Gymspellen voor de kleuterschool

Inhoudsopgave:

Gymspellen voor de kleuterschool
Gymspellen voor de kleuterschool
Anonim
Les lichamelijke opvoeding
Les lichamelijke opvoeding

Gymspelletjes voor de lessen lichamelijke opvoeding in de kleuterklas moeten plezier combineren met basismotorische vaardigheden. De Society of He alth and Physical Educators, of SHAPE America, heeft nationale P. E. normen voor elk leerjaar om u te helpen bepalen welke vaardigheden moeten worden opgenomen in uw gymspellen voor de kleuterschool.

Indoor Gym Games voor de kleuterschool

Indoor gym-spellen voor vijf- en zesjarigen vereisen doorgaans een grote open ruimte zoals een gymzaal en standaard fitnessapparatuur voor kinderen, zoals zitzakken, hoelahoeps, een verscheidenheid aan ballen, kegels en muziek.

Bean Bag Hoopscotch

Sportschoolspellen waarbij zitzakken worden gebruikt, zijn geweldig voor deze leeftijdsgroep, want als een kind per ongeluk met een zitzak wordt geraakt, zal het niet veel pijn doen. Dit eenvoudige spel wordt gespeeld als Hinkelspel en richt zich op de vaardigheden van het springen en het handhaven van een korte stilte in verschillende posities.

  1. Zet een station op met vier zitzakken en vier hoelahoeps in een cirkelvormig patroon, elk met een positie geschreven op een stuk papier dat erin is geplaatst, zoals een eenpootsstandaard, een hurkzit, een neerwaartse hond en een krab.
  2. Zet een apart station op met één zitzak en is een hinkelbaan of hoepelbaan, met hoelahoeps van minimaal 7-10 hoepels lang.
  3. In een beurt gaat een leerling naar het positiestation en gooit elke zitzak totdat deze in een hoepel terechtkomt. De volgorde van de posities waarop ze landen is de volgorde die ze gebruiken voor het Hoopscotch-parcours.
  4. De leerling gaat dan naar de Hoopscotch-cursus en gooit de zitzak. De hoepel waarin het terechtkomt, is hoe ver ze moeten gaan.
  5. De leerling springt in de eerste hoepel, landt, bereikt vervolgens zijn eerste positie en houdt deze vijf tellen vast.
  6. Het kind blijft naar hoepels springen en posities vasthouden totdat het de hoepel van de zitzak bereikt.
  7. Je kunt drie van deze stations opzetten en kinderen tegen elkaar laten racen of bijhouden wie het verst correct gaat in het Hoopscotch-parcours.

Laat vallen, vang, gooi tag

De gymleraar en de kinderen zullen samenwerken om iedereen in dit unieke tikkertje te houden in plaats van te proberen anderen eruit te halen. Kinderen oefenen met het laten vallen van een bal, het vangen voordat hij twee keer stuitert en het gooien ervan.

  1. Om te beginnen moeten kinderen door de sportschool rennen zoals ze zouden doen bij een spelletje tikkertje, terwijl de leraar de bal vasthoudt.
  2. Als de leerkracht 'tikje' roept, stoppen alle kinderen en kijken haar aan.
  3. De leraar gooit de bal naar een leerling die de bal moet laten vallen en vangen voordat hij twee keer stuitert.
  4. De speler gooit de bal terug naar de leraar en het spel gaat door totdat iedereen aan de beurt is geweest.
  5. Elk kind dat de bal niet op de juiste manier vangt of gooit, ligt uit het spel.

Muzikale basketbaldribbel

Kinderen leren met één hand met een basketbal dribbelen in deze basketbalactiviteit voor kinderen die op een stoelendans lijkt. Je hebt voor elke leerling een basketbal nodig en iets om muziek op te spelen.

  1. Laat kinderen verspreid in de sportschool staan, zodat ze minstens twee armlengtes ruimte tussen hen hebben.
  2. Start de muziek en laat de kinderen beginnen te dribbelen.
  3. Als je de muziek stopt, moeten kinderen onmiddellijk stoppen met dribbelen en op hun bal gaan zitten waar ze staan.
  4. Als een kind de controle over de bal heeft verloren wanneer de muziek stopt, kan het de bal niet achtervolgen.
  5. Elk kind dat niet op zijn bal kan/wil zitten als de muziek stopt, is uit.
  6. Het laatste kind dat nog in het spel zit, is de winnaar.
Basketballen over het veld dribbelen
Basketballen over het veld dribbelen

Ballon Naam Drop

De leerlingen leren elkaars namen en leren hoe ze een lichtgewicht voorwerp naar boven kunnen schieten in dit eenvoudige spel. Je hebt één ballon nodig om te spelen.

  1. De leraar begint met de bal in het midden van de sportschool, terwijl de kinderen met de klok mee om hem heen rennen.
  2. De leraar laat zien hoe je de ballon zo hoog mogelijk omhoog kunt schieten terwijl je de naam van een leerling roept.
  3. Die leerling rent naar het midden en vangt de ballon op voordat deze de grond raakt.
  4. De leerling herha alt vervolgens de acties van de leraar.
  5. Het spel gaat door totdat de ballon de grond raakt, waarna het spel opnieuw begint met de leraar in het midden.
  6. Kijk als klas of je iedereen zover kunt krijgen dat hij de ballon één keer laat schieten zonder dat deze ooit de grond raakt.

Buitengymnastiekspellen voor de kleuterschool

Spellen voor kinderen om buiten te spelen op de kleuterschool omvatten grote fysieke bewegingen en het gooien of trappen van ballen, omdat de open ruimte ze veiliger maakt. Zoek naar manieren om je natuurlijke omgeving of vaste buitenapparatuur te gebruiken in gymspellen.

Over de lijn estafetterace

Kindergartners leren hoe ze overhands kunnen werpen met hun andere voet naar voren in deze eenvoudige estafetterace. Je hebt voor elk team een kleine bal nodig, een startlijn, een finishlijn en vijf lange touwen of een set van vijf springtouwen voor elk team. Plaats de lijnen en touwen horizontaal in lijn met ongeveer drie meter tussen elk touw. Verdeel de klas in teams van vier.

  1. De eerste speler van elk team begint bij de startlijn, rent naar lijn 1 en gooit de bal overhands naar speler 2 (die op lijn 2 staat) met de andere voet naar voren en over lijn 1.
  2. Speler 2 rent naar Lijn 3 en gooit de bal vervolgens overhands naar Speler 3 (die op Lijn 4 staat) met de andere voet naar voren over Lijn 3.
  3. Speler 3 rent naar lijn 5, gooit de bal overhands naar speler 4 (die bij de finish staat) met de andere voet naar voren over lijn 5.
  4. Speler 4 vangt de bal en passeert de finish.
  5. Elk teamlid dat de bal niet goed en binnen een voet van zijn volgende teamgenoot gooit, moet teruggaan naar waar hij begon en het opnieuw proberen.
Jongen gooit bal
Jongen gooit bal

Achterwaartse kickbal

Maak een standaard kickballspel leuker als je achteruit speelt. In dit gekke spel leren kinderen een stilstaande bal met de binnenkant van hun voet te trappen. Zet een standaard kickballveld op met de thuisbasis, het eerste honk, het tweede honk, het derde honk en een werpersheuvel. Verdeel de kinderen in twee gelijke teams.

  1. De werper is eigenlijk de kicker in dit spel.
  2. De werper legt de bal neer, trapt hem richting de thuisplaat en rent vervolgens naar het derde honk.
  3. Kinderen van het trappende team wachten achter de thuisplaat zoals ze normaal zouden doen, maar stappen op hun beurt naar de werpheuvel om te trappen.
  4. Speel met dezelfde regels als bij kickball. Alleen lopers gaan van het derde honk naar het tweede honk, naar het derde honk en dan naar huis om een punt te scoren.

Verover het springtouw

Zet een eenvoudig spelletje Capture the Flag op, waarbij elk team een springtouw moet beschermen in plaats van een vlag. Dit spel werkt het beste als je meerdere kleinere teams hebt en helpt kinderen touwtjespringen te leren. Elk team probeert de springtouwen van alle andere teams te stelen terwijl ze hun eigen springtouw veilig houden. Het springtouw van elk team moet binnen handbereik van anderen zijn en mag niet door een teamlid worden vastgehouden. Als een kind het springtouw van een ander team steelt, springt het terug naar zijn "basis" waar het touw van zijn team wordt bewaard en springt het touw met behulp van het touw van de tegenstander voor de rest van het spel aan de basis. Het team dat de meeste andere springtouwen verovert terwijl ze hun eigen kluis behouden, wint.

Kleuterschoolgymnastiekspellen zonder apparatuur

Als je een beperkt budget hebt of geen zin hebt om met een heleboel fitnessapparatuur mee te slepen, zijn gymspellen voor kleuters die geen apparatuur gebruiken handig. Deze spellen kunnen binnen of buiten worden gespeeld en maken het gemakkelijk voor je om je hele sportschoolperiode te gebruiken zonder tijd te verspillen met het klaarmaken of uitpakken van benodigdheden.

Rode Rover rolt over

Kinderen oefenen de gymnastiekstandaard van zijwaarts rollen in smalle lichaamsposities in deze versie van het klassieke speeltuinspel Red Rover.

  1. Verdeel de groep in twee teams en laat ze in horizontale rijen tegenover elkaar staan, met ongeveer drie meter tussen hen in.
  2. In een beurt roept één team: "Red Rover let (voeg de naam van de leerling van het andere team in) omrollen."
  3. De leerling die ze noemen, moet zijwaarts vanuit hun positie rollen totdat hij zijn hand kan uitstrekken en een lid van het andere team kan aanraken.
  4. Terwijl de speler aan het rollen is, telt het team dat haar heeft geroepen af van 20 naar 0.
  5. Als de speler een teamlid van de tegenstander aanraakt voordat de telling tot nul is bereikt, sluit hij zich aan bij dat team.
  6. Het team met de meeste spelers aan het einde wint.
Rollen in het gras
Rollen in het gras

Simon zegt geheime danstag

Het gebruik van motorische vaardigheden als reactie op creatief dansen onder leiding van de leraar kan een moeilijke standaard zijn om op te nemen. Deze leuke mix van Simon Says en Tag zorgt ervoor dat de hele klas aan het swingen is.

  1. Kies ongeveer 10 verschillende dansbewegingen om in het spel te gebruiken.
  2. Kies één leerling als 'It' en fluister hem een van deze dansbewegingen toe.
  3. Speel een spelletje Simon Says en gebruik deze dansbewegingen als richtlijn.
  4. Als je 'Simon zegt' zegt om de geheime dansbeweging te doen die je tegen 'It' fluisterde, beginnen ze te proberen andere kinderen te taggen totdat je de volgende Simon-richtlijn geeft.
  5. Alle kinderen die getagd worden, worden ook 'It' en jij vertelt ze allemaal in het geheim wat de volgende geheime dansbeweging is.

Volg het patroon

Maak je klaar voor wilde en gekke kinderen in dit energieke spel dat evenwichtsactiviteiten omvat met bewegen in patronen. Kinderen rennen door de ruimte zoals ze zouden doen om te tikkertje, terwijl de leraar om de paar minuten instructies roept. Elke richtlijn zou moeten bevatten welk type beweging je moet gebruiken en in welk patroon je deze moet gebruiken. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: 'Zigzaghoppen!' en kinderen moesten in een zigzagpatroon door de kamer springen. Als een kind de verkeerde beweging of het verkeerde patroon maakt, ligt hij eruit. Het laatste kind in het spel is de winnaar. Andere acties en patronen die u kunt gebruiken zijn:

  • Overslaan
  • Springen en landen op twee voeten
  • Springen en landen op één voet
  • Galloperen
  • Hoppen op één voet
  • Cirkelpatroon
  • Rechte lijn vooruit
  • Rechte lijn achteruit

Krijg kinderen actief in de sportschool

Terwijl de gymles bedoeld is om leuk te zijn en een plek waar kinderen wat van hun energie kunnen kwijtraken, wordt er ook van hen verwacht dat ze belangrijke vaardigheden leren en oefenen om de lichamelijke gezondheid te behouden. Spellen voor lichamelijke opvoeding en bewegingsspellen voor kleuterscholen kunnen competitieve en niet-competitieve activiteiten omvatten die een verscheidenheid aan fysieke vaardigheden omvatten en kinderen enthousiast maken over fysieke activiteit.

Aanbevolen: