Hoe werkt de kunst van Feng Shui?

Inhoudsopgave:

Hoe werkt de kunst van Feng Shui?
Hoe werkt de kunst van Feng Shui?
Anonim
Modern interieur woonkamer
Modern interieur woonkamer

Hoe de kunst van feng shui werkt is geen mysterie, maar is gebaseerd op eeuwenoude principes van vorm en plaatsing. Deze principes worden gebruikt om ruimtes vrij te maken, zodat nuttige chi-energie onbelemmerd door deze gebieden kan stromen.

Hoe Chi-energie verbonden is met Feng Shui

Chi-energie wordt beschouwd als de levenskracht van alle levende materie. De chi-energie bestaat uit twee tegengestelde energieën, yin (vrouwelijk) en yang (mannelijk). Het doel van feng shui is om dit ideale evenwicht in huizen en andere structuren te herstellen.

Waarom Chi-energie in balans moet zijn

In de natuur handhaaft chi-energie een evenwicht tussen yin- en yang-energie. Deze energie kan echter uit balans raken als gevolg van natuurrampen en verschillende veranderingen. In door de mens gemaakte structuren kan dit evenwicht worden verstoord of geblokkeerd.

Wat rommel doet met Chi-energie

Rommel is een van de meest destructieve krachten van de chi-energiestroom in een huis of gebouw. Rommel fungeert als een vloek die chi-energie verhindert om een ruimte binnen te gaan en er doorheen te bewegen.

vrouw zitten in rommelig kantoor
vrouw zitten in rommelig kantoor

Waarom opruimen essentieel is voor goede Feng Shui

Wanneer de chi-energie wordt geblokkeerd, zal deze zich ophopen en in plaats daarvan wordt de chi-energie, omdat deze levendig en gezond is, stagnerend en ongezond, net als een stilstaande plas water. Het opruimen van een huis of andere ruimte is de eerste stap in het vrijmaken van chi-energie, zodat deze zich vrij door uw huis kan bewegen.

Waarom je wilt dat Chi-energie stroomt

Aangezien chi-energie de levengevende kracht is die al het leven op aarde voedt, heb je deze energie nodig om door je huis of kantoor te stromen. Chi-energie zorgt voor een constante toestroom van nieuwe energie die door uw huis stroomt en voorkomt dat de energieën stagneren. Stagnatie van chi-energie kan financiële problemen en verliezen met zich meebrengen. Het kan ook de oorzaak zijn van ziekten.

Hoe werkt de kunst van Feng Shui met Chi-energie?

Met het doel van feng shui om de chi-balans te herstellen, zijn er verschillende methoden om dit doel te bereiken. Deze omvatten een paar feng shui-regels die helpen bij het vrijmaken van de chi-energie en een manier bieden om zogenaamde elementen te activeren.

Vrouw met een gespleten gezicht
Vrouw met een gespleten gezicht

Vijf elementen

Er zijn vijf elementen die energie leveren om het leven te voeden (chi). Dit zijn water, hout, vuur, aarde en metaal. De vijf elementen voeden elkaar in wat bekend staat als de productieve cyclus. Deze cyclus handhaaft het evenwicht in de natuur en de chi-energie (yin yang).

Productieve cyclus

De productieve cyclus begint met water (regen uit de hemel) dat hout voedt (plantenleven) dat het vuurelement voedt. Het residu van het verbrande hout is as dat het aarde-element creëert dat metaal creëert (mineralen/gesteenten). Metaal trekt water aan en de cyclus begint opnieuw.

Feng Shui en het resetten van de productieve cyclus

Het element productieve levenscyclus handhaaft de balans tussen yin en yang. Als deze cyclus uit balans raakt, hetzij in een destructieve cyclus waarin elementen elkaar vernietigen, hetzij in een uitputtende cyclus waarin elementen elkaar uitputten, dan kan feng shui helpen de productieve cyclus te herstellen.

Hoe de productieve cyclus wordt gereset

Onevenwicht is de oorzaak van problemen met de productiecyclus. Te veel van een specifiek element of de introductie van een conflicterend element kan alles uit balans brengen. Als u weet welk element nodig is voor een kamer in uw huis of kantoor, kunt u een feng shui-remedie bepalen om de chi-balans te herstellen.

Elementen en gebalanceerde Chi-energie

In klassieke feng shui wordt een kompas gebruikt om de sectoren van een huis of gebouw te bepalen. Simpel gezegd zijn sectoren de acht belangrijkste kompasrichtingen. Elk van deze sectoren (kompasrichtingen) krijgt een specifiek gebied in het leven toegewezen om te besturen. Elke sector heeft ook een begeleidend element.

Hoe elementen werken

Wanneer de chi-energie in een sector in balans is, wordt het element geactiveerd en goed in balans gebracht, zonder dat conflicterende elementen het overheersen. Als een sector getroffen is, wat betekent dat de chi-energie uit balans is, moet een feng shui-remedie worden toegepast.

Waarom het activeren van elementen werkt

Als een element ontbreekt in een sector of wordt overweldigd door een ander element, is een mogelijke aanbeveling van een feng shui-beoefenaar om het element voor die sector te activeren. Als een conflicterend element de oorzaak is van de chi-onevenwichtigheid, zal de cliënt óf een ander element toevoegen óf het kwellende element verwijderen, tenzij dit onmogelijk is.

Kleurrijk kristal
Kleurrijk kristal

Waarom je om Feng Shui zou moeten geven

Er zijn veel redenen waarom mensen belang hechten aan feng shui-principes en werken aan het bereiken van de chi-energiebalans in hun huizen en kantoren. De belangrijkste redenen zijn hoe chi-energie elk gebied van je leven beïnvloedt.

Effecten op levensgebieden

Je kunt gemakkelijk zien hoe ongunstige sectoren je leven kunnen beïnvloeden en beïnvloeden. Als uw gezondheid eronder lijdt, kunt u feng shui gebruiken om de noordoostelijke (gezondheids)sector van uw huis te corrigeren. Hetzelfde geldt voor elk ander gebied van je leven.

Feng Shui-aanpassingen maken om het leven te verbeteren

Bij feng shui zal een beoefenaar niet alleen uw huis beoordelen, maar ook eventuele problemen bespreken die u en uw gezin momenteel ondervinden. De beoefenaar zal verschillende formules gebruiken om andere aspecten van feng shui te berekenen die een negatieve en positieve invloed op uw leven kunnen hebben, en vervolgens aanbevelingen doen.

Hoe nuttige Chi-energie je leven beïnvloedt

Wanneer je feng shui-principes toepast in je dagelijks leven, verhoog je de hoeveelheid veelbelovende en heilzame chi-energie die je ontvangt. Stel je voor dat je in een huis woont dat vol staat met dozen, apparatuur, stapels vuile kleren, borden in de gootsteen, vloeren die niet zijn gestofzuigd en lagen stof en spinnenwebben.

  • Wat voor gevoelens denk je dat je dag na dag zou hebben in zo'n omgeving?
  • Denk je dat je psyche eronder zou lijden?
  • Zou jouw levenshouding negatief worden?
  • Denk je dat een dergelijke omgeving de gezondheid en het welzijn zou bevorderen?
Rommelige aanrechtbladen van appartementen
Rommelige aanrechtbladen van appartementen

Een Feng Shui Home en Chi-energie

Vervang de vorige visie door een georganiseerd en schoon huis waar kleding schoon is en opgeborgen in laden en kasten, badkamers schitteren, vloeren glanzen, vloerkleden worden gestofzuigd, gootstenen schoon zijn, borden en potten schoon zijn in kasten.

  • Denk je dat je psyche gelukkig zou zijn in zo'n huis?
  • Zou uw levenshouding positief zijn?
  • Zou u zo’n omgeving gezond vinden?
  • In welk huis zou je het liefst wonen?
moderne keuken
moderne keuken

Feng Shui maakt een verschil

Met de twee scenario's van huizen is het eenvoudig om vanuit een visueel perspectief de voordelen te begrijpen die feng shui-principes voor een huis met zich meebrengen. Stel je nu die visie voor, gevuld met stimulerende chi die voortdurend je huis binnenstroomt. Dit is hoe feng shui werkt en hoe het je de energie geeft die nodig is voor een gelukkig, gezond en productief leven.

Altijd een Feng Shui-remedie

Er zijn veel manieren waarop chi-energie kan worden geblokkeerd of een sector kan worden getroffen. Het goede nieuws is dat feng shui altijd een remedie heeft voor deze problemen die meestal gemakkelijk te implementeren zijn om de chi-energie te corrigeren en weer in balans te brengen.

Aanbevolen: