15 improvisatiespellen voor kinderen

Inhoudsopgave:

15 improvisatiespellen voor kinderen
15 improvisatiespellen voor kinderen
Anonim
Vrolijke jongens en meisjes die charades spelen
Vrolijke jongens en meisjes die charades spelen

Je hebt de waanzinnige improvisatie waarschijnlijk gezien via Whose Line Is It Anyway? Breng dat plezier naar uw klaslokaal of groep door middel van improvisatieactiviteiten. Ze prikkelen niet alleen je grappige bot, maar ze stimuleren spontaan denken, creativiteit, retentie, hand-oogcoördinatie en meer. Ontdek enkele leuke en originele improvisatieactiviteiten die je kunt proberen.

Een verhaal vertellen

Neem een moderne draai aan het ouderwetse sprookje door middel van een leuk verhaal dat improvisatieactiviteiten vertelt. Deze activiteit kan werken voor kinderen van alle leeftijden en stimuleert abstracte verbindingen, geheugen en creatief denken. Het werkt om de hersenen van kinderen te laten werken en kan een geweldige warming-up zijn in de ochtend.

Aan de slag

Voor deze improvisatieactiviteit zijn geen rekwisieten nodig, tenzij je ze wilt hebben. Je hebt zes of meer kinderen nodig. Laat kinderen zichzelf in een losse cirkel plaatsen.

  • Kies willekeurig één kind om de leider van het verhaal te zijn. Ze zullen de anderen vertellen wanneer ze moeten overstappen.
  • Eén kind begint een verhaal met 'Er was eens'
  • Zodra dat kind een paar zinnen heeft afgemaakt, zegt de conducteur 'wissel'.
  • Als je met de klok mee langs de cirkel beweegt, begint de volgende persoon het verhaal waar de ander was gebleven.
  • Dit is de twist: wanneer de dirigent schakelaar zegt, zal hij een nieuw personage, een nieuwe actie of een nieuwe scène toevoegen die het kind in zijn/haar sectie moet verwerken.
  • Afhankelijk van de leeftijden kun je ze één toevoeging laten toevoegen, zoals een nieuw personage, of je kunt ze er meerdere laten toevoegen.

Een zet toevoegen

Er zijn geen rekwisieten nodig voor deze grote improvisatieactiviteit voor motorische vaardigheden. Niet alleen zullen de leerlingen in staat zijn om op te staan en in beweging te komen, maar ze zullen ook werken aan hun geheugen, aandacht voor detail en het kijken/luisteren naar aanwijzingen. Dit is een geweldige activiteit voor jongere kinderen die werken aan het volgen van aanwijzingen, vooral lichaamssignalen. Hoewel deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 5 tot 7 jaar, kun je deze aanpassen door de bewegingen moeilijker of ingewikkelder te maken.

Instellen

Zet zes of meer kinderen hand in hand in een losse rij. Ze willen kunnen zien wat het kind naast hen doet.

  • Kies één persoon om te beginnen of start de activiteit door een lichaamsbeweging te doen.
  • De kinderen moeten de lichaamsbewegingen zo goed mogelijk volgen.
  • De volgende persoon in de rij zal een nieuwe lichaamsbeweging toevoegen. De eerste persoon kan bijvoorbeeld hebben geklapt. De tweede persoon klapt en trapt vervolgens met zijn rechtervoet.
  • Ga door met het toevoegen van de bewegingen totdat iedereen een kans heeft gehad.
  • Als iemand toevallig de zetten vergeet, begin dan bij het begin.
  • Zet de moves op muziek voor nog meer plezier.

Woordspel

Iedereen herinnert zich het oude telefoonspel. Geef er samen met uw 5-9-jarigen een leuke draai aan door er een leuke en opwindende improvisatie-activiteit van te maken. Het zal kinderen niet alleen helpen om te luisteren en aanwijzingen op te volgen, maar u kunt er ook voor kiezen om de woordenschat waar u aan werkt toe te voegen.

basisschoolmeisje dat in het oor van haar vriendin fluistert in de klas
basisschoolmeisje dat in het oor van haar vriendin fluistert in de klas

Hoe te spelen

Je kunt de leerlingen hiervoor van voren naar achteren in de rij laten staan, of ze gewoon achter hun bureau laten zitten. Ze moeten zo dichtbij zijn dat ze tegen hun partner kunnen fluisteren. Afhankelijk van je leeftijd zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt spelen.

  • Vertel in het geheim een letter of laat de eerste persoon in de rij een letter kiezen. Ze vertellen de volgende persoon in de rij een woord dat met die letter begint. De volgende persoon zal een nieuw woord bedenken met die letter en verderop in de rij. Aan het eind roept het kind zijn woord en de letter.
  • Je kunt er ook voor kiezen om rijmende woorden of woorden met specifieke lettercombinaties te gebruiken. Waar je op dat moment ook aan werkt, het kan een leuke woordimprovisatie-activiteit worden.

Kopieer kat

Kinderen zullen niet alleen werken aan creatief denken, maar ook aan het oplossen van problemen voor deze improvisatieactiviteit. Ontworpen voor oudere kinderen vanaf 10 jaar, dit kan goed werken als ochtendactiviteit of gewoon om ze in beweging te krijgen om de middaggelach te verslaan.

Speel

Je hebt hiervoor kinderen nodig - minstens acht. Hoe meer, hoe beter, want het kan best grappig worden. Je hebt wat ruimte en een losse cirkel nodig. De activiteit beweegt met de klok mee in de cirkel.

  • Kies één leerling als ceremoniemeester en zij zullen de processie starten.
  • Ze moeten een zinsstarter kiezen, zoals 'De, zij, het, enz.' samen met een beweging.
  • De volgende persoon in de rij zegt nog een woord, voortbouwend op het vorige, zoals 'Ze liep', en doet een lichaamsbeweging die een aanvulling is op het eerste woord. Als de eerste persoon bijvoorbeeld met zijn rechtervoet schopt, kan de tweede met zijn linkervoet trappen, terwijl de derde met zijn lichaam beweegt, enz.
  • Het doel is om te proberen een verhaal te creëren en voort te bouwen op het vorige deel. Daarom moeten leerlingen werken aan complex denken, bewegen en multitasken.

Volg de leider

Luisteren en aanwijzingen volgen zijn de sleutelwoorden bij het volgen van de leider. Dit spel is vergelijkbaar met het bevriezen van tags met een twist en vereist dat leerlingen opletten en op signalen letten. Deze kan leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Regels

Om dit leuk te maken, heb je minimaal 6 of meer kinderen nodig, verspreid over een kamer. De kinderen moeten bewegen (d.w.z. op hun plaats rennen, springen, enz.).

  • Tik een kind subtiel op de schouder, knipoog naar hem of haar, etc.
  • Dat kind zal stoppen.
  • Alle anderen in de groep moeten ook stoppen, maar ze moeten ook de lichaamshouding van de eerste persoon die werd tegengehouden nabootsen. Dit vereist concentratie en aandacht om te zien wie de eerste was die stopte.

Rijmende woorden en gebaren

Het combineren van rijmende woorden en gebaren, wat kan er misgaan? Deze activiteit werkt goed voor kinderen van 5 tot 7 jaar die aan het rijmen werken, maar je kunt de woorden moeilijker maken voor oudere leerlingen. Dit werkt niet alleen op de luistervaardigheid, maar leerlingen moeten ook meteen nadenken in deze snelle improvisatie.

Voorbereiden

Er zijn geen aanwijzingen nodig, maar lichamen zijn wel een must. Plaats zes of meer kinderen in een losse cirkel.

  • Kies iemand om te beginnen of jij mag beginnen.
  • Roep een woord als zit en voer de actie van zitten uit.
  • De volgende persoon in de kring kiest een woord dat rijmt op zitten en voert de actie uit, zoals spugen.
  • Ga door totdat je geen rijmende woorden meer hebt. Die persoon kiest een nieuw woord en de activiteit gaat verder.

Slow-motionbeweging

Jullie hebben allemaal wel eens een vechtscène in slow motion op tv of in een film gezien. Deze improvisatieactiviteit speelt in op het werken met grote motorische vaardigheden door je lichaam in slow motion te bewegen. Hoewel dit voor kleinere kinderen kan werken, zullen kinderen ouder dan 10 jaar het meeste uit deze activiteit halen.

Aan de slag

Hoewel je geen rekwisieten nodig hebt, kunnen ze wel bijdragen aan het plezier. Je gaat de kinderen in groepjes van vier tot zes groeperen. Zonder vooraf te praten, moeten ze zich in een vrij hechte groep verzamelen.

  • Roep de naam van een leerling en hij/zij begint een slow-motion beweging in de richting van een groepsgenoot, alsof hij langzaam zijn schouder aanraakt of doet alsof hij/zij een klap in zijn gezicht geeft.
  • De volgende persoon zal reageren op de aanraking in slow motion en iets anders doen met een andere groepsgenoot.
  • Het gaat erom dat iedereen nadenkt over hun bewegingen en hoe ze de groep kunnen betrekken om een samenhangende sketch te creëren. Dit kan een komische sketch zijn zoals de Three Stooges of mogelijk een Samurai-vechtscène.

Emotionele achtbaan

Emoties maken allemaal deel uit van improvisatie, vooral als je geen woorden kunt gebruiken. Deze activiteit is voor alle leeftijden en stimuleert kinderen om te ontdekken hoe verschillende emoties eruit kunnen zien. Het is geweldig om te werken aan het uiten en begrijpen van emoties.

Multiraciale groep kinderen in de voorschoolse gang
Multiraciale groep kinderen in de voorschoolse gang

Voorbereiding

Dit is leuker met een groep, maar kan ook werken als je weinig kinderen hebt. Iedereen moet in een losse groep staan, niet te dichtbij maar ook niet te ver van elkaar.

  • Kies een dirigent. Deze persoon zal de emoties oproepen. Voor jongere leerlingen kun je ze eenvoudig maken, zoals blij of verdrietig, maar voor oudere kinderen wil je het moeilijker maken, zoals contemplatie of peinzend.
  • De anderen zullen proberen de opgeroepen emotie uit te beelden. Het voordeel is dat kinderen aandacht besteden aan wat anderen doen, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat hun afbeelding uniek is.

Maak een verhaal

Stimuleer creatief denken via een improvisatieverhaal. Kinderen moeten hun fantasie gebruiken en een rekwisiet gebruiken om een verhaal of sketch te bedenken. Kinderen van alle leeftijden kunnen dit doen, maar jongere kinderen hebben misschien wat meer begeleiding nodig.

Voorbereiding

Je hebt hiervoor willekeurige rekwisieten nodig. Bijvoorbeeld een rood shirt, een koptelefoon, een pakje kauwgom, enz. Groepeer de kinderen in vier tot zes personen en laat er één een willekeurig rekwisiet kiezen.

  • Met behulp van de rekwisieten kunnen leerlingen een verhaal bedenken.
  • Ze zouden een verhaal van 1 tot 5 minuten moeten kunnen maken.
  • Je kunt ervoor kiezen om ze 1-2 minuten de tijd te geven om ze voor te bereiden, of je kunt ze er meteen mee laten rollen.

Buitenaardse groeten

Kleine kinderen zijn dol op wartaal, dus dit kan heel leuk voor ze zijn. Het kan ook leuk zijn voor Trekkies, dus je kunt dit voor kinderen van 10 jaar en ouder aanpassen door een ingewikkelder taalgebruik te maken. Dit werkt op het nabootsen en luisteren van vaardigheden.

Creëren

Voor deze activiteit gaan zes of meer kinderen doen alsof ze buitenaardse wezens zijn. Als buitenaardse wezens hebben ze een nieuwe taal. Ze zullen proberen elkaar in de taal te begroeten en overeenkomen met het type taal dat de persoon die hen begroet, gebruikt. Een buitenaards wezen kan bijvoorbeeld een reeks zaps en zooms gebruiken voor zijn taal. De persoon die ze begroeten, luistert naar hun begroeting en probeert deze te evenaren met behulp van zaps en zooms. Dan begroeten ze misschien een andere persoon met behulp van pieptonen. Het is niet alleen leuk, maar ze moeten ook echt luisteren en anderen modelleren. Zorg ervoor dat iedereen de kans krijgt om begroeter en begroeter te zijn.

Machinebouw

Bewust zijn van je omgeving en aandacht besteden aan details om begrip en creatie te bevorderen, is de naam van deze activiteit. Het beste voor oudere kinderen vanaf 10 jaar. Voor jongere kinderen kun je de groepen kleiner maken.

Wat te doen

Met een groep van acht tot tien laat je leerlingen een denkbeeldige machine bouwen.

  • Kies één leerling om de machine te starten met een of beide acties en geluiden.
  • De volgende leerling bouwt voort op de repetitieve handelingen, geluiden of beide van de eerste leerlingen totdat de hele groep samenwerkt om een machine te maken.
  • Laat ze het opnieuw proberen nadat alle leerlingen zich hebben aangemeld.

Dit werkt op groepssamenwerking en kan geweldig zijn vóór een groepsproject.

Oproep tot actie

Creatief denken is waar het bij improvisatie om draait. Dit is geweldig voor kinderen van alle leeftijden, maar kinderen van 10 jaar en ouder halen misschien meer uit de oefening. Bovendien werkt dit goed als dramaspel om energiek en in beweging te komen.

Taak

Je hebt een hoed en actie-aanwijzingen nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een bal gooit of een heuvel op rent.

  • Kies een leerling die een actie uit een hoed moet toveren.
  • De kinderen moeten de actie die ze horen op een unieke manier uitvoeren.
  • Dit betekent dat de kinderen zich bewust moeten zijn van wat anderen doen en er hun eigen, unieke draai aan moeten geven.

Als de prompt bijvoorbeeld een heuvel op rent, doen sommigen misschien alsof ze met een emmer naar boven rennen, terwijl een ander doet alsof hij uitglijdt, enz. Iedereen zou dezelfde actie moeten uitvoeren, maar ook verschillende acties op basis van wat anderen doen het.

Scèneselectie

Je scène in improvisatie zetten kan moeilijker zijn dan je denkt. Vooral als je geen rekwisieten hebt. Laat kinderen van 12 jaar en ouder samenwerken om creatief te denken en een scène te creëren. Dit is een geweldige warming-up om de geest 's ochtends op gang te brengen.

Hoe het werkt

Je kunt een scène uit een hoed toveren of de groepen een scène laten maken. Je hebt groepen van minimaal vier kinderen nodig.

  • Kies drie mensen om de scène na te spelen.
  • Kies één persoon om de dialoog te voeren. Deze persoon zal feitelijk play-by-play geven van wat er in de scène gebeurt.
  • Zowel de dialoogpersoon als de acteurs zullen proberen een samenhangende scène te creëren, zoals het kopen van een nieuwe auto.

Maak een ____

Kleine kinderen zijn dol op alles wat hen in beweging brengt. Deze improvisatieactiviteit zorgt ervoor dat ze 's ochtends in beweging komen en aan hun luistervaardigheid werken. Hoewel dit hilarisch is om te gebruiken met kinderen van 5 tot 7 jaar, kan het ook leuk zijn voor de oudere kinderen.

De actie

Voor deze activiteit heb je een groep kinderen nodig, hoe groter, hoe beter. Je gaat iets roepen als banaan, taco, zwemmer, hoge duiker, enz. Wat je ook roept, de kinderen gaan proberen hun lichaam in dat ding te vormen. Ze kunnen zelfs samenwerken om het te creëren, alsof je een hotdog zou roepen.

Iedereen glimlach

Jullie hebben allemaal die vreselijke familieportretten gezien; Nou, je gaat eraan werken om studenten ze te laten maken. Kinderen van alle leeftijden kunnen genieten van deze mobiele activiteit die hen opwarmt en in beweging brengt. Het werkt ook aan het oplossen van problemen en abstract denken.

Het klaar krijgen

Je hebt een grotere groep kinderen nodig, van ongeveer zes tot tien personen. Je hebt ook een hoed nodig met portretsuggesties, of je kunt ze meteen bedenken. Afhankelijk van je kinderen kunnen deze eenvoudig zijn, zoals een familiepicknickportret, of moeilijker, zoals een portret van een cheerleader-try-out.

  • Roep een prompt op.
  • Zo snel als ze kunnen proberen de leerlingen in een groep te komen om de foto voor te stellen.
  • Als je glimlach zegt, moeten ze allemaal stoppen en naar de denkbeeldige camera kijken.

Improviseer je opleiding

Of je nu wiskundeleraar of dramameester bent, het gebruik van improvisatie bij je leerlingen kan een geweldige manier zijn om hun geheugen, motorische vaardigheden en creatief denken te verbeteren. Gebruik deze activiteiten als ochtendopwarming of gewoon om ze tussen de vakken door energie te geven. Het plezier en het lachen voelen niet eens als leren.

Aanbevolen: