer dan 2.000 kleurenillustraties van koektrommels bevat het boek allerlei informatie over fabrikanten van koektrommels, richtlijnen voor de staat van het antiek en handige tips voor het opsporen van nagemaakte stukken.
  • Warman's Cookie Jars: Identificatie- en prijsgids door Mark F. Morman - Ondanks dat hij in 2004 is samengesteld, is deze identificatie- en prijsgids een geweldige plek om te beginnen als je nieuw bent in het verzamelen van koekjestrommels.
  • Een geïllustreerde waardegids voor koekjestrommels - Hoewel het boek van Ermagene Westfall oorspronkelijk in 1983 werd gepubliceerd, werd het in 2003 bijgewerkt en zijn de marktprijzen van dat jaar opgenomen. Hoewel gedateerd, is dit boek een waardevolle bron voor identificatie, omdat het honderden prachtige kleurenfoto's bevat die u kunt bekijken.
  • The Ultimate Collector's Encyclopedia of Cookie Jars: Identification and Values - Het boek van Joyce en Fred Roerig bevat meer dan 1.200 foto's van antieke en vintage koektrommels waar je doorheen kunt bladeren en je eigen koektrommels kunt raadplegen.
vintage koektrommel
vintage koektrommel

De waarde van een antieke koektrommel online vinden

Naast reisgidsen zijn er verschillende online diensten die u kunt bezoeken en waarmee u de waarde van een antieke of verzamelbare koektrommel kunt bepalen, waaronder:

  • Kovels - Kovels is een zeer gerenommeerde organisatie die zich toelegt op het verstrekken van informatie over de huidige marktprijzen van verschillende verzamelobjecten en antiek.
  • WorthPoint - WorthPoint is een andere ongelooflijke bron voor het identificeren en evalueren van antiek met behulp van een crowdsourcing-aanpak door gebruik te maken van de kennis van de mensen die ze verzamelen.
  • eBay - eBay is niet alleen een geweldige plek om je koektrommels voor verzamelobjecten te kopen, maar kan je ook helpen een idee te krijgen van hoe verzamelobjecten in re altime worden verkocht. Vergelijk je koektrommels met de prijzen van vergelijkbare potten op eBay en kijk waar ze zich opstapelen.

Antieke koektrommels waarden op veiling

Wat misschien een gekke gril lijkt die je tante heeft opgepikt, is in werkelijkheid een zeer verzamelbare gewoonte die op veilingen elk jaar duizenden dollars opbrengt. Het is dus het beste om je tante niet belachelijk te maken de volgende keer dat ze stapels aardewerk servies doorzoekt in de kringloopwinkel in de volgende stad, aangezien het misschien wel de moeite waard is voor je volgende vakantie. Als het gaat om antieke koektrommels, zijn de waarden sterk afhankelijk van welke verzamelaars de veilingen bijwonen/bekijken, hoe zeldzaam de koektrommels zijn en in welke staat ze zich bevinden.

Aangezien de vroegste koektrommels nu pas als antiek worden beschouwd, zijn er niet veel op de markt in vergelijking met hun vintage tegenhangers. Toch kunnen degenen die dat wel zijn, gemiddeld voor $ 25- $ 300 worden verkocht. Merken als McKee, Harper J. Ransburg en McCoy-aardewerk behoren tot de meest verzamelobjecten en zullen veel meer waard zijn dan die van onbekende of niet-gelabelde fabrikanten. Op dezelfde manier kunnen figuurvormige koektrommels zowel grote prijzen als lage verdieners zijn, afhankelijk van hoeveel er door de jaren heen zijn vervaardigd, terwijl glazen koektrommels minder vaak op de markt te vinden zijn, maar als waardevol worden beschouwd dankzij hun visuele nevenschikking met keramiek. of porseleinen exemplaren.

Neem bijvoorbeeld deze koekjestrommels die onlangs op een veiling zijn geplaatst:

  • Hocking Uranium glazen koektrommel circa jaren 1920 - Verkocht voor $ 58,95
  • Amerikaanse Bisque politieman koekjestrommel circa jaren 1920 - aangeboden voor $ 120
  • McCoy staande klok koekjestrommel circa 1930 - Dit McCoy aardewerk item vermeld voor $149

In zeldzame gevallen hoor je dat koektrommels voor een paar duizend dollar worden verkocht, maar deze prijzen komen meestal voor bij de verkoop van zeldzame en ongebruikelijke vintage koektrommels uit de jaren 40 en 60.

Een vintage gegoten keramische koekjestrommel versierd met 3D-koekjes en een walnootvormig handvat
Een vintage gegoten keramische koekjestrommel versierd met 3D-koekjes en een walnootvormig handvat

Sentimentele waarde van antieke koektrommels

Koekjespotten hebben, net als alle antiek en verzamelobjecten, veel verschillende waarden. Veel verzamelaars zijn geïnteresseerd in de geldwaarde die aan hun koektrommelcollectie wordt gehecht. Ze hopen dat hun koektrommels in waarde blijven stijgen, waardoor ze waardevoller worden op de verzamelaarsmarkt.

Voor veel verzamelaars houden koekjestrommels echter een speciaal soort magie in. Sommigen herinneren zich de potten gevuld met bijzondere lekkernijen, liefdevol gemaakt door grootmoeders en moeders. Anderen beschouwen ze als de spaarpot van het gezin, waar het huishoudgeld zorgvuldig werd opgeborgen terwijl ze wachtten tot mama en papa zouden aankondigen dat er genoeg was voor dat speciale speelgoed of die nieuwe tweewielige fiets. Zonder twijfel hebben deze antieke koektrommels een speciaal plekje in de harten van veel mensen over de hele wereld.

Geen kruimeltje meer in zicht

Van het trekken aan het hart tot het trekken aan de portemonnee: de waarden van antieke koektrommels variëren aanzienlijk van persoon tot persoon. Of je nu een die-hard verzamelaar bent of de esthetiek van rond de eeuwwisseling van je nieuwe (oude) huis wilt evenaren, deze verzamelobjecten zijn niet duur, maar ze zullen een glimlach op je gezicht toveren.

Aanbevolen: