Eerste stappen om een tienerondernemer te worden

Inhoudsopgave:

Eerste stappen om een tienerondernemer te worden
Eerste stappen om een tienerondernemer te worden
Anonim
Tiener voelt succes in het bedrijfsleven
Tiener voelt succes in het bedrijfsleven

Je bent nooit te jong om je eigen bedrijf te starten. Met een één-op-een-miljoen-idee kunnen uw kleine dromen grote winsten worden. Het gaat erom dat je de eerste stap zet door een idee te vinden, onderzoek te doen en te weten dat je onderweg fouten zult maken.

Het juiste idee vinden

Verschillende jonge ondernemers hebben een openbaring waarop ze beseffen dat dit een geweldig idee zou zijn en van start gaan, maar anderen moeten beginnen met het vinden van een idee. Het vinden van het juiste idee is een van de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap.

Kijk naar je interesses

Bedrijven zijn dertien in een dozijn. Als je een succesvol bedrijf wilt starten, moet je kijken naar waarin je geïnteresseerd bent. Vraag jezelf af:

  • Wat is je passie?
  • Wat wil je doen als carrière?
  • Wat zijn je hobby's?
  • Wat vind je niet leuk?

Het antwoord zal uw nichemarkt zijn. Misschien ben je geweldig in schrijven of liggen je vaardigheden in animatie. Misschien heb je een sterke interesse in wetenschap en hoe dingen werken. Wat uw interesse ook is, dit is uw markt.

Denk na over je sterke vaardigheden

Interesses en vaardigheden gaan hand in hand. Je moet niet alleen naar je talenten kijken, zoals wiskundegenie, maar ook naar je zachte vaardigheden. Ben jij goed in praten met mensen en het maken van presentaties? Zijn jouw communicatieve vaardigheden top? Het is ook niet alleen dit. Je moet weten of je gemotiveerd bent en goed bent in timemanagement. Zonder deze middelen komt uw bedrijf wellicht niet van de grond. Het hebben van probleemoplossende vaardigheden en een positieve houding zijn ook een must.

Vind een behoefte

Hoewel het creëren van een episch nieuw product geweldig is, gaat het meer om het vinden van een probleem en het oplossen ervan. Als je bijvoorbeeld een nieuwe Snapchat-app maakt, kom je waarschijnlijk niet ver, tenzij je iets kunt bieden dat Snapchat niet aan de massa biedt. Bedenk dat mensen zich niet realiseerden dat ze Facebook nodig hadden totdat Zuckerberg met het idee kwam. Originele ideeën die een probleem voor mensen oplossen, zijn het meest succesvol.

Krijg ondersteuning

Je hebt nog nooit een eigen bedrijf gerund. Het hebben van een professional in jouw vakgebied die dit al eerder heeft gedaan, kan een schadelijk ondersteuningssysteem zijn. Er zijn een paar manieren waarop je een mentor kunt vinden, zoals:

  • Zoek een lokale persoon die zijn eigen bedrijf is begonnen.
  • Gebruik sociale media om een interessante persoon te vinden en vrienden met hem te worden.
  • Ga naar een professioneel branche-evenement.
  • Gebruik een professionele mentorservice zoals MicroMentor.
  • Vraag een leraar of ouder waar je een mentor kunt vinden.
  • Doe vrijwilligerswerk of loop stage bij jou in de buurt.

Marketingonderzoek

Dus je hebt een idee, en het is geweldig. Nadat je je waterfles op school niet kon openen, heb je dit openingsmechanisme voor bomflessen gemaakt. Je weet dat iedereen er dol op zal zijn. Maar zijn ze dat ook? Dit is waar marketingonderzoek een rol kan spelen

Tiener die marktonderzoek vastlegt om te analyseren
Tiener die marktonderzoek vastlegt om te analyseren

Bepaal uw behoeften

Kijken naar andere bedrijven of mensen die uw product of dienst zullen kopen, zal u ook vertellen wat u nodig heeft om aan de slag te gaan. Het invullen van uw behoeften is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat u het product of de dienst op tijd bij de klant kunt krijgen. Het op tijd en zonder problemen kunnen leveren van het product is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw klanten blijven groeien. Als u een webstreamingservice aanbiedt die elke dinsdag en donderdag shows belooft, maar er één mist, zal uw bedrijf nooit groeien.

Beslis over uw markt

Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je nodig hebt, moet je uitzoeken waar. Je moet uitzoeken of je een online publiek gaat hebben, op een lokale boerenmarkt gaat verkopen, een online winkel hebt, enz. Vervolgens moet je kijken hoe anderen het meeste succes hebben gehad op die markt.

Vind uw doelgroep

Als je eenmaal weet wat mensen nodig hebben, moet je uitzoeken wie het nodig heeft. Kan iedereen uw flesopener gebruiken of is deze alleen voor tieners? U kunt marktonderzoek zoals observatie, enquêtes en het kijken naar andere bedrijven met een soortgelijk product gebruiken om erachter te komen op wie u uw product of dienst moet richten.

Kijk naar de kosten

Kosten kunnen uw bedrijf maken of breken. Tenzij je familie echt genereus is of je al jaren spaart, kom je waarschijnlijk niet in de Benjamins terecht. Afhankelijk van uw idee of dienst moet u echter uitzoeken hoeveel u nodig heeft. Nadat u uw opstartkosten heeft geconfigureerd, bepa alt u waar het geld vandaan moet komen. Het kan zijn dat u nog niet oud genoeg bent om een lening te krijgen; daarom moet je misschien naar andere wegen kijken, zoals het aan je ouders vragen of een nieuwe baan zoeken. Je kunt zelfs een online campagne starten via sites als Kickstarter.

Wat u moet weten

Een bedrijf starten zal moeilijk zijn. Het kost veel figuurlijk of letterlijk bloed, zweet en tranen. Dit is geen met goud geplaveide weg. Je zult moeten werken om succesvol te zijn.

Tijdbeperkingen

Voordat u uw eigen bedrijf start, moet u realistisch zijn. Kijk naar je planning en zie hoeveel tijd je te besteden hebt. Je hebt niet alleen schoolwerk, maar ook naschoolse verplichtingen. Het budgetteren van uw tijd zal belangrijk zijn voor succes. Je hebt het volgende nodig:

  • Schrijf op hoeveel tijd u kunt besteden en houd u aan uw planning. Dit kan betekenen dat je dat epische feest mist.
  • Geef prioriteit aan wat u gaat voltooien en hoe. Het gebruik van een dagplanner-app kan je beste vriend zijn.
  • Blijf georganiseerd. Als u geen 10 minuten hoeft te besteden aan het vinden van uw gereedschap, verspilt u kostbare tijd.

Maak een routine

Routines duren maanden, maar als je ze eenmaal onder de knie hebt, is het een tweede natuur. U wilt niet alleen een routine handhaven voor wanneer en hoe u zaken doet, maar ook voor uw gezondheid. Niet alleen kunnen gezond zijn en een routine hebben je positief houden, maar ook stress verminderen. Stel het vooral niet uit. Als je wat je vandaag moet doen uitstelt naar morgen, krijg je alleen maar stress.

Stel haalbare doelen

Naast het vieren moet je doelen stellen die je kunt bereiken. Je hebt zowel korte- als langetermijndoelen nodig die je wilt bereiken. Het kan ook nuttig zijn om op te schrijven waarom u dit bedrijf überhaupt bent begonnen en dit ergens te bewaren waar u het elke dag kunt zien. Dit kan helpen een motivator te zijn.

Tienerverpakkingen om te versturen
Tienerverpakkingen om te versturen

Bereid je voor op een puinhoop

Je bent niet alleen jong, maar ondernemer worden is ook een moeilijke taak. Fouten kun en zal je maken. Deze fouten zullen ervoor zorgen dat uw bedrijf groeit en dat u grotere en betere uitvindingen doet. Geef daarom niet zomaar op als je voor de eerste keer fa alt. Gebruik dat falen om uw product of dienst te verbeteren.

Succes kost tijd

Jij bent misschien die vreemde loterijwinnaar die van de ene op de andere dag een succes wordt. Maar voor de meesten is succes niet onmiddellijk. Het opzetten van een nieuw bedrijf kost tijd, veel tijd. Wees voorbereid op de lange, ruige weg.

Blijf positief

Vier elk klein succes. Het kan uw eerste klant zijn of uw eerste € 100,-. Hoe klein ook, het vieren van elke verschillende mijlpaal die je overschrijdt, kan je helpen positief te blijven. Door positief te blijven kijken en te zoeken naar innovatieve manieren om problemen op te lossen, kun je voorkomen dat je een van de 20% van de bedrijven bent die failliet gaat.

Uw bedrijf starten

Je hebt niet alleen school, maar ook buitenschoolse activiteiten en een sociaal leven. Je kunt niet eens doorgronden hoe je ondernemer kunt worden. Maar met een beetje vindingrijkheid, toewijding en motivatie kun je je eigen baas worden.

Aanbevolen: